Merhabalar Kurumumuzda network ağı var.Kullandığım masaüstü pc internete bağlanıyor ıp adresi falan el ile girdim.Başka bi tane bağladığım laptop pc girmiyor onun ıp adresinide el ile girdim.Network bağdaştırıcılarında herhangi bi problem yok.Çakışma falan hiç bişey yok.Diz üstü pc internete bağlanmıyor.Lütfen yardım!!!
anlattığına göre bi sorun yok yapılandırmayı yapmışsın kurumunuzda kullanılan network cihazlarına (switch) mac adresi kısıtlaması getirmiş olabilir nete erişmek için laptopun mac adresinin switch e girilmesi lazım.
Tam olarak anlamadım.Laptopun mac adresini switch nasıl girebiliriz.Switch dediginiz modem olmasın..
kurum network yapısını bilmiyorum hangi cihazlar kullanulıyo kaç pc bağlı,benim söylediğim eğer hub diilde switch kullanılıyosa benim yaptğım gibi güvenlik için switche hangi bilg nete bağlanacaksa onların mac adresleri giriyosun dışardan gelen pcler nete çıkamıyo ama sizde varmı yokmu bu sistem bilemiyorum, bunuda oranın network yöneticisi yapabilir kolay bişi diil,
mac eşleşmesiyapılmış veya bir firewall cihazı ile ip kısıtlaması yapılmış olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme