Şimdi Ara

New York seyahati tavsiye ve önerisi olan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
92
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler forum arkadaşlarım haftaya cuma tek başıma New York a gidiyorum 15 gün kalacağım, NY da ve yakınlarda seyahat edeceğim, göreceğim, vakit geçireceğim yerler söyleyen olursa çok sevinirim. İlk gidişim, genellikle yalnız olacağım, ingilizcem pek iyi değil idare edebiliyorum.

• şanslısın NY'nin Manhattan'dan ibaret olmadığını bilen biri geldi karşına kardeşim :)

3 haftayı 3'e ayır.

Birinci hafta batıya doğru git.

Syracuse, Finger Lakes, Skaneateles'den Niagara'ya uzanan bir güzargah. Belirttiğim yerleri gör mutlaka.

İkinci Hafta Kuzeye uza
    Belirttiğim güzergahtan Plattsburgh oradan Vermont'a geç. Gezecek görecek onlarca güzel yer var.

Birinci hafta ve ikinci hafta aralardaki küçük kasabalara uğra, Snapple ve Arizona iç, Her gördüğün rest area'da dinlen. Gece ıssız, ışıksız highway'in müsait bir yerinde arabayı uygun bir yere çek ve gökyüzündeki yıldızları izle...

Üçüncü Hafta Manhattan tarafına dön.
    American Museum of Natural History'den, Staten island ferry'e, Central Park'dan, Empire State'e, Times'a kafana göre metro ile her yere gidersin.

Yukarıdaki yerleri ve fazladan 7 eyalet gezmiş biri olarak, her gidişim öncesinde google maps'de haritamı oluştururum. Çok faydası olur. Mesela 2017 ilk çeyrekte Washington seyehati var, san francisco'dan montana'ya yavaş yavaş güzergah belirlemeye başladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 3 Eylül 2016; 13:40:37 >

• Çook teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için not alıp güzergahımı oluşturuyorum. Bir kaç sorum daha olacak yardımcı olursanız sevinirim. Buraları gezmek için günlük ortalama kaç dolar ayırmalıyım ve Türkiyedeki ehliyetim ile araba kullanmak sorun olur mu, nelere dikkat etmeliyim bu hususta ?
  • serginho1912 kullanıcısına yanıt
    Yalnız şimdi fark ettim,
    Tek başına gezmen - hele de iyi değilse ingilizcen- Amerika'da tehlikeli bunu unutma. Malum her türlü insan var.
    Yukarıdaki tavsiyelerimi es geç.

Yeme içme yakıt bedavadan biraz pahalı.
    Ehliyette sıkıntı yok, kullanabilirsin elbette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BackConnect kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam tavsiyelerinizi dikkate alacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.