Şimdi Ara

Next YE 18000 HD CX VE BİR KAÇ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ye-18000 hd cx modelini aldım dün. cihaz bu:

http://www.next.com.tr/default.asp?git=9&urun=342

cihaz hd desteklemesine rağmen sd televizyonda kullanıyorum. ileride hd tv almayı planladığım için bir nevi yatırım gibi oldu. televizyon sony ve scart girişi ile bağlıyorum.

1. sorum şu: menüde tv sistemi ayarlarında video çıkış seçeneği var. burada YUV ve RGB seçimi yapabiliyoruz. RGB seçili olduğunda görüntü yeşile çalar bir hal alıyor ama netlik ve doygunluk olarak daha iyi görünüyor. YUV a aldığımda ise hafif kumlanıyor sanki ama görüntü normal renklerine dönüyor. ben bunu mümkünse RGB modunda kullanmak istiyorum. bu yeşil görüntüye nasıl bir çözüm bulabilirim?

2. sorum şu: apartmanda ortak uydu var, 3 çanak var çatıda: Digiturk, hotbird ve eutelsat. bunların hepsi tek kablo ile eve geliyor, seçtiğim uydular şunlar:

14 Hotbird 6,7,8
    24 Eutelsat w4/w7
    26 Turksat: 2a,3a

ama şu durumda cnn international'ı bulamadım. bunlara ek olarak başka bir uydu daha mı seçmem mi gerekiyor?

3. sorum şu: bu kadar kanal içerisinde ailemin en çok izlediği kanalları bir araya toplamak için bütün kanalları elle tarayıp seçimler yaptım. ama kumandayla bunları yapmak çok zor. kanalları bilgisayarda bir şekilde sıralayıp usb bellek ile cihaza yüklemek mümkün müdür?

4. sorum şu: forumda, uydularda kıyıda köşede kalmış güzel tv kanal isimlerini takip edebileceğim bir yer var mı (spor, sinema vs.)

şimdiden teşekkürler...

• bu cihazı istanbul da karaköy yeraltı çarşısında 180 tl'ye buldum.almayı düşünüyorum trt ve ntv yayınlarını key girerek bu cihazla çözebilirmiyiz.tecrübeli arkadaşların fikrini bekliyorum.bu tarz hd destekli cihazları daha hesaplı bulmak zor.biraz daha teknik özellikleri iyi olan cihazlar wireless yada ethernet gibi özellikleri olanlar 300 tl civarında.tafsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.