Şimdi Ara

network' te kısıtlama yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar benim bilen arkadaşlara danışmak istediğim bir konu var. küçük ölcekli bir iş yerinde bilgisayarların internetlerini kısıtlamak istemekteyim. (msn, face vb.) bunu için ücretsiz ve ara yüzü kolay bir uygulama var mı yoksa microsoft tarafında bir firewall mu almam gerek eğer bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.

• bu tür bi program kullanan yok mu arkadaşlar isim verebilecek
  • günümüz modenlerinin çogu msn ve facook gibi programları kapatabiliyor.modem özelliklerine bak. direk program adı yazanları dikkate alma boş iş onlar... onlar network için değil sen yokken birileri senin bilgisayarından o sitelere girmesin gibi..
  • eski bir p4 makina ve 2 ethernet kartı ile kumandan'ın dediği gibi pfsense çalıştırırsanız ağınız üzerinde istediğiniz filtrelemeyi yaparsınız.
  • sen yinede modemden kapat %100 vardır kısıtlama.. bağlantınız kabloluysa NACER'in tavsiyesine uy.. kablosuzsa modem den kısıtla
  • modeme erişimim yoktu ama gerekte kalmadı araştırma yapınca bi program buldum ve inceledim, işe yarıyor.

Bulduğum programı da araştırdım ve ARP saldırı yapan bir programmış, arp saldırısı derken program ağda kendini switch gibi göstererek tüm ağdaki giden gelen paket dosyaları tıpkı switch miş gibi kendine alıyormuş ve bu sayede veri trafiği ne durumda kim ne kadar kullanıyor inceleye biliyormuş, ağ da bir cihazı seçip internetini bloklayabilmekte, tüm ağdakileri bloklayabilmekte ve hatta sniffer yani ağda ki bir kişi chat yapıyorsa neler yazıyor gibi casusluk işlemlerinde adres ve bilgisayar adı tespiti gibi işlerde kullananlar varmış

program adı netcut, kurulum ve kullanımını da alttaki linkte buldum

http://www.teknoloji-x.com/aginizdaki-tum-cihazlari-tespit-etmek-ve-dilerseniz-kisitlamak.html

• kullanıcıların bilgisayarlarında crome ve explorer varsa malıyetsiz olarak host dosyasından kolayca erişmi kapatabilirsin

http://www.langturk.com/bilgisayarinizdan-site-engelleme-hosts-dosyasi/

burada detaylı anlatım var
  • Hosttan engelle bakalım youtubeyi Facebooku engelleniyor muymus.
    Https siteleri engelleyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 14 Ekim 2016; 8:39:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engelleniyor bizzat kullanıyorum sadece yandexi engellemıyor tarayıcı olarak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.