Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
7
Favori
51.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uydu netin uydu kabloları çok iyi olabilir velakin verdiği modemler tırtın tırtı
    beş para etmez kullanışsız kabloyla bağlantısı düşük kablosuz bağlantısı yüksek
    farklılıklar gösteren dandik modemler

uydunet önce modemlerini düzeltecek kafadan millete ışığı yanmayan bozuk
    modem takmayacak

ve böylece uydunet rüyam başlamadan sona erdi

iyi kötü yine ttnet le devam arkadaş kullandığım modem yeter
  • Merhaba Arkadaşlar,

1 yıllık deneme yanılma ve araştırmalarım sonucunda çok ne ifade edebilirim ki Netmaster cbw-383z4 modem kablosuz özelliği bozuktur. Bağlantı stabil değildir gücü zayıftır. bende 4 den fazla cihaz bağlandığında kopma olabilmektedir. üzerinde yazan 300mbps falan pratikte yalandır.

Piyasa fiyatı ~250 TL olan Netmaster cbw-383z4 modem üzerine masraf yapmak istemiyorum diyenlerin tek çözümü son firmaware güncellemek ve Ayarlar/802.11 n-modu/Kapalı yapmaktır.
    Bu da malesef g modunda çalıştırıp kapsama alanını yarıya düşür. Bakınız 802.11 network PHY standards Range değerleri

En ucuz çözümü ise 802.11 N modu destekleyen 300mbps Router almak ve netmaster wireless özelliğini kapatarak routerdan kullanmak, ben ~80 tl lik aldım iki katlı evde problem çözüldü.
    300 600 750 1300mbps routerlar vardır bütçeye göre tüm apartmana da yayın yapabilirsiniz tabi.

Router nedir diyenler için
     Netmaster CBW-383Z4 kablosuz hız sorunu

Not: Bu uydunet kötü demek değildir. Şahsen kablolu ve şimdi kablosuz olarak stabill 20mbit alıyorum. ve TTNET den düşük fiyata. Rekabet oluşması için tek tavsiyem varsa kendi kablo modeminizi kendiniz başka bir marka alarak uydunet e abone olunmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mykutu -- 15 Eylül 2014; 18:10:10 >

• 25 mbit internet almıştım. kablolu 24 mbit, kablosuz 1 mbit oluyordu. servis 3 kez geldi. 3. gelişinde bana denk geldi 15-20 dakika denettirdim. 1-2 dakika kablosuzda 20 mbit gösteriyor tekrar 1 mbit'e düşüyordu hız. servise yollandı. yaklaşık 1 ay sonra geld. tabi o arada modem verdiler bana düzgün çalışan. parça değişikliği yapılmış modemde. kablosuzla alakalı bir parça sıkıntılıymış. yani bu problemi yaşayanlar boşuna uğraşmayın yollayın servise :) şimdi kablolu 24 kablosuz 20-22 mbit falan hız var.
  • Ben Router olarak 2 model gözüme kestirdim. En fazla bütçem olan 100 tl ye göre.

Tp-Link TL-WDR3600 N600 bu eski ama çok popüler ürünlerden biri ~99 tl ye sadece bimex internet üzerinde var. Evinde NAS kullanan ve gigabit bağlantı ihtiyacı olan varsa alabilir. Ya da çevrenizde çok fazla 2.4 ghz kullanan kablosuz ağlar varsa bu cihaz 5 ghz desteklediği için alınabilir. Ben fiziksel mağazada bulamadığımdan alamadım.

İkinci seçeneğim ise Asus RT-N12 D1 modeliydi. Bunun arayüzü kullanımı çok kolay olmasının yanında ileride DSL e falan geçerseniz kolaylıkla Repeater Ap modunda da kullanabilirsiniz. 1 aydır kullanıyorum ve 20mbit hizmet için 2. katta 19mbit üzeri stabil hız alıyorum. ~85 tl ye bir çok fiziksel mağazada bulunabiliyor.

Bu modellerin diğer avantajı dahttp://www.dd-wrt.com/ ile custom firmware bulunması böylece uğraşmayı sevenler ek özellikler ve çekim gücünü bu yazılımla arttırabilir.

Not: netmaster cbw-383z4 modeli için parça değişimi amacıyla teknik servis göndermedim boogiee90 dediği gibi çözüm olur mu bilemem. Fakat çok net bir şekilde eminim ki ayarlar ve firmware ile çözüm olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mykutu -- 16 Eylül 2014; 16:43:31 >

• Arkadaşlar birşey soracağım,

3-4 gün önce uydunetten beni arayıp, 20Mbps olan hızımı 25Mbps çıkaracaklarını söylediler fakat daha sonra başka bir numaradan arayıp bana modem getireceklerini söylediler. Benim şu anki modemim "CBW-383Z4 DOCSIS 3.0 802.11N KABLOSUZ MODEM".. Bu modem zaten 25Mbps desteklemiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzßey

buldum :) aynı sıkıntı bende de vardı modemin yanına gitsem bile kabloyla 20 mbit olan hızı max 10 mbitn üstüne çıkmıyodu modem arayüzünde kablosuz bölümünde 802.11 n-modu
    802.11 N için Gerekli Destek bunların ikisinide kapatınca benim sıkıntım düzeldi inşallah sizinde düzelir.

kardeşim çok teşekkür ederim. bugün kurdurdum sistemi. yaz kampanyasından yararlandım. aynı sıkıntı vardı. bu sayede çözdüm olayı. çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar az önce ağabeyimin sorununu da aynı şekilde çözdük. Tekrar teşekkürler.

• Türkiye de EIRP değeri Avrupa Birliği şartnamesi gereği 20db ile sınırlandırılmış (2.4Ghz için) durumda .Çok sayıda kablosuz modem olan yerlerde tüm kanallar birbiri üzerine overlapping yaptığı için ve çoğu kişide 1,6,11 nolu kanalları tercih ettiğinden dolayı bu kanallar kullanıldığında co channel problemi oluştuğundan pratikte 2.4 Ghz aşırı enterfarans nedeniyle artık kullanılamaz hale geldi.Yani artık çöplük durumunda.40mhz de channel bonding yapıldığında bu durumu daha da kötüleştiriyor.20mhz de 144mbit i alırken 40mhz de bazen 72mbiti bile zor görürsünüz.5 Ghz lik bir router bağlarsanız durum çok daha iyi olur.5Ghz de 24 tane overlapsız kanal olduğu için pratikte çok iyi hızlar alınır fakat duvar absorbsiyonu 2.4 Ghz e göre 4 kat fazladır.2.4 cihaz en temiz şartlarda bile 20db yayın gücü(802.11d şartı)ile sınırlandırıldığı için bizim çok odalı beton duvarlarda kapsama alanı dar ve aktarım hızı çok düşük oluyor.5 Ghz de yayın gücü 24 db ile sınırlandırılmış durumda.dolayısıyla netmaster ne yaparsa yapsın isterse 10 db anten taksın içinde çipset yayın gücünü kontrol kanalı açarak ölçüyor ve 20 db de tutuyor.çünkü bu yasal olarak zorunlu sınır.Ayrıca Wifi Alliance sertifikası olan cihazlar daha başarılı bağlantı sağlarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Oguzßey

buldum :) aynı sıkıntı bende de vardı modemin yanına gitsem bile kabloyla 20 mbit olan hızı max 10 mbitn üstüne çıkmıyodu modem arayüzünde kablosuz bölümünde 802.11 n-modu
    802.11 N için Gerekli Destek bunların ikisinide kapatınca benim sıkıntım düzeldi inşallah sizinde düzelir.

kardeşim çok teşekkür ederim. bugün kurdurdum sistemi. yaz kampanyasından yararlandım. aynı sıkıntı vardı. bu sayede çözdüm olayı. çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar az önce ağabeyimin sorununu da aynı şekilde çözdük. Tekrar teşekkürler.

Ben de bu şekilde çözdüm arkadaşlar, teşekkürler!

• quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

Çözümü var mı yok mu, arayınca nasıl yardımcı olacaksınız? 3 gündür normaldi bugün yine hız düştü, reset attım düzeldi. Bu da test sonuçları:

selam hocam bu internet hızımızı ölçen tabloya nereden bakıyoruz . modemin arayüzünemi giriyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: seyma1972

quote:

Orijinalden alıntı: Kotaless

Çözümü var mı yok mu, arayınca nasıl yardımcı olacaksınız? 3 gündür normaldi bugün yine hız düştü, reset attım düzeldi. Bu da test sonuçları:

selam hocam bu internet hızımızı ölçen tabloya nereden bakıyoruz . modemin arayüzünemi giriyoruz

http://www.speedtest.net sitesine girerek siz de bu testi yapabilirsiniz.

• Bendede yavaslik var

• Son sürüm olan 24 yüklentikten sonra modem üzerindeki fiziksel tuşlar olan wifi/standby ve Wps tuşu çalışmaz oldu!
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Bendede çalışmıyor bu tuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 17 Ağustos 2015; 9:13:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Bendede çalışmıyor bu tuşlar.

O tuşların işlevini gerçekleştirmek için modem arayüzüne girmekten bıkkınlık geldi! Acaba bu ara yüzden mi iptal edildi? Bu ara yüzden bir özelliğini mi açmamız gerekiyor fiziksel tuşları aktif edebilmek için?
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Hiç bilmiyorum hocam. Bir önceki Firmware'da böyle bir sorun yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Hiç bilmiyorum hocam. Bir önceki Firmware'da böyle bir sorun yoktu.

Sağolun. Her şeyde öyle değil mi zaten! Önce sunuşlar güzel sonra problem problem problem....!
  • Sayın Kullanıcılarımız,

Wifi/standby ve WPS butonlarını aktif hale getirmek için modem ara yüzüne giriş yaptıktan sonra sırasıyla Kablosuz / Güvenlik seçeneklerini tıklayarak sağ üst kısımda bulunan Wifi/Standby seçeneğini etkin, Otomatik Güvenlik Yapılandırma seçeneğini WPS konumuna getirerek alt kısımda bulunan Uygula butonuna tıklanması yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • quote:

Orijinalden alıntı: NetMASTER_

Sayın Kullanıcılarımız,

Wifi/standby ve WPS butonlarını aktif hale getirmek için modem ara yüzüne giriş yaptıktan sonra sırasıyla Kablosuz / Güvenlik seçeneklerini tıklayarak sağ üst kısımda bulunan Wifi/Standby seçeneğini etkin, Otomatik Güvenlik Yapılandırma seçeneğini WPS konumuna getirerek alt kısımda bulunan Uygula butonuna tıklanması yeterli olacaktır.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi arayüzden açtıktan sonra kendi deneyimlerim sonucunda da Wifi/standby tuşuna her seferinde 5sn. kadar basılı tutmamız gerektiğini öğrenmiş oldum. Önceden basılı tutmamız gerekmiyordu.

Wps ise modem arayüzünden aktif/pasif edilebiliyor ancak modem üzerindeki tuşla aktif/pasif hâle getirilemiyor. Ya da bir yerde yanlışlık yapıyorum. Bu konuyu da açıklığa kavuşturabilirseniz sevinirim.

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Dunki uysunet/ktv kesilmesinden sonra bu tuslarin calismasi icin 5 sn basili tutmak gerekiyor neden boyle oldu eskiden tek tikla oluyordu ve sabahtan beri internet yok online,power,u/s ve d/s isiklari yanmasina ragmen internet yok ben boyle sacmalik gormedim tum isiklar yaniyor baglanti yok denemedigim cozum kkalmadi reset attim dns degistim fisini cikardim bin kere kapatip actim yok yok yok. Bilgisayarimda ağ baglantim sari renkli gozukuyor neden boyle?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Netmaster'ın yerinde olsam modem+router kombosunun yerine Türksat'a sadece modem olan cihaz tedarik ederdim ve bu kadar şikayet ve bedduayla uğraşmazdım.144 TL para verdim CBW383Z-N'ye ve Z4'ten tek farkı kablosuz probleminin kısmen çözülmüş olması.Ben kablosuz kullanmayan bir kullanıcı olarak router sorunları devam ediyor.Problem o kadar büyük ki en sonunda Netmaster modemi söküp yerine SB6120E takmak zorunda kaldım.

Kısacası, altınızda otoban var 130'a dayayıp gidebileceğiniz ancak arabanız sürekli problem çıkartıyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.