Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.068
Cevap
88
Favori
144.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar 8mb'ye kadar sınırsız tarifesindeyim. ZTE marka modemim var ve MTU'yu hangi değere alırsam alayım 290-380kb arası indirebiliyorum. Netload, letitbit, youtube, **** gibi sitelerde böyle. MTU değerini 80-90-100-392-395-220-250-140-188vb. değerlere alıyorum fakat hiçbir şekilde hızım artmıyor. Modem üzerinden başka ayar yapmam gerekiyor mu. NetMTU bende işe yaramıyor. Lütfen yardım edin. Kafayı yemek üzereyim.
  • 10 u aşkın mtu değerleri denedim hız değişimi olmadı.Modemim airties
  • modem usr 9114 torrentde 392 mtu da saniyelik yükseliyor idm ile hala 400
  • merhaba arkadaşlar bende fibere geçtim.modemi airties 5650 verdiler ama mtu nerden değişiyor bulamadım.yardımcı olurmusunuz.
    şimdiden teşekkürler
  • AKk ye takıldım hızım 3 e düştü ...Airties 5340 MTU 150 yaptım torrent sabit saniyede 1 Mb :)siteler açılmıyor ama 7/24 saat sonuna kadar yükleniyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 24 Ekim 2012; 14:19:48 >
  • şuan denedim olmuyo gibi mtu yahu pff napsamkine
  • Aztech için en iyi mtu nedir acaba?
  • Doping kullanıyorum elimde de dopingin verdiği modem var. Değerleri denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Dopingte işe yaramıyor mu bu
  • Ben de Dsmart Net (eski Smile) 8 mbit'e kadar 50 gb akk abonesiyim, bugün bir deneyeyim dedim şu mtu olayını ama başaramadım. Airties rt-203 modemim var, 390-340 arasında 2'şer sayı artırarak deneme yaptım ama nafile. Hatta mevcut hızım yarım mbit düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

AKK benim de başıma gelince, ve forumu da okuyunca insanlara bir yardımım olabilir mi acaba diye düşünüp, bir program yazdım, ve AKK artık tamamen ortadan kalktı.. NetMTU adlı program sayesinde internetimizi Gezinti Modu / İndirme Modu şeklinde 2 mod halinde kullanabileceğiz.Programı kullanabilmeniz için rehberi dikkatle inceleyiniz..

Peki nedir bu modlar?

1-) Gezinti Modu
    Gezinti modundayken 3MBit hızla internette gezebilirsiniz.
    2-) İndirme Modu
    İndirme modundayken kullandığınız paket hızınıza kadar çıkabilirsiniz.

"Peki zaten ben bunları elle mtu değiştirerek yapıyorum, bana ne fayda sağlayacak?" derseniz faydaları şunlar..
    Programın faydaları
    1.) Modeme erişmeden kolayca Gezinti,İndirme modu seçenekleriyle 2-3 saniyede diğer moda geçebilirsiniz..
    2.) İndirme modundayken başladığınız bir indirme son sürat devam ederken, indirmeyi kapatmadan Gezinti moduna geçerseniz, hem yüksek hızda altta indirme yapabilecek, hem de internette dilediğiniz gibi gezebileceksiniz! (EN ÖNEMLİSİ!)
    3.) Başka bir bilgisayarla aynı ağdayken, bir bilgisayarda indirme yapılırken, diğerinde de internette sitelerde dolanabileceksiniz..

Program tamamen ücretsizdir, ve hiç bir kar amacı yoktur.. Sadece bu emeklerimin karşılığı olarak, seneye YGS/LYS girecek olmamdan ötürü, bir duanızı isteyebilir miyim?

[size=3]İNDİRME LİNKİ
    http://sourceforge.net/projects/netmtu

VİRÜS TARAMASI

[size=3]NetMTU'nun çalışması için .NET Framework 4.0 ve üzeri gereklidir!

[size=3]SÜRÜM DEĞİŞİKLİKLERİ
    v1.1 Sürümü Yayında!
    + Bazı mantıksal hatalar giderildi.
    + MTU sabitlenmesi bugu kaldırıldı.
    + Bağdaştırıcı seçimi eklendi.
    + Değişik .NET Framework sürümlerinde oluşan hata düzeltildi.
    + Programın aynı anda birden fazla açılması engellendi.

[size=3]REHBER

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1)

[size=3]VİDEO
    Video 1.2 sürümünün çıkması ile birlikte yenilecektir.

Yorumlarınız ve desteğiniz benim için çok önemli, programda gördüğünüz hata olursa pm atarak bildirebilirsiniz, AKK'siz bir internet başlasın !

Eline saglik dostum. Arada senin gibi "gercekten ozgurluge duskun" savascilar da cikiyor boyle.

1)Yalniz bu MTU dalgasi tam olarak nedir aciklayabilir misin? nasil oluyor da kotada yarar sagliyor?

2) VPN kullaninca neden bu akk'dan siyrilamiyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: LivingDeads69
    Eline saglik dostum. Arada senin gibi "gercekten ozgurluge duskun" savascilar da cikiyor boyle.

1)Yalniz bu MTU dalgasi tam olarak nedir aciklayabilir misin? nasil oluyor da kotada yarar sagliyor?

1.) Bildiğiniz gibi paketinizdeki miktarı aştıktan sonra hızınız 3 MBit'e sabitleniyor. Biz modemdeki MTU(maximum transmission unit) küçülterek, paketleri çok daha küçük parçalara bölerek alıyor ve gönderiyoruz. Bu şekilde hız limitini aşabiliyoruz.

2.) VPN veya Proxy'nin mantığı şu oluyor, biz bir web siteye bağlanmaya çalıştığımız zaman VPN'ye şu siteye git bak ne varsa, bana da gönder şeklinde emir veriyoruz.
    Sonuçta bize veri gelirken VPN ile aramızdaki hızı belirleyen kendi internet hızımız oluyor. ( eğer VPN'nin hızı bizim internet hızımızdan daha düşük değil ise )

• işe yarıyor mu hala mtu ayarı

2 ay once işlemiyordu artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

işe yarıyor mu hala mtu ayarı

2 ay once işlemiyordu artık

uygun değeri bulduğunuzda mtu hala işliyor.Misal siz 2 ay önce işlemiyordu artık diyorsunuz ben 2 aydan bu yana sorunsuz şekilde mtu ayarını değiştirerek kullanıyorum.Modeminize olan uygun değeri bulmak biraz uğraştıracaktır tabiki.
  • quote:

quote:

1.) Bildiğiniz gibi paketinizdeki miktarı aştıktan sonra hızınız 3 MBit'e sabitleniyor. Biz modemdeki MTU(maximum transmission unit) küçülterek, paketleri çok daha küçük parçalara bölerek alıyor ve gönderiyoruz. Bu şekilde hız limitini aşabiliyoruz.

2.) VPN veya Proxy'nin mantığı şu oluyor, biz bir web siteye bağlanmaya çalıştığımız zaman VPN'ye şu siteye git bak ne varsa, bana da gönder şeklinde emir veriyoruz.
    Sonuçta bize veri gelirken VPN ile aramızdaki hızı belirleyen kendi internet hızımız oluyor. ( eğer VPN'nin hızı bizim internet hızımızdan daha düşük değil ise )

peki vpnden gelen bilgiyi farklı protokollerden gönderteiblir miyiz mesela socks 4/5 protokolü ile.kimi video siteleri bunu kullanıyor ve akkyi aşsak bile bu sitelerden son sürat dosya çekebiliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: montevo

quote:

quote:

peki vpnden gelen bilgiyi farklı protokollerden gönderteiblir miyiz mesela socks 4/5 protokolü ile.kimi video siteleri bunu kullanıyor ve akkyi aşsak bile bu sitelerden son sürat dosya çekebiliyoruz

Socks protokolünün amacı güvenlik duvarının katmanlarını aşmak olarak geçiyor. VPN'de aynı amaç için kullanılıyor. Şirket içi durumlarda birbirleri arasında bağlantıyı sağlamak için kullanılıyor. Socks protokolü kullanılsa kota engeli aşılabilir mi, açıkçası bilemiyorum. Bunun için hızlı bir socks proxy'si ve kotayı aşmış bir internet bağlantısı olmalı.

Socks protokolünü kullanan video sitelerini PM'den gönderebilirseniz bir bakayım, merak ettim açıkçası..

• Her ay sonu "hay allah bu programı yapandan allah razı olsun" diyorum.
    Tekrar söyleyeyim zoom x6 modemde mtu 175 yaparsanız "600"lerde download yapmak mümkün.
  • airties rt-212 bu modemde uygun mtu nedir
  • Hatırlatma!
    Gece 23:30-23:45 arasında modemleri kapatıp açın yada kapatıp on,onbeş dk. bekledikten sonra açmayı unutmayın.Kotazede olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyLord4u

Hatırlatma!
    Gece 23:30-23:45 arasında modemleri kapatıp açın yada kapatıp on,onbeş dk. bekledikten sonra açmayı unutmayın.Kotazede olmayın.

Bunlar gerçekten iş yapıyor mu yahu?
  • TTnete gelecek zamlardan sonra artık Superonline'a geçmeyi düşünüyorum. Bu program superonline'da etki ediyormu?
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.