Şimdi Ara

-----NEW FIESTA TEAM-----yeni kasa '''fiesta''' bilgi ve paylaşımlar----- (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22.748
Cevap
51
Favori
1.952.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rica ederim. Ama itiraf etmeliyim ki öğle tatilimin yarısını yedi kopyalayıp yapıştırmak. İngiliz sitesi de ayrı bir yavaş zaten. Renkler güzel, araba güzel uğraştığıma değerdi. Powerpoint'te bu kadar oluyor.

Bu arada araçta bulunan Ambiyans ışığını gören varsa tarif edebilirse mesud oluruz. Bu araç çok satar, SKODA'nında böle güzel bir aracı ama hala piyasaya sürmeyi beceremediler. VW grubu çok geriden geliyor. Tanrı sonlarını hayır etsin.

Ambient Lighting*
    The all new Fiesta’s ambient lighting casts a soft glow throughout the cabin. When the doors are opened, ambient lights brighten and are matched with footwell courtesy lighting.

*Standard on some models

NOT: Sanırım 1-2 renk eksik. Siyahı filan es geçtim zaten kimse satın almaz nasıl olsa die.

-----NEW FIESTA TEAM-----yeni kasa '''fiesta''' bilgi ve paylaşımlar-----

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 16 Ekim 2008; 13:58:27 >
  • bu son...

• tesekkurler elıne saglık
  • arkadaslar ben dızel almaya nıyetlıydım fakat yılda 20 000 km yı gecemeyek bı surucu olarak yaptıgım hesaplara gore benzınlı almam daha mantıklı
    yanılıyormuyum ?
  • techfash benzinli dediginiz koşullarda daha mantıklı gerçi yılda 20 bin km de az değil hesabını tekrar yapabilirsinde...dizel araç evet biraz hesaplı yakıt konusunda ama bazen agar bakım masrafları çıkarabiliyor ikincisi benzinli bi araçla dizel bi araca binip aradaki farkıda görebilirsiniz...ben şahsen hiç bi zaman binek araçlarda dizel taraftarı olmadım ticari ve yolcu taşımacılıgı için uygun görüorum...
    benim fiesta hakkında bi sorum olucak autoshowa gidip inceledim ama sanki eski kasası daha güvenli malzeme kalitesi daha kaliteli gibi geldi boyutlar hakkında bi araştırma yapmadım ama eski kasa sanki daha geniş yüksekligi daha yeterli seviyedeydi die düşünüorum açıkcası fiesta evet görünüm olarak mükemmel ama sanki çıt kırıldım olmuş bu sefer yinede çok hoşuma gitti fiyatına göre ve yenilik bakımından alınabilecek sınıfının en güzel arabası...
  • quote:

Orjinalden alıntı: techfash

arkadaslar ben dızel almaya nıyetlıydım fakat yılda 20 000 km yı gecemeyek bı surucu olarak yaptıgım hesaplara gore benzınlı almam daha mantıklı
    yanılıyormuyum ?

Yanılmıyorsun Tech...

4.000 liralık motor farkı, bugünkü benzin kuruyla (3.15 TL/Lt) yaklaşık 1260 litre benzin yapıyor. Bu da 1.6 Benzinli Fiesta'yla sana karışık tüketim (6.6 Lt/100 Km) 19.900 Km yol yapar. Dizel araç aldığında 20.000 Km gitmek içinse yaklaşık 750-800 litre mazot parası ödemen gerekecek. Bunu da hesaba kattığımızda (4.0 Lt/100 Km Mazot= 2280 lira eder ki bu parayla benzinde bir 10.000 Km daha yaparsın...

Böylece benzinli araç aldığımızda, ilk 30.000 Km'yi bedava kullanma hakkını da kazanmış oluruz. Ayrıca Benzinli aracın performans değerleri de dizelden çok daha tatminkar.

Allah kimseyi tır tır, tarladaki su pompası gibi öten araçlara düşürmesin. Ama cimriliğin dibi yok biliyorsun. Adam BMW alıyor dizel alıyor. Ben şahsen Tren, Kamyon ve Otobüs dışında dizel motora sıcak bakmıyorum. Gereksiz bir teknoloji. Dizel motor=Cimrilikte son nokta=Önerilmeyen karakterin dışa vurumu :))

YAŞASIN BENZİNLİ
  • cevaplar ıcın tesekkur ederım dun aksam guzel bı hesaplama yaptım anlatayım sızede.
    yenı fıestanın fabrıka verılerınden cıkardıgım hesap su:
    1.4 70 beygir tdci (bu arac 100km ye 14.2 saniyeye ulasşıyor) 1km yakıt tuketımı : 0.144 ykr.
    1.4 90 begir benzinli (bu araç 100 km ye 11 saniyeye ulaşıyor) 1 km yakıt tuketımı : 0.228 ykr.
    ayda maksımum 1000 km yapsam (evle ısyerı arası 3 km :D ) 1000 kmde dızelden karım 82 ytl. yılda 12 000 km yaparkı bunun dızel farkıda 950 ytl. basta dızele verdıgım fark 2500 ytl bu hesaptan su cıkıyor dızel bana gore degıl
  • @techfash bende dizel almayı düşünüyorum günde 50km civarı yol yapacam. hesaplar doğru fakat zaten dizeli tercih ederken en önemli kıstası gözardı etmişsin. bu arabayı kaç sene kullanmayı düşünüyorsun? ben mesela en az 4 sene kullanmayı planlıyorum haliyle dizel çok daha mantıklı benim için... 0-100 ü 3 saniye az almışım önemli değil. ayrıca @LAST_DRIVER dostum dizeli tercih etmek bencillik değil tamamen mantık ve tasarruf...
  • max 3 sene kullanıırım bende belkı 4 te olabılır ama sanmıyorum
  • hesap size göre doğru ve mantıklıysa fazla düşünmeyin derim...

ama benim fikrimi soracak olursanız tdci...

quote:

cevaplar ıcın tesekkur ederım dun aksam guzel bı hesaplama yaptım anlatayım sızede.
    yenı fıestanın fabrıka verılerınden cıkardıgım hesap su:
    1.4 70 beygir tdci (bu arac 100km ye 14.2 saniyeye ulasşıyor) 1km yakıt tuketımı : 0.144 ykr.
    1.4 90 begir benzinli (bu araç 100 km ye 11 saniyeye ulaşıyor) 1 km yakıt tuketımı : 0.228 ykr.
    ayda maksımum 1000 km yapsam (evle ısyerı arası 3 km :D ) 1000 kmde dızelden karım 82 ytl. yılda 12 000 km yaparkı bunun dızel farkıda 950 ytl. basta dızele verdıgım fark 2500 ytl bu hesaptan su cıkıyor dızel bana gore degıl
  • quote:

Orjinalden alıntı: cHacHo

@techfash bende dizel almayı düşünüyorum günde 50km civarı yol yapacam. hesaplar doğru fakat zaten dizeli tercih ederken en önemli kıstası gözardı etmişsin. bu arabayı kaç sene kullanmayı düşünüyorsun? ben mesela en az 4 sene kullanmayı planlıyorum haliyle dizel çok daha mantıklı benim için... 0-100 ü 3 saniye az almışım önemli değil. ayrıca @LAST_DRIVER dostum dizeli tercih etmek bencillik değil tamamen mantık ve tasarruf...

Haklısınız... Ben biraz sohbet ortamı oluşsun diye hafif saldırganlıkta bulundum. Ama şu bir gerçekki günde 27 km'nin altında yol alan birisinin dizel alması çok mantıksız geliyor. Çünkü aracın garantisi dolduğunda 30.000 km'de dolmuş oluyor ve bu aracı iyi fiyata satarak, yine çok az maliyetle garantili bir araç almak çok çok daha karlı. Sonuçta dizel motorun ağır bakım masraf riski de alınıyor mazot lu araçlarda.

Üstelik yüksek basınç altında çalışan motor çok titreşimli ve sesli maalesef.

2 nci araç olarak sanırım 1.2 almak iyi olacak gerçek ekonomistler için. Üstelik senelik haracı (pulu) da daha düşük 1.2 motorlarda.
    Tabii ki ticari şirketler için en iyi seçim yine de dizel gibi görünüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cHacHo

@ben mesela en az 4 sene kullanmayı planlıyorum

Unutmadan eklemeliyim. Fabrikadan çıkan sıfır araçlarda 6 ncı sene sonunda metal yorgunluğu %60 seviyelerini geçer. Yani olası trafik kazalarında aracınız bükülmeye, burulmaya ve kırılmaya karşı neredeyse 10'da 6 oranında zayıflar. Bu yüzden 3 yaşından yukarı araç kullanmak bu durumdan doğacak riski artırmaktır. Bence elde edilecek tasarruf, risk gerçekleştiğinde oluşacak zararın yanında çok çok küçük kalabilir. Ama tabii sonuçta ekonominin kurallarıda var. 22 yaşında araca R-12 TSW 5 çocuğunu kemersiz bindirip, kaza sonunda nedensiz yere ağlayan insanlarda çok var ülkemizde.

Bu arada araçları alanlar burada bir Fun Kulüp kurup, çeşitli organizasyonlarda düzenleyebilirler. Yani bence Fun Kulüp kurulsun bu vesilelerle die düşünmekteyim...
  • arkadaşlar trend fiesta alacaklar için 5k 1.25i yi öneriyorum.elimdeki liste fiyatına göre dizel ile aralarında 3500 ytl fark varki bu çok fazla.1200 benzinli ve 1400 dizelin arasında litre bazında çok faza fark olmaz.zaten benzin ve mazot fiyatlarıda belli.yani benzinli her yönden daha avantajlı

titanium alacaklara ise bu sefer 1.4 68hp tdci yi öneriyorum.çünkü benzinlisiyle aralarında 2500 ytl fark var.karşısındaki motorda 1.4 olduğu için bu fark kapanır ve 2. elde satışı kolay olur.

1.6 90 hp motoru ise çok gereksiz buluyorum.zaten önceki senelerde de pek tutulmamıştı.

dergilerde gördüğüm kadarıyla kasası sınıfına göre muhteşem.fiesta yine sınıfında en çok tutulan araçların zirvesinde olacak...tabi bunlar kendi düşüncelerim saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky_m5 -- 17 Ekim 2008; 12:37:43 >
  • slm genclikkk yeni fiesta harika bir arac japonların arbasına benziyo içmekanı ama bir cokk yeni özellikde gelmişş fieastaya renkler olarak da cook ceşit var paketleri de coğalmışş spor paketi yeni halide cook güzel olucak diyolarr ben buradaki plazada dün hususi inceledim tırın üstünde görünce hemen takıldım gittim şimdi rakipleri görsün de catlasın ortalıkk
  • 4 tane bayi ile konuştum. bir tanesinde siyah, bir tanesinde fırtına gri varmış.
    diğerlerinin birine yarın öğleden sonra diğerine de autoshow bittikten sonra gelecekmiş.
  • markweber sen motor olarak dızelmı benzınlımı dusunuyorsun?
  • A
    quote:

Orjinalden alıntı: markweber

4 tane bayi ile konuştum. bir tanesinde siyah, bir tanesinde fırtına gri varmış.
    diğerlerinin birine yarın öğleden sonra diğerine de autoshow bittikten sonra gelecekmiş.

Ambience light'lı olmasına özen göster bence. Çünkü yeni ve hoş bir donanım olacak yakında pekçok modelde. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun aracınız...
  • 1.25 motor le fiesta 26 bin ytl de satista duyrulur
  • quote:

markweber sen motor olarak dızelmı benzınlımı dusunuyorsun?

ben başından beri otomatik almak istediğim için benzinli alacağım, ama ben fazla kilometre yapmam ve sakin kullanırım.

bu arada şu ambinas lighting extra donanım mı yoksa titaniumun içinde standart mı? nası bişey bende merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: markweber

quote:

markweber sen motor olarak dızelmı benzınlımı dusunuyorsun?

ben başından beri otomatik almak istediğim için benzinli alacağım, ama ben fazla kilometre yapmam ve sakin kullanırım.

bu arada şu ambinas lighting extra donanım mı yoksa titaniumun içinde standart mı? nası bişey bende merak ettim.

anladım bende benzınlıye karar verdım yılda 15 000 gecmemın mumkun olmadıgını anladıktan sonra. ambinans cok delı bısey bı sıtede gormustum boyle los kırmızı ısık verıyor aracın kokpıt bolumune olmassa olmazlardan
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.