Soruyu çözen hoca su döküldükten sonra sürtünme kuvvetinin 20 N den (sabit hızlı olduğu için 20 N aldı) 25 N e çıkacağını ve burdan f=m . a yapınca 1 geldiğini söyledi fakat sürtünme nasıl uygulanan kuvvetten daha büyük olacak? Benim bildiğim kadarıyla statik sürtünme kuvvetinin biz Max değerini buluyoruz k.n formülü ile eğer bu değerden ufak bir kuvvet uygulanıyorsa o değere eşit sürtünme oluyor üstünde ise zaten cisim harekete geçiyor fakat burda kinetik etkin olarak var çünkü zaten hareket ama onun için de aynı durum geçerli değil mi? Yani o da en fazla bizim uyguladığımız kuvvete eşit olmaz mı? Yani çünkü olmadığını düşünürsek ben sürtünmeli bir yrde bir cismi belli bir kuvvetle çektim ve harekete geçirdim diyelim sonra bu kuvveti tam kinetik sürtünme kuvvetine eşit olacak şekilde eşitledim ve sabit hızlı hareket ettiriyorum. Bunun üstüne kütleyi biraz arttıracak şekilde bir cisim koysam uyguladığımkuvveti hiç değiştirmeden cisim tersi tarafa ivmeli hareket mi yapacak sürtünme yüzünden yani bu mantık aşırı saçma < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraczinar -- 1 Şubat 2024; 12:39:45 > |
Bildirim