Şimdi Ara

New iPad ve iPad with Retina Farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: darkcald

ipad 3 içinde retinalısı mı var yoksa retinalı olan 4 mu oluyor ekranı kaliteli olsun dizi izliyorum diyorum mkv açmada i3 sorun çıkartır mı?

ikisi de retinalı oluyor hocam.dizi konusunda bilgim yok.
  • o zaman 3-4 farkı işlemcide o da çok önemli değil benim için mkvleri düzgün oynatıyorsa hemen bir 3 alayım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkcald

o zaman 3-4 farkı işlemcide o da çok önemli değil benim için mkvleri düzgün oynatıyorsa hemen bir 3 alayım :D

Mkv oynatacaksan eger 4. Nesil iPad al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye 3'de oynamıyor muda mkv, 4 alsın
  • Eğer öyle Mc4, NOVA 3, Real Racing gibi oyunlarda veya ilk mesajlarda bahsedildiği gibi 3D uygulamalarda çok takılmayacaksan pek bir şey farketmez.

Kendini maddi açıdan zorlayacaksan boşuna 4 alma, 3 al gitsin.

Ama eğer çok uzun süreli kullanma amacın varsa kesinlikle 4 al. Aradaki işlemci farkı, ileride şimdiden verdiğin fiyat farkını kesinlikle kapatır
  • Benchmarklar ne der bilemem ama işlemci olarak aralarında 2 kat fark olmadığını düşünüyorum. Yine de Apple'ın izlediği bir politika var bu, iPhonelar'da daha belirgin. Önce bir iPhone çıkıyor, daha sonra da onun "S" versiyonu çıkıyor. iPad 4 için de kısaca iPad 3S diyebilirsiniz. Bu S güncellemelerinden işlemci de nasibini alıyor ancak henüz fark yarattığını görmedim ben. Farkı yaratan her zamanki gibi GPU yani grafik kartı. iPhone 3gs'den 4'e geçerken grafik kartının gücü 1.5-2 kat kadar arttı ancak ekran çözünürlüğü birden 4 kat arttı. tercih edilen PowerVR serisi ekran kartları her türlü grafik çözümüni barındıran kartlar yani sadece belli başlı efektler veya sadece bir çeşit teknik için yaratılmış kartlar değil. Bilinen bütün 2 ve 3 boyutlu OpenGL görüntü oluşturma teknikleri için ortalama aynı düzeyde çalışma yeteneğine sahipler. Bunun iyi yanı benchmarklarda çok yüksek sonuçlar almaları çünkü benchmarklar aynı anda bütün teknikleri ölçüyorlar ve ekran kartınız birinde bile zayıfsa darboğaz oluşturup düşük puan alıyorsunuz. Tıpkı Samsung Galaxy telefon ve tablerinde olduğu gibi.

Kötü yanları ise hiçbirisi tek başına çözünürlük yükselmesine dayanamıyorlar, hemen verimleri düşüyor. Bu yüzden retina olayına girmesine rağmen ekranı uzunca bir süre büyütmedi Apple çünkü retina haliyle bile mevcut Android tarzı rakiplerinden daha az çözünürlüğe sahip olduğu için ekran kartları nispeten rahattı. Ancak yine de ekran kartını sadece 1.5-2 kat hızlandırıp çözünürlüğü 4 katına çıkarırsanız toplam veriminiz düşer. "7 kata- 10 kata varan grafik farkı" dedikleri de buydu. Çözünürlükten doğan darboğaz birden fazla ekran kartı aynı anda kullanılarak aşıldı, (çok çekirdekli işlemci gibi düşünebiliriz, onlara nazaran birtakım avantajları olsa da) çizilen görüntülerin iş yükü paylaşıldı ve iPhone 4S ile ancak retinanın hakkını verebildiler. iPhone 4S ve iPad 2'de çift ekran kartı bir arada kullanılıyor. iPad 3'te bu çift ekran kartı teknolojisini değiştirmeden (misal boyutunu küçültmeden) direk 4 tane kullandılar (hatta yanlışım yoksa PS vita veya PSP de aynı 4'lü ekran kartı grubunu kullandığı için jailbreakçi yazılımcılar bir ara çok rahat etti) ve ısınma sorunu ile karşılaştılar. Üstelik böyle durumlarda çekirdek sayısını ikiye katlamak ekran kartlarında %50-60 civarı güç artışı getirse de yine retina ekranın çözünürlük artışı 4 kattı. Kısacası ekran kartı 1.5 kat kadar güçlenirken ekranda görüntü oluşturmak 4 kat zorlaşmıştı. İşte takılmaların sebebi de bu. Bu yüzden Nova 3 gibi oyunları "ya yüksek çözünürlük oynayın efektlerden vazgeçin ya da efektlerle birlikte eski iPad çözünürlüğünde oynayın" demek zorunda kaldılar. Şimdiki iPad 3S'te de eski ekran kartının "yaklaşık" 2 katı gücünde yeni bir 4'lü paket sürümü var üstelik boyutu ve enerji gereksinimi de azaltılmış durumda. Bu sayede alışkın olduğumuz iPad akıcılığı sağlanabiliyor. Çünkü Apple cihazlarında ekran kartı, işlemcinin üzerinden tahmin edilenden çok daha fazla yükü alıyor. Bu da aslında bir market kandırmacası olan işlemcinin çok da önemli olmaması demek oluyor. Her haliyle eski iPaddeki işlemci bile günümüz uygulama/oyunlarına fazlasıyla yeter (2-3 saniye fazla beklemek kimseyi öldürmez sonuçta) ama ekran kartı yetersizse o cihaz mutlaka takılmaya, donmaya mahkumdur.

Android cihazları bedavadaya yakın fiyatlara ürettirip kiloyla piyasaya sunan akıllı firmalar reklamlarını hep işlemci üzerine yaptılar ve eski zamanlarda Android ağır bir şekilde görüntülerini işlemci yardımıyla üretiyordu. Ne zaman ki yeni sürümler hep ekran kartı ile görüntü üretme desteği ile geldi (nam-ı diğer HW accerelation) bu cihazlar zamanında ucuza gelsin diye düşük ekran kartlarıyla üretildikleri için güncellemeleri alamadılar, alsalar da farkı hissettiremediler. Sevgili Google de "aman markete müşteri olsun, bütün markalar kullansın Android'i" diyip itiraz etmedi ve sınırları çizmedi bu yüzden de hala en yeni cihazlarda bile ekran kartı ile görüntüleme "isteğe bağlı" olarak geliyor ve Android cihaz sahipleri de "10 tane çekirdeği var ama işte bir iPHone gibi akıcı değil" sözlerine mağruz kalıyorlar ..

Kısacası işin anahtarı güçlü ekran kartı. Apple'da da takip edilmesi gereken cihaz hep "S" tipi cihaz. Eğer konu saf güç ve verim se 2 senede bir gönül rahatlığıyla alınıp kullanılabilecek cihaz. "S" tipi olmayan cihaz da genellikle yeniliklerin tanıtıldığı kobay cihaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanGD

Niye 3'de oynamıyor muda mkv, 4 alsın

1080 mkv lerde daha başarılı 4. nesil iPad.Test sonuçları öyle diyor.
  • tamam mkvden vazgectim normal dizileri divx şeklinde veya 720pleri oynatır herhalde 1080p olmasın ne yapalım artık :D

ipad ilk defa kullanacam pcye baglayip direkt dizileri atip izliyorum altyazı filan sorun olur mu?
  • Yaklaşık 9 aydır ipad 3 kullanıyorum ve ısınma sorunlarının artık ipad 3 için tamamen kalktığını söyleyebilirim (son update'lerden sonra) . İlk aldığımda ütü gibiydi gerçekten üzerinde kılıf olmasına rağmen elimi yakacak derecede ısınıyordu ancak artık ne kadar zorlarsam zorlayayım en fazla hafif ılık oluyor ki o da her elektrikli cihazda olan bir durum.

Aradaki hız farkına gelecek olursak ipad 4 ü inceledim ve hız farkını sadece programları açarken ve bir işlem yaptığınız (örneğin photoshop veya iphoto gibi ) programlarda görebiliyorsunuz. Ancak aradaki fiyat farkı azsa ipad 3 yerine 4 alınmalı tabiki.

Mkv oynatırken ben bir problem göremiyorum şu aralar. AVPlayerHD 1080p filmleri donmadan çalıştırıyor.

Benim ipad 3'te tek bir problemim oldu bugüne kadar. O da aslında tamamen cihazdan kaynaklanıyordu. Yaklaşık 3 ay önce cihaz bozuldu. Kapandı ve bir daha açılmadı. Servise götürdüğümde 1 hafta içinde yenisini sipariş edip verdiler. Yani çok büyük bir dert değildi benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 2 Mart 2013; 19:44:45 >

• ipad2 ile sadece 1080p de takılırsınız, 10" de ona da gerek yok zaten... ipad2 alın, devam edin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Yaklaşık 9 aydır ipad 3 kullanıyorum ve ısınma sorunlarının artık ipad 3 için tamamen kalktığını söyleyebilirim (son update'lerden sonra) . İlk aldığımda ütü gibiydi gerçekten üzerinde kılıf olmasına rağmen elimi yakacak derecede ısınıyordu ancak artık ne kadar zorlarsam zorlayayım en fazla hafif ılık oluyor ki o da her elektrikli cihazda olan bir durum.

Aradaki hız farkına gelecek olursak ipad 4 ü inceledim ve hız farkını sadece programları açarken ve bir işlem yaptığınız (örneğin photoshop veya iphoto gibi ) programlarda görebiliyorsunuz. Ancak aradaki fiyat farkı azsa ipad 3 yerine 4 alınmalı tabiki.

Mkv oynatırken ben bir problem göremiyorum şu aralar. AVPlayerHD 1080p filmleri donmadan çalıştırıyor.

Benim ipad 3'te tek bir problemim oldu bugüne kadar. O da aslında tamamen cihazdan kaynaklanıyordu. Yaklaşık 3 ay önce cihaz bozuldu. Kapandı ve bir daha açılmadı. Servise götürdüğümde 1 hafta içinde yenisini sipariş edip verdiler. Yani çok büyük bir dert değildi benim için.

divx ve srt altyazı aynı klasördeyken oynatan yazılımı mevcuttur değil mi? dizi film izlemek için merak ettim ipad minide video izlediniz mi retina ekran videolarda çok etkilimidir sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: Evolution

quote:

Orijinalden alıntı: SerkanGD

Niye 3'de oynamıyor muda mkv, 4 alsın

1080 mkv lerde daha başarılı 4. nesil iPad.Test sonuçları öyle diyor.

test sonuçlarının hepsinin canı cehenneme bende ipad 3 32 gb wifi var kuzenimed ipad 4 wifi 16 gb var aynı 1080 p mkv filmi attık ikisindede aynı derecede kasma var öle yok benchmarka bilmem neye kanmayın tamam ipad4 ün işlemcisi daha lafım yok zaten yeni cihaz bu ipad 3 daha iyi olursa ne anladım o işten ama şimdilik bir fark yok ilerde a5x biraz zorlanır o kadar ipad 3 ü ikinci el olarak alıcaksanız ama ipad 4 le aynı fiyatta zaten gidip ipad 4 alın
  • quote:

Yaklaşık 9 aydır ipad 3 kullanıyorum ve ısınma sorunlarının artık ipad 3 için tamamen kalktığını söyleyebilirim (son update'lerden sonra) . İlk aldığımda ütü gibiydi gerçekten üzerinde kılıf olmasına rağmen elimi yakacak derecede ısınıyordu ancak artık ne kadar zorlarsam zorlayayım en fazla hafif ılık oluyor ki o da her elektrikli cihazda olan bir durum.

Hocam benim iPad ile dün 1080p mkv denemesi yaptım avplayer HD ile çok fena donma yaptı, 720p'de sıkıntı olmadı. Tabi çok moralim bozuldu bu duruma acaba bende ne sorun var da benimki oynatmadı? Cihazım 16gb wifi ve şu anki en güncel sürüm yüklü.
    Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 3 Mart 2013; 23:04:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluebest

quote:

Hocam benim iPad ile dün 1080p mkv denemesi yaptım avplayer HD ile çok fena donma yaptı, 720p'de sıkıntı olmadı. Tabi çok moralim bozuldu bu duruma acaba bende ne sorun var da benimki oynatmadı? Cihazım 16gb wifi ve şu anki en güncel sürüm yüklü.
    Edit:imla

Hocam belki arkada çok fazla program çalışıyordur. Daha demin Hobbit'i 1080p olarak izledim. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. 1080p filmleri biraz daha küçük boyutta indirin belki o zaman çalışabilir. 12-14 gb civarı 1080p filmlerde donma yapabilir. Bendeki cihaz ipad 3 wifi 32gb ancak bende de çok büyük boyutlu hd filmlerde ufak donmalar yaratabiliyor.

Belki de üstte bir arkadaşın dediği gibi serileri farklı olabilir. Ancak bozulmadan önceki cihazda da bozulduktan sonra verilen cihazda da 1080p filmler donmadan oynatılabiliyor. Yani eski cihazda da çok fazla problem görmemiştim ben. Uzun süredir reset atmadıysanız ondan da olabilir. Kilit tuşuna ve yuvarlak tuşa aynı anda basılı tutun 3-4 saniye, reset atacaktır. Açıldığında bir daha deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 3 Mart 2013; 23:18:00 >

• Hobbitin uzantısı mkv mi mp4 mü acaba ben ipadde mkv açtığımda bariz kasma oluyor aynı filmi ipad 4 e attık ondada kasma oluyor halbuki boyutta küçüktü videodan video ya değişiyor galiba
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.