Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
7
Favori
51.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimse yazdı mı bilmiyorum, okuyamadım tüm mesajları.

ben de 50 mbit bağlatıyı kullanıyorum. bilgisayarımdan hız testiyle 48-49 mbit hızı görebiliyorum. sorun modemde değil. hız testi yaptığınız bilgisayar/telefonun ağ bağdaştırıcısının 802.11n'i desteklememesinde ya da bu standartı sadece 300 mbit hızında desteklememesi. 72 mbit ya da 150 mbit olarak 802.11n destekliyorsa kablosuz bağlantıyla test yaptığınızda 50 mbit altında hız görmeniz normal. iphone 4s imle (en fazla 65 mbit 802.11 n desteği var) 33-38 mbit arası hız alıyorum ki bu da gayet normal.
  • Yeni bi firmware sürümü cikmis "81.524.392112mp1.799.020" az önce yükledim. Yapilan iyilestirmeler nelerdir acaba netmaster yetkilisi bilgi verebilirmi lütfen?
  • fakasupi F kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

20. versiyonda kablosuz performans ile ilgili iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • geçen hafta servisten değişimi yapılan modemim sıkıntısız çalışıyor(du) fakat arka odaya laptopu götürdüğüm zaman , bağlantı kopuyor sınırlı bağlantıya geçiyor . 2-4 diş aralığında değişken olarak çekmesine rağmen bağlantı sınırlı oluyor . wifi açıp kapatmama rağmen , ağı görüyor fakat bağlantı sınırlı . ne zaman reset atıyorum o zaman sıkıntı gidiyor . hız testlerim normal ping değerim 13 vs...

bu kesintinin nedeni ne . sürekli aynı şeyi yaşıyorum . reset atınca sıkıntı yok ama her gün aynı şeyi yapıyor olmak can sıkıcı ...
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Çekim gücü çok az artmış gibi gözüküyor. Ama çekim gücünden daha çok bağlantı yavaşlaması benim için problem.
    Sanırım modem ısınınca kendini korumaya almak için hızı düşürüyor. 20 mbps hızım 3-4 mbps'e kadar düşüyor. Modeme reset atınca hız düzeliyor. Bu sorun için bir çözüm yolu var mı?
    USB çıkışlı fan takayım dedim ama modemde USB girişi yok.
  • Kotaless kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

Konuyla ilgili 0216 366 66 96 NetMASTER Destek Hattı'nı ararsanız yardımcı olabiliriz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

Çekim gücü çok az artmış gibi gözüküyor. Ama çekim gücünden daha çok bağlantı yavaşlaması benim için problem.
    Sanırım modem ısınınca kendini korumaya almak için hızı düşürüyor. 20 mbps hızım 3-4 mbps'e kadar düşüyor. Modeme reset atınca hız düzeliyor. Bu sorun için bir çözüm yolu var mı?
    USB çıkışlı fan takayım dedim ama modemde USB girişi yok.

Aynı şey bende de var, lanet ettim artık. Wireless alıcı aldım bugün 300mbps'lik, 5.5mbps bağlanıyor, şaka gibi.
  • Modeme reset atınca hız düzeliyor mu veya modemin yakınına gidince? Aksi halde çekim gücü yetersiz olabilir. 300 mbps yalnızca maximum bant genişliğini belirtir, çekim gücünü etkilemez.
    Bu arada modemi 20. versiyona güncelledikten sonra hiç hızım düşmedi. 3 Gün 09h:11m:54s olmuş reset atmadım modeme.
    biliyorum hocam, telefonla ipadle falan da deniyorum hiç bir cihaz modem ile 70mbps üzerinde bağlantı kuramıyor. ne kadar yakınına getirirsem getireyim.. bir sürü ayar denedim, bırakın 300'ü, 150'yi bile göremedim kendi networkumde..
  • Adaptörünüzün 300 mbps desteklediğine emin misiniz? Bazen üreticiler uyanıklık yapıp 150 mbps download 150 mbps upload hızlarını toplayıp 300 mbps diye yazıyorlar.
    http://www.linksys.com/tr-eu/products/adapters/AE1200

şu cihazı aldım, birde airties air 2411 var. acaba ae2500 falan mı alsaydım?
  • Neden bu kadar takılıyorsunuz bant genişliğine? Download hızınız 150 mbps değilse düşünmeyin.
    Şuan Ebay'den $3.5 verip aldığım adaptörü kullanıyorum, 90 mbps gösteriyor ve 20 mbps download hızı alıyorum. Benim için gerisi önemli değil.
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Çözümü var mı yok mu, arayınca nasıl yardımcı olacaksınız? 3 gündür normaldi bugün yine hız düştü, reset attım düzeldi. Bu da test sonuçları:
     Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu

Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu

Sayın Kullanıcımız,

Aşırı ısınma nedeniyle düşme olsaydı resetleme ile düzelmemesini beklerdik; en azından 20-30 dk. kapalı kalıp devrenin normal bir sıcaklığa düşmesi sorunu çözerdi.

Açıklamalarınızdanhız düşmesi anında sadece kablosuz bağlantıda test yapıldığını anlıyoruz. Ethernet bağlantısı ile de test yapmamız gerekecektir. Ethernet ile wireless bağlantı arasında önemli bir hız farkı bulunuyor ise sorun modem kaynaklı olabilir. Bu durumda uzaktan bağlantı sağlayarak ayarlarınızın kontrolü yapılır. Sorun giderilemezse cihazı destek merkezimize alarak gerekli işlemleri yapabiliriz.

Eğer ethernet bağlantısında da aynı hız düşmesi gerçekleşiyor ise modeme gelen internet hızında kullanımdan bir süre sonra düşme gerçekleştiğini anlarız.

Daha fazla bilgi ve teknik destek için her gün 08:00 - 22:00 saatleri arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

geçen hafta servisten değişimi yapılan modemim sıkıntısız çalışıyor(du) fakat arka odaya laptopu götürdüğüm zaman , bağlantı kopuyor sınırlı bağlantıya geçiyor . 2-4 diş aralığında değişken olarak çekmesine rağmen bağlantı sınırlı oluyor . wifi açıp kapatmama rağmen , ağı görüyor fakat bağlantı sınırlı . ne zaman reset atıyorum o zaman sıkıntı gidiyor . hız testlerim normal ping değerim 13 vs...

bu kesintinin nedeni ne . sürekli aynı şeyi yaşıyorum . reset atınca sıkıntı yok ama her gün aynı şeyi yapıyor olmak can sıkıcı ...

aynı sorun bende de var.sayın netmaster aynı mesafeden başka marka laptopu evin öbür ucundaki bu modemi sorunsuz görürken 2 farklı wireless kart ile ben aynen bu şekilde sorun yaşıorum bu kartlar;

1- ralink 3290
    2- intel centrino 2230

sorun yaşamayan diğer wireless kartların biri N desteksiz bir realtek diğeri ise n destekli bir qualcom. Biri acer laptopta diğeri Datron.

Gelelim bir başka hususa,

Arkadaşlar,

apartmanda oturuyorsanız eğer adsl+uydunet vs herkesin evinde bir wireless modem olduğunu unutmayın. 2.4 ghz bandında 40mhz yi UNUTUN. Neden? Çünkü 2.4 ghz bandında kanal aralıkları çok sınırlıdır ve siz 40 mhz channel bonding ile apartmanda oturuyorsanız diğer 20mhz bağlantılarda dahil olmak üzere en az 3-4 farklı wireless bağlantı ile OVERLAP yapacaksınız yani kanallarınız birbirine karışır. Bu da hızda düzensizliklere, bağlantıda kopmalara sebep olur. Ayrıca 40 mhz de pek çok durumda modem otomatik olarak 20 mhz ye geri inmeye çalışır ancak bu modemin 20mhz fallback performansı gerçekten kötü.Fat channel intolerant ı açık bir cihazı kapsama mesafesine koyarak test edebilirsiniz. 20 mhz de 1,6,11 kanallarından en az CO-CHANNEL yani aynı kanalda daha az bağlantı olan kanalı kullanın.20 mhz bant genişliğinde diğer kanallarla kesişmemek (overlap) için 1,6,11 kanalları birbirine değmeyen yegane kanallardır.

20 mhz de wireless-n de maximum 150mbps, b/g de 54mbps alırsınız. Normal HD filmler DLNA vs için 20 mhz günümüz için yeterlidir.

Modem bağlantısını geberten bir diğer faktör çok sayıda co-channel yani aynı kanalda 5-6 bağlantı olması. Bir nebzeye kadar aynı kanaldaki wireless sinyalleri birbiriyle uyumlu çalışır ama sayı artınca trafik artık iyicene şişer bağlantıda anlık kopmalar yaşanır. Yani modeme daha güçlü bir anten takmak tee diğer apartmanların wireless kanallarının enterferans yaratması demektir. Güçlü anten takayım heryerden bağlanayım diye bir mantık yok. Modeme mesafeniz ile modemin çekim gücünü optimize etmeniz gerekir.

bağlantınızı en çok overlap(kesişen bantlar kanallar) sonra fazla sayıda co-channel (aynı kanalda 4-5den fazla bağlantı) öldürür. Bu iki sorunu aşarsanız normal bi modemle oldukça yeterli wireless performansı alabilirsiniz.

Yine de tüm bu saydıklarım newrophat adlı arkadaşla aynı şekilde yaşadığım sorunu açıklamıyor. Netmaster'dan ricam aynı mesafede farklı wireless kartlarının neden bağlantı kuramaması modemin kart mı seçtiğini cevaplamasıdır. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel

quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

geçen hafta servisten değişimi yapılan modemim sıkıntısız çalışıyor(du) fakat arka odaya laptopu götürdüğüm zaman , bağlantı kopuyor sınırlı bağlantıya geçiyor . 2-4 diş aralığında değişken olarak çekmesine rağmen bağlantı sınırlı oluyor . wifi açıp kapatmama rağmen , ağı görüyor fakat bağlantı sınırlı . ne zaman reset atıyorum o zaman sıkıntı gidiyor . hız testlerim normal ping değerim 13 vs...

aynı sorun bende de var.sayın netmaster aynı mesafeden başka marka laptopu evin öbür ucundaki bu modemi sorunsuz görürken 2 farklı wireless kart ile ben aynen bu şekilde sorun yaşıorum bu kartlar;

1- ralink 3290
    2- intel centrino 2230

sorun yaşamayan diğer wireless kartların biri N desteksiz bir realtek diğeri ise n destekli bir qualcom. Biri acer laptopta diğeri Datron.

Gelelim bir başka hususa,

Arkadaşlar,

apartmanda oturuyorsanız eğer adsl+uydunet vs herkesin evinde bir wireless modem olduğunu unutmayın. 2.4 ghz bandında 40mhz yi UNUTUN. Neden? Çünkü 2.4 ghz bandında kanal aralıkları çok sınırlıdır ve siz 40 mhz channel bonding ile apartmanda oturuyorsanız diğer 20mhz bağlantılarda dahil olmak üzere en az 3-4 farklı wireless bağlantı ile OVERLAP yapacaksınız yani kanallarınız birbirine karışır. Bu da hızda düzensizliklere, bağlantıda kopmalara sebep olur. Ayrıca 40 mhz de pek çok durumda modem otomatik olarak 20 mhz ye geri inmeye çalışır ancak bu modemin 20mhz fallback performansı gerçekten kötü.Fat channel intolerant ı açık bir cihazı kapsama mesafesine koyarak test edebilirsiniz. 20 mhz de 1,6,11 kanallarından en az CO-CHANNEL yani aynı kanalda daha az bağlantı olan kanalı kullanın.20 mhz bant genişliğinde diğer kanallarla kesişmemek (overlap) için 1,6,11 kanalları birbirine değmeyen yegane kanallardır.

20 mhz de wireless-n de maximum 150mbps, b/g de 54mbps alırsınız. Normal HD filmler DLNA vs için 20 mhz günümüz için yeterlidir.

Modem bağlantısını geberten bir diğer faktör çok sayıda co-channel yani aynı kanalda 5-6 bağlantı olması. Bir nebzeye kadar aynı kanaldaki wireless sinyalleri birbiriyle uyumlu çalışır ama sayı artınca trafik artık iyicene şişer bağlantıda anlık kopmalar yaşanır. Yani modeme daha güçlü bir anten takmak tee diğer apartmanların wireless kanallarının enterferans yaratması demektir. Güçlü anten takayım heryerden bağlanayım diye bir mantık yok. Modeme mesafeniz ile modemin çekim gücünü optimize etmeniz gerekir.

bağlantınızı en çok overlap(kesişen bantlar kanallar) sonra fazla sayıda co-channel (aynı kanalda 4-5den fazla bağlantı) öldürür. Bu iki sorunu aşarsanız normal bi modemle oldukça yeterli wireless performansı alabilirsiniz.

Yine de tüm bu saydıklarım newrophat adlı arkadaşla aynı şekilde yaşadığım sorunu açıklamıyor. Netmaster'dan ricam aynı mesafede farklı wireless kartlarının neden bağlantı kuramaması modemin kart mı seçtiğini cevaplamasıdır. Teşekkürler.

Sayın Kullanıcımız,

NetMASTER ürünleri bağlantı sırasında kablosuz kart seçimi yapmamaktadır. Yaşadığınız sorunun nedeni modem ayarları olabileceği gibi, sorun bilgisayar kaynaklı da olabilir. Sorunun hızlıca çözüme ulaşabilmesi için kullanılan ürünün modelinin hangi özelliği desteklediğinin ve ayarlarının kontrolünün sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'yla iletişime geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• cumartesi günü kurulumunu yapıldı 100 mbps 100 gb kotalı.Ancak inanılmaz bir wi-fi problemi yaşıyorum.Biraz önce başka bir yere yazdım aynı şekilde 5 metre mesafede 40 lara düşüyor diye ama şimdi tv karşısına geçtim mesafe yaklaşık 10 metre arada 2 duvar var ve hız testi inanılmaz ama 3 mbps....100 mbps istiyorum 3 mbps alıyorum....sinirlenme kısmını geçerek size de sormak istiyorum acaba tp link router modeme bağlasam oradan versem wi fi yi veya motorolla modem alıp tp linki ona bağlasam hız düzelir mi arkadaşlar
  • 50mb'lik hız bağlandı bugün evime. Kablo ile bağlantım problemsiz 49mb alabiliyorum. Kablosuz performansı ise yeterli...modem odamda test yaptığım yer salon arada 2 duvar ve 5m mesafe var.laptoptan 35mb LG G2den ise 49mb alıyorum. Burda laptop ve telefon arasındaki fark wifi kartlarından kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Laptop 2 yıl önceki teknolojiye sahip G2 ise yeni nesil ve zaten wifi özelliği olarakta güçlü bir telefon.

daha önceden başıma geleceğini düşündüğüm için araştırmalar yapmıştım ayarlarım şu şekilde

n mod otomatik
    n mod destek açık
    kontrol kanalı 8 ( kapsama alanımda başka 8. kanal yoktu boş olduğu için seçtim)

n mod kapandığında ise laptop ve telefon aşağı yukarı 20mb civarında hızları geçemiyor.

umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Visam Lord -- 9 Nisan 2014; 19:58:15 >
  • MErhabalar.

Bizde 2 gün önce superonlineden uydu nete geçtik. 20mb tarifesine. Dükkanımda 20 pc var. Kendi şahsi notebookum ile wirelesden bağlanıyorum. Normal pcler çok hızlı bağlanırken notebookum çok yavaş kalıyor. Hız tesi yaptıgımda 9mbit görüyor. Online oyun oynayan birisiyim ve sürekli bağlantım kopuyor. Superonline 8mbit olmasına ragmen hiç kasma yoktu. Googlede bu sorunu araştırınca bu konuya denk geldim. Aynı model cbw-383z4 modem bizimkiside.. Nasıl hızlandırabilirim wirelessi ? Update yapsam düzelir mi ? Şuanki versiyonuna nasıl bakabilirim ?

Bir de sormak istediğim. Karşı komşumuza wireles şifremi verdim. Ona giden hızı düşürmek için bir ayar var mı ? Misafir modu gibi bişiler vardı ama hız ayarı görmedim. Sadece o kişinin hızını sabitlemek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingdeviL

MErhabalar.

Bizde 2 gün önce superonlineden uydu nete geçtik. 20mb tarifesine. Dükkanımda 20 pc var. Kendi şahsi notebookum ile wirelesden bağlanıyorum. Normal pcler çok hızlı bağlanırken notebookum çok yavaş kalıyor. Hız tesi yaptıgımda 9mbit görüyor. Online oyun oynayan birisiyim ve sürekli bağlantım kopuyor. Superonline 8mbit olmasına ragmen hiç kasma yoktu. Googlede bu sorunu araştırınca bu konuya denk geldim. Aynı model cbw-383z4 modem bizimkiside.. Nasıl hızlandırabilirim wirelessi ? Update yapsam düzelir mi ? Şuanki versiyonuna nasıl bakabilirim ?

Bir de sormak istediğim. Karşı komşumuza wireles şifremi verdim. Ona giden hızı düşürmek için bir ayar var mı ? Misafir modu gibi bişiler vardı ama hız ayarı görmedim. Sadece o kişinin hızını sabitlemek istiyorum.

İmzamdaki konuyu takip edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.