Şimdi Ara

Next YE-GA 5720, YE-G 525 ,YE-G 545 Navigasyon Cihazları (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
832
Cevap
4
Favori
61.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Orijinalden alıntı: bonder

Bende bugün itibariyle NEXT YE G 545 modelini sipariş ettim. Bir ara android telefonumla navigasyon kullanmıştım, onun dışında navigasyon tecrübem yok işallah kolay kullanılır bir modeldir. Yardımınıza ihtiyaç duyabilirim :)... Alet elime ulaşınca da tecrübelerimi paylaşırım.

Saygılar.

Hayırlı olsun cihazınız öncelikle;

Size yardımcı olacak konulara göz atmaniz yararınıza olacaktır.

Navi Club Üyelik
    Cihazımı Yeni Aldım - Ne yapmam gerekir.
    Primo Ayarlar - Tüm Sürümler için.

Saygılar

Teşekkürler bu hızlı öneri için inceleyeceğim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

O zaman cihaz hakikatten bozuk, dediğiniz gibi hiç bir şekilde şarj olmaması imkansız, iade ürün yada teşhir ürünü demekki, kurcuklana kurcuklana folloş olmuş bir usb girişi olabilir :) Hayırlısı geçmiş olsun.

Bir keresinde bu yazılımın kafadan yol çizmesi benide rezil etmişti. Gideceğimiz yer kanal dere gibi bir şeyin karşı tarafında iken bizi karşı tarafta hedefinize ulaştınız diye durdurdu :) yol cihazda görünüyor ama yol falan yok, meğersem o yolu kendisi çiziyormuş :) alttarafta harita kısmında yol yokmuş, tabii alt tarafı görünmediğinden bizde karşıya nereden geçecez diye baktık durduk :) hedef bize biz hedefe bakıyorduk yani :)

Dün ne yaptımsa şarj olmayan aleti gece daha fazla oynayıp bozmamayım diye bıraktım. Öğleye doğru naçar bir kez daha deneyeyim bari diye tekrar ev şarjına ardından da kablosunu cihaza yavaş yavaş narin, nazik mütehassis hamlelerle (divan şiiri gibi oldu) sokmaya başladım. O kadar yavaş itekledim ki anlatamam yani o kadar olur (ne de olsa folloş olmuş bir girişten bahsediyoruz) bir yandan da şarj ışığı yanar mı helecenı içindeyim (türk filmine döndürdük olayı yani). Birden ışık geldi gitti. En sonunda aleti ucuna hafifçe deydirince temes ettiğini az itince folloş olmuş giriş yüzünden temassızlık olduğunu, elden bırakınca da çıktığını gördüm. Zaten böyle olduğunu tahmin etmiştik (hep beraber ama gece aynı hamleler işe yaramamıştı). Sanırım sabaha kadar ara kablo çıkık olunca teller biraz kendine gelmiş. Ama 1 saat falan şarjda tutunca yine aynı şey oluyor ve temassızlık artıyor. Daha da şarj ışığı hiç yanmıyor. Bir kaç saat sonra yine takıyorsunuz 10 dk şarj olup yine gidiyor. Bu böyle devam ediyor.

Yani aslında dün yola çıkarken şarj edip çıkmıştık. İlk alındığında sarjda en az 8 saat kalmalı denildiği için uzun süre prizde takılı idi. Ama 4 saat sonra şarj ışığı sönmüştü. Kabloyu çıkarıp takınca bir 30 dk daha şarj ışığı yanıp tekrar sönmüştü. Ben de samsung da olduğu gibi %60 dolu pille geldi diye yorumlamıştım. PC'ye bağladıktan sonra ilk yedek forum üyelikleri güncellemeler branding ayarlarını yaptıktan sonra pili az deyince benim PC'nin USB akımı yetersiz geldi diye düşünüp ev şarjına takmmıştım aleti. Şimdi düşününce tümünün temassızlıktan kaynaklandığı anlaşılıyor. Bu süreç içinde de temassızlık sorunu daha da ilerlemiş. Evden olabildiğince şarj edip yola çıktıktan sonra yol boyunca bir noktada temassızlık yine başlamış ve aslında pilden yemişiz. Eve varınca kısa bir süre oyun oynadıktan sonra pil bitince şarj olmaması şarj girişinin iyice dağılmış olmasından kaynaklanmış.

Tabi bunlar hep tahmin. Cihazı değişime ya da iadeye gönderince anlayacağız.

Bu arada dün bendeki cihazın kavşaklara kalan mesafeyi hatalı gösterdiğini ve bu yüzden dün beni 2 kere yanlış yerden dönmeme neden olduğunu söylemiştim. Dün gittiğim yol otobandı ve bu tür hatalara yol açabilecek kavşaklar sınırlı idi. Bugün ototamir için bir yer bulmam gerekti. 545'i açtım.POİ lerden birine 1.8 km ötede götür dedim. Tüm yol ara sokaklardan oluşuyordu. Gidene kadar akla karayı seçtim. 50 m sonra sağa dönün diyor. 50 m sonra demek 10 m aralıklarla ara sokaklar dizilmiş. en az 4 tane ara sokak demek. ben dön dediğinde dönüyorum ve rota yeniden hesaplanıyor diyor. Her dönüşte bunu yaşıyorum 1.8 km lik yol 3.3 km oldu. Sonunda vardık. A o da ne evlerin arasında bir yer. Sadece bir berber var. Meğerse tamirci taşınmış. Hadi geri dönelim. Aynı durum. Ama bu defa 545'in dediğini yapmadım. Tahminen geliş yoluma uygun bir yoldan döndüm. Birden 30 m sonra sağa dönün dedi. Hemen frene basıp durdum. Baktım yol bitmiş karşımda bir evim bahçe duvarı var. Bir sağa ve bir sola gidiş mümkün. Ama duvarla aramda taş çatlaşa 10 m ya var ya yok. Ama makine hala (fren yapıp durdum ki alet yavaş doğru mesafeyi göstersin ne gezer) 30 m diyor. Gaza bastım 5-6m gittim. sağa direksiyonu kırdım. Ama çok yavaş gidiyorum. Bir yandan da ekrana bakıyorum. Birden 30m yazısı 20m hemen ardından da 0m olmaz mı. Anladım ki artı-eksi 20 m hata payı var. Alet 30 deyince dönmeye başladım ve hatasız yolları buldum.

Not: Dışarıda GPS sıfırlayıp, GPS'i yeniden başlat komutu vermiştim. Yani hata uydu bağlantısından kaynaklanmıyor.

Arkadaşlardan naçizane ricam bu tür hatayı gözlemleyen var mı? Varsa iade başvurusu yapmayı yoksa değişim başvurusu yapmayı düşünüyorum. Bu işlemi pazartesiden önce başlatamayacağım (evde değilim ve aracın parçaları, kutusu vs evde) için acil yanıt bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...

• Geçmiş olsun , bu işin kıyaslamasını bence en güzel, aynı yolu aynı anda aynı haritayı kullanan başka bir cihazla yapabilirsiniz. Şimdi buradan ne dense boş çünkü sizin gittiğiniz yolda kullanmak lazım bana göre,

havanın durumu , oradaki elektromayetik alan,binaların yüksekliği ( Amerikada falan nasıl çalışıyorki o kadar gökdelen vb arasında :) ) haritadaki bir hata vb şeyler de konumlamanızı etkilemiş olabilir. Keşke HTC niz bozulmasaydıda aynı anda açıp bakabilseydiniz.
  • Film gibi ya.... "Navigasyon Kabusu" olurdu herhalde adı da...

Bu kadar çok aksilik aynı anda birleşmez. Sonuçta cihazda bir sıkıntı vardır.

Yani 525 cihazımla hiç yaşamadığım şeyler 545 cihazla yaşanmış.

İlk aldığım gün; kutusundan çıktığı gibi, sadece ekran parlaklığını ayarlayıp Bodrum'dan yola çıktım ve eve geldim. 900Km... Şehir içi de vardı, kırsal da, otoyol da. Hiç bir sıkıntı yaşamadım.

İlginç...

Siz Pazartesi sabahı ilk iş olarak Next'i bir arayın; sizi yönlendirsinler -ki muhtemel cihazı isterler- teknik sorunun sebebi ortaya çıksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 14 Nisan 2012; 20:38:48 >
  • quote:

Cihaz gelince ilk iş üstündeki koruyucu filmi çıkarın çünkü dokunmatik ekranın yavaş çalışması yada imlecin köşeye takılıp kalmış gibi çalışmasına sebep oluyor ve aleti arızalı zannediyorsunuz böyle olunca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

quote:

Cihaz gelince ilk iş üstündeki koruyucu filmi çıkarın çünkü dokunmatik ekranın yavaş çalışması yada imlecin köşeye takılıp kalmış gibi çalışmasına sebep oluyor ve aleti arızalı zannediyorsunuz böyle olunca.

Yapacağım teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bonder -- 14 Nisan 2012; 23:28:44 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Bende bugün itibariyle NEXT YE G 545 modelini sipariş ettim. Bir ara android telefonumla navigasyon kullanmıştım, onun dışında navigasyon tecrübem yok işallah kolay kullanılır bir modeldir. Yardımınıza ihtiyaç duyabilirim :)... Alet elime ulaşınca da tecrübelerimi paylaşırım.

Saygılar.

Hayırlı olsun cihazınız öncelikle;

Size yardımcı olacak konulara göz atmaniz yararınıza olacaktır.

Navi Club Üyelik
    Cihazımı Yeni Aldım - Ne yapmam gerekir.
    Primo Ayarlar - Tüm Sürümler için.

Saygılar

Tekrar teşekkürler tek tek, madde madde inceledim :) Bu işlemlerin hepsini yapmak gerekiyor demek amma teferruatlı bir olaymış yahu :)

• Önceki mesajlarda denizden rota çizme hatasından bahsetmiştim. Ama kimse inanmadı sanırım. İspatı aşağıdaki resimde. Ancak bir noktayı vurgulamalıyım. Şu an evimde olmadığımdan durumu simüle edebilmek için başlangıç noktasını evim yaptım (bu da otomatik olarak GPS'i kapatıyor.). Hedef 2.3 km uzaktaki piri reis ilköğretim okulu. Merak edenlere burası tuzla. Bu rotayı ilk girdiğimde GPS açıktı ve mevcut konumdan okula rota istemiştim. Mesafeyi 2.3 km göstermişti yani mesafe konusunda 545'in yalancısıyım. Ancak rotayı denizden körfezi geçip pendiğe oaradan da karayolu ile tuzlaya okula çizmiş ve 31 ya da 34 km demişti.

Simülasyonda ise rotayı bu defa daha da abarttı ve büyük körfezi (İzmit Körfezini kastediyorum) dolaştırıp 181 km olarak ve bir kısmı da denizden olacak şekilde çizdi. 545'ten resim almayı hiç denemediğim için az önce cep tel ile resmini çektim meraklısına...

Tekrar ediyorum HTC telefonda yüklü olan igo 8.5 yazılımında da aynı hata vardı bu nedenle bu yazılıma sahip cihazları almayı hiç düşünmedim. primo 1.2 son yazılımı tercih ettim ama bunda da aynı sorun var. Bu sadece Next markasına haz bir sorun değil sanırım yazılımla ilgili. Ancak sygic bu hatayı hiç bir zaman yapmadı. Hatta daha da abartıp yolların hiç olmadığı yerlerde bile saçma rotalar çizmek yerine önce gideceğim yere bir yol olmadığını belirtti ardından da götürebileceği yere kadar makul bir rota çizdi yani sallamadı...

NOT: "31 ya da 34 km demişti." yerine "21 ya da 34 km demişti." yazmışım düzelttim.
    NOT 2: Başlangıç noktası için büyütülmüş resim ekledim. Son paragrafı ekledim. resimleri küçülttüm. Sayfa açılma hızını etkilememesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Nisan 2012; 23:58:46 >

• Hocam ben resimleri göremedim ama dediğiniz yerlere rota çizdim ben sorun göremedim.Ya siz ya ben bir yerde hata yapıyoruz ama nerde?Sizce çok özel değilse başlangıç noktasının tam koordinatını verebilirseniz birde öyle deneyelim.

• Eklediğiniz resimi gördüm.:)
    Resime göre siz iki nokta arasına geçiş eklemişsiniz zaten sarı bayrakla bu belli,rota bundan dolayı deniz yolundan gidiyor.
  • Diğer eklediğiniz resim için de aynısı geçerli Başlangıç Yalova Varış piri reis İÖO yaparsanız arayada evinizin konumunu geçiş eklerseniz rota resimdeki gibi oluyor.Şimdi anlamadığım siz tuzla ile okulun arası 3/4 km mesafede demişsiniz neden yalovadan başlangıç yapıp rota çizdinizki?

quote:

Not: 9. Unuttuğum bir şeyi daha ifade edeyim. Evim deniz kıyısında. HTC ile rota planladığımda evin içinde bile olsam, hatalı olarak bile olsa yerimi tespit eder ve rotayı karadan çizerdi (boşuna uyarmayın feribot seçenekleri kapalı). Ama bu cihaz yerimi doğru bilse bile, dışarı çıkmadan rota çiz dediğimde önce beni denizden bir yerlere götürüyor 18 km kadar.

Bir ikincisi zaten Yalova başlangıç olunca ve mesajınızda belirttiğiniz gibi feribot lar kapalı olunca mecburen kara yolundan uzun olan rotayı seçiyor.Ben bu durumda sorun göremiyorum.Kafam karıştı iyice

• İlk sorunu yaşadığım durum evden piri reis iöo'ya rota çizildiğinde oluşmuştu. Aynı durumu yaşamamak için ev koordinatlarını sorun çıkarmayan bir noktaya değiştirdim. Şimdi ev deyince buradan güvenli bir rota çiziyor. Yani kendi evimden değil. Kendi ev koordinatlarımı geçmişten aradım ama bulamadım. Ama rotalardan birinde evden - kayınvalideye varmış. Bu rotadan bozarak bahsettiğim rotayı çizdim. Sarı bayrak bu yüzden gelmiş olabilir. Ama rota başlangıç noktası aslında. Tüm rotayı içeren resimden de bu anlaşılıyor zaten.

Sizin bu itirazınıza karşı evden (tuzla) - kayınvalideye (güngören) çizdiğim rotayı yeniden yükledim. Daha önce kontrol etmemiştim. Aynı sorunu burada da yapıyor aslında. Bu rota ile ilgili daha fazla resim çektim. Bir başka forumda bulunduğunuz yer feribot iskelesine yakın bundan daha doğal ne olabilir tabiki buradan çizecek benzeri (tam emin değilim hatırladığım bu) bir yorum aldım. Buna karşılık feribot yasak rota çizdirdiğimi de belgeledim.

Asıl kanıtım ise NDrive 11 ve sygic'te aynı sorunun olmaması ve igo8'de ve devam eden sürümlerde bu sorunun devam ediyor olması. Artık bu konuyu uzatmaya gerek yok. Firmayı ya da makineyi kötülemek gibi anlaşılabiliyor. Tüm navigasyonlarda ya haritadan, ya yazılımdan ya da işlemci hızının yetersizliğinden kaynaklanan bu ve benzeri hatalar var (bilgisayar programcısı olarak belki de) olması da doğal.

Benim istediğim bu aletler herkesin düşündüğü gibi harika değiller. imkanı olan 800 mhz üstü hızlara sahip android bir cebiniz varsa, bir sürü yazılım var bir kaçını yükleyin, sizi gideceğiniz yere en az hata ile götüreni kullanınız. Yoksa, 545 fiyatına göre uygun bir cihaz ama hataları (NDrive ve sygic'te olmayan) var. Bilerek alın her yolculuğunuz özellikle şehir içinde zehir olmasın.

Şehir içinde bu sorunlar varsa kırsalı düşünemiyorum bile çünkü başarsofta göre en güncel harita ülkenin %69'unu kapsıyor bilginize...

Bu arada feribot yasak olmasına rağmen simülasyonda feribota bindirmey de ihmal etmedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Diğer eklediğiniz resim için de aynısı geçerli Başlangıç Yalova Varış piri reis İÖO yaparsanız arayada evinizin konumunu geçiş eklerseniz rota resimdeki gibi oluyor.Şimdi anlamadığım siz tuzla ile okulun arası 3/4 km mesafede demişsiniz neden yalovadan başlangıç yapıp rota çizdinizki?

quote:

Not: 9. Unuttuğum bir şeyi daha ifade edeyim. Evim deniz kıyısında. HTC ile rota planladığımda evin içinde bile olsam, hatalı olarak bile olsa yerimi tespit eder ve rotayı karadan çizerdi (boşuna uyarmayın feribot seçenekleri kapalı). Ama bu cihaz yerimi doğru bilse bile, dışarı çıkmadan rota çiz dediğimde önce beni denizden bir yerlere götürüyor 18 km kadar.

Bir ikincisi zaten Yalova başlangıç olunca ve mesajınızda belirttiğiniz gibi feribot lar kapalı olunca mecburen kara yolundan uzun olan rotayı seçiyor.Ben bu durumda sorun göremiyorum.Kafam karıştı iyice

Benim yolladığım resimde başlangıç araba sembolünün olduğu yer yalova değil.

Dikkatli bakarsanız görebilirsiniz. Tüm bayraklar sarı olan ve damalı olan ve başlangıcı gösteren araba hepsi 2,5 km lik bir alanda. Bu açık olarak görülüyor. Yalovada sarı bayrak falan da yok. Hatta yalova herhangi bir şekilde rota içinde yer almıyor. Bunun neresi doğal

Alttaki net olan resim de benim gönderdiğim değil netekim Bu resme göre çizilen rota doğal olabilir. Dikkat edin olabilir dedim. Çünkü çıkış noktası yalova. Ama hala bir sorun varki feribot kullanımı menüden kapatılmış ise bu rotayı çizmemeli ve karadan götürmeli. Dolayısıyla sizin gönderdiğiniz de benim kısıtlamalarım eğer uygulandıysa yine ve hala hatalı ve iddialarımı destekleyen bir başka dedil niteliğinde...

Yani kıvırmaya yer yok. Hata var. Kaçamak yorumlar gereksiz. Alacaklar bilsin yeter. Marka ile ilgili bir durum değil bu. Tekrar edeyim de kimse marka savunmaya kalkmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Nisan 2012; 14:43:14 >

• Peki sarı bayrak neyi ifade ediyor amacı ne orada onu anlamadım Siz rotaya geçiş noktası ekliyorsunuz yazılım oraya uğrama çabasına giriyor rota çizerken."Yani kıvırmaya yer yok." bu üslubunuz pek hoş olmamış
    Madem hata var koordinatları yazın deneyelim üstad,he dersenizki veremem ozaman diyecek yok tabiki.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Peki sarı bayrak neyi ifade ediyor amacı ne orada onu anlamadım Siz rotaya geçiş noktası ekliyorsunuz yazılım oraya uğrama çabasına giriyor rota çizerken."Yani kıvırmaya yer yok." bu üslubunuz pek hoş olmamış

Bunu sizin için söylemedim. Hata olmadığını söylemeye çalışmak anlamsız anlamında ifade ettim. Hata yokmuş varsayımı ile yola çıkarsanız, sürekli aynı durum yaşanıyor... Tekrar ediyorum aynı şey diğer iki yazılımda yok. Bilmem daha uzatmaya gerek var mı?

Yukarıdaki mesajı biraz değiştirdim. Bu iddianız orada açıklanıyor. Ara nokta nasıl eklendi başka bir rotadan bozulduğu için oluşmuş. Yani ben özel olarak eklemedim. Nasıl oluştu bilgim yok. Ama eklenmiş bile olsa tekrar ediyorum üç noktada 2,5 km lik bir alanda bulunuyor. Bunun yalova ve pendikle bir alakası açık olarak yok....

Yine sırf bu sarı bayrak hikayesine bozulmamış rotayı yükleyince de aynı şeyi yaptı ve sadece başlangıç ve bitişli yani sizin iddianızı çürüten bir rotada aynı şeyi yaptı. simülasyon, ve ayarların resimleri yüklendi. Bence inceleyin.

Artık uzatmak anlamsız bence olay açık ve net...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 15 Nisan 2012; 14:49:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sallami

quote:

Peki sarı bayrak neyi ifade ediyor amacı ne orada onu anlamadım Siz rotaya geçiş noktası ekliyorsunuz yazılım oraya uğrama çabasına giriyor rota çizerken."Yani kıvırmaya yer yok." bu üslubunuz pek hoş olmamış

Bunu sizin için söylemedim. Hata olmadığını söylemeye çalışmak anlamsız anlamında ifade ettim. Hata yokmuş varsayımı ile yola çıkarsanız, sürekli aynı durum yaşanıyor... Tekrar ediyorum aynı şey diğer iki yazılımda yok. Bilmem daha uzatmaya gerek var mı?

Benim için söylemediğinizi biliyorumHata yokturda demiyorum sadece geçiş eklemeniz rotayı etkiliyor olabilir sadece iki nokta arasında rota çizip deneyelim bu durumu onu anlatmak istedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sallami

quote:

Benim için söylemediğinizi biliyorumHata yokturda demiyorum sadece geçiş eklemeniz rotayı etkiliyor olabilir sadece iki nokta arasında rota çizip deneyelim bu durumu onu anlatmak istedim.

bu dediğinizi yaptım zaten...

• Dün Next ye 5720 defalarca kapatıp açmama rağmen arabada bir türlü GPS sinyali bulamadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Dün Next ye 5720 defalarca kapatıp açmama rağmen arabada bir türlü GPS sinyali bulamadı

Cihazı açıp ana menüde GPS Bilgisi ikonuna tıklayıp gelen sayfada Sıfırla diyerek gps'i resetleyin sonra navigasyona girin kısa sürede bağlanması lazım.
  • Arkadaşlar cihaz bugün biraz önce itibariyle elime ulaştı. Kutuyu açtığımda "nextnavigasyon.com/naviclub" a üyeliğinizi yapınız. Ücretsiz güncellemeler ve avantajlardan faydalanmak için vs. diye bir ibare var. Bu yukarıda bana söylediğiniz başlıkların hepsini bu siteden yapabiliyor muyum yoksa yukarıda belirtilen başlıktakileri de yapmam gerekiyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.