Şimdi Ara

Netmaster cxc150 , Tp-Link Tl-wa701nd access point Sorunu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde uydunet kullanmaktayım uzun süre netmaster cxc-150 kablolu modemle laptop ve masaüstü bilgisayarı kullandım.İki gün önce Tp-link tl-wa701nd access point aldım.netmaster cxc-150 'den çıkan ethernet kablosunu Tp-link tl-wa701nd 'nin girişine takarak ve ''erişim noktası''nı aktifleştirerek wireless olarak laptoptan internet erişimi sağladım.Netmaster cxc-150'den çıkan usb'yi ise masaüstüne bağlayarak onda da internete erişim sağladım.

Sorun şu ki kabloların tümünden kurtulmak adına dün itibariyle iki adet usb wireless adaptör aldım (tp-link tl-wn 321g).İki tane almamın nedeni masaüstüne ve elimde bulunan wireless cihazı olmayan bir diğer laptop'a da internet sağlamaktı.(toplamda 2 laptop 1 masaüstü) üç bilgisayara wireless sağlamak hedefindeydim.Masaüstünde netmaster'dan gelen usb'yi söktüm ve aldığım wireless adaptörü taktım ancak sınırlı bağlantı verdi.Diğer laptop'a da aynı şekilde sınırlı bağlantı aldım.TCP/IP ve access point'in ayarlarıyla ilgili her türlü değişikliği yaptım ancak yine de her iki bilgisayarda da internete çıkamadım.Bütün ayarları değiştimeme rağmen o iki bilgisayarda internet sağlanmadı.Masaüstüne ya da laptop'a usb ile diğer laptop'a da wireless olarak girebiliyorum üçü aynı anda wireless ile kullanılamıyor.Sürekli wireless olarak çalışan laptop'a wireless adaptörü taktığımda yine sınırlı bağlantı oldu.

Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir.access point,usb adaptör ve uydunet'ten hangisi buna neden olabilir.Teşekkür ederim.

***Yukarıda Durumları tam özetleyen şemaları da görebilirsiniz***

EDİT : Sorun Tp-Link TL-WR340G alınarak çözülmüştür.2'den fazla bilgisayara internet sağlamak istiyorsanız sadece acess point özelliği olan bir cihaz işinizi görmeyecektir. Router+ Acess Point (Tp-Link TL-WR340G gibi) özelliği olan br cihaz almalısınız.Forumlardaki yanlış bilgilere dikkat edin zira özellikle netmaster cxc150 kablo modem kullananlar buna dikkat etsin çünkü cihazınız sadece 2 adet ip veriyor.Bunu ancak router ile çoğaltmak mümkün !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arbitrajcı -- 28 Haziran 2011; 20:52:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.