Şimdi Ara

Next Minix HD (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.468
Cevap
31
Favori
360.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hasgesci

Arkadaşlar
    Next Minix HD cihazı alalı bir kaç ay oluyor. MKV altyazılı filmlerin bazılarında görüntü var ses ve altyazı yok, bazılarında ise ses var görüntü yok. TS formatındaki DVD filmlerde bölümler halinde olduğu için, filmin birinci bölümü bitince duruyor ve bizim ikinci bölüme geçmek için, ikinci bölümün tuşuna basmamızı bekliyor. AVI ve mp4 formatlı filmlerde sorun yok.
    Bu gibi sorunlar yaşayanlar oldumu acaba, çözenler varsa nasıl yaptılar?

Aynı sorunu bende yaşadım sanırım repait özelliği olmadığından bir video oynatımı sona erince diğer dosyayı otomatik olarak başlatmıyor.Bunu nextdestek sitesine yazarsan ilgilenirler orada yazılımı çıkaran kişiler var.
    diğer sorununa gelince codeclerden kaynaklanıyor sanırım umarım ilerleyen zamanlarda bu sorunuda yazılım ile hallederler.

• dd ve dts sesleri destekliyormu
  • Bendeki trt hd yine sifreli diyor?
  • Çinde 28 dolar yazıyor bu cihaz TR fiyatı uçmuş ta uçmuş. Next farkı
  • quote:

Orijinalden alıntı: corail

Bendeki trt hd yine sifreli diyor?

Arkadaşım
    Cihazda Emuyu açtınmı? Açmadıysan şifreli gözükebilir.
    Açmak için;
    Menü/ayar/tv ayarı/0000 şeklinde olacak. Emu aktif olunca sağ alta düzenle diye bir seçenek açılacak.
    Artık Emu açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasgesci -- 25 Ocak 2012; 12:42:23 >
  • son yazılımı atınız youtube eklenmiş yakında free server eklenecekmiş.

http://www.nextdestek.com/Next-Minix-HD.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtk8600

son yazılımı atınız youtube eklenmiş yakında free server eklenecekmiş.

http://www.nextdestek.com/Next-Minix-HD.html

Free serverlardan turksat 2a 3a sı olanlar faydalanacakmı yksa hotbird uydusu olanlardamı açılacak kanallar.
  • hotbird uydusunda bikac kanal acacagini duydumda,türksat,ta bi$ey acma ihtimali yok bence
  • Arkadaşlar trt hd ve ntvspor 2 dk önce açılıyordu şu an itibariyle açılmıyor emu özelliği herşeyi açık aynı sorunu yaşıyanlar varmı
  • arkadaşlar yardım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HSYN34

Arkadaşlar trt hd ve ntvspor 2 dk önce açılıyordu şu an itibariyle açılmıyor emu özelliği herşeyi açık aynı sorunu yaşıyanlar varmı

Açılıyor arkadaşlar sorunu düzelttim.
  • bir şey merak ediyorum ntfs formatlı diskleri görüyor mu bir de hangi formatta kayıt yapabiliyor kaydedilen videoları dönüştürmek işlemek veya birleştirmek gerekiyor mu mesela tek parça avi mpeg gibi bir dosyaya kaydediyor mu sunny de parçalara bölüp kaydediyor birleştirmek uğraştırıyor mesela bunda durum nedir kullananlar yardımcı olabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: telliibrahim

bir şey merak ediyorum ntfs formatlı diskleri görüyor mu bir de hangi formatta kayıt yapabiliyor kaydedilen videoları dönüştürmek işlemek veya birleştirmek gerekiyor mu mesela tek parça avi mpeg gibi bir dosyaya kaydediyor mu sunny de parçalara bölüp kaydediyor birleştirmek uğraştırıyor mesela bunda durum nedir kullananlar yardımcı olabilir mi

Sayın @telliibrahim,

Usb port üzerinden kayıt işlevli cihazların hemen hemen hepsinde, kayıt işleri öyle yada böyle sorunludur.

Sebebi; portun aktarımda sağlayabildiği hız yetersizliği, yapılan kaydın garantiye alınması için parçalara ayrılması, yine yapılan kaydın, cihazın RAM'i üzerinde tuttuğu iz'in cihazın silinebilir hafızasını şişirdiği için bölünmiş parçalar halinde yapılma zorunluluğu v.b.

İlaveten; almayı düşündüğünüz bu cihazda, ALI 3606 serisi görüntü işleme kabiliyeti vasat bir işlemci bulunmakta olduğunuda unutmayınız.

Esnek yöetimli kayıt işine sahip bir uydu cihazı almak istiyorsanız, Dreambox 800HS almalısınız. Cihaz; internal disk üzerinden ve e-sata portu üzerinden kayıt yapabilmektedir. Cihazın kayıt ve benzeri işlevleri ile ilgili ayrıntıları, forumda ilgili başlıklardan takip edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• cevabınız için teşekkür ederim. işlemcinin kötü olduğunun farkındayım bu yüzden daha önce sunny almıştım ancak önerdiğiniz model çok pahalı benim için bu durumda sunny nin parça parça kaydettiklerini birleştirmeye devam edeceğim. ileride param olursa önerinizi değerlendireceğim. verdiğiniz bilgiler sayesinde next almaktan vazgeçtim tekrar teşekkürler
  • quote:

cevabınız için teşekkür ederim. işlemcinin kötü olduğunun farkındayım bu yüzden daha önce sunny almıştım ancak önerdiğiniz model çok pahalı benim için bu durumda sunny nin parça parça kaydettiklerini birleştirmeye devam edeceğim. ileride param olursa önerinizi değerlendireceğim. verdiğiniz bilgiler sayesinde next almaktan vazgeçtim tekrar teşekkürler

Rica ederim.

İkinci el almayı düşünürseniz, Dreambox 800HD'yi 200 - 250 TL aralığında edinmeniz mümkündür.

Bu öneriyi getirmemden maksat, kayıt yönetimi gelişmiş bir cihaz aradığınız içindir.

Google'dan araştırırsanız, çok sayıda satıcı seçeneğine ulaşacaksınız.

Kolay gelsin.

• http://www.eksenuydu.com/?urun-224-Dreambox-800-HD-Klon-Sim-3-0--Aleminyum-Sogutuculu-.html

linkteki gibi klon ama amg üretimi alırsam sıkıntı veya kalitede düşme yaşar mıyım? bir de hdmi çıkışı yerine dvi varmış zannedersem sesi monitöre nasıl bağlayabilirim peki? Enerji tüketimi hakkında bilginiz var mı bu arada?
  • quote:

http://www.eksenuydu.com/?urun-224-Dreambox-800-HD-Klon-Sim-3-0--Aleminyum-Sogutuculu-.html

linkteki gibi klon ama amg üretimi alırsam sıkıntı veya kalitede düşme yaşar mıyım? bir de hdmi çıkışı yerine dvi varmış
    zannedersem sesi monitöre nasıl bağlayabilirim peki? Enerji tüketimi hakkında bilginiz var mı bu arada?

Valla Dreambox 800HD serisinde klon orijinal farketmeden tuner sıkıntısı problemi yaşandı.

Daha sonra bu tip problemlerini "se" serisinde giderdiler. Yani "se" serileri bu açıdan problemsiz.

Sizin alacağınız seride ise, Dreambox 800HD pro diye bir seri geliştirdiler. Bu seride tuner problemi bulunmamaktadır.
    Gitti gidiyor yada sahibinden gibi yerlerde 360 TL'den satıldığını gördüm. Bu pro'daki M tuner'leri performanslı olduğu için, "se" serisinde bile kullanılmaktadır.

Bu pro serisinin aslı, M tuner'li ve sim 2.01'lidir.

İkinci el olarak alırsanız, sim 2.01 ve M tuner'li diye google yada forumların ikinci el bölümünden arayınız.

Konuyu bu şeklide açıkladıktan sonra, Dreambox 800HD cihazın hangi tipini alırsanız alın, görüntü kalitesi aynı olur.

Dreambox 800HD'deki DVI çıkış özel dizayn edilmiş olup, seside iletmektedir. Monitörünüzde ses çıkışı varsa ses alabilirsiniz. Yoksa monitörünüze speaker bağlamalısınız.

Enerji tüketimi HD uydu cihazları içerisinde minimum seviyededir. Besleme birimi harici adaptör şeklindedir. benim hatırladığım 30- 35 watt gibi birşeydi.

Kolay gelsin.

• cevaplarınız için teşekkür ederim merak ettiğim birkaç şey daha var. Dahili hddye kaydedilen videolar pc ye nasıl aktarılır ethernet ile oluyor mu yoksa diski sökmek mi gerek. Tek parça halinde mesela 8 gb kayıt edebilir değil mi ayrıca birleşme gerektirmez? Otomatik kayıt zamanlayıcı değişik format ve sınırsız sayıda zamanlama seçeneğine sahip midir? 350 tl ye bir tane buldum almayı düşünüyorum. Bir de video stream edebilir mi landan
  • quote:

cevaplarınız için teşekkür ederim merak ettiğim birkaç şey daha var. Dahili hddye kaydedilen videolar pc ye nasıl aktarılır ethernet ile oluyor mu yoksa diski sökmek mi gerek. Tek parça halinde mesela 8 gb kayıt edebilir değil mi ayrıca birleşme gerektirmez? Otomatik kayıt zamanlayıcı değişik format ve sınırsız sayıda zamanlama seçeneğine sahip midir? 350 tl ye bir tane buldum almayı düşünüyorum. Bir de video stream edebilir mi landan

Evet cihaza FlashFXP yada fileziila gibi FTP programları ile bağlanıp, dahili harddisk'e ulaşabilirsiniz. Dolayısı ile de dahili harddisk'teki dosyların aktarımını ethernet üzerinden gerçekleştirmiş olursunuz. İstediğiniz kayıt formatında tek parça kayıt yapabilirsiniz.

İstediğiniz tarihe atayabileceğiniz, zamanlı kayıt yapabilirsiniz. Çok sayıda kayıt zamanlayıcı komutu verebilirsiniz. Linux'un yapısı gereği 255 adet üst limit diye hatırlıyorum.

Uygun plugins kullanımı ile LAN'dan video stream'i mümkündür.

Yalnız sorularınız çok basit... Bu soruların yanıtı almak için mesaj yazmanıza gerek yoktu. Elinizin altında google gibi bir sihirli yanıt makinesi var.

Kolay gelsin.

• dünden beri google da araştırıyorum girmediğim forum kalmadı neredeyse ancak çok çelişkili cevaplar buluyorum sürekli. Farklı imajlar yükleyenler size sorduklarımın birçoğunu yapamayanlar ve yapanlarla dolu gönderiler okudum açıkçası kafam karıştı. sizin bu konuda bilgili olduğunuzu anladığım için kafama takılanları sorma gereği hissettim. Bu cihazı aldıktan sonra bir kere sıkıntı yaşarsam başka birşey alma şansım da yok. o yüzden sizi rahatsız ettim kusura bakmayın, tekrar teşekkür ederim.

Son bir soru: pc ye hd destekli tv kartı alıp kaydetmek mi daha verimli ve kullanışlı olur dreambox almak mı halihazırda boşta bir pc duruyor
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.