Şimdi Ara

NEXT YE-5000HD CX PLUS Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
3
Favori
7.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazılımdan sonra değişim var mı? kumanda ile çekimi nasıl? cihazı ne kadara aldın?
  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Kumanda çekimi gayet iyi. Memnunum. Ama güncelleme sonrasında pek bir değişiklik olmadı. Sanki SD kalitesi arttı gibi geldi bana. Hala SD kanaldan HD kanala geçerken HD kanalda donmalar devam ediyor. 10 sn. sonra geçiyor. Ama öyle büyük bir güncelleme değil gibi. Zaten sık güncelleme çıkyor. Bir sonraki güncellemeyi beklicem. Onun dışında HD kalitesi gerçekten beklentimin üstünde çıktı. SD kalitesinden de gayet memnunum. (Kullandığım TV: Philips 47pfk6008k/12)
    Fiyat olarak; ben ürünü next bayiisinden aldım. 150 tl'ye kurulum+cihaz+lnb anlaştık.

Sonuç olarak cihazı tavsiye ederim. Sonuçta yeni bir cihaz. Yeni sürümler mutlaka gelir.
    20 Ocak güncellemesini yapınca cihaz yavaşlamaya başladı ve cihazın hafızasındaki tüm BISS keyler gitti.Şuan 23 Ekim güncellemesi yüklü ve cihaz normal hızına geri döndü.Tek kaybım BISS keylerin gitmesi.Kısaca 20 Ocak güncellemesini kimseye önermiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPowerKing -- 21 Mart 2016; 19:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 Ekim 2015 güncellemesi:

http://www.next.web.tr/showthread.php/7667-NextStar-YE-5000-HD-CX-PLUS-23-10-2015-Yaz%C4%B1l%C4%B1m%C4%B1.html

• tkgs var mı bu uydu alıcıda?
  • lombak L kullanıcısına yanıt
    Hayır yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bu fiyat aralığında bir cihaz bakıyorum. Donanım konusunda internette kesin bilgi bulamadım.

1. Bu cihazın plus olmayan CX'ten tam olarak farkı ne, bir bilginiz var mı? İnternette detayı yok, DDR2 yerine SD Ram gibi bir farkı görünüyor.
    2. Yüksek bitrate'li HD yayınlarda takılma veya akıcılık bozulması var mı? Ben düşük ramli başka bir cihaz aldım iade edeceğim, bende fps düşmeleri diğer arkadaşlarda ise takılmalar yaşanıyor.
    3. IPTV ve CCAM server imkanı var mı? (abartı önemli değil ama olması iyidir)
    4. TKGS üzerinden Türksatta otomatik kanal güncelliyor mu? (son yazılımla geldi mi?) Güncellenmiyorsa eski tip receiver'lar gibi tek tek elle mi ayar yapmamız gerekecek, yoksa kendine ait alternatif otomatik metodu var mı?
    5000hd CX düz modeli için Türksat'ın sitesinde destek var gözüküyor, plus için neden yazılmamış anlam veremedim.

Düz CX modelinde çok sorun yaşanmış, bu daha yeni bir model belki revize edilmiş daha sorunsuz, temiz hale getirilmiştir diye düşündüm. Kasalı bir cihaz olduğu için minix yerine satın almak daha mantıklı geliyor doğal olarak.
    İzlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Çok kurcalamayacağım açıkcası, fta tv'leri sorunsuz izleyim, yazılımsal çökmeler kanal silinmeleri vs. kronik sorunlar olmasın, yayınlar akıcı olsun fps düşmesin kafi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 21 Nisan 2016; 2:33:30 >

• Cx plus kullanmadım
    İlk çıktığından beri evimde iki tane düz 5000hd kullanıyorum .bu cihazı almamın nedenleri
    Uygun fiyat
    Next firma yazılım desteği
    Görüntü kalitesi
    Kanal geçişi
    Kanallarda takılma yok güncel yazılım da daha stabil çalışıyor
    İlk başra kumandalar iyi çekmiyordu.kutudan çıkan piller dandik değiştirince düzeldi
    Cihazda fazla özellik yok next 18000hd ye göre görüntü kalitesi iyi kanal geçişleri iyi
    Cam desteği yok.tgks desteği var
    İlk piller dandik değiştirince kumanda düzeldi
    5000hd plus ın kumandası daha ergonomik ve kullanışlı bugün kendime uydu alıcısı alsam plus olanını alırdım
    Cihazdan fazla beklentiniz yoksa 5000hd alınır memnunum iki tane birden kullanıyorum ilk çıktığında 100lira civarındaydı

Çok teşekkür ederim detaylı cevabınız için. Özellikle yüksek bitrate'li yayınlara baktınız mı acaba, ileride tüm hd yayınların yüksek bitrate'e geçeceği söyleniyor.
    Şimdilik bazı diziler yüksek bitrate'li yayın yapıyormuş, sorunlu receiver'larda bu yayınlarda takılmalar atlamalar ve fps düşüşleri oluşuyor. Elinizdeki 5000hd'de bu yayınları test etme şansınız oldu mu?
    (Örn. Star tv'deki prime time dizileri vs.) Bu cihaz donanım olarak kağıt üzerinde fiyatına göre gayet iyi. Plus'ta arkadaş ara sıra sorun olduğunu söylemişti, düz modeldeki durum nasıl acaba?
  • evimdeki lcd televizyonlar 7-8 yıllık.Son nesil led tv lerde görüntü kalitesi daha da iyi oluyor,hd yayınların hepsinden memnunum mesela izlemesem de semerkand hd ve tv net gibi gerçek hd yayın yapan kanalların görüntüsü çok iyi
    cihazdan fazla beklentiniz yoksa alabilirsiniz bende donma takılma cihazların kapanması gibi sorunlar olmadı
    Kanal geçiş ve görüntü kalitesi iyi Sadece hd kanalları izlemeye yönelik f/p bir cihaz, next 5000hd ve hd plus sonuçta aynı cihaz kumanda farkıyla hd plus bence bir adım önde

Teşekkürler, fazla beklentim yok açıkcası. Sorun en az seviyede olsun görüntü akıcı olsun, donma takılma olmasın yeterli. Tkgs olması da rahatlık sağlıyor açıkcası, tek tek elle frekans düzeltmektense.
    Detaylarla çok uğraşacak biri değilim.
  • Yaklaşık 1 aydır CX Plus kullanan biri olarak cevaplayayım.
    ** öncelikle CX modelini kullanmadığım için yorum yapamayacağım. Ama arasında öyle çok büyük fark olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.
    **tkgs yok
    **iptv ve cccam yok
    ** hd ve sd yayın kalitesinden beklediğimden iyi çıktı.
    ** onun dışında tv8, cnn türk, aspor, tvnet (HD) kanallarında ilk açtığımda takılmalar arada bir oluyor. Ama sonra düzeliyor. Ama bu sorun herkeste yok. Bu benim çanaktan veye kablonun sinyal kaybından kaynaklanabilceğini düşünüyorum. Bunu sinyal güçlendiriciyle belki düzeltebilirim.

Hocam plus olmayan düz 5000HD CX'de TKGS özelliğini test ettiniz mi? Menüde opsiyon var mı? Bu seride biraz muamma gibi kalmış.
    Bu benim için cihazı öne geçirebilecek bir özellik, zira kanal listemin otomatik güncellenmesinin pratik olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 24 Nisan 2016; 8:27:46 >
  • cx'te türksat kolay kurulum tuşu var karıştırmışım kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

cx'te türksat kolay kurulum tuşu var karıştırmışım kusura bakma

Hangi tuş?

• DarkPowerKing D kullanıcısına yanıt
    menüden bulacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpha Centauri

menüden bulacaksın

Menünün neresinde?

• Beyler s.a. hayirli ramazanlar... Konuyu hortlatacagim ama sormayi dusundugum bir konu var ve bu benim icin cok onemli... Urunun usb oynaticisi nasil? Tum formatlari calistiriyormu? Donma takilma yapiyormu? Altyazi olayinda bi sikinti varmi? Sizden rica ediyorum benim icin yorumlarsaniz cok sevinirim.almayi dusunuyorum usb oynatici benim icin cok onemli...

• Bendede plus modeli var bunun yanda kart girisi gibi bişey var oraya ne takılıyor acaba dsmart digiturk falan takılır mi

• quote:

Orijinalden alıntı: gs09gs09

Bendede plus modeli var bunun yanda kart girisi gibi bişey var oraya ne takılıyor acaba dsmart digiturk falan takılır mi

Xxx kanalları izlemek icin kart girişi o dsmart digiturk calistirmax

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.