Şimdi Ara

Netmaster modeme başka modem takarak interneti diğer modemden dağıtma hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde wag320n linksys modem var. İnterneti linksys üzerinden nasıl kullanırım. Başka bir konuda vardı ama bir türlü internete çıkış yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada wifi yayını linksys üzerinden kullanıyorum efsane sağlam 0 kopma (arada hafif yükseliş cs go da)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam eğer elinizdeki modemin router özelliği varsa kablonetin verdiği modemi köprü/Bridge moda alın. Sonra bir cat6 ile elinizdeki modemin wan bacağına ulaşın. Daha sonra yapılandırmayı yaparsınız Web arayüzü üzerinden. Menüyü bilmediğim için direkt şurdan diyemiyorum ama sizin mutlaka bildiğiniz birşeydir.

• quote:

Orijinalden alıntı: drdogan79

Hocam eğer elinizdeki modemin router özelliği varsa kablonetin verdiği modemi köprü/Bridge moda alın. Sonra bir cat6 ile elinizdeki modemin wan bacağına ulaşın. Daha sonra yapılandırmayı yaparsınız Web arayüzü üzerinden. Menüyü bilmediğim için direkt şurdan diyemiyorum ama sizin mutlaka bildiğiniz birşeydir.

Hacı dediğini biliyorum. Buradaki sorun en sonda. İnternete çıkış alamadım bir türlü demek istediğim ip alamamak

• Arkadaşlar merhaba, ben de Kablonet 50mbps kullanıcısıyım. Modemin yanındayken 47mbps civarı hız alıyorum ancak 2-3 metre uzaklaştığımda hız 35mbpslere düşebiliyor. Bir de bilgisayarı kullandığım yerle modem arasında bir duvar var. Modemin birkaç metre uzağından da 47mbps stabil hız almam için nasıl bir modem önerebilirsiniz ne yapmalıyım.
  • Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    Wifi ile bağlıyken stabil hız alamazsınız. Artıp azalmalar yaşanabilir bu normal.

• Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    access point alabilirsin. çünkü netmaster modem yüzünden bunları yaşıyorsun kardeşim
  • Bir kaç yöntemi var.

1- Netmaster'ı Bridge moduna alın, sadece tek bir LAN ile WAG320N'in 1. LAN portuna takın. WAG320N ayarlarından LAN port ayarlarından WAN'a geçiş yapın.
    Bu şekilde Netmaster sadece modem görevi görüp tüm işlemleri WAG320N'e bırakmış oluyor.

2- Netmaster olduğu gibi kalsın, iki cihazıda LAN portlarından birbirne bağlayın. WAG320N'in DHCP Server'ını kapatın.
    Bu şekilde Tüm görevi Netmaster üstleniyor fakat WAG320N sanki bir Repeater gibi WiFi ve LAN portları kullanılabilir hale geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuray K kullanıcısına yanıt
    Şuan 2.dediginiz gibi kullanıyorum hocam. Ama 1.yi yapabilsem daha iyi olacak ani ping firlamalari ve wifi stabilitesi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: merkias

Şuan 2.dediginiz gibi kullanıyorum hocam. Ama 1.yi yapabilsem daha iyi olacak ani ping firlamalari ve wifi stabilitesi için.

Ben Infinity 401'in Wireless'ından memnunum diyebilirim, bu yüzden 2. şekilde kullanıyorum.

Üst Katta Infinity 401 ve hemen yanında WAG320N var. Aşağı katta da Netmaster'ın bir önceki modemi var ondada DHCP kapalı devam ediyor.
  • merkias kullanıcısına yanıt
    Bridge moda alırsanız netmaster ışıkları yanıp enerji tüketen bir aletten başka iş görmez. Siz çoklayıcı olarak kullanmışsınız ki bu sadece wifi sinyal kalitesini düzeltir. O da daha çok dubleks evlerde iş görür. Bridge moda alın rahat edin.

• Hocam bu bridge modu bize ne gibi fayda sağlıyor pek anlamadımda

bu moda alınca wifiyi kapamış mı oluyoruz ve stabil bir pingimiz mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiLacc -- 16 Mayıs 2017; 14:21:36 >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt
    bridge moda aldıktan sonra türksatı arayıp ip adresimi değiştirin ben yeni modem aldım demek gerekiyormuş. Adamlar mac adresi kaydı tuttuğu için linksys üzerinden ip alamama sorunu yaşadım sanırım.
  • quote:

bridge moda aldıktan sonra türksatı arayıp ip adresimi değiştirin ben yeni modem aldım demek gerekiyormuş. Adamlar mac adresi kaydı tuttuğu için linksys üzerinden ip alamama sorunu yaşadım sanırım.

Hayır öyle birşey gerekmiyor...

Router takarsan , bridge mod yaparsan netmaster ı, eskisi gibi kullanmaya devam edersin. Türksatı aramana gerek yok

Bu sayfayı oku, 2. mesajda var mesela açıklama
    https://forum.donanimhaber.com/netmaster-infinity-401-yeni-modem--121785404-25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Mayıs 2017; 15:41:25 >

• Fiber isslerde servis sağlayıcılar genelde wifi çekim gücü düşük ve stabil çalışmayan modemleri müşterilerine dayatıyorlar ve maalesef değişim imkanı tanımıyorlar. Hele ttnetin başa bela bir modemi varki oyun oynamak şöyle dursun menüde herşeyi kısıtlamışlardı çıldırmak işten değildi. İşte müşteriler bu modemlerden ancak Bridge moda alarak kurtuluyorlar. Şöyle düşünün,dışardan evinize bir hat geliyor ve size verilen o dandik modeme mecbursunuz ama fonksiyon görsün,ip alsın,wifi dağıtsın istemiyorsunuz. Bu modla o dandik modemi sadece köprü olarak kullanıp kendi modeminize ulaşıyorsunuz ve bütün işi o yapıyor. Herşey bundan ibaret. Keşke adam gibi birşey verseler de kimse uğraşmak zorunda kalmasa. Şahsen ben o tilgin denen beladan kurtulduğuma halen şükrediyorum.Asus rt ac87u ile herşey yolunda çok şükür.

Öyle birşey yok hocam,ya ayarlarda eksiklik oldu yada teknik bir sorun yaşıyorsunuz sanırım. Yeni bağladığınız modem/router wan ip alır ve artık kontrol ona geçmiş olur.

• Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısını defalarca yaptım dostum sonuç aynı idi. Sonra forumda Türksat in mac kaydi tuttuğunu okudum. Hatta wan ışığı kırmızı ve internet ışığı yeşil olmalı diyordu aynısını yaptım oldu ama işte internete çıkamadım bir türlü.

• drdogan79 kullanıcısına yanıt
    Hatta netmasterda dhcp kapatıp linksysde açmam gerekiyor diye biliyorum onu da yapmıştım hocam. Garip valla

Mac kaydı ve seri numarası eşleştirmesi vs gibi birkaç önlem alınıyor ama sizin buna ihtiyacınız yok. Çünkü netmasterın yerine başka bir kablo modem takmak istediğiniz zaman mac adresini kopyalayıp diğerine yapıştırmanız gerekir Tabii menü izin veriyorsa. Köprü mod için mac clone gereksiz. Çözdüğünüz zaman bilgilendirirseniz sevinirim. Kolay gelsin

• quote:

Birebir aynısını defalarca yaptım dostum sonuç aynı idi. Sonra forumda Türksat in mac kaydi tuttuğunu okudum. Hatta wan ışığı kırmızı ve internet ışığı yeşil olmalı diyordu aynısını yaptım oldu ama işte internete çıkamadım bir türlü.

Dün gece ip mi değiştirmek için 5 kere filan router ın (tplink) mac adresini değiştirdim
    Her seferinde farklı ip aldı ve internete çıktı...Sorun olmadı
  • Shadow Fox kullanıcısına yanıt
    Bende denedim tüm ışıklar yeşil iken bile alamadı. Ayrıca mac adres değişince modeme bağlanmak için baya uğraştım arayüze girmek için. Çok garip valla ne diyeyim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.