Şimdi Ara

networkde whatsapp kullanımı tehlikeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
9.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

konuyu umarım doğru yere açmışımdır. değilse özür dilerim.

sorum şu kısaca, iş yerimdeki wifi ağından kullandığım whatsapp konuşmalarım başkaları tarafından okunabilir mi? hatta gönderilen fotoğraflar ve videolar dahil.

bana mümkün olduğunu söylediler. bu sebeble wifi kapadım 3g den idare ediyorum.

Saygılarımla,

• Mümkün değil
  • Youtube da konu ile alakalı video mevcut
    Acaba fake mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whatsapp mesajlari sifreleniyor ayni bbm gibi. Kimse. Networkde sniff ederek senin konusmalarina ulasamaz.
    30 Agustosta bu ozellik geldi whatsappa , oncesinde mumkundu dedigin olay. 30 Agustos whatsapp guncellemesi hakkinda detayli bilgi;
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=65242966&p=1#65242966

• sanmiyorum bu kadar yaygin bir uygulamada boyle bir guvenlik acigi olmayacaktir
  • hayir fake filan degildir... gayette mumkundur.... Soyle bir ornek vereyim.. Herkesin evinde wifi saglayan router vardir.. Yani internet o modeme takiliyor. Modemde wifi ile yayin yapiyor. Bizlerde baglaniyoruz...
    Simdi ornek vereyim; 3tane bilgisayar var. Routerin IP adresi: 10.10.10.1 diyelim. 1. bilgisayarin IP adresi 10.10.10.2 olsun 2. bilgisayarinIP Adresi 10.10.10.3 olsun. 3. de telefonumuz olsun. IP adresi 10.10.10.4 olsun.

Simdi biz telefondan google.com adresine girdigimiz zaman. Telefondan yaptigimi istek 10.10.10.1 adresine gidiyor(modeme yani) ama bu sinyali(paketi) sadece modem almiyor. Bu paketi aga bagli tum bilgisayarlara da gidiyor. Ancak bilgisayarlar basitce "hayir benim Adresim 10.10.10.1 degil" diyerek paketi ret ediyorlar. (tabi burada bahsedilenler MAC adresiyle oluyor. Biraz daha makine diliyle alakali. Ama teknik bilgiden uzak, anlamasi kolay olsun diye basite indirgedim)

Bu ret etme isletim sisteminden oluyor. Ama cok derinden olmuyor(kernel olarak degil). Bazi programlar(Adlarina sniff deniliyor.) isletim sistemini bu ret etmesini engelliyorlar... Yani ortalikta gezen tum paketleri topluyorlar..(bunlara raw paket deniliyor) ama bu paketler duzensiz paketler oluyorlar.. Mesela film, resim vs.. paket paket gonderilir. Bu paketlerde bazen eksiklikler olabilmekte olup tam olarak duzgun gostermeyebiliyor.....

Buna benzer bir olay, MSN sniff olayi vardi. Kendi gelistirdigim programla, unv kampusunun free internetini kullanarak. Birsuru insanin email adreslerini, sifrelerini(tabi bunlar sifrelenmis oluyorlar ama bazen forumlarda filan sifrelenmeden gonderiliyor. onlari alabilmis oluyorum) vs hepsini almistim...

Bu olay whatsappta yapilir mi?... %99.999999 yapilir. Ben denemedim ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

hayir fake filan degildir... gayette mumkundur.... Soyle bir ornek vereyim.. Herkesin evinde wifi saglayan router vardir.. Yani internet o modeme takiliyor. Modemde wifi ile yayin yapiyor. Bizlerde baglaniyoruz...
    Simdi ornek vereyim; 3tane bilgisayar var. Routerin IP adresi: 10.10.10.1 diyelim. 1. bilgisayarin IP adresi 10.10.10.2 olsun 2. bilgisayarinIP Adresi 10.10.10.3 olsun. 3. de telefonumuz olsun. IP adresi 10.10.10.4 olsun.

Simdi biz telefondan google.com adresine girdigimiz zaman. Telefondan yaptigimi istek 10.10.10.1 adresine gidiyor(modeme yani) ama bu sinyali(paketi) sadece modem almiyor. Bu paketi aga bagli tum bilgisayarlara da gidiyor. Ancak bilgisayarlar basitce "hayir benim Adresim 10.10.10.1 degil" diyerek paketi ret ediyorlar. (tabi burada bahsedilenler MAC adresiyle oluyor. Biraz daha makine diliyle alakali. Ama teknik bilgiden uzak, anlamasi kolay olsun diye basite indirgedim)

Bu ret etme isletim sisteminden oluyor. Ama cok derinden olmuyor(kernel olarak degil). Bazi programlar(Adlarina sniff deniliyor.) isletim sistemini bu ret etmesini engelliyorlar... Yani ortalikta gezen tum paketleri topluyorlar..(bunlara raw paket deniliyor) ama bu paketler duzensiz paketler oluyorlar.. Mesela film, resim vs.. paket paket gonderilir. Bu paketlerde bazen eksiklikler olabilmekte olup tam olarak duzgun gostermeyebiliyor.....

Buna benzer bir olay, MSN sniff olayi vardi. Kendi gelistirdigim programla, unv kampusunun free internetini kullanarak. Birsuru insanin email adreslerini, sifrelerini(tabi bunlar sifrelenmis oluyorlar ama bazen forumlarda filan sifrelenmeden gonderiliyor. onlari alabilmis oluyorum) vs hepsini almistim...

Bu olay whatsappta yapilir mi?... %99.999999 yapilir. Ben denemedim ama...

Yaw he he, program yazmista milletin sifrelerini almista agdan. Milleti yanlis bilgilendirme bari, git bu yalanlari baska ortamda sat. Kimse whatsapp'a sniff cekipde yazismalari ogrenemez. Açik agda yapilan lamerliklere benzemiyor;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Latour -- 24 Aralık 2013; 21:09:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok oyle bi sey bosuna kasmayin

• lamerlik yaptigimi soylemedim... Aslina bakarsan lamerlikla iliskimde olmaz.. O donem cisco dersi alirken hocamizin soyledigi bir olayi yazilima doktum.. KI BUNDA ZOR OLAN HICBISEY YOK!.

whatsapp'in bunu engellemesi icin yapabilecegi tek sey gonderilen verileri sifreleyip gondermesi ANCAK APPLE SIFRELI ICERIK GONDERIMINI YASAKLIYOR. Bunu uygulamayi appStore'a koyarken kontrol ediliyor... Android yada windows mobilede var mi oyle kontrol bilmiyorum.

Bazi atarli arkadaslarin hakarete varan cevaplari icin, googledan "network sniffer" deyip wiki cikan siteyi ekledim. siteye bakmalari yeterlidir. Bunlardan kat ve kat profesyonel uygulamalar mevcuttur... Ozellikle cisconun sirf bunu engellemek icin, yazilimsal uygulamalardan ziyade donanimsal cozum arayislarinda oldugunu okumustum.

Whatsapp konusunda da, uygulamanin server ile nasil iletisim kurdugunu bilmiyorum. Ama istenilirse paketleri analiz edilip, ona uygun bir uygulama gelistirebilir. Hic bir uygulama gelistirme becerisi olmasada basit kurallar yazan bir scripti hali hazirda yazilmis uygulamalara uyarlayabilir..

en.wikipedia.org
    Packet analyzer - Wikipedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Packet_analyzer

• Iste eksik oldugun nokta orasi onu vurguluyorum. Whatsappa 30 Agustos 2012 tarihinde encryption geldi bbm den farki yok. Cisco dersi almissin daha whatsappin update logunu okumaktan acizsin, birde hakaret vs diyorsun , 6 ay once cikmis bir guncelleme var ortada , birisi soruyor mumkunmu , biz diyoruz degil, sen cikmis ben unide cisco dersinde ogrendiklerimle program yaptim yemekhanede fundanin pinarin ahmetin msn sifrelerini hekirladim sonuc mumkun :))) , daha nasil anlatsak sana izah edebilmek icin? Hadi mumkun de git yaz bakalim hatta hocan gelsin o yazsin :Dd

• Apple sifreli icerik gonderimini falanda yasaklamiyor / engellemiyor gene milleti yanlis bilgilendiriyorsun. Tum bankacilik programlari sifreli icerik prensibiyle calisir, edevletinden tutta, dropboxuna , skypeina kadar sifreli icerikle calisir bunlarada sniff cekemezsin. Sen iyisi git o cisco! Dersine birdaha gir

• Android de facesniff diye program vardı bağlı olduğun ağda ki facebook twitter youtube gibi hesaplara girilmiş ise o kişilerin bilgisayarından bağlandıkları ağlara girebiliyordu. kullanıcı adı şifre vermiyor tabi ama kişinin facebookunda ki herşeye bakabiliyordun mesaj arkdş sohbet fln. Ünide az kullanmadık programı :D

Tabi mümkün şifreleme olmadıktan sonra ancak türkiyede yapabilen yoktur ve sizin şirket CIA mı ki sizin whatsapp mesajlarınıza kadar incelesinler
  • Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için

Şirket cia değil tabiki :) ancak personelin özel yazışmalarını aleyhine kullanacak art niyetli başka personeller var malesef. Hatta yeri geliyor benim de özel yazışmalarım oluyor ister istemez.

Bunu net olarak öğrenmem ve müdahale etmem gerekiyor duruma...

Yorumlarınız çok önemli benim için..

Saygılarımla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım mümkün değildir. Yine de 3g kullanmakta fayda var.

• 1) Apple şifrelenmiş haberleşme yapan programları yasaklamaz. İlgili şifreleme programları kullanıp end-to-end şifreleme yaparak her türlü haberleşme yapabilirsiniz.
    2) Wifi şifrelemesi olmayan ağlarda paketler havada açık metin gider, bunları dump eden raw packet toplayıcılar ile toplayıp işlem yapma imkanı her zaman vardır.
    3) Wifi şifrelemesi olan ağlarda eğer bizde de bu şifre varsa gene her türlü paketi toplayabiliriz.
    4) Kablolu networklerde zaten şifreleme söz konusu değil, aynı kabloya bağlıysanız, ilgili programlarla size ait olmayan paketleri de okuyabilirsiniz.
    5) 3G daha güvenli değil onunda üzerinden geçtiği sunucular vs. zayıf noktası.
    6) Artık https / SSL'in de güvenliği kalmadığını biraz araştırırsanız bulabilirsiniz...
    7) Gerçekten saklayacak bir şeyiniz varsa açık kaynak kodlu şifreleme programları (PGP, KeePass vs.) ve güvenli algoritmalar (AES256 vs.) kullanınız.
    8) Cem Yılmaz'ın bu konudaki esprisini hatırlayıp, o kadar kafanıza takmayınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: jarath

Yok oyle bi sey bosuna kasmayin

sadece hash edilmiş veri geri döndürülemez. ama birisi kafayı taktı mı o veriyi de eğer çok değerliyse deneme-yanılma yoluyla eninde sonunda öğrenir. ki bu hash edilmiş veri de değil sadece kriptolu veri (burdaki arkadaşların sözlerine dayanarak söylüyorum, belki kriptolu da değildir). yani eğer ki çok değerli bir söz ise söylediğiniz kaçarı göçeri yok. işte bu yüzden ordular, istihbarat örgütleri güvenli kablo hatlar kullanır bu tür görüşmeler için. kendileri kablo çeker ve kullanır, o kablo internet dışındadır, kimse dokunamaz...

Burdaki arkadaşın sorusuna gelince de, kimsenin iş arkadaşının veya elemanının whatsup konuşmalarını öğrenmeye çalışacak kadar kasacağını sanmam. sonuçta cia de filan çalışmıyoruz hiçbirimiz... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 25 Aralık 2013; 13:54:57 >

• whatsappin encryption sistemini cozup decryption yapilali cok oldu? AppStore'daki loglar, WhatsApp'in kendigi yaptigi ekledikleri ama bizim yaptigimiz sifrelememiz cozuldu diye yazacak kadar keriz degiller.

Arti whatsapp Israil yapimi sonradan abd li bir firma satin aldi. yani cia bilgi almak istedikten sonra programa filan gerek yok

@latour; saldirganca cevaplarina devam ediyorsun dostum..... Konuyu baslatan yapilabilir mi diye sormus. Bende yapilabilir demisim. Yok cisco hocan yazsin filan.. Whatsappin fan boyumusun para mi aliyorsun adamlardan anlamadim... Ben sadece yapilabilirligini soyledim. Sen bana ilk mesajinda saldirinca kendi ozgecmisimden bahsettim. Burda konu yapilabilir mi yapilamaz mi? benim unvdeki kadar bos vaktim yok. Olsa ugrasabilirdim...

@latour; Appstore icerik sifrelemeyi yasakliyor. itunesconnect'ten uygulamani gonderirken, uygulamada icerik sifreleme var mi diye soruyor. O soruya Evet dediginde senden detayli bir aciklama istiyor. Neden sifreleme istedigine dair...

Bir arkadasimiz dedigi gibi SSL bile guvenli degil... Ama yok ben gizli yasamak istiyorum diyorsaniz. VPN ile bir sekilde gizlenmis olursunuz. Lakin onda da loglariniz kayit altina aliniyorsa, yine aciktasiniz...

• Kisaca kimse senin whatsapp mesajlarini okuyamaz,uzatmaya gerek yok. Ha okuyabiliyorum diyen varsa ciksin bunun yapilabilirligini ispatlasin yoksa konusmasin daha. Agzi olan konusuyor arkadas.. Yapilabilir diyenler yapsin koysun soksun gozumuze whatsapp mesajlarini ayni agdaysaniz okuyabiliyorum diye. Bosa atmayin hacilar , iyi aksamlar.

• Latour L kullanıcısına yanıt
    anlasildi ergensin.. yasinin kucuklugunden zekanin kucuklugunu gormezden geliyorum...

sonuc itibariyle yapilabilir mi yapilabilir... Bunu bilmek onemlidir. Haa yapanin yapip gozune sokmasini bekliyorsan. emin ol gozune sokmaz yaptigini.. daha ciddi hasarlara yol acar...

gerci hala bana "yap hadi yap... yapsana" gibi ergence atarlaniyorsun yazdigimi anlamakta zorluk cekiyorsun. Ben Yaparim demedim. Yapilabilir dedim. Zaten soruda oydu... Ha soru yapabilir misin olsaydi.... ozaman tartisirdik...

tabi bunuda acikliyorum. Cunku anlayista kitlik oldugu icin.. uzun uzun yaziyorum...sebebide ilk 2 cumlemde dedigim gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedehakan -- 25 Aralık 2013; 17:56:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dedehakan

anlasildi ergensin.. yasinin kucuklugunden zekanin kucuklugunu gormezden geliyorum...

sonuc itibariyle yapilabilir mi yapilabilir... Bunu bilmek onemlidir. Haa yapanin yapip gozune sokmasini bekliyorsan. emin ol gozune sokmaz yaptigini.. daha ciddi hasarlara yol acar...

gerci hala bana "yap hadi yap... yapsana" gibi ergence atarlaniyorsun yazdigimi anlamakta zorluk cekiyorsun. Ben Yaparim demedim. Yapilabilir dedim. Zaten soruda oydu... Ha soru yapabilir misin olsaydi.... ozaman tartisirdik...

tabi bunuda acikliyorum. Cunku anlayista kitlik oldugu icin.. uzun uzun yaziyorum...sebebide ilk 2 cumlemde dedigim gibi...

He he , whatsappa sniff cekecek potansiyel var sende helal olsun Yiyemeyecegin kasarin altinda ezilme daha, yapamayacagini sende biliyorsun. Bu komik yazilarini okuyanlarda biliyor.

Soruyu soran arkadas , gonul rahatligiyla yazisabilirsin. Kimse senin mesajlarina erisemez.

Ha erisiyorum diye hala element uyduran varsa "yapilabilir" ' den öte icraat gostersin. Nette en ufak hakkinda "olabilir" makalesi gostersin. Yada ustteki gibi klavyeyi alan sallasin ;) haydin son mesajdir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.