Şimdi Ara

Netmaster cbw-383z4 modemi bridge yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben uydunet bağlattım geçtiğimiz günlerde, ve maalesef netmaster cbw-383z4 modem aldım araştırmadan. Şimdi elimde türk telekomdan kalan zyxel VMG3312-B10A modemvar, netmaster çıkışını bu modeme bağlayıp onu router kullanmak istiyorum, netmaster modemi bridge yapmak istiyorum. Forumdaki yazıları birebir okudum, gerekli ayarlarıda yaptım fakat başarılı olamadım. Bu modemi router olarak kullanan arkadaşlar varsa rica etsem nerde hata yaptığımı tespit edebilir miyiz? Çok teşekkürler şimdiden

• Hangi modemi router olarak kullanmak istiyorsanız, diğerini Bridge moduna almanız gerekir. Bridge moduna aldığınız modemin ethernet çıkışını, router olarak kullanmak istediğiniz modemin WAN girişine bağlayın.
  • Şuradaki mesajımı ve devamındaki mesajları okuyup kontrol ettin mi peki ?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/128002911
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Şuradaki mesajımı ve devamındaki mesajları okuyup kontrol ettin mi peki ?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/128002911
    Evet, birebir yaptım fakat olmadı. Bir yerde soeun var sanırım. Hatta o başlığı açan arkadaşta bütün denemeleri yapmasına rağmen başarılı olamamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: JUNE8O

Hangi modemi router olarak kullanmak istiyorsanız, diğerini Bridge moduna almanız gerekir. Bridge moduna aldığınız modemin ethernet çıkışını, router olarak kullanmak istediğiniz modemin WAN girişine bağlayın.
    Onu yaptım, fakat onu yaptıktan sonra router üzerinde yapılacak ayarları yapamadım, internete router üzerinden bir türlü çıkamadım
  • deepbreathe_ D kullanıcısına yanıt
    Bende WMG8924-B10A vardi ve sorunsuz çalışıyordu benzer ayarlarla.3312'nin arayüzünü tam bilmiyorum ancak 8924'e benziyordur diye tahmin ediyorum.Ayarların resmini gönderir misin? Birde cihazın stabil çalıştığından emin misin? Dün akşam işyerinde bir tane 3312 bozuldu çünkü.Şahit oldum.

EDiT: Bir de o model cihazda cache'i silememe gibi bir problem görmüştüm.MAC Clone yaptığında Netmaster'ın MAC adresi yazıyor değil mi ilgili yerde? Yada manuel olarak elle girdiğinde?Girdiğin ayarı kaydetmiyor gibi sorunlar yaşamıştım.En son olarak cihazları kapattıktan sonra sadece Netmaster-Zyxel kablolu bağlantısı kalıp (bilgisayara giden kabloyu çıkar) öyle açmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 29 Ocak 2019; 12:5:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Bende WMG8924-B10A vardi ve sorunsuz çalışıyordu benzer ayarlarla.3312'nin arayüzünü tam bilmiyorum ancak 8924'e benziyordur diye tahmin ediyorum.Ayarların resmini gönderir misin? Birde cihazın stabil çalıştığından emin misin? Dün akşam işyerinde bir tane 3312 bozuldu çünkü.Şahit oldum.

EDiT: Bir de o model cihazda cache'i silememe gibi bir problem görmüştüm.MAC Clone yaptığında Netmaster'ın MAC adresi yazıyor değil mi ilgili yerde? Yada manuel olarak elle girdiğinde?Girdiğin ayarı kaydetmiyor gibi sorunlar yaşamıştım.En son olarak cihazları kapattıktan sonra sadece Netmaster-Zyxel kablolu bağlantısı kalıp (bilgisayara giden kabloyu çıkar) öyle açmayı dene.
    Gerekli ayarları yapıp resimleri atacağım. Cevap için çok teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.