Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
51.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 modemde lan bağlantı üzerinden internete giremiyorum. Modemi görüyor ip alıyor ancak internete bağlanamıyor.
    Ancak wireless i açarsam internete bağlanabiliyor. Wireless kapalıysa Lan üzerinden internete girilemiyor.

Birde 40 Mbps hızında olmama rağmen düşük hızda internete giriyor ve kopmalar yaşıyorum.

Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
  • Arkadaşlar NetMASTER CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 modemde lan bağlantı üzerinden internete giremiyorum. Modemi görüyor ip alıyor ancak internete bağlanamıyor.
    Ancak wireless i açarsam internete bağlanabiliyor. Wireless kapalıysa Lan üzerinden internete girilemiyor.

Birde 40 Mbps hızında olmama rağmen düşük hızda internete giriyor ve kopmalar yaşıyorum.

Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

• Abiciğim ,bende de kablosuz sorunu vardı 20mps hız kablosuz testlerde 3-5-10-mps lerde çıkıyordu,netmaster iletişimden mesaj attım,adamlar 30dk sonra döndüler modemden 2 dk da ayarladılar. mesajda kızmıştım bu ne falan diye ama sonradan da mahcup oldum.ilgisiz değiller
  • Uydunet ile ilgili her ?ey bölümüne yazmy?tym buraya da yazayym. Umarym yardymcy olabilirim.

quote:

Orijinalden alynty: GobliN

Geçti?imiz gün Netmaster CBW-383Z4 modemin kuruldu?undan bahsetmi?tim sonra kaçynylmaz sonla kar?yla?tym. Modemin oldu?u odadan ba?ka bir odaya geçince hyz anynda 3Mbit'e dü?üyordu ilginç ?ekilde. Hyz synyry koyulmu? gibi 3'ü geçemiyordum. Burada yazylan birkaç ?eyi ?eyi denedim 20 Mhz bandyny kullanmak gibi. Hiçbiri çözüm olmady. Sonra kurcalaya kurcalaya çözümü buldum.

http://192.168.0.1'den modeme giri? yapyn, Kablosuz bölümüne gelin. Öncelikle Kablosuz AP Tarama bölümünden çevrenizde Wi-Fi a?lary hangi kanallary kullanyyor onlara bir bakyn. Benim çevremde neredeyse her kanal kullanymdaydy. Bir tek 2 kanaly bo?taydy.
    Zaten uygun kanallaryn yanynda Harici Giri?im Seviyesi: Kabul Edilebilir yazyyor. Bir de 802.11 N Yçin Gerekli Destek: Açyk yapyn.
     Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu

Sonra gelelim ikinci en önemli adyma

Yine Kablosuz bölümünde Geli?mi? sekmesine gelin.
    Burada önemli iki bölüm var. Çokly Yayyn Hyzy ve NPHY Hyzy. Ben uygun ayary (20Mbit hyzyma göre) Çokly Yayyn Hyzy: 48 Mbps ve NPHY Hyzy: 3:54 Mbps yaparak buldum. E?er hyzynyz benimkinden farklyysa (örn: 50 Mbit) NPHY hyzyny artyrarak deneyin.

Sorun ya?ayanlar deneyip geri dönü? sa?larlarsa çok iyi olur. Modemle yapty?ym ara?tyrmalara göre herkes bu modemde bu sorunu ya?yyor.

** Türkçe karakterler gözükmüyor niyeyse :/ Edit bölümünde ?, ?, ü vs gözüküyor niyeyse forum bölümünde gözükmüyor.

• Arkadaşlar ben üst kat için access point (kablosuz olarak) bağlamak istiyorum, hangi model acess pointi önerirsiniz daha önce access point kullanmadım söz konusu modemle bağlantısı ve ayarları nasıl yapılır. Bu konuda hiçbir bilgim yok ayrıntılı şekilde anlatırmısınız. Herkese iyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

Uydunet ile ilgili her ?ey bölümüne yazmy?tym buraya da yazayym. Umarym yardymcy olabilirim.

quote:

Geçti?imiz gün Netmaster CBW-383Z4 modemin kuruldu?undan bahsetmi?tim sonra kaçynylmaz sonla kar?yla?tym. Modemin oldu?u odadan ba?ka bir odaya geçince hyz anynda 3Mbit'e dü?üyordu ilginç ?ekilde. Hyz synyry koyulmu? gibi 3'ü geçemiyordum. Burada yazylan birkaç ?eyi ?eyi denedim 20 Mhz bandyny kullanmak gibi. Hiçbiri çözüm olmady. Sonra kurcalaya kurcalaya çözümü buldum.

http://192.168.0.1'den modeme giri? yapyn, Kablosuz bölümüne gelin. Öncelikle Kablosuz AP Tarama bölümünden çevrenizde Wi-Fi a?lary hangi kanallary kullanyyor onlara bir bakyn. Benim çevremde neredeyse her kanal kullanymdaydy. Bir tek 2 kanaly bo?taydy.
    Zaten uygun kanallaryn yanynda Harici Giri?im Seviyesi: Kabul Edilebilir yazyyor. Bir de 802.11 N Yçin Gerekli Destek: Açyk yapyn.

Burada önemli iki bölüm var. Çokly Yayyn Hyzy ve NPHY Hyzy. Ben uygun ayary (20Mbit hyzyma göre) Çokly Yayyn Hyzy: 48 Mbps ve NPHY Hyzy: 3:54 Mbps yaparak buldum. E?er hyzynyz benimkinden farklyysa (örn: 50 Mbit) NPHY hyzyny artyrarak deneyin.

Sorun ya?ayanlar deneyip geri dönü? sa?larlarsa çok iyi olur. Modemle yapty?ym ara?tyrmalara göre herkes bu modemde bu sorunu ya?yyor.

** Türkçe karakterler gözükmüyor niyeyse :/ Edit bölümünde ?, ?, ü vs gözüküyor niyeyse forum bölümünde gözükmüyor.

Hocam ben denedim ( ayarlar seninkiyle aynı ) salondaki laptopla speedtestten ölçüm yaptım 3.60 mbps falan çıktı hemen ayarları tekrar eski haline getirdim tekrar speedtestten ölçüm yaptım 9.45 mbpsye yükseldi (modemle aradaki mesafe 3-4 metre falan) arkadaki odadaki masaüstünde denemedim dolayısıyla çünkü salonda modemin dibindeki bilgisayarın bile internet hızı düştü. Bilgilendirmek amaçlı yazdım saygılar...Başka yöntemler bilen varsa yazılsın deneyelim. İnternetim 10 mbps 50 gb akn li tarife

• Başka yöntemler var elbet, imzamda bulunan konuyu okumanız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerled

quote:

Uydunet ile ilgili her ?ey bölümüne yazmy?tym buraya da yazayym. Umarym yardymcy olabilirim.

quote:

Hocam ben denedim ( ayarlar seninkiyle aynı ) salondaki laptopla speedtestten ölçüm yaptım 3.60 mbps falan çıktı hemen ayarları tekrar eski haline getirdim tekrar speedtestten ölçüm yaptım 9.45 mbpsye yükseldi (modemle aradaki mesafe 3-4 metre falan) arkadaki odadaki masaüstünde denemedim dolayısıyla çünkü salonda modemin dibindeki bilgisayarın bile internet hızı düştü. Bilgilendirmek amaçlı yazdım saygılar...Başka yöntemler bilen varsa yazılsın deneyelim. İnternetim 10 mbps 50 gb akn li tarife

Benimkiyle ayni ayarlari degil de onlari biraz daha degistirerek denemenizi tavsiye ederim ben onlari deneyerek buldum cunku. Tahminen degerleri dusurup test ederek denerseniz iyi sonuc elde edebileceginizi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

Başka yöntemler var elbet, imzamda bulunan konuyu okumanız.

hocam konuyu okudum lakin ben routeri kuramadım :S orayada yazdım kuramadığımı bir el at be usta çözelim şu işi...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: powerled

quote:

quote:

Benimkiyle ayni ayarlari degil de onlari biraz daha degistirerek denemenizi tavsiye ederim ben onlari deneyerek buldum cunku. Tahminen degerleri dusurup test ederek denerseniz iyi sonuc elde edebileceginizi dusunuyorum.

hocam orda çok fazla seçenek var ben onları tek tek denemeye kalksam matematik profesörü olurum zira orda çok fazla seçenek var o kadar algoritmayla kısır döngüye girerim ben :D şurda daha router kuramadım :)))

• Merhaba, Gordugum kadariyla Netmaster teknik ekipten arkadaslar yazilanlara cevap veriyor. Bir sorum olacak kendilerine. CBW-383z4 modem sahibiyim firmware son cikan firmware. Desktop ( ethernet), mac(wifi) ve iphone ile modem hizi testi yapiyorum. Ayarlara hic dokunmadim hatta default haline geri dondurdum. Modem ve bilgisayar ayni odada birbirlerini gorecek sekilde konumlandirildi. 802.11 n-modu otomatik - 802.11 N için Gerekli Destek kapali - Band Genişliği 40 mhz olarak kayitli. Neyse desktop ile bana vaad edilen hizi goruyorum ( speedtest.net ile test yapiyorum ) sorun yok zaten ethernet baglantisi. Mac mini wifi baglantili buda ayni sekilde 9.80 mbps veriyor bunda da sIkIntI yok. Ancak iphone 5 ile sadece 1 mbit gorebiliyorum. Bunun sebebi nedir?

erisim denetiminde cihazlarin degerleri ;

mac mini wifi RSSI -50 dBm ve Hiz n 144445
    iphone 5 RSSI -59 dBm ve Hiz n 24000

heralde cihazda sorun olabilir dedim ve modemle ayni mesafedeki airport express i devreye soktum. Bu cihaz uzerinden internete ciktigimda iphone 10 mbit hizina ulasiyor. Ama net master uzerinde max 1mbit gorebiliyorum. Bir fikriniz var mi?

tesekkurler

• Hız sorunu yaşayan arkadaşlar bir denesin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_93446908/f_//tm.htm#93446908
  • Netmaster CBW-383Z4 modemi kablosuzda mac filtrelemeli kullanıyorum. fakat elektrikler kesilip gelince devre dışı oluyor.
    bunu nasıl izin ver seçeneğinde sabitlerim.
    saygılar.
  • Sayın Kullanıcımız,

Modemin arkasında bulunan reset butonuna 10-15 saniye basarak cihazın fabrika ayarlarının geri yüklenmesini sağlayınız. Bu işlemden sonra ayarlar silinmeyecektir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece isinize geleni mi yanitliyorsunuz cozemiyorum. 20 Haziranda sordugum soru halen yanitsiz duruyor cevabi biliyorsaniz sizden ricam cevap vermeniz olacak.
  • Sayın Kullanıcımız,

Yaşadığınız sorunun modemin kablosuz yayın kanalını değiştirilerek çözülebileceğini düşünüyoruz. Uzaktan bağlantı ve anında kontrol sağlamamız için bizi arayabilirsiniz.

Bize ulaşamayan soru ve şikayetleri alabilmek için sosyal medya ve web alanlarını düzenli olarak tarıyoruz. Ne yazık ki sorunuzu kaçırmışız. Doğrudan bize sormak istediğiniz bir şey olduğunda en hızlı ve sağlıklı iletişim yolu 0216 366 66 96 ya da destek@netmaster.com.tr olacaktır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • takip.....
  • beyler yazıldımı bilmiyorum ama yinede yazayım.
    wifi hız sorunu bendede vardı 1mbiti geçmiyordu.(aynı modem)
    192.168.0.1 den güvenlik duvarına girin.
    ipv4 güvenlik duvarı korumasını kapalı yapın. hız sorunu düzeliyor
  • bende de cbw 383z4 netmaster docsis 3.0 modem var
    modem ışıklarından down streamın ışığı hiç yanmıyor

power ışığı yeşil yanıyor onun yanındaki downstream ışığı hiç yanmıyor onun yanındaki upstream ışığı mavi yanıyor
    onun yanındaki onlıne ışığı yeşil yanıyor
    birde en sondan ikinci olan wraless stanbay ışığı yeşil yanıyor
    toplam 4 adet ışık yanıyor 5 tane yanması gerekmiyormu internete giriyorum birsorun yok
    lakin modemin ışığına uyuz oldum neden yanmasın ki başka arkadaşlarda 5 ışıkda normal yanıyormuş
    benim modemin ışıklarında bozukluk var sanırım
    daha bugün bağlandı uydu net modem bozuk bende modem arızası yazdırıp değişim istedim uydunetden
    bakalım yarın yani bugün gelceklermiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 16 Ağustos 2014; 4:30:21 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.