Şimdi Ara

Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: merkias

Bende denedim tüm ışıklar yeşil iken bile alamadı. Ayrıca mac adres değişince modeme bağlanmak için baya uğraştım arayüze girmek için. Çok garip valla ne diyeyim

netmaster arayüze girince birçok özellik kapalı görünmeli, bridge modda olmalı, ondan eminsin değil mi ? Netmaster sadece iletici olacak, kablodan geleni router a aktarıyor olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 17 Mayıs 2017; 13:49:50 >
  • Merhaba;

Öncelikle Netmaster modem ile internet'e bağlanmayı deneyin. (gerekirse fabrika ayarlarına dönerek)Daha sonra wireless özelliğini kapatın.

Wag320n linksys modemin Wireless ayarlarını yapıp (SSID, Security) Basic Setup' tan Local IP Address kısmına Netmaster' ip bloğundan bir ip verin

192.168.1.1 Netmaster
    192.168.1.2 Wab320n

DHCP Server ı Disable yapın, bir pach kablo ile Netmaster'ın LAN portu ve Wag320n'in LAN portlarını bir birine bağlayın. Kısa bir süre içinde kablosuz bağlantı kurulacaktır.

Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.
    Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.

İyi çalışmalar.

• O modelde WAN portu yok diye biliyorum ancak 1. ethernet portunu WAN olarak arabirimden ayarlayabiliyorsun.Arabirimde seçenek olması lazım 1. ethernet portunu WAN olarak ayarla diye.
    Bunu yaptıktan sonra Linksys'nin DHCP'sini aktif et, IP aralıklarını gir kendi networkuna göre (Diğer kendine göre ayarlamalarını yap)
    Netmaster'ı BRIDGE MODa al.
    Dikkat edilmesi gereken durum bu NETMASTER'da ayarları yaparken kablo ile bağlıysan bilgisayarın bağlı olduğu kabloyu REBOOT yaptıktan sonra netmasterdan hemen çıkar.Böylece Linksys - Netmaster direkt ilişki kursun.
    Linksys'nin tam arayüzünü bilmiyorum ama MAC ADRES KLONLAMA gibi seçenekler varsa onuda aktif et.Bazı modeller otomatik klonloyu bazıları elle ayarlanmak zorunda kalıyor.
    Bu şekil olması lazım.Gerekirse 2 cihazıda REBOOT yap.
  • Merhaba;

Bridge mode' u soran arkadaşlara;

Ağınızda gelen interneti modem dışında sonlandırmak için kullanılan yöntemdir.
    ISP den gelen farklı internet protokolleri bu yöntem ile bir cihazda sonlandırılabilir.
    Ne fayda sağlar? Birden çok internet hizmetini ağınızda dağıtabilirsiniz. Sonlandırdığınız cihaza bağlı olarak; modeminizde olmayan VPN özelliğini kullanabirsiniz, çok farklı alternatifli firewall kuralları oluşturabilirsiniz, yük dengelemesi, servis ve port bazında policy, NAT vb...

Not 1: kullanıcı adı ve şifreyi modeme girilemeyen sistemlerde (Fiber, Kablonet vb.) bridge mode' a ISP tarafından geçilir diğerlerinde sonlanan cihazda el ile girilebilir.
    Not 2: bu konuda ki yapıda bridge mode u kullanmak yerine Netmaster modemi internet için Linksys modemi AP için kullanmak daha mantıklıdır.

İyi çalışmalar.

• Bu arada brigde modla uğraşmak yerine AP olarak kullanmaya karar verdim. Ama bazi ayarlamalar yapmak gerekti. Buraya yazayım birine lazım olur.

Kablonetin modemi bi garip. Bu yüzden wifi yi başka modemden dağıtmak isteyen arkadaşlar güvenlik kısmında sadece WPA olanı seçin. Çünkü WPA2 ya da diğerleri uyumsuzluk oluşturuyor. 8 ayrı cihaz ile geçtiğimiz 3 gün denedim. Aynı anda 3 cihaz da download yapılsa dahi oyun oynayan arkadaşların PC lere etki etmedi. Kısacası kablosuz güvenlik ayarı benim sorunum olmuş bu zamana kadar. Yardım eden arkadaşlara sonsuz teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel konu olmuş teşekkürler. Bende netmaster modemi kırma noktasına geldikten sonra xiaomi mi wifi 3 siparişi verdim türkiyeye giriş yapmış gelince hemen buradaki ayarları yapıp netmaster denen bela modemden kurtulacağım inş.
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Xiaomi router güzel ama maalesef çekim alanı çok iyi degil açıkçası ben memnun kalmadım.

• Hocam bugün geldi cihaz. İlk denemelerim çok çok iyi ev 160 m2, salona koydum routerı ve salonun yanında oğlumun odası onun yanında da bizim odamız var bizim oda da bile neredeyse ful çekiyor ben çok memnun kaldım. netmaster modemi bridge moda aldım wifi kapattım. Routera tüm yükü verdim şimdilik gayet iyi bakalım bir kaç gün kullanınca tam bilgiyi veririm. 50mbit bağlantıyı 47-48 sorunsuz alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Öncelikle Netmaster modem ile internet'e bağlanmayı deneyin. (gerekirse fabrika ayarlarına dönerek)Daha sonra wireless özelliğini kapatın.

Wag320n linksys modemin Wireless ayarlarını yapıp (SSID, Security) Basic Setup' tan Local IP Address kısmına Netmaster' ip bloğundan bir ip verin

192.168.1.1 Netmaster
    192.168.1.2 Wab320n

DHCP Server ı Disable yapın, bir pach kablo ile Netmaster'ın LAN portu ve Wag320n'in LAN portlarını bir birine bağlayın. Kısa bir süre içinde kablosuz bağlantı kurulacaktır.

Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.

İyi çalışmalar.

Merhaba,

Eger TD W9970 için de bilginiz var ise ayarları detaylı bir şekilde yazzbilir misiniz?

Ben de bridge mode a aldım fakat ondan sonraki adımları beceremedim maalesef.,

Şimdiden teşekkürler

• Merhaba;

Yukarıdaki yazımı yanlış anlamış olmalısınız.
    Netmaster modemi bridge mode' a almayacaksınız; bu modem sadece kablolu olarak internet erişimi sağlayacak (wireless' i kapatacaksınız)

TD-W9970 modem'ide AP görevi yapacak şekilde yapılandıracaksınız; modemin wireless ayarlanını yapıp (SSID, Security) Network\LAN Settings ten IP Address kısmına Netmaster' ip bloğundan bir ip verin

192.168.1.1 Netmaster
    192.168.1.2 TD-W9970

DHCP Server ı Disable yapın, bir pach kablo ile Netmaster'ın LAN portu ve TD-W9970'in LAN portlarını bir birine bağlayın. Kısa bir süre içinde kablosuz bağlantı kurulacaktır.

İyi çalışmalar.

• quote:

Merhaba;

ISP den gelen farklı internet protokolleri bu yöntem ile bir cihazda sonlandırılabilir.
    Ne fayda sağlar? Birden çok internet hizmetini ağınızda dağıtabilirsiniz. Sonlandırdığınız cihaza bağlı olarak; modeminizde olmayan VPN özelliğini kullanabirsiniz, çok farklı alternatifli firewall kuralları oluşturabilirsiniz, yük dengelemesi, servis ve port bazında policy, NAT vb...

Not 1: kullanıcı adı ve şifreyi modeme girilemeyen sistemlerde (Fiber, Kablonet vb.) bridge mode' a ISP tarafından geçilir diğerlerinde sonlanan cihazda el ile girilebilir.
    Not 2: bu konuda ki yapıda bridge mode u kullanmak yerine Netmaster modemi internet için Linksys modemi AP için kullanmak daha mantıklıdır.

İyi çalışmalar.

Merhaba bende kablonet in 100 Mbitkampanyasını aldım. Bugün bağlamaya gelecekler.

Fakat netmaster infinity 401 modemde kablosuz çekim alanı sorununu aşmak için ev kullanımına yönelik router almayı planlıyorum.

TP-LINK Archer C50 AC1200 Kablosuz Dual Band Router gözüme kestirdim ama

100-200 m2 alanda kullanılmak üzere tavsiye edeceğin router var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EFE_ -- 10 Ekim 2017; 17:3:34 >

• iyi günler arkadaşlar.evde kullanmakta olduğum Telekom dan alınma zyxel zyxel vmg3312-b10b modem kullanmaktayım.ev iki katlı olduğu için alt katta sinyal sorunu yaşıyorum bunun için elimde bir adet TP-link TD-W8951 ND marka modem daha var kablosuz olarak bunu diğer modeme ekleyebilirmiiyim (modemlerin yeri değişebilir)acil yardımlrınızı bekliyorum.tşk.ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EFE_

quote:

Merhaba;

İyi çalışmalar.

Merhaba bende kablonet in 100 Mbitkampanyasını aldım. Bugün bağlamaya gelecekler.

Fakat netmaster infinity 401 modemde kablosuz çekim alanı sorununu aşmak için ev kullanımına yönelik router almayı planlıyorum.

TP-LINK Archer C50 AC1200 Kablosuz Dual Band Router gözüme kestirdim ama

100-200 m2 alanda kullanılmak üzere tavsiye edeceğin router var mı?

Ben Uydunet in herkese verdiği docis3 modem kullanıyorum takribi 250m2de arada 2 duvarlı yerler dahil cekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.