Şimdi Ara

Netmaster WDS-300 Access Point

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
4.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÖNEMLİ NOT: ilk yıl bi süre iyiydi ama sonrasında hergün sorun çıkardı. Denemediğim yol kalmamasına rağmen çözemedim. cihazı kaldırdım bi kenarda duruyor, tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 14 Ekim 2016; 20:21:8 >

• Hayır iki cihazın bağlantısı kablosuz.
  • Şu anki halden gayet memnunum. 25 gbps internete abone oldum, indirme hızım şu şekilde:

https://store.donanimhaber.com/cb/7f/1a/cb7f1a8b47c9bd58141c941435fcabe9.jpg

• Rica ederim, inşallah siz de memnun kalırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Uydunet'in verdiği Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Evin uzak köşelerinde yetersiz sinyal aldığım için Access Point almaya karar verdim. Önce Asus aldım ama uyum sorunu yaşadım. Dün Netmaster WDS-300 ile değiştirdim ve Netmaster'ın telefon desteğiyle kurulumunu yaptım. Kurulumu malesef anlatamayacağım çünkü baya karışık, size bi mail atıyorlar oradaki yönergeleri takip edip adım adım kuruyorsunuz.

Bu arada iki cihazda 802.11n modundayken ve kanal ayarı otomatikteyken daha iyi hız aldım. Cihazı, modemi gören bir yerde duvara çakacaktım ama arkasındaki deliklere vida geçmiyor, ben de yere koydum. Cihazla laptop arasında 2 duvar, 1 kapı ve bir sürü eşya var. Access Point'ten aldığım değerler:

http://www.speedtest.net/my-result/3686672510

Hocam kurulum için burada anlatılanlar doğrumu...Yada size gelen maildeki kurulum aşağıdaki gibimi?

http://www.netmaster.com.tr/files/prod//WFGp20vA7A.WDS-300-HIZLI-KURULUM-KILAVUZU-18.02.PDF

Üründen sipariş verdim...Maille falan vakit kaybetmeyeyim buradaki gibiyse basit gözüküyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: garcy

quote:

Uydunet'in verdiği Netmaster CBW-383Z4 modem kullanıyorum. Evin uzak köşelerinde yetersiz sinyal aldığım için Access Point almaya karar verdim. Önce Asus aldım ama uyum sorunu yaşadım. Dün Netmaster WDS-300 ile değiştirdim ve Netmaster'ın telefon desteğiyle kurulumunu yaptım. Kurulumu malesef anlatamayacağım çünkü baya karışık, size bi mail atıyorlar oradaki yönergeleri takip edip adım adım kuruyorsunuz.

Bu arada iki cihazda 802.11n modundayken ve kanal ayarı otomatikteyken daha iyi hız aldım. Cihazı, modemi gören bir yerde duvara çakacaktım ama arkasındaki deliklere vida geçmiyor, ben de yere koydum. Cihazla laptop arasında 2 duvar, 1 kapı ve bir sürü eşya var. Access Point'ten aldığım değerler:

http://www.speedtest.net/my-result/3686672510

Hocam kurulum için burada anlatılanlar doğrumu...Yada size gelen maildeki kurulum aşağıdaki gibimi?

http://www.netmaster.com.tr/files/prod//WFGp20vA7A.WDS-300-HIZLI-KURULUM-KILAVUZU-18.02.PDF

Üründen sipariş verdim...Maille falan vakit kaybetmeyeyim buradaki gibiyse basit gözüküyor...

Bana gelen mail'deki kurulumu photoshop'ta kestim biçtim birleştirip bişeyler yaptım sırasıyla aşağıya yüklüyorum:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 12 Eylül 2014; 2:18:13 >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolasın ama yarım saattir uğraşıyorum hata veriyor...Kablo bağlantılarını yaptım.Senin verdiğin ayarları denedim olmadı.Gelen cd deki ayarları denedim olmadı.

Wan bağlantı tipinden Kablosuz ağları arıyorum benimkini buluyor ama sinyal çok düşük 17-20 falan...seçiyorum sonra alttaki hatayı veriyor...

SSID can not contain comma semicolon double quotation marks ampersand percent backslah and space...yazıyor hatada...

google a baktım ama bulamadım...

Edit:Bağlandı sonunda...Ama ters giden birşeyler var yine...Cep telefonumdan bağlanabiliyorken bilgisayarımdan router a bağlanamıyorum.Sınırlı bağlantı diyor...

Edit:Sonunda oldu..Tüm cihazlardan kullanabiliyorum...Ama nasıl yaptım bende bilmiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garcy -- 12 Eylül 2014; 21:07:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • garcy kullanıcısına yanıt
    O hatayı modemin kablosuz ağ adında boşluk tire filan olduğu için veriyor. En baştan ana modemin ağ adını birleşik yazdığınızda hata vermiyor. Bu arada siz yine çabuk halletmişsiniz ben 2 gün uğraşmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: djcool

Yukarıdaki anlatımı tekrar inceledim de WDS-300'e yeni bir şifre ve isim atanıyor. Bu cihazı alıp kurduğunuzda evde ikinci bir kablosuz ağ ismi mi oluyor, yoksa ana modemin ağ ismi mi sadece görülüyor? WDS-300'e bir ağ ismi ve şifre vermenin nedenini anlayamadım.

Netmaster'a kurulum anlatımı için telefon etmiştim. Bana yukarda verdiğim anlatımı maille yolladılar.

Bu anlatımla yapınca ikinci bir kablosuz ağ ismi oluyor. Kurarken baya uğraştım çünkü herhangi bir adımı yanlış yaptığınızda ağ çalışmıyor. Sonuç olarak access point modunda kuruldu. WDS-300'den gelen ikinci kablosuz ağı kendi odamda kullanıyorum, ana modemin bulunduğu salonda da cihazlar modemden kablosuz bağlanıyor.

Yanılmıyorsam wds, menzil genişletici olarak da tek bir kablosuz ağ ismiyle çalışıyor ama dediğim gibi access point modunu baya uğraşarak yaptığım için kurulmuş ayarları bir daha kurcalamak istemedim.

• Aynı ürünü bende kullanıyorum. Daha önce wds-150 yi kullanıyordum sonra bunu alayım dedim ama 300mps yi hiç göremedim. hız 300 yazdığını çok nadir görüyorum. Önceki ap 150 den tık aşağı inmezken bu 108 - 216 gibi değerlerde oynayıp duruyor. Ap nin yanında bile 300 olmuyor. Sizde durum nedir?
  • cosx C kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmemiştim ama şimdi baktım 243 gösteriyor.

Aslında benim için önemli olan download hızı ve ping. Bu konuda da bi sıkıntı yok.

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler. Sorun şu ki bende de download ile ilgili sorun yok, lakin 2 adet smart tv ile dizüstünden hd görüntü aktarırken sıkıntı yaşamamak için bu ap yi tercih etmiştim. Ayrıca neden stabil değil anlamış değilim. Değer sürekli değişiyor bende.
  • Kablosuz sinyalleri ve hızı etkileyen çok fazla faktör var. Etraftaki sinyaller, aradaki eşyalar cihazın konumu vs.. Belki bunlarla alakalı olabilir. Tam olarak bilemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosx

İlginize teşekkürler. Sorun şu ki bende de download ile ilgili sorun yok, lakin 2 adet smart tv ile dizüstünden hd görüntü aktarırken sıkıntı yaşamamak için bu ap yi tercih etmiştim. Ayrıca neden stabil değil anlamış değilim. Değer sürekli değişiyor bende.

Sayın Kullanıcımız,

Yaşadığınız problemle ilgili 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı ararsanız, gerekli kontrolleri gerçekleştirebiliriz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • ok. Ilgınıze teşekkür ederim. Arayacağım

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Dünden beri bu WDS Acess Point'e birşey oldu. Bağlantı sürekli kesiliyor ve indirme hızı çok düşük.

Bugün 4 saat uğraştım. Çalıştığı zamanki şekliyle Modemi ve access point'i sıfırdan kurulum yaptım.

Modemden bağlanınca sorun yok. Modem, Microsoft'un sitesinden dosyayı son hızda indiriyor ama access point'te 20 kb/s'yi geçmiyor ve indirme bitmeden bağlantı kesiliyor.

Bu cihazı Gold Bilgisayar'dan almıştım, tamir veya değişim için oraya götürsem ilgilenirler mi?

• quote:

Dünden beri bu WDS Acess Point'e birşey oldu. Bağlantı sürekli kesiliyor ve indirme hızı çok düşük.

Bugün 4 saat uğraştım. Çalıştığı zamanki şekliyle Modemi ve access point'i sıfırdan kurulum yaptım.

Modemden bağlanınca sorun yok. Modem, Microsoft'un sitesinden dosyayı son hızda indiriyor ama access point'te 20 kb/s'yi geçmiyor ve indirme bitmeden bağlantı kesiliyor.

Bu cihazı Gold Bilgisayar'dan almıştım, tamir veya değişim için oraya götürsem ilgilenirler mi?

Sayın Kullanıcımız,

Konuyla ilgili 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı ararsanız router ayarlarınızı kontrol edebilir, sorun telefon üzerinden giderilmediği durumda garanti prosedürümüz doğrultusunda cihazın test / tamir / değişimi için merkezimize göndermeniz için sizi yönlendirebiliriz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER

• Yavaşlamanın sebebini bilemedim ama teknik desteğe telefon ettim, cihazın tekrar kurulumunu yaptık şu an sorunsuz çalışıyor.

• Yaklaşık 2 saatlik deneme süresinden sonra sonunda bende yapabildim ve wds300 ap yi netmaster 383z ye kablosuz bağlayabildim. Yukarıda resimlerden saolsun arkadaş paylaşmış birebir aynısını uygulayın oluyor...
  • Ürün gerçekten muhteşem 7 katlı apartmanda 4. Katta cam kenarına kurulu apartman sorunsuz sinyal alıyor

Ama bir sorunum var netmaster Wds 300 'ü modeme kablo ile bağladım (modemin ethernet çıkışından kablo ile aldığım interneti Netmaster-wds 300 'ün ethernet portuna taktım) cihazın sadece Wifi şifresini değiştirdim normal bir şekilde çalışıyor fakat bir süre sonra IP almıyor bunun nedeni nedir ve sorunu nasıl çözebilirim

Kullandığım modem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.