Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 347-350-353 / 389-392-395 değerlerini deniyorum ama sonuç hep aşağıdaki gibi..
  • Bu MTU değerini hız normalken de uygulasak acaba torentle yapılan indirmeler kotaya yine eklenip hız düşümü olur mu? ben torenti ayda yılda bir kullanıyorum net hızı youtubeda falan işime yarıyor.
  • Evet yansır.Bunun espirisi TiviBU(Türkweb.com'da eklendi) hizmetlerin AKK den etkilenmemesi ve başka protokollere açık kapı bırakmak için TinTinNet modeminize gelen maxsimum erişim hızını düşürmediğinden MTU(yani sayfa gönderim/cevap alma hızı) değerleri ile oynayarak max hıza ulaşmaktır.Arkadaşımızın yazdıgı program hem bu işi kolaylaştırıyor hemde her defasında MTu değerleri ile debelenmekten bizi kurtarıyor.Kendisine teşekkü ederim birkez daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacaksevgilim -- 1 Ekim 2012; 20:44:11 >
  • emirilhan kardeşim ben bu mtu olayını daha önceki mesajlarımda sana yazmıştım.modemi 4-5 kişikullanıyoruz diye.geçen ay (eylül) ın 30 u gecesini ekim 1 e bağlayan gece akk sıfırlandığı için sn.lik indirme hızım pemium ve idm proğramım ile 1,40mbit e çıktı vu bu hız ile indirmeye devam ettim.sonra hızıma 1ekim sabahı bir baktım 350 lerde geziyor her zamanki gibi.dedim yine mi kotayı geçtik dedimacaba.idm listemde 3D film linklerim vardı onlara baktım sabah 8 de indirmeyi tamamlayıp pc yi proğram kapamıştı.netten kotaya baktığımda o sabah daha kotam 46gb lardaydı.benim memlekette kullandığım netin akk kotası 50 gb ama bu 50 ye gelmeden düşmüş.acaba hepsinde bu farklı mı memleketteki d-samrtnet yani eski adıyla smile adsldi.
    bu ttnet.

şimdi asıl sorum ben geceleri bu mtu olayını değişsem de eskisi gibi 1.40mbit hızında indirebilmem için gündüzleri millet gireceğinde tekrar bu mtu olayını normale cevirsem mümkün olur mu ? Demiştiniz bana mtu olayını yapmak için tüm pclere proyu kurman gerekiyo tek kendi pc nde yaparsan da diğer pcler internete giremez demişti.

varya şu exper ecm-01 modeminde şu mtu yu bi bulabilirsem sana nasıl dua ederim biliyor musun

• quote:

Orijinalden alıntı: emre4234

emirilhan kardeşim ben bu mtu olayını daha önceki mesajlarımda sana yazmıştım.modemi 4-5 kişikullanıyoruz diye.geçen ay (eylül) ın 30 u gecesini ekim 1 e bağlayan gece akk sıfırlandığı için sn.lik indirme hızım pemium ve idm proğramım ile 1,40mbit e çıktı vu bu hız ile indirmeye devam ettim.sonra hızıma 1ekim sabahı bir baktım 350 lerde geziyor her zamanki gibi.dedim yine mi kotayı geçtik dedimacaba.idm listemde 3D film linklerim vardı onlara baktım sabah 8 de indirmeyi tamamlayıp pc yi proğram kapamıştı.netten kotaya baktığımda o sabah daha kotam 46gb lardaydı.benim memlekette kullandığım netin akk kotası 50 gb ama bu 50 ye gelmeden düşmüş.acaba hepsinde bu farklı mı memleketteki d-samrtnet yani eski adıyla smile adsldi.
    bu ttnet.

şimdi asıl sorum ben geceleri bu mtu olayını değişsem de eskisi gibi 1.40mbit hızında indirebilmem için gündüzleri millet gireceğinde tekrar bu mtu olayını normale cevirsem mümkün olur mu ? Demiştiniz bana mtu olayını yapmak için tüm pclere proyu kurman gerekiyo tek kendi pc nde yaparsan da diğer pcler internete giremez demişti.

varya şu exper ecm-01 modeminde şu mtu yu bi bulabilirsem sana nasıl dua ederim biliyor musun

geceleri mtu yu modemden değiştirip, sadece kendiniz kullanabilirsiniz tabii. bu mümkün. pm'den team viewer id ve şifreni gönderirsen mtu'nu bulmanda yardımcı olabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: emiri
    geceleri mtu yu modemden değiştirip, sadece kendiniz kullanabilirsiniz tabii. bu mümkün. pm'den team viewer id ve şifreni gönderirsen mtu'nu bulmanda yardımcı olabilirim..

pm...
  • 392 dediğim gibi modem arayüzünde olmuyor.orayı 1000 ile 2000 arasında bi değer girmemi istiyor.ma sana gösterdiğim İstek Üzerine Bağlantı (boşta kalma süresi) bölümüne tık koyduğumda oraya değer girdiğim zaman oluyor.nasıl yapacağız cmd den nasıl yaptığına da bakmadım.
  • arkadaşlar 3 kere floof yaptım biliyorum ama sırf bu mesajı atmak için mtu değiştirdim tekrar :)

ana mesajdaki pikatel airmax için tavsiye edilen ayarları risk alıp kendi modemim için denedim. modemim EXPER EPC-01 denedim ve sonucu buraya koymak için tekrar mtu değiştim.işte sonucu ve kanıtı . bu bilgileri paylaşan arkadaşlardan allah razı olsun.yanlız modemi birden fazla kullannlar için iyi bi çözüm değil.çünkü diğer kullanıcıların internete girebileceği düşüncesi ile gündüzleri mtu değişimi yapmıyorum gece 01.30 dan sonra uyguluyorum sabah 10-11 e kadar :D ondan sonra serbest :)
    Çok uzatmadan lafı ss ımı göstereyim.hızım 8 mbite kadar. 01.10.2012 gecesi saat 00 dan sonra indirmeye bi başladım sabaha kadar idm listemde link vardı hepsini yemiş bitirmiş.sabah kontrol ettiğimde idm indirme kuyruğunu bitirdiğinden pc yi kapamış.kotaya bi baktım 50 küsür gb. ve hızım daha ayın 1. günü düşmesi sonucu bende böle bi çözüm buldum ii kide araştırmışım...Proğram nedense bende hata verdi.netfreamwork 4 yoktu 4 ve 4.5 yukledim pc yi restart ettim gene düzelmedi, ama olsun. gece yatarken nete girmeyeceğim ya gireceğimde düzeltiyorum ama illaki gereklive çok önemli işe yarayan bi proğram..
    herkese cani gönülden teşekkür ederim...
    ''emirilhan'' kardeşime ayrıca teşekkür ederim umarım istediğin bölüm olur kardeşim.

• quote:

arkadaşlar 3 kere floof yaptım biliyorum ama sırf bu mesajı atmak için mtu değiştirdim tekrar :)

ana mesajdaki pikatel airmax için tavsiye edilen ayarları risk alıp kendi modemim için denedim. modemim EXPER EPC-01 denedim ve sonucu buraya koymak için tekrar mtu değiştim.işte sonucu ve kanıtı . bu bilgileri paylaşan arkadaşlardan allah razı olsun.yanlız modemi birden fazla kullannlar için iyi bi çözüm değil.çünkü diğer kullanıcıların internete girebileceği düşüncesi ile gündüzleri mtu değişimi yapmıyorum gece 01.30 dan sonra uyguluyorum sabah 10-11 e kadar :D ondan sonra serbest :)
    Çok uzatmadan lafı ss ımı göstereyim.hızım 8 mbite kadar. 01.10.2012 gecesi saat 00 dan sonra indirmeye bi başladım sabaha kadar idm listemde link vardı hepsini yemiş bitirmiş.sabah kontrol ettiğimde idm indirme kuyruğunu bitirdiğinden pc yi kapamış.kotaya bi baktım 50 küsür gb. ve hızım daha ayın 1. günü düşmesi sonucu bende böle bi çözüm buldum ii kide araştırmışım...Proğram nedense bende hata verdi.netfreamwork 4 yoktu 4 ve 4.5 yukledim pc yi restart ettim gene düzelmedi, ama olsun. gece yatarken nete girmeyeceğim ya gireceğimde düzeltiyorum ama illaki gereklive çok önemli işe yarayan bi proğram..
    herkese cani gönülden teşekkür ederim...
    ''emirilhan'' kardeşime ayrıca teşekkür ederim umarım istediğin bölüm olur kardeşim.

rica ederim, okul sabah erkenden olunca çıkmak durumunda kaldım kusura bakma..

• cok enteresandır ki proğram bende kurulmadı.benim pc ile alakalı büyük bi ihtimal başka pc dedenedim çalıştı.lakin şu an mtu değişimi yaptım 392 ye.8 mbit/s e kadar olan hızım ile son sürat yukarıda resimde de verdiğim hız ile sn.de 1.25mbit ile bir taraftan indirme yapıyorum diğer traftan da nette gezinebiliyorum nasıl oluyor anlamadım.şu an mtu değişimli venette bu mesajı yazıyorum. mtu değişimi ile tüm sitelere mi erişilemez oluyor yoksa bazı sitelere mi erişemşiyorum.
  • quote:

cok enteresandır ki proğram bende kurulmadı.benim pc ile alakalı büyük bi ihtimal başka pc dedenedim çalıştı.lakin şu an mtu değişimi yaptım 392 ye.8 mbit/s e kadar olan hızım ile son sürat yukarıda resimde de verdiğim hız ile sn.de 1.25mbit ile bir taraftan indirme yapıyorum diğer traftan da nette gezinebiliyorum nasıl oluyor anlamadım.şu an mtu değişimli venette bu mesajı yazıyorum. mtu değişimi ile tüm sitelere mi erişilemez oluyor yoksa bazı sitelere mi erişemşiyorum.

bir çok siteye erişemiyorsunuz, google youtube vs gibi..

www.speedguide.net:8080

şu adrese girip şu anki mtu durumunu görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

bir çok siteye erişemiyorsunuz, google youtube vs gibi..

www.speedguide.net:8080

şu adrese girip şu anki mtu durumunu görebilirsiniz.

hımm şu an google giremiyorsam hızlı iniyorsa 1.25mbitle 392 deyim 350kbit ile iniyorsa 1492 deyim sorun yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre4234 -- 22 Ekim 2012; 16:51:11 >

• Everest modemlerde mtu ayarı yok mu :s
  • quote:

kardeş bu proğramın çalıştı dediğim masaüstü pc de proğramı tam anlamı ile denedim indirme de yaparak.her adımı denilen şekilde yaptım. mtu yu yazdım yerel ağdan bakıp hangisi olduğunu yazdım ağ 2 yazıyordu yerel ağ bağlantısı 2 yi seçtim. uygulayıp proğramı tekrar başlattım.indirme başladıktan sonra gezinti moduna alıyorum fakat google açılmıyo arama yapamıyorum doğal olarak, facebook da açılmıyor.neden acaba.yanlış bi yer de yapmadım.
  • quote:

quote:

kardeş bu proğramın çalıştı dediğim masaüstü pc de proğramı tam anlamı ile denedim indirme de yaparak.her adımı denilen şekilde yaptım. mtu yu yazdım yerel ağdan bakıp hangisi olduğunu yazdım ağ 2 yazıyordu yerel ağ bağlantısı 2 yi seçtim. uygulayıp proğramı tekrar başlattım.indirme başladıktan sonra gezinti moduna alıyorum fakat google açılmıyo arama yapamıyorum doğal olarak, facebook da açılmıyor.neden acaba.yanlış bi yer de yapmadım.

doğru bağdaştırıcıyı seçtiğine eminsen, mtu'yu doğru girdiysen, ve windows 7 kullanıyorsan bir sıkıntı olmaması lazım hocam. tekrar dener misin..
  • quote:

doğru bağdaştırıcıyı seçtiğine eminsen, mtu'yu doğru girdiysen, ve windows 7 kullanıyorsan bir sıkıntı olmaması lazım hocam. tekrar dener misin..

valla emir kardeş yukarıda ayrıntılı olarak da yazdığım gibi denilen sekilde yaptum zaten zor bişey değil mtu yu yazıp yerel ağdan hangisi ise seçip başlatıyorsun durum bu.
    şimdi o pc yanımda değil ama denedim olmamıştı 5-6 kere denememe ve yerel ağdan da 2 farklı seçenekten 2 sini dedenememe rağmen ;)
  • DSmartnet te (smile adsl )şu anda geçerli mi ? Çalışıyor mu acaba ?
  • buunu silebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 19 Ekim 2012; 13:03:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

buunu silebilirsiniz
    emirilhan kardeşim aslında bende biraz daha geliştirip kendim yazıcaktım ama madem ilk sen yazdın bir tavsiye vereyim. örnek: pc yi yeniden başlattığımızda program otomatik açılsın ve "gezinti mod" unda başlasın. bunun amacı mtuyu 300 yaptığımızda diğer pc lerde siteler açılmıyor programı her bilgisayarı yeniden başlattığımızda açmak ve gezinti moduna tıklamak gerekiyor.evdekileri bunla uğraştırmamak adına söyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 19 Ekim 2012; 13:04:00 >
  • HUAWEI HG655d modem kullanıyorum
    mtu ayarını 392 yaptığımda kabul etmiyor
    550 den aşağısı modemde kabul edilmiyor
    bunun çözümünü bilen varsa lütfen cevaplasın kaç gündür uğraşıyorum
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.