Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
51.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün 50 Mbps Eko sınırsız tarifesine ben de geçiş yaptım, modemi de henüz bugün aldım. Şimdiye kadar Netmaster CBW-700V modem kullanıyordum, hız ile ilgili bir sorunum yoktu. Akşam 12 itibariyle hızım da güncellendi fakat modemle aramda 1-2 metre olmasına rağmen sadece 30Mbps hız alabiliyorum. Gidip ethernet kablosuyla bağlarsam 50Mbps hızın tamamını alıyorum, bu yüzden wireless ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Evde 2 laptop daha var, hepsiyle denedim, 30'un üzerine çıkmıyor wireless, ancak ethernet ile tam hız alınıyor. Bu soruna neden olabilecek veya düzelmesini sağlayabilecek bir ayar var mıdır yoksa tek çarem müşteri hizmetlerini arayıp teknik servis göndermelerini istemek mi?

Teşekkürler.

Güncelleme: Dün gece e-arıza kaydı bırakmıştım. Sabah erkenden geldiler, gelen adam kapıdan girer girmez bu hız düşmesi sorununun normal olduğunu söyledi, bir hız testi yapıp kalktı gitti. Çözmeye niyetli bir hali de yoktu zaten. Airties 5440 modem vardı bende, onu bağladım Access Point olarak kullanıyorum, hız sorunu çözülmüş durumda şu an için, aynı sorunu yaşayan arkadaşların aklında olsun bu çözüm. Yalnız sadece Netmaster kullanarak sorunu çözmemi sağlayacak birisi varsa cevabını esirgemesin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elegost -- 11 Temmuz 2013; 9:23:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eserunsalan

Tamamen aynı durumdayız.. Ben de 5 mbps sınırsız tarifeden 50 mbps 200 Gb kotalı tarifeye geçtim ve ister istemez de modemim cbw-700v'den cbw-283z4'e döndü..
    Ne ayar yapıp neresiyle oynadıysam kablosuzda 30'un üzerine çıkmıyor..
    Sadece güvenlik duvarı sekmesindeki ipv4 g.d. korumasını kaldırınca 34-35'lere çıkabiliyor sanırım; ya da tamamen tesadüf.. Bu modemin wireless için optimum ayarlarını yapan/bilen biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim..
    buldum :) aynı sıkıntı bende de vardı modemin yanına gitsem bile kabloyla 20 mbit olan hızı max 10 mbitn üstüne çıkmıyodu modem arayüzünde kablosuz bölümünde 802.11 n-modu
    802.11 N için Gerekli Destek bunların ikisinide kapatınca benim sıkıntım düzeldi inşallah sizinde düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elegost

Merhabalar,

Bugün 50 Mbps Eko sınırsız tarifesine ben de geçiş yaptım, modemi de henüz bugün aldım. Şimdiye kadar Netmaster CBW-700V modem kullanıyordum, hız ile ilgili bir sorunum yoktu. Akşam 12 itibariyle hızım da güncellendi fakat modemle aramda 1-2 metre olmasına rağmen sadece 30Mbps hız alabiliyorum. Gidip ethernet kablosuyla bağlarsam 50Mbps hızın tamamını alıyorum, bu yüzden wireless ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum. Evde 2 laptop daha var, hepsiyle denedim, 30'un üzerine çıkmıyor wireless, ancak ethernet ile tam hız alınıyor. Bu soruna neden olabilecek veya düzelmesini sağlayabilecek bir ayar var mıdır yoksa tek çarem müşteri hizmetlerini arayıp teknik servis göndermelerini istemek mi?

Teşekkürler.

Güncelleme: Dün gece e-arıza kaydı bırakmıştım. Sabah erkenden geldiler, gelen adam kapıdan girer girmez bu hız düşmesi sorununun normal olduğunu söyledi, bir hız testi yapıp kalktı gitti. Çözmeye niyetli bir hali de yoktu zaten. Airties 5440 modem vardı bende, onu bağladım Access Point olarak kullanıyorum, hız sorunu çözülmüş durumda şu an için, aynı sorunu yaşayan arkadaşların aklında olsun bu çözüm. Yalnız sadece Netmaster kullanarak sorunu çözmemi sağlayacak birisi varsa cevabını esirgemesin :D

Sayın Kullanıcımız,

Modeminizde işlem hızıyla ilgili bir sorun söz konusu olabilir. Bunu anlayabilmemiz için modemin yanındayken 0216 366 66 96 NetMASTER Destek Hattı'nı ararsanız danışmanlarımız modeminize uzaktan bağlantı sağlayarak ayarlarınızı kontrol edebilirler.

Destek hattımızı aradığınızda Donanım Haber'de mesajınızın yayınlandığı bilgisini de verebilirsiniz. Destek Merkezi danışmanlarımız günlük olarak forumlardaki sorular hakkında bilgilendirilmektedirler, böylelikle tekrardan vakit harcayıp sorunu detaylıca anlatmanıza gerek olmayacaktır.

Saygılarımızla,

• Tamamen aynı durumdayız.. Ben de 5 mbps sınırsız tarifeden 50 mbps 200 Gb kotalı tarifeye geçtim ve ister istemez de modemim cbw-700v'den cbw-283z4'e döndü..
    Sadece güvenlik duvarı sekmesindeki ipv4 g.d. korumasını kaldırınca 34-35'lere çıkabiliyor sanırım; ya da tamamen tesadüf.. Bu modemin wireless için optimum ayarlarını yapan/bilen biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

Tamamen aynı durumdayız.. Ben de 5 mbps sınırsız tarifeden 50 mbps 200 Gb kotalı tarifeye geçtim ve ister istemez de modemim cbw-700v'den cbw-283z4'e döndü..
    buldum :) aynı sıkıntı bende de vardı modemin yanına gitsem bile kabloyla 20 mbit olan hızı max 10 mbitn üstüne çıkmıyodu modem arayüzünde kablosuz bölümünde 802.11 n-modu
    802.11 N için Gerekli Destek bunların ikisinide kapatınca benim sıkıntım düzeldi inşallah sizinde düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oguzßey

Alıntıları Göster
    Değerli Kullanıcılarımız,

Modeminizin arayüzündeki ayarlar bağlantı kurulan bilgisayarın özelliğine göre değiştiğinden, her kullanıcı için geçerli olmayabilir. Bir sorun yaşadığınızda NetMASTER Destek Hattı'ndan teknik yardım almanızı öneririz.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Modeminizin arayüzündeki ayarlar bağlantı kurulan bilgisayarın özelliğine göre değiştiğinden, her kullanıcı için geçerli olmayabilir. Bir sorun yaşadığınızda NetMASTER Destek Hattı'ndan teknik yardım almanızı öneririz.

Saygılarımızla,

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar selamlar. bende ttnetten bırcok memnunıyet sorunları yasadım gun ıtıbarı ıle tum ılısıgımı kesecegım kablo nete uyelık ıstegı yaptım 50 mb 100 gb kotalı çok mu düşme sorunları oluyor bölgeye göremidir. Ayrıca şişli bölgesindeyim acaba nasıl olur bu durum. Lütfen bir yorum yazarmısınız

• burak4345 B kullanıcısına yanıt
    Ben de Şişli bölgesindeyim.. Fulya'da.. 50 Mbps / 200 Gb kotalı kullanıyorum..
    Durum çok değişken olsa da kabaca gayet iyi ve şu halde:
    http://www.speedtest.net/my-result/2833036090

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eserunsalan -- 15 Temmuz 2013; 23:51:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

kardeşim çok teşekkür ederim. bugün kurdurdum sistemi. yaz kampanyasından yararlandım. aynı sıkıntı vardı. bu sayede çözdüm olayı. çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

quote:

kardeşim çok teşekkür ederim. bugün kurdurdum sistemi. yaz kampanyasından yararlandım. aynı sıkıntı vardı. bu sayede çözdüm olayı. çok teşekkür ederim.

Alıntıları Göster

Netmaster.com.tr sitemizdeki Yükleme Merkezi'ne CBW-383Z4'ün yeni firmware'ı yüklenmiştir. Modemin 17. versiyon firmware ile kablosuz performansı yükseltilmiştir.

Saygılarımızla,

NetMASTER Destek Merkezi

• quote:

Netmaster.com.tr sitemizdeki Yükleme Merkezi'ne CBW-383Z4'ün yeni firmware'ı yüklenmiştir. Modemin 17. versiyon firmware ile kablosuz performansı yükseltilmiştir.

Saygılarımızla,

NetMASTER Destek Merkezi

Alıntıları Göster
    iyi günler ben de aynı sorunu yaşıyorum, 20 mbps internet kullanıyorum ama wireless da max 11 geliyor, firmware güncellemesini indirdim, zip dosyasından çıkardım .bin dosyasına arayüzden gözatı seçtim ve güncelleye tıkladım ama sayfa görüntülenemiyor hatası aldım, bir daha denemek için arayüze girdiğimdeyse gözatın altında invalid file gibi bir yazı gördüm ne yapabilirim acaba?

EDIT: internetim bağlanalı 3 gün felan oldu, modem güncel bir şekilde gelmiş olabilir mi acaba, öyleyse bile wireless sorununu nasıl çözeceğim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paralnova -- 31 Ağustos 2013; 15:12:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paralnova

iyi günler ben de aynı sorunu yaşıyorum, 20 mbps internet kullanıyorum ama wireless da max 11 geliyor, firmware güncellemesini indirdim, zip dosyasından çıkardım .bin dosyasına arayüzden gözatı seçtim ve güncelleye tıkladım ama sayfa görüntülenemiyor hatası aldım, bir daha denemek için arayüze girdiğimdeyse gözatın altında invalid file gibi bir yazı gördüm ne yapabilirim acaba?

EDIT: internetim bağlanalı 3 gün felan oldu, modem güncel bir şekilde gelmiş olabilir mi acaba, öyleyse bile wireless sorununu nasıl çözeceğim?

Alıntıları Göster
    Bu modemi artık neredeyse 2 aydır kullanıyorum; gördüğüm şu:
    Kablosuz çekim gücü o kadar kötü ki neredeyse sadece ethernet'le kullanmak için yapılmış diyeceğim..
    Kablosuz halde, hangi aletle (pc-macbook-mac mini-iPad-iPhone-AppleTV) ve hangi uzaklıktan denediysem deneyeyim 20-25-30-32-35, max. 38-40 Mbps (ve çoooook çok değişken!!) olan internet hızı, ethernet kablosuyla direkt ve sabit 49 Mbps çıkıyor..

(200 Gb kotalı 50 Mbps internet bağlantısı kullanıyorum)

• quote:

Bu modemi artık neredeyse 2 aydır kullanıyorum; gördüğüm şu:
    Kablosuz çekim gücü o kadar kötü ki neredeyse sadece ethernet'le kullanmak için yapılmış diyeceğim..
    Kablosuz halde, hangi aletle (pc-macbook-mac mini-iPad-iPhone-AppleTV) ve hangi uzaklıktan denediysem deneyeyim 20-25-30-32-35, max. 38-40 Mbps (ve çoooook çok değişken!!) olan internet hızı, ethernet kablosuyla direkt ve sabit 49 Mbps çıkıyor..

(200 Gb kotalı 50 Mbps internet bağlantısı kullanıyorum)

Alıntıları Göster
    Başlığı açtığım gönderide de dediğim gibi, önceden kalma bir ADSL modeminiz varsa onu AP olarak kullanın, kablosuz performansları sorunlu olmadığından 50 Mbps'e ulaşabiliyorsunuz böylece kablolu kullanmak zorunda kalmadan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elegost

Başlığı açtığım gönderide de dediğim gibi, önceden kalma bir ADSL modeminiz varsa onu AP olarak kullanın, kablosuz performansları sorunlu olmadığından 50 Mbps'e ulaşabiliyorsunuz böylece kablolu kullanmak zorunda kalmadan.

Nasıl bağlıyoruz acaba bunu.
  • Değerli Kullanıcılarımız,

Öncelikle, firmware ile ilgili olarak almış olduğunuz hata yeni yazılımın modemde zaten yüklü olduğu zaman alınan bir hatadır. Modem arayüzünden yazılım sürümünü kontrol etmenizi rica ederiz.

Kablosuz iletişimle ilgili sorunların önemli bir bölümü çevresel faktörlerle ilişkilidir. Modeminizin fabrika ayarları genellikle en uygun ayarlardır, ancak kimi kullanıcılarımız için bu ayarları özelleştirerek performansı artırmak mümkün olabilir. Cihazın kablosuz performansını artırmak için yapılabilecek başlıca ayarlar;

1. Modemi arkasındaki “RESET” butonundan fabrika ayarlarına çevirdikten sonra sizin lokasyonunuzda en uygun kanalı bulmak için sadece kontrol kanalını değiştirerek bağlantıyı kontrol ediniz.

Kablosuz Kontrol Kanalı Seçimi
    Resimde işaretlenmiş olan Kontrol Kanalı alanından en uygun kanalı seçebilirsiniz. Uygunluğunu yanında görünen açıklamadan kontrol edebilirsiniz.

İki açıklama görüntülenebilir.

1. ***Harici Girişim seviyesi: Kabul edilebilir >> Seçtiğiniz kanaldan problemsiz şekilde kablosuz iletişim kurabilirsiniz.
    2. ***Harici Girişim seviyesi: Ciddi >> Seçtiğiniz kanal kablosuz iletişiminiz için uygun değil; aynı kanalda çalışan ve çakışan çok fazla kablosuz sinyal tespit edildi.

2. Bilgisayarınız N modunu desteklemiyorsa modemi G moduna alınız.

Bunların yanı sıra, modemi merkezi bir yerde konumlandırmak, enterferans yaratacak telsiz telefon, mikrodalga fırın, oyun konsolu gibi cihazlardan uzakta tutmak önemlidir.

Kullanım kılavuzunda yer alan kablosuz bölümünden yararlanmanızı öneririz. Bu düzenlemelerden sonra da herhangi bir iyileşme yaşamazsanız modemin kontrolü için destek hattımızla iletişime geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,

• quote:

Öncelikle, firmware ile ilgili olarak almış olduğunuz hata yeni yazılımın modemde zaten yüklü olduğu zaman alınan bir hatadır. Modem arayüzünden yazılım sürümünü kontrol etmenizi rica ederiz.

Kablosuz iletişimle ilgili sorunların önemli bir bölümü çevresel faktörlerle ilişkilidir. Modeminizin fabrika ayarları genellikle en uygun ayarlardır, ancak kimi kullanıcılarımız için bu ayarları özelleştirerek performansı artırmak mümkün olabilir. Cihazın kablosuz performansını artırmak için yapılabilecek başlıca ayarlar;

1. Modemi arkasındaki “RESET” butonundan fabrika ayarlarına çevirdikten sonra sizin lokasyonunuzda en uygun kanalı bulmak için sadece kontrol kanalını değiştirerek bağlantıyı kontrol ediniz.

Kablosuz Kontrol Kanalı Seçimi
    Resimde işaretlenmiş olan Kontrol Kanalı alanından en uygun kanalı seçebilirsiniz. Uygunluğunu yanında görünen açıklamadan kontrol edebilirsiniz.

İki açıklama görüntülenebilir.

1. ***Harici Girişim seviyesi: Kabul edilebilir >> Seçtiğiniz kanaldan problemsiz şekilde kablosuz iletişim kurabilirsiniz.
    2. ***Harici Girişim seviyesi: Ciddi >> Seçtiğiniz kanal kablosuz iletişiminiz için uygun değil; aynı kanalda çalışan ve çakışan çok fazla kablosuz sinyal tespit edildi.

2. Bilgisayarınız N modunu desteklemiyorsa modemi G moduna alınız.

Bunların yanı sıra, modemi merkezi bir yerde konumlandırmak, enterferans yaratacak telsiz telefon, mikrodalga fırın, oyun konsolu gibi cihazlardan uzakta tutmak önemlidir.

Kullanım kılavuzunda yer alan kablosuz bölümünden yararlanmanızı öneririz. Bu düzenlemelerden sonra da herhangi bir iyileşme yaşamazsanız modemin kontrolü için destek hattımızla iletişime geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
    Arkadaşlar 2 gün önce 50 mbps lik bağlantım yeni yapılmıştı. Forumdan konuyu düzenli takip ettiğim için başıma geleceklere hazırlıklıydım Kabloyla 50 mbiti stabil alıyordum fakat kablosuzda forumda söylenenleri de yapsam 22 mbiti geçmiyordu hız. Uydunet teknik servisi geldi beraber uğraştık olmadı, Netmaster ile iletişime geçtik, modeme uzaktan bağlantı yapılıp ayarları yapıldı ve artık kablosuz olarak da 50 mbiti stabil olarak tüm cihazlarımdan alabiliyorum.

Modemin çekim gücünde ise hala bir değişme yok, berbat. 7 dbi lik indoor bir anten alıp takmak şu an için en ucuz ve pratik çözüm.

• quote:

Bu menü CBW-700V de yok tam olarak nerde acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVB44 -- 14 Eylül 2013; 18:40:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AVB44

quote:

Bu menü CBW-700V de yok tam olarak nerde acaba

Alıntıları Göster
    şuan evde olmadığım için modeme ulaşamıyorum zaten sizin modeminiz hakkındada bi bilgim yok.

• UPnP aktive edilince anlamsız ping yükselmesi oluyor bende.Acaba bunun gibi bir hata alan oldu mu?UPnP yi kullanmam gerekiyor ancak bu şekilde kullanınca online oyun da sıkıntı büyük oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eryxss

UPnP aktive edilince anlamsız ping yükselmesi oluyor bende.Acaba bunun gibi bir hata alan oldu mu?UPnP yi kullanmam gerekiyor ancak bu şekilde kullanınca online oyun da sıkıntı büyük oluyor.

Sayın Kullanıcımız,

UPnP üzerinden problem yaşanıyor ise oyunun portlarını öğrenerek modem üzerinde doğrudan yönlendirme yapılması gerekmektedir.

Port yönlendirme adımları:

Internal (Dahili) Port Yönlendirme
    1. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
    2. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
    3. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
    4. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
    5.Harici Ip adresi bölümü " 0.0.0.0 " olarak kalacak. ( Bu bölüme müdehale etmeyiniz.)
    6. Harici Başlangıç ve Bitiş Port adreslerine, Lokal port Başlangıç ve bitiş bölümüne yazdığınız port bilgisini yazmalısınız..
    7. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz. ( Önerimiz "Her ikisi " yazılı bölümü seçmenizdir.)
    8. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
    9. Etkin alanını “Açık” olarak seçiniz.
    10. “Uygula” butonuna tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi ve teknik yardım için NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 16 Eylül 2013; 12:12:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xradiancex

Arkadaşlar 2 gün önce 50 mbps lik bağlantım yeni yapılmıştı. Forumdan konuyu düzenli takip ettiğim için başıma geleceklere hazırlıklıydım Kabloyla 50 mbiti stabil alıyordum fakat kablosuzda forumda söylenenleri de yapsam 22 mbiti geçmiyordu hız. Uydunet teknik servisi geldi beraber uğraştık olmadı, Netmaster ile iletişime geçtik, modeme uzaktan bağlantı yapılıp ayarları yapıldı ve artık kablosuz olarak da 50 mbiti stabil olarak tüm cihazlarımdan alabiliyorum.

Modemin çekim gücünde ise hala bir değişme yok, berbat. 7 dbi lik indoor bir anten alıp takmak şu an için en ucuz ve pratik çözüm.

Sayın Kullanıcımız,

Modemin antenleri sabit olduğundan cihazı garanti dışı bırakacak bu işlemi önermeyiz. Kablosuz yayın alanınızı genişletmek için AP-Router, Wireless Repeater ya da powerLINE cihazlarını kullanabilirsiniz.

Daha ekonomik bir çözüm için kullandığınız bilgisayara WN-150U kablosuz adaptör takabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için:http://netmaster.com.tr/p/10/kablosuz-sinyal-katilleri

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetMASTER_ -- 16 Eylül 2013; 17:34:03 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.