Şimdi Ara

Netmaster CBW-700V Wireless Sorunu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
23
Favori
128.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: geronimoayh

quote:

Orijinalden alıntı: MuSoniC

quote:

yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu
    modemle alakası olabilri miAllah aşkına

olabilir, modemin sayfasından güvenlik bölümüne gir orda tüm işaretli seçenekleri kaldır (ipflood, güvenlik duvarı, vs...) işaretli bi şey kalmasın.
    dene bakalım sonuç alacak mısın?

eve gider gitmez denicem..on dakka bazen 20 dakkikada bir bağlantı gidiyor..umarım son dediğiniz faydalı olur

Eğer olmazsa modemin sayfasından temel bölümüne gidin. Orada DDNS diye bir seçenek var oraya girin. DDNS Servisi devre dışıdır. Onuwww.DynDNS.org seçin ve uygula diyin.

Ayrıca üstte kırmızı renkle yazılan talimatları da uygulayın faydası olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 28 Ocak 2012; 14:48:51 >

• Abuk bir problem oluştu bende,

Ps3 ethernet ile bağlı, kablosuz bağlantı normal bir sekilde çalışırken laptop vs düzgün bir sekilde baglanirken ps3 U açtığımda ilgili portun ışığı yanıp sönüyor ve modem kendine reset atıyor, farklı portlarda denedim hepsinde aynı problem... İlk 2 ay böyle bir problem yoktu yeni oldu....

Ethernet baglantisinda böyle bir problem yaşayan oldu mu.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yahu bu modemden sonra online fifa oynuyamıyorum arkadaşımla sinir oldum..başaksıyla oynuyorum onunla olmuyor..eski modemde hiç sorun yoktu

olabilir, modemin sayfasından güvenlik bölümüne gir orda tüm işaretli seçenekleri kaldır (ipflood, güvenlik duvarı, vs...) işaretli bi şey kalmasın.

eve gider gitmez denicem..on dakka bazen 20 dakkikada bir bağlantı gidiyor..umarım son dediğiniz faydalı olur

Eğer olmazsa modemin sayfasından temel bölümüne gidin. Orada DDNS diye bir seçenek var oraya girin. DDNS Servisi devre dışıdır. Onuwww.DynDNS.org seçin ve uygula diyin.

şimdi sizin en son yazdıgınızı denicem umarım bu çare olur..durduk yere bağlantı hep gidiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

şimdi sizin en son yazdıgınızı denicem umarım bu çare olur..durduk yere bağlantı hep gidiyor.

Bende de aynı problem oluyordu, bağlantı ışıkların tümü yandığı halde kafasına göre gidip geliyordu. Bazen 5-10 dakkada bir bazen de 4-5 saatte falan. Bunları uyguladım sonuç aldım.
    Lakin internet kesildiğinde modemin ışıklarından herhangi biri yanmıyor ya da yanıp sönüyorsa o zaman farklı bir arızadır, 4440126'yı arayıp arıza kaydı bırakınız.

• Merhaba arkadaşlar bende pazartesi geçtim netmastera benimde çekiş sıkıntım vardı. Ama ben hallettim. Ve çok memnunum. Nasıl hallettim anlatayım. Benim modem benim odamdaydı ve oturma odasında çekmiyordu. Bu iki oda evin birbirine uzak iki noktası. Bende evin en uzak iki noktasından ölçtüm arasında 14.75 metre ve 4 duvar vardı. yani Sinyal 4 duvardan 14 metre çekiyordu minimum. Yani minimum yarı çapı 14.25 metre çapında bir alanda kullanabilirim. sonra bende koridor ortasına çektim modemi yani ölçtüğüm uzaklığın ortasına yani çekiş 4 katına çıktı matematiksel ve pratiklsel olarak. Denedim heryerden çekiyor.
    Hah bazı arkadaşlar kopma oluyor diyor nedeni dhcpnin ıp kiralama süresinin 3600 yani, 1 saatte bir yeni bağlantı olmasından KAYNAKLANABİLİR. ondandır diye ksein konuşmuyorum. Bu değeri temel dhcp menüsünden 144000 veya daha fazla yaparsınız çözülebilir diyorum. Yani yazılımsal olarak pek değişmiyor açıkçası. Eksta acces poit falan uğraşmayın bence zor bir durumda değilseniz. Çünkü ben denedim router falan. Ama modemdir routerdır falan airties alın. Dediğim gibi mesafe alakalı ama özellik olarak çekiş bakımından hariç memnunum iyi modem.

• Modem ayarları için tesekkurler arkadasım,Bende pek kopma olmuyor ama sizin verdiginiz ayarları uyguladım web sayfalarını açarken çok hızlanma oldu.Hemen açıyor artık sayfaları...
  • Bu cihaz için yeni firmware çıkmış onu cihaza yüklerseniz sorun biter diye düşünüyorum.
  • nasıl ?
  • bu modemle doğru düzgün bağlantı olmuyor....

bir türlü düzeltemediler. modemi kampanya üye olarak aldım. ancak surekli kopmalar yaşanıyor. ne yaptıysam düzeltemedim....

burdaki diğer konulardaki herşeyi denedim. sonuç aynı. bir ara hic nete baglanmıyordu. aradım geldiler ares paylaşım programı kuruluydu. onu sildiler düzeldi. ancak şimdi yine aynı.

arkadaşlar ben bu işten birşey anlamadım. rezillik valla. uydunette ne yapcagını bilmiyor

o kadar arama tarama ama sonuç yok....

bu uydunetin bir ayıbı bence...
  • kablolu ve kablosuz hiç bir şekilde bağlanmıyor..
    internet bağlantısını silip,modemi aç kapa yapıyorum anca bağlanıyor işte..
    4440126 yı aradım.
    gelin test yapın dedim..
    bakalım ne olacak..
  • Arkadaşlar merhaba

faruk8001 arkadaşımızın mesajı üzerine NetMASTER CBW-700V sayfasına baktım yeni bir firmware çıkmış

nasıl yükleneceği ise
    http://www.netmaster.com.tr/haberler/cbw-700v-kablosuz-baglanti-hakkinda-0
    sayfasında açıklanmış

ancak benim gibi modemin Temel / Güncelleme bölümünü kontrol ettiğinizde Güncelleme bölümünü göremiyorsanız (zannederim bendeki yüklü yazılımın 14 versiyonundan eski olmasından kaynaklanıyor ) o zaman 4440126 numarayı arayarak 16 numaralı yazılımın yüklenmesini isteyebilirsiniz. Modeminizin destekliyor ise merkezden güncelleme yapıyorlar.

Ben yazılımı 15 dk önce güncelledim ve sizleri haberdar etmek istedim.(henüz farkları kontrol edemedim)
    Güncelleme yapılınca Temel/Güncelleme bölümü çıktı zannederim bundan sonraki güncellemeleri kendimizde yapabileceğiz
    Sayfasını sık sık kontrol etmek de fayda var gibi , umarım bu güncelleme bir çok sıkıntı aşılmış olur.

• 2 kere ayni islem icin not biraktim tamam 30 dakika icinde modeminiz yeni firmware e yukselecek demelerine ragmen hic bir sey olmadi. Benim bildigim 81.447.392110.729.011 olan yazilim surumu sonu .016 sekilde olunca gateway settinglerini kayit etme ve firmware i kendi sitesinden cekip kendiniz guncelleyebilir hale geliyorsunuz. Ama ne hikmetse bir turlu benim modem update olamadi. Aramakda istemiyorum artik. Her aradigimda sinir seviyem artiyor cunku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dem10com -- 1 Nisan 2012; 14:25:29 >
  • Ben sabah 09:00 gibi aramıştım ilk seferinde bana da 30 dk sonra modemi açıp kapatın dediler bekledim olmadı tekrar aradım hemen ilgileneceğiz dediler ve 30 dk sonra yüklenmişti,müsait olursanız birde erken saatlerde deneyin derim
    güncel yazılım kablosuz iletişim ile ilgili sorunların bir kısmını da hallediyor olabilir , linkini verdiğim sayfada şöyle bir ibare var" Netmaster CBW-700V modem kullanan ve kablosuz bağlantı problemi yaşayan kullanıcılarımız ....." sayfalarında bu güncellemenin içeriği hakkında bulamadım arkadaşlar yükledikçe ne kadar işe yaradığı ortaya çıkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malbranque79

quote:

Orijinalden alıntı: golge_s

Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

Sonra da alttaki Uygula tuşuna basın.

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !

hocam Allah senden razı olsun.

yazdıklarının ilk kısmını uyguladım ve sonuç aldım

bir dua da benden hocam Allah senden razı olsun yav.kaç gündür internet olduğu halde internet sayfalarına girmiyordu tam işkence gibi durum online oyun oynuyorum pingler havalarda uçuyordu dediklerini yaptım resmen başka birşeye dönüştü internet 1mbps bağlantı var zaten 100 kbla indirme yaparken bile sayfalarda sorunsuz ilerliyor.wifi çekim kuvveti 2 diş arttı.ama genede modem sorunlu gözüküyor 3 ken 4 felan çıkıyor tekrar 3 e düşüyor...ama bu ayarlarsız tam bir işkenceydi.
    (not:ben edirnede abimin yanında öğrenci evinde kalıyorum bana kalsa kökten değiştiririm de söz hakkım yok burda.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 10 Nisan 2012; 5:56:54 >

• Başarısız bir mühendisliğin adam akıllı test edilmeksizin piyasaya sürülmesi sonucu oluşan bu modem sayesinde ben ve benim gibi zaten 1 mbps hız ile dünya ortalamasının ayakları altında ezilen vahim hızdaki acınası internet bağlantısı sahipleri, sonradan görmelerin binlerce nesillik asil soyundan gelme havalarına girmesi kadar yoğun bir hisle ruh haline bürünüyor.
    (Ya Nutuk un değerini şimdi anladım vallahi billahi.İnsan valla hayret ediyor nasıl bu kadar uzun cümle başarılı bir şekilde kurulur diye.Şurda bi cümle yazayım dedim imanım gevredi valla.Ama bu kadar uğraştıktan sonra kulağa hoş gelmese de insanın silesi gelmiyor .)

Neyse konuya gelecek olursak bende malum modem sahibiyim ve memnun değilim.Wireless içler acısı.Benim çekme çekmeme derdim yok.Tek derdim bağlantının stabil olmayışı.Zart zurt kesiliyor.Ben de dedim TTnet ten kalma Exper Evm 01 modemi buna kabloyla bağlıyayım onun kablosuzunu kullanayım.Pek bir ayara gerek kalmaksızın olayı hallettim.Ama ben biraz takıntılı biriyim.Dedim madem artık wireless ını kulanmıyorum o halde net master ın wireless ını kapatayım.Uzun uğraşlar verdim.Ama bir türlü kapatamadım.Hani ağdan pek anlamam ama bilgisayar ve ingilizce bilgim iyidir.Açık ve net bir şekilde wireless ı kapatıyorum.Ama kapanmıyor. .Sonra forumda okuyunca modemin yazılım güncellemesi olduğunu öğrendim.

Ama adamlara tam olarak ne diyeceğimi bilmiyorum.Tam birisi anlatabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ma95 -- 17 Nisan 2012; 19:19:30 >

• Bugün baktım modem firmware otomatik güncellenmiş. Netmaster sitesindeki son firmware yüklenmiş.
  • Bugün 4440126 ı aradım.2 saat sürmedi geldiler.Bina hatta da problem var dediler.Merkezden modemi güncellediler.Bodrumda da biseler yaptılar.Sonra kablosuz ayarlarından da ülkeyi switzerland yapıp normalde 60 a 60 olan kutucukları 98 98 yaptılar.Valla şimdi wireless paşalar gibi çalışıo.Sonunda çok şükür.

Umarım herkesin problemi çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ma95

Bugün 4440126 ı aradım.2 saat sürmedi geldiler.Bina hatta da problem var dediler.Merkezden modemi güncellediler.Bodrumda da biseler yaptılar.Sonra kablosuz ayarlarından da ülkeyi switzerland yapıp normalde 60 a 60 olan kutucukları 98 98 yaptılar.Valla şimdi wireless paşalar gibi çalışıo.Sonunda çok şükür.

Umarım herkesin problemi çözülür

bilgilendirme için sağol hocam
    inşallah dediğin ayarlar herkesin kurulumda yapılır da sorun yaşamayız
  • Herkese merhabalar bende de bu modemden var (maalesef) yan komşum ve sokakta birkaç kişi daha kullanıyor. Modem evin 2. katında duruyor ve alt katta neredeyse hiç çekmiyor fakat işin garip tarafı komşumun modemini tuvaletten bile çekiyor :D bunun için bir ayar varmı Türksat'ı 50 kere aradım ne gelen var ne giden
  • quote:

Orijinalden alıntı: golge_s

Bu modemi bugün UyduNet'ten gelip eve bağladılar.
    Modem salonda.
    Benim masaüstü pc arka odada.
    Wireless olarak zar zor bağlandığımı görünce internette araştırma yaptım.
    Motorola modemler için önerilen ayarları Netmaster'a uygulayınca sorun çözüldü.
    Ayarlar şu şekilde.
    Önce modemin web arayüzüne girmelisiniz.
    Sonra Üstteki menüden Kablosuz'a girin
    Ardından açılan sayfada soldaki menüden gelişmiş e girin.
    Ayarları aşağıda yazdığım gibi yapın.

54g(tm) Modu: 54g Oto
    Temel Hız Ayarı: Varsayılan
    54g(tm) Koruması: Kapalı
    XPress(tm) Teknolojisi: Etkin
    Afterburner� Teknolojisi :Etkin
    Hız: Otomatik
    Çıkış Gücü: 100%

Kaynak:http://forum.donanimhaber.com/m_37858360/tm.htm

Demin ayarları biraz daha kurcaladım ve Netmaster'ın içindeki Güvenlik duvarını da kapattım.
    Sonuçta evdeki pc'ye kim atak yapar?! :))
    Netmaster modemin web ara yüzüne girip üstten güvenlik duvarına girin.
    Açılan sayfada web filtresi kısmındaki bütün tikleri kaldırın. Hiç tiklenmiş yer olmasın.

Sonuç olarak kablosuz bağlantı ayarlarını yukarıda yazdığım şekilde değiştirmek ve güvenlik duvarını kapatmak benim kablosuz bağlantıda yaşadığım sorunu tamamen çözdü. Sayfalar artık normal şekilde açılıyor.
    Bu modeme sahip herkes bu ayarları yapmalı !

çok sağol hocam
    bu dediklerini yaptım ve kablosuzdaki 4-5 sn de bir olan internet gitme olayı düzeldi

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.