Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V kablo modemde bridge mode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir yıl önce aldığım Netmaster (detayları burada) kablo modemimle VPN kullanarak başka bir bilgisayara bağlanmam gerekti. Ama ne yaptıysam VPN programı internete çıkış yapamadı. Biraz araştırınca, modemde bridge modunu açmadan VPN desteğinin çalışmayacağını öğrendim. İşin ilginci, cihazın konfigürasyon ekranlarında bridge modu açma kapama imkanı yok.

Cihazın Türkiye teknik servisi Teknotel firmasıymış. Kendileriyle görüştüm. Cihazı gönderirsem kendileri ücretsiz olarak Bridge mod desteğini ekleyip geri gönderiyorlarmış. Anladığım kadarıyla sadece bir firmware güncellemesi yapıyorlar. Donanımsal bir şey yapılacağını hiç sanmam. 10-15 gün internet bağlantım olmadan oturmak istemiyorum. Çok aradım ama internette netmaster için herhangi bir firmware bulamadım. Rastlamış olan, paylaşabilecek olan var mı?

Bu arada, ben aldığım sıralarda satış sitelerinde ürün tanıtımında "bridge mode desteği", "VPN desteği" maddeleri de vardı. Artık kaldırmışlar.

• http://www.hepsiburada.com/netmaster-cbw-700v-4-ethernet-port-voip-kablosuz-router-kablouydunet-modem/productDetails.aspx?categoryid=45&productid=bd99013

Yukardaki linkte özelliklerinde "VPN geçiş desteği" ve "MSO SNMPv3 uzak network yönetimi" ibareleri var.Bilgim olmadığı için birşey söyleyemeyeceğim ama doğru ayarlamaları yapmamış olabilirsiniz.
  • "VPN geçiş desteği" diyerek sanırım donanımsal olarak destekliyor ama yazılımın güncellenmesi lazım demiş oluyorlar.
    Kontrol panelinde karıştırmadık yer bırakmadım ama işe yarayacak hiçbir ayar yok :(
  • Merhaba,

Modemin ayarları biraz acaip olduğu için gözünüzden kaçmış olabileceğini düşünüyorum. Modem ayarlarında üst taraftaki menülerden wireless bölümüne geldiğinizde soldaki menülerde bridging çıkıyor. Bir göz atın isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.