1 senedir netspeed kullanıcısıydım. Netspeed ilk bir ay sıkıntılı olsa da yaklaşık 10 ay sıkıntısız kullandım. Sürekli online oyun oynayan birisi olarak paket kaybı hat safada idi ve konsollarda nat:sıkı olarak geçtiğinden oyunlarda geçikme yaşanıyor. Özellikle call of duty de nat: moderate geçtiğinden oyun oynamak sadece karşı tarafa sayı vermekten ibaretti. o yüzden 1 sene cod oynamadım. Başka bir sıkıntı ise partye bağlanamama ve partylerden sürekli düşme sorunu yaşatıyordu. Turknete geçince nat:open oldu. bf5 ise çok problem yoktu zannediyordum, oyunda k/d oranım önemli oranda arttı. Burada belirtmek istediğim netspeed pingleri düşük ama oyunda gecikmeler oluyor. Turknette ise pingler yüksek ama oynanabilirlik netspeed'e göre daha iyi. Amacım kimsenin reklamını yapmak değil. Benim gib oyuncu arkadaşlara bilgi paylaşımı. Tabi değerler bölge bazlı değişiyor. Turknette zaten çoğu kullanıcı ping şikayeti mevcut. 4 günlük kullanımda şuana kadar ben bir sıkıntı yaşamadım. tabi ilerde ne olur bilinmez.
Soldaki Netspeed , sağ taraf Türknet
Bf5 ping ve tracert
google ping ve tracert
valve ping ve tracert
Netspeedde paket kaybı ve ping spike olayı var. Ping arada fırlıyor ve paket kaybı olduğu için oyun takılıyor bir anda hızlanıyor vs. saçma şeyler oluyor. Turknette bunlar yok fakat son zamanlarda +10 20 arası bir ping yükselmesi var tüm oyunlarda. Bakalım düzeltecekler mi