Şimdi Ara

Next Minix HD Amigo ana konu ve teknik değerlendirmeler (en yeni bilgiler, birinci mesajdadır) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
16
Favori
68.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlıyorum. O halde, gene tavsiye olarak, 3-5 tl nin peşine düşmeden, internetten sipariş edin ve denersiniz olmazsa cayma hakkı ile geri yollarsınız paketi açılmış olsa dahi. N11.com dan vb yapılabilir mesela.
  • İyi günler. Ben de bunu almayı düşünüyorum ama forumlarda yazan kumanda sorunu beni çok korkutuyor. Acaba ürünü alanların ne kadarı bu sorunu yaşıyor? Bir kere de yaşayanlar değil, bu sorunu yaşamadan gül gibi kullanabilenler yazabilir mi? :) :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: USHAKA

İyi günler. Ben de bunu almayı düşünüyorum ama forumlarda yazan kumanda sorunu beni çok korkutuyor. Acaba ürünü alanların ne kadarı bu sorunu yaşıyor? Bir kere de yaşayanlar değil, bu sorunu yaşamadan gül gibi kullanabilenler yazabilir mi? :) :)

cihazın çift kumandası var. ben ikisindede sorun yaşamadım. yeni nesil minix cihazların tamamının kumanda çekim gücü zayıf. kumandayı alıcı göze nişanlamadan kanal deistiremiyorsunuz. diğer tvmdeki uydu alıcisi next minix sd olan 5 yıl önce aldığım cihazda alici goze tutmadan, duvara bile tutarak kanal deistirebiliyorum. hatta eski model kumanda amigo modelinide calistiriyor.ayni sekilde duvara bile tutsam eski kumanda ile kanal deistirebiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sipariş ettiğim nextamigo cihaz bugün elime geçti. deneme yapma fırsatım oldu. ilk önce hemen kanalları kurcaladım. Turksat 4a yüklü değildi önce onu yükledim. HD kanallar gayet güzel çekiyor (başka bir HD receiver ile kıyaslama şansım olmadı) ancak SD kanalların görüntüsü bana soluk ve cansız geldi. bende digitürk receiverda var ona göre kıyaslarsam onun sd görüntüsü çok daha iyi. belki SD kanllar için görüntü, renk ayarı falan yapmak gerekiyordu bilemedim. kanllar arası geçiş süresi yeterli ancak bazı kanlllarda takılma donma oldu. mesela cnntürk gibi bazı kanallar, digitürkte gayet stabil çalışıyorken nextamigoda sürekli donma, takılma sorunu yaşadım. belkide cihazın ısınmasından oldu. evet cihaz aşırı ısınıyor. yaklaşık 1 saat cihazı kuracaladım, cihaz fırın gibi sıcaktı ama bu 1saatte cihazın her yerini kurcaladım internet dahil. notebboktan ethernet ile internet bağlantısı yaptım hemen bağlanı gayette stabildi. bu arada freeshare ile hortbirddeki şifreli kanalları çözdüm hemen çoğunu çözdü hepsine bakamadım. ip tv özelliği vardı, multimedia da filmler vardı ancak film görüntü kalitesini beğenmedim. zaten evde bluray arşivim var, bence film özelliği pek gerekli değil. içinde daha bir sürü özellik vardı hepsini kurcalayamadım. yazılım falanda yüklemedim içinde aralık 2013 yazılımı vardı :).
    sonuç olarak içinde bir sürü özellik barındıran adeta bir eğlence canavarı bu cihaz. ancak SD kanalları en kötü receiverlerden biri olan digi receiverden bile kötü göstermesi hoşuma gitmedi. bana göre sadece HD kanalların görüntü kalitesi iyi gerçi bu hepsinde iyidir zaten. bir de bu takılma donma sorunu umarım sürekli olmaz yoksa bozuşuruz bu cihazla

• +++ kumanda çekimiyle ilgili bir sorunla karşılaşmadım ben. ikiside gayet iyi çalışıyordu nedense.
  • freshwind F kullanıcısına yanıt
    bence cihazı güncelleyin takılma sorunu fln kalmayacaktır.
  • freshwind F kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Vesile olduklarımdan birisi olarak sorumlu hissettim şimdi. Bir kere mutlaka en son yazılımı kuralım.
    Sd kanallar vb için en iyi görüntü kalitesini yakalamak adına, menü görüntü ayarlarından otomatik seçilsin (1080/50p değil). Bu sayede, kanalın yayın kalitesine göre cihaz otomatik çözünürlüğe geçecektir. Ben Goldmaster SD FTA ve HD Black+ ile karşılaştırdığımda SD yayın kalitesini en iyi olarak söyleyebilirim. Isınma bahsi hep geçiyor. Ancak şunu unutmayın, diğer bir çok cihaz, soğutucu alüminyum plakayı içinde barındırır, ancak bu da cihazın kendisine uzun vadede zarar verir. Bu cihaz ise, dışı metal olduğu için ısıyı biraz dışarıya veriyor doğrudur. Ama bir zararı olmayacaktır emin olun.
  • twingonote kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar benim cihazda şöyle bir sorun farkettim; özellikle görüntü siyah olduğunda ekranda yatay konumda yeşil,kırmızı,mavi çizgiler çıkıyor,bu durum sürekli olmuyor,ama dikkatimi çeken ekran da siyah goruntu olduğunda daha belirgin olarak bu şeritlerin çıktığı. Sizde boyle bir sorun var mi? Son guncellem kurulu,yazılmsal deil gibi,nette araştırdım buna benzer sorun yaşayan başka amigo kullanıcılarıda olduğunu gördüm.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Acaba hdmi kablodan kaynaklı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

Acaba hdmi kablodan kaynaklı olabilir mi?

Next.forum. sitesindede bazi kullanicilar bu sorundan bahsetmis herhangi bir cozum goremedim. Ama surekli olmamasi enteresan,bence islemciden falan kaynaklaniyor. 2 tane farkli hdmi denemistim,ikisindede oluyor malesef. Bide baska bi sorun daha vsr,goruntu 5 10dakikada bir 2-3sn kare kare oluyor gibi,sanki agir cekime alinmis gibi,sonra normale donuyor.sanki makinenin rami doluyorda,tekrar rami bosaltip goruntu normallesiyor,sesde bir bozulma yok,hd sd goruntu fark etmiyor,ikisindede bu durumu yasiyorum. Cok kafaya takilacak bisey deil ama next.forum sitesinde yine bu sorunlardan bahsediliyor amigo ile ilgili, sikayet maili attim next destek sitesine,keske yazilimla duzeltilebilse ama,ben donanimsal bi sıkınti oldugunu dusunuyorum. Sizde bu yavaslama olmuyor mu?

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Hayır, bende bu anlattıklarınızın hiçbiri olmuyor.
  • Arkadaşlar bende bir cihaz almak istiyorum. Digiturk vardı kapattırıyorum. Açıkçası ilk başta her gittiğim yerde Next Minix HD Cool önerdiler. Ama sıkıntıları olduğunu duydum. Bende tüplü televizyon var yani scart şart ve sd kanal izleyecem ilerde LCD alana kadar. Ama bu amigoyu da gözüm tuttu. Acaba amigo alıp, hdmi dan scarta dönüştürücü aletle televizyona bağlayabilirmiyim. Ya da benim yerimde olsaydınız alacağınız ürün ne olurdu. Bilgilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Hayır, bende bu anlattıklarınızın hiçbiri olmuyor.

Garantiye gondersem sonuc alamayacagimi dusunuyorum, cok kafaya takacak bisey deil ama, 200tl civari bi makinede boyle garip seyler olmasi insanin canini sıkıyor. Teknoloji şans işi tamamen, birinde olurken birinde olmuyor. Geçen android akıllı telefon aldım vodafone smart power diye bişey, sözde 3.000mah batarya var, %50 sarjin altina dusunce batarya küt boşalıyor,garatiye gönderdim,muhtemeln pili deişecek. Dediğim gibi şans işi bu işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: calabras

Arkadaşlar bende bir cihaz almak istiyorum. Digiturk vardı kapattırıyorum. Açıkçası ilk başta her gittiğim yerde Next Minix HD Cool önerdiler. Ama sıkıntıları olduğunu duydum. Bende tüplü televizyon var yani scart şart ve sd kanal izleyecem ilerde LCD alana kadar. Ama bu amigoyu da gözüm tuttu. Acaba amigo alıp, hdmi dan scarta dönüştürücü aletle televizyona bağlayabilirmiyim. Ya da benim yerimde olsaydınız alacağınız ürün ne olurdu. Bilgilerinizi bekliyorum.

Next minix combo oneririm. Hem scart,hem hdmi bağlantı var aynı cihaz üzerinde.

• quote:

Arkadaşlar bende bir cihaz almak istiyorum. Digiturk vardı kapattırıyorum. Açıkçası ilk başta her gittiğim yerde Next Minix HD Cool önerdiler. Ama sıkıntıları olduğunu duydum. Bende tüplü televizyon var yani scart şart ve sd kanal izleyecem ilerde LCD alana kadar. Ama bu amigoyu da gözüm tuttu. Acaba amigo alıp, hdmi dan scarta dönüştürücü aletle televizyona bağlayabilirmiyim. Ya da benim yerimde olsaydınız alacağınız ürün ne olurdu. Bilgilerinizi bekliyorum.

Minix HD Brother:

• quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Teşekkür ederim yanıtın için. Ancak next minix combo'nun da kanal geçiş hızı biraz yavaş ve sd görüntüsü iyi değil diyorlar. Benim için sd de önemli. Bu amigoyu dönüştürü kullanarak tüplü tvye bağlayamazmıyız bilgin varmıdır. İlk başta hiremcoya bakmıştım. Ancak onda da bir sorun çıksa servis felan işi sıkıntı. O yüzden nexte yöneliyorum

• quote:

quote:

Minix HD Brother:

Dediğin cihazda ısınma problemi olabiliyor gerçi ama benim istediğim arkaya tutturulmalı tarzda değil. Kablo ile harici bağlansın istiyorum. Amigodaki gibi ip tv, hdmi özellikleri de mevcut olacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Teşekkür ederim yanıtın için. Ancak next minix combo'nun da kanal geçiş hızı biraz yavaş ve sd görüntüsü iyi değil diyorlar. Benim için sd de önemli. Bu amigoyu dönüştürü kullanarak tüplü tvye bağlayamazmıyız bilgin varmıdır. İlk başta hiremcoya bakmıştım. Ancak onda da bir sorun çıksa servis felan işi sıkıntı. O yüzden nexte yöneliyorum

Hocam scart to hdmi diye satilan cihazlar var,ama fiyatlari uydu cihazi parasi,119tlye gittigidiyorda gordum,boyle ceviriciler mantikli gelmedi bana. Simdi sizde tuplu tv var anladigim kadariyla ilerde led falan alacaksiniz. Suanki ledlerin tamaminin icinde nerdeyse dahili hd uydu alicisi var,40tlye falan sd bir uydu alici alin,nasilsa ilerde dahili uydu alicili bi led alirsiniz. Ama ben illa ip tv,freeshare falan atraksiyonlara girecem derseniz size onerim yine combo olur, çünku combonun ozelliklerini incelerseniz turkiyede tek diye belirtilmis ayni anda bu kadar ozellik olan baska minix cihaz ben gormedim. Ve fiyati 199tl hizli al sitesinde bence iyi fiyat. Amigonunda sd goruntusu iyi deil bence, hd lere lsfim yok,ama diger televizyonumda yine nextstarin 4yil once aldigim minix sd cihazi var,onda sd kanallar daha iyi gozukuyor. Sd lerde iyi olsun dersen minixe bulasma, goldmaster 1050 gibi bir kutu al, tv nin altinda dursun. Benim receiverlar hakkinda bilgim bu kadar,umarim yardimci olur sana bu bilgiler.

• Bu cihazı hdmi girişli lg monitörüm için aldım umarım sorunsuz çalışır. Monitörümün arkasında kulaklık girşi var ordanda ses alırım diyorum. Bakalım ne olacak. İnternetten sipariş ettim yarın gelir. Görcez bakalım.
  • Arkadaşlar bu cihazı babama almayı düşünüyorum.yazılım güncelleme,ip tv vs hakkında hiç bilgim yok.ki bunu babama ben kurdurtcam telefonda.sıkıntı yaşarmıyım?ayrıca turkcell vın var ama sözleşmem bitti.vınn wifiyi cihaza bağlamada fayda sağlar mı bunu da merak ediyorum.yorumlara bakınca genelde bu işlerden anlayanlar yazmış biraz daha sade dille anlatacak olan olursa memnun olurum:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.