Şimdi Ara

Nextstar ye-4000 plus guncelleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Nextstar ye-4000 plus uydu alicinin TURKSAT 3A guncellemesini beceremedim, nasil yapildigini bilen varsa yazarsa sevinirim, cihazda manual kanal ekleme yok

Nextstar ye-4000 plus guncelleme sorunu

• Benim de bu cihaz ile başım dertte, ne Next'den ne de Teknosa'dan teknik yardım konusunda e-mail'ime geri dönüş olmadı. Bu forumda da kimse cevap vermedi, ya da veremedi.

Ben cihazı yeni aldığımda fabrika ayarlarına döndürdüm ve ondan sonra birçok kanalı (TRT kanallarını bile) ekleyemedim, cihaz bir kenarda atıl duruyor. Turksat 3A çıkınca belki değişen birşey olur dedim ama olmadı.

Eas Promo kanalını girip NIT açık iken tarama yaptırıyorum, aynı kanalları 2-3 kez buluyor, ama asıl aradığım kanallar yok..

Manual kanal eklemeyi şu şekilde denedin mi ? Kurulumdan Transponder eklemeye girip, yeni TP yi gir. Yeni TP üzerinde iken OK e bastığında o TP deki kanalları buluyor ve eklemiş oluyorsun.

Yazılım güncelleme yapacak bir sitede bulamadım, belki o çözüm olabilir ama... İyi şanslar.

• Cihazda manual kanal ekleme var.Menü-kurulum-transponder ayarı orada sarı düğme ekleme tuşu oluyor.Bastıktan sonra frekansı giriyorsun.Ok diyosun.Eklenen frekansın üzerine gelip ok e basınca tarıyor.Ama 3a ya geçtiği için çoğu kanalı bulamıyor.Bende 2 tane var.Birinde bütün kanalları buldum.Öbüründe bulamıyorum.Nasıl buldum onuda anlamadım.
  • Next in servisinden nihayet aldığım bilgi: Bu cihazın apartman santral sistemlerinde kanal araması çalışmamakda, çok az sayıda kanal bulabilmekde. Kanal ekleme veya otomatik arama yapmak için tek anten kullanmalısınız. Ben disecq le birleştirilmiş çift antenle denedim, yine başarısız oldu. Çözüm olarak bir serviste para verip kanalları eklettim, eklenmiş kanaları gösteriyor. Yalnız bazen tüm o şekilde eklenen kanallara sinyal yok demeye başlıyor. Buna da çözüm şu olmakda : Cihaz açık iken antenden (daha doğrusu santralden) gelen kabloyu çıkarıp geri takınca düzeliyor. (Cihazı kapatıp açmak ya da cihaz kapalı iken bu işlemi yapmak işe yaramıyor.) Bu soruna da kalıcı bir çözüm buluncaya kadar böyle idare edeceğiz artık...

• Bizim apartmanda üst komşuyla birlikte tek anten var.Bu tek anten ile hem turksat ı hem hotbird ü izleyebiliyoruz.Bende bi sorun olmadı.Yalnız kanal 7 nin sadece avrupa versiyonu yok.Ama dediğin gibi olabilir.Sonuçta servis yaptıysa daha iyi biliyordur.Yalnız bu uydu alıcıda fazla kanal nasıl bulabildiğimi buldum.Denedin mi bilmiyorum ama ben kör taramayı açınca fazla kanal buluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.