Şimdi Ara

Next YE-GA 5720, YE-G 525 ,YE-G 545 Navigasyon Cihazları (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
4
Favori
61.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: İmkansız

quote:

Orijinalden alıntı: tsafak

dostum olmuyor açıkken bilgisayara bağlayınca ekranda bağlantı simgesi görünüyor ancak şarj ışığı yanmıyor. dün 8 saat boşuna bekledim. gece kapalı bağladım şarj oldu sorun yok. açıkken olmuyor beklemede yada tam kapalıyken şarj oluyor. ama araç şarjında denemedim belki onda olur.

Cihaz açıkken şarja taktığınızda bildirim ışığı yanmıyor,ama cihaz şarj oluyor.Cihaz kapalı iken takarsanız şarj olurken kırmızı yanıyor şarj doldumu sönüyor.

neyse dostum şarjı bitince tekrer bakıcam dediğim gibi dün 8 saat şarjda kaldı bilgisyara bağlı çıkardım şarj yok. nexti aradım ordanda usb gücünün en 400 ma olması gerektiğini söylediler baktım 500 ma yazıyo ama tam analamadım neyse bide araç şarjını deniycem bakalım şarjı bitsin. birde elimde telefonumun şarj cihazı var 5v 500 ma işe yararmı çüni makinada giriş 1500 ma diyor.teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

operator doktor cemil topuzlu caddesi, çetin emeç bulvarı, turgut özal bulvarı, idealtepe kavşağı, büyükyalı caddesi, istiklal caddesi, başıbüyük-samandıra yolu, kayışdağı-dudullu yolu, başıbüyük yolu, üniversite caddesi.

http://maps.google.com/maps/ms?msid=201312390079562265624.0004bae524b4ba4bc99c2&msa=0&ll=40.943602,29.151535&spn=0.07352,0.169086

kıscası: caddebostan migrostan yeditepe üniversitesi alt kapısı.

Google mapsteki koordinatlardan igo8 de deneme yaptım, durum sizdeki ile aynı galiba :) Hafta sonu İzmire gittim, buradaki yolların şansına demekki, gerekli yerlde uyarısını yaptı :) Solda kalın Sağda kalın gibi, ana yoldan yol ayrımı olan yerlerde, daldırıp gitmedik yani :)

merhaba sizin için denedim.

co-pilota ihtiyacınız yok, döneceğiniz noktadan önce sağda kalın solda kalın diye uyarıyor.

sesi açarsanız navigasyonun sesli yönlendirmesini duyarsınız.

kaçıncı dk de yönlendirdiğini hatırlamıyorum birazdan bakar süresini de veririm.

edit:telefon kamerası olduğundan bir şey anlaşılmıyor, hem parazit var, hem de sesler düzgün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 14 Mart 2012; 17:33:43 >

• Sn.Gamlı Baykuş,

Çok teşekkürler yeni çekim için. Hakkınızı helal edin, sizide gezdirdim yollarda :) Ama benim kast ettiğim şey bu değildi. Bunlar zaten olması gereken normal yönlendirmeler. Cihazla alakalı bir durum değil benim demek istediğim kısımlar sadece harita ile alakalı bir konu. Sizin ilk videonuzda dümdüz yolda giderken sağa ve sola sapan yollar vardı, bu sağa yada sola sapmalar öyle direk L şeklinde bir sola yada sağa sapma değildi, V şeklinde olan sapmalardandı. Bu gibi durumlarda cihaz benim kullandığım yerlerde genelde sapan yolun durumuna göre sağda kalın yada solda kalın der, bu şekilde uyarı ilede V şeklinde ayrılan yollara girmemiş oluruz...Durum bundan ibaretti yani...Çokta önemli değil, emeğiniz için teşekkürler.

Not: Bu arada ses gayet net anlaşılır vaziyette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 14 Mart 2012; 19:12:37 >

• Sayın @Gamlı Baykuş

Bir kez daha teşekkürler görsel show için. Şöförlüğünüz de 10 numaraymış İstanbul ara caddede tek harekette park :)

İki sorum olacak.
    1- Kontağı kapattığınızda neden cihaz otomatik kapanma moduna geçmiyor, isteyerek mi kapattınız?
    2- Cihaz ön cam sol-alt tarafta daha şık ve sağlıklı kullanılıyor; bu yolu denediniz mi? Yoksa çekim için mi cihazı ortaya bağladınız?

Teşekkürler.
  • Geçen hafta Next 5720 navigasyon aldım. Güncelleme yapmadan evvel forumda ki güncelleme başlığında yazılanları aynen yaptım. Sorunsuz bir güncelleme oldu.
    Ancak ilk aldığımdada da olduğu gibi bulunduğum konumu göstermiyor. Ekranda uydu simgesinde sürekli "GPS sinyali aranıyor" yazıyor. Simgeye tıkladığımda açılan sinyal seviyesi menüsünde sadece ilk kırmızı çizgi var diğerleri boş.
    Nerde yanlış yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 15 Mart 2012; 7:57:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Geçen hafta Next 5720 navigasyon aldım. Güncelleme yapmadan evvel forumda ki güncelleme başlığında yazılanları aynen yaptım. Sorunsuz bir güncelleme oldu.
    Ancak ilk aldığımdada da olduğu gibi bulunduğum konumu göstermiyor. Ekranda uydu simgesinde sürekli "GPS sinyali aranıyor" yazıyor. Simgeye tıkladığımda açılan sinyal seviyesi menüsünde sadece ilk kırmızı çizgi var diğerleri boş.
    Nerde yanlış yapıyorum?

Cihazın ana menüsünde GPS Bilgi diye buton vardır ona tıklayın açılan sayfada Sıfırla diyin işlem sona erince açık alanda navigasyona girin kısa sürede uydulara bağlanacaktır.
  • Allah razı olsun
    Dediğiniz şekilde hallettim sorunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Sayın @Gamlı Baykuş

Bir kez daha teşekkürler görsel show için. Şöförlüğünüz de 10 numaraymış İstanbul ara caddede tek harekette park :)

İki sorum olacak.
    1- Kontağı kapattığınızda neden cihaz otomatik kapanma moduna geçmiyor, isteyerek mi kapattınız?
    2- Cihaz ön cam sol-alt tarafta daha şık ve sağlıklı kullanılıyor; bu yolu denediniz mi? Yoksa çekim için mi cihazı ortaya bağladınız?

Teşekkürler.

1-evet isteyerek kapattım, çünkü devir tasarruf devri ve km de 12 litre yakan bir araba ile ışıklarda 70 sn motor açıkken beklemek pek iyi olmuyor sürekli kapansın istemedim.
    2-hiç denemedim, hem herkes oraya koyduğu için oraya koydum hem de genelde orta kısma baktığımdan oraya koydum. denerim bir ara...

caddebostandaki park sorunu sağ olsun, eninde sonunda alışıyorsun böyle park etmeye, orada park ettiğim yer genişti bir de, genelde öyle geniş yer de bulamıyorsun, milim milim gelip park ediyorum mecburen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Mart 2012; 9:06:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

.....
    1-evet isteyerek kapattım, çünkü devir tasarruf devri ve km de 12 litre yakan bir araba ile ışıklarda 70 sn motor açıkken beklemek pek iyi olmuyor sürekli kapansın istemedim.
    ......

O zaman şöyle bir şey öneririm size. O ayarı kapatmak için sys.txt'de değişiklik yapmış olmalısınız. Muthemelen de böyledir;

[shutdown_time] 
    interface=0

Ama siz onu;

[shutdown_time] 
    interface=120

olarak değiştirin hem ışıklarda kapanmasın, hem de araçtan indikten 120 sn. sonra kendi kapansın Kontağı kapattığınızda kapanma moduna geçer, tekrar çalıştırdığınızda kapanmamış olduğundan harita ekranına dönecektir cihaz; tabii sürekli navi kullanıyorsanız.

Kolay gelsin :)

• bunu bilmiyordum, çok teşekkür ederim, dediğinizi en kısa sürede yapacağım
  • Araçta hem navigasyon hem de güvenlik kamerası var ve ikisi de araç çakmağından güç alıp devreye giriyor.
    Çakmak çoğaltıcı ile cihazları aynı anda bağlasam sakıncası olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Araçta hem navigasyon hem de güvenlik kamerası var ve ikisi de araç çakmağından güç alıp devreye giriyor.
    Çakmak çoğaltıcı ile cihazları aynı anda bağlasam sakıncası olur mu?

Teknik olarak mümkün; ancak aracınızın servisine de danışmalısınız. Çoklayıcılar satılıyor, yurt dışından (eBay gibi) almak mümkün, oto elektrikçiler soket ve kablolamayı yapabiliyor konsol arkasında kalabilecek şekilde...
  • Ebay' den sipariş verdim.
  • Mahallede araçla deneme yaparken 2 defa GPS sinyali kayboldu dedi ama kısa süre sonra yeniden bağlandı. Telefunken 250 ve Garming kullanan diğer arkadaşlara sorduğumda onlarda hiç böyle birşey olmadığını söylediler.
    Ayrıca her zaman gittiğim yol için rota hesaplamasında kısa olan yol yerine uzun olan yolu tarif etti.
    Sorun ne olabilir?
  • 545 modelinden satın almıştım. Cihazım arızalı çıktı sanırım. Ekranın belirli bir noktasında takılma var. O noktaya basılı kalıyor gibi. Menü üzerinde o noktada ne varsa hemen oraya giriyor ve kalıyor öyle. Tık tık tık diye ses geliyordu hatta ilk başlarda. Yapmam gereken bir şey yok galiba bana ait olan? Direk iade edeceğim??
  • Ben de bugün aldım 525 modelinden.
    forumu okuyarak karar verdim, başlığa yazan hereksin eline sağlık.
  • sayın @AÖK

Hayırlı olsun cihazınız. Keyifli navigasyonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

sayın @AÖK

Hayırlı olsun cihazınız. Keyifli navigasyonlar

teşekkür ederim.
    cihazı bu sabah denedim. gayet güzel.
    zaten hiç bir şekilde navigasyon harici kısımlarla ilgilenmeyeceğim film, mp3 çalma, bluetooth gibi.
    tekrardan teşekkürler.

bu arada, en üstte gittiğimiz yön yazıyormuş, pusula gibi. sabah bir süre çözemedim, sonra anladım.
    çok iyi olmuş. programı ve haritayı yapanların da ayrıca ellerine sağlık.
  • next 525 alarak bu navigasyon işine bende girdim.

cihaz gayet güzel. ancak ben istanbulda kullanıyorum ve beni sürekli ana yola çıkarmaya çalışıyor. daha kestirme yollarda var oysaki. bunun bir ayarı vardır diye düşünüyorum. alternatif rotalara da baktım pek fark olmuyor, önerisi olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugrvw

next 525 alarak bu navigasyon işine bende girdim.

cihaz gayet güzel. ancak ben istanbulda kullanıyorum ve beni sürekli ana yola çıkarmaya çalışıyor. daha kestirme yollarda var oysaki. bunun bir ayarı vardır diye düşünüyorum. alternatif rotalara da baktım pek fark olmuyor, önerisi olan var mı acaba?

1.Ayar=Bildiğiniz yollarda kullanmayın :)
    2.Ayar=İlla ara sokaklardan, kestirmeden gideceğim diyorsanız KISA seçeneğini seçin. Herşey Haritaya bağlı, KISA olan bile her zaman bildiğiniz kestirmelerden götürmeyebilir.

Bu arada hayırlı olsun, kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 23 Mart 2012; 20:53:11 >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.