Şimdi Ara

Nexus 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir aylik Nexus 5 kullanicisiyim. Sorulariniz var ise cevaplayabilirim.

Onun disinda tum Nexus'lari kullandim ve hala N7, N10 ve N5 ile takiliyorum. O yuzden cekinmeden sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 2 Ocak 2014; 14:55:13 >

• hocam nereden ne kadara aldın? Ne zaman gelecek türkiye'ye? Şarjı ve kamerası nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play storedan aldim kendi kartimla. Usa'den gelen arkadas getirdi. Su anda kullaniyorum.

Sarji klasik 1-1.5 gun gidiyor. İlk hafta kurcalamaktan hizli bitirdim ama su anda Nexus 4 'e gore 4.5-5 saat arasi fazla gidiyor. O da gunu bitirip yatarken sarja olanak taniyor. Qi wireless charger kullaniyorum Lg marka. Sorunusuz.

Kamera son 4.4.2 update'i ile baya duzeldi. Genelde hdr acik cekiyorum. Musait olunca ornek atayim.

Kamera hizli. Guzel isikta 5s fotolarindan ayiramiyorum. Dusuk isikta hdr cektim hep. Sonuclar gercekten guzel. Ois olmasi buyuk arti.

• ucantcme kullanıcısına yanıt
    Fiyati unutmusum. 349 dolar arti %6.25 eyalet vergisi dahil 370 dolara aldim ciktigi gun. 4 gunde ship ettiler. 16 gb siyah.

• lg g2 araştırırken bu nexus 5 e kaydım bende. türkiye de çıkmasını bekliyorum . anladığım kadarı ile genel anlamda memnunsunuz. peki bu saf android arayüz meselesi naısl ?
  • 3g kullanımı var mı peki nexus 5 de? g2 e direkt 3g yok diyolar mesela. net üzerinden line le felan oluyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • atilla-3434 A kullanıcısına yanıt
    Cok kisisel tabi de, n5 in eldeki hissi kesinlikle g2 den daha iyi. Ozellikle siyah seviyorsan neredeyse hicbir logo ve yazi yok aletin ustunde. Fotografli mini bir inceleme koyacagim bir iki gun icinde.

Genel olarak memnunum ama beni uzen iki sey var. Bunlar kesinlikle kullanima engel degil. Kisisel takinti diyelim. Bu arada siki bir nexus kullanicisiyim. Galaxy nexus, n4.

Birincisi ekran caminin kenarlarinin asagiya yuvarlanmamis olmasi. Bu onceki aletlerde hep boyleydi ve bir sekilde android gesturelarinda (mesela gmail yandan gelen 'hamburger' menu) cok dogal bir kullanim sunuyordu. Bu n5'te ne yazik ki boyle degil. Elinle sona ulastiginda kasanin bitisiyle bitiyor.

Ikincisi ise camera ringinin cikinti yapmasi. Burada magnet var ve cesitli lensler takiliyor 3-4 dolara alinan. Aslinda goruntu olarak da guzel duruyor. Parlak metal bir tasarimi var. Ama masada dengeyi bozuyor.

Bunu da su sekilde asabiliyorsun. Wireless sarj ozelligine sahip alet. 25-35 dolar arasi satilan (daha ucuzu da var) sarj aleti aldim. Dumduz siyah yuvarlak bir cihaz. Ustu hafif lastik. Alet kaymiyor. Masa ustunde yer kaplamiyor. Koydugun anda sarjdasin. Hem de masadan biraz yuksekte durdugu icin ele almadan kullanmak cok rahat.

Simdilik aklima bunlar geldi. Onun disinda kisaca ekran cok iyi. Natural renkler ve cok iyi gorus acisi var. Butun butonlar sahane. Solid ve clicky derler ya oyle.

Bir de genel arayuz sorusu vardi. Onu da soyle anlatayim.

Ilk android aletimden beri hep custom rom ile saf arayuz kurdum. O yuzden biraz yanli olabilir gorusum. GEL dedikleri launchera kadar saf arayuz oldukca kuruydu ona diyecek bir seyim yok. N5 arayuzu ise hem gorsel olarak hem de hiz olarak bence su anda olmus durumda. Genel olarak ikonlar oldukca buyuk. Kullandigim en akici android arayuzu su ana kadar. Oldukca fazla google app kullandigim icin de saf arayuz zaten beni hic etkilemiyor. Ama tabi aradigim bir suru ozellikleri de bazen aramiyor degilim. Ama dedigim gibi bu kisisel kullanimla alakali ve android dunyasinds bir seyi yapmak icin cesitli secenekler var. Illa rom da gerekmiyor. Ama en cok aradigim seyler, quick settingsin kutuk gibi hic ayarlanamamasi ve multitasking ekraninda toptan temizlenin olmamasi.

Son olarak da android e 2.1 eclair ile girdim. Jelly Bean gercekten nereden nereye geldik dedirtti bana. Kitkat o kadar da etkili bir surum degil gorsellik ve buyuk degisim beklentisi icindeysen. Ama sunu iddia edebilirim su ana kadar hic bu kadar akici bir arayuz ve hardware nasip olmamisti android bir telefona.

Lg g2 icin diyecegim sudur romsuz n5 ile zor yarisir. Cok kotu bir temasi var android uzerine.

• atilla-3434 A kullanıcısına yanıt
    Ayarlardan 2g/3g/lte secebiliyorsun. Turkiye'de lte secince yine 3g oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: olcusenler

Cok kisisel tabi de, n5 in eldeki hissi kesinlikle g2 den daha iyi. Ozellikle siyah seviyorsan neredeyse hicbir logo ve yazi yok aletin ustunde. Fotografli mini bir inceleme koyacagim bir iki gun icinde.

Genel olarak memnunum ama beni uzen iki sey var. Bunlar kesinlikle kullanima engel degil. Kisisel takinti diyelim. Bu arada siki bir nexus kullanicisiyim. Galaxy nexus, n4.

Birincisi ekran caminin kenarlarinin asagiya yuvarlanmamis olmasi. Bu onceki aletlerde hep boyleydi ve bir sekilde android gesturelarinda (mesela gmail yandan gelen 'hamburger' menu) cok dogal bir kullanim sunuyordu. Bu n5'te ne yazik ki boyle degil. Elinle sona ulastiginda kasanin bitisiyle bitiyor.

Ikincisi ise camera ringinin cikinti yapmasi. Burada magnet var ve cesitli lensler takiliyor 3-4 dolara alinan. Aslinda goruntu olarak da guzel duruyor. Parlak metal bir tasarimi var. Ama masada dengeyi bozuyor.

Bunu da su sekilde asabiliyorsun. Wireless sarj ozelligine sahip alet. 25-35 dolar arasi satilan (daha ucuzu da var) sarj aleti aldim. Dumduz siyah yuvarlak bir cihaz. Ustu hafif lastik. Alet kaymiyor. Masa ustunde yer kaplamiyor. Koydugun anda sarjdasin. Hem de masadan biraz yuksekte durdugu icin ele almadan kullanmak cok rahat.

Simdilik aklima bunlar geldi. Onun disinda kisaca ekran cok iyi. Natural renkler ve cok iyi gorus acisi var. Butun butonlar sahane. Solid ve clicky derler ya oyle.

Bir de genel arayuz sorusu vardi. Onu da soyle anlatayim.

Ilk android aletimden beri hep custom rom ile saf arayuz kurdum. O yuzden biraz yanli olabilir gorusum. GEL dedikleri launchera kadar saf arayuz oldukca kuruydu ona diyecek bir seyim yok. N5 arayuzu ise hem gorsel olarak hem de hiz olarak bence su anda olmus durumda. Genel olarak ikonlar oldukca buyuk. Kullandigim en akici android arayuzu su ana kadar. Oldukca fazla google app kullandigim icin de saf arayuz zaten beni hic etkilemiyor. Ama tabi aradigim bir suru ozellikleri de bazen aramiyor degilim. Ama dedigim gibi bu kisisel kullanimla alakali ve android dunyasinds bir seyi yapmak icin cesitli secenekler var. Illa rom da gerekmiyor. Ama en cok aradigim seyler, quick settingsin kutuk gibi hic ayarlanamamasi ve multitasking ekraninda toptan temizlenin olmamasi.

Son olarak da android e 2.1 eclair ile girdim. Jelly Bean gercekten nereden nereye geldik dedirtti bana. Kitkat o kadar da etkili bir surum degil gorsellik ve buyuk degisim beklentisi icindeysen. Ama sunu iddia edebilirim su ana kadar hic bu kadar akici bir arayuz ve hardware nasip olmamisti android bir telefona.

Lg g2 icin diyecegim sudur romsuz n5 ile zor yarisir. Cok kotu bir temasi var android uzerine.

sağolasıın bilgiler için. arık çıksa şu nexus 5 te bi fiyaıtnı felan görsek de ona göre alsam

• Launcher kullanmadan yok.

• Genel fotograflar icin asagidaki linke bakabilirsiniz.

Nexus5 - FOTOLAR

Albumun sonuna low-light'da cekilmis bir foto ekledim. Hdr kapali, otomatik modda cekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 3 Ocak 2014; 23:40:40 >
  • bataryası tatmin edici yani hocam?
    Türkiyeye gelse de z mi nexus5mi karar versem..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    Batarya 2300. Tatminden kastin kisisel olarak degisir. Ama yatmadan sarjimin bittigi cok az oldu. Kesinlikle gps ve tracker kullaniyorsan eskiye gore cok az harciyor pil. Ama tum gun muzik stream edip 3g kullanirsan piyasa ortalamalari ile ayni telefonun omru. 3000 ve uzeri olan pil kapasiteleriyle karsilastirma zaten. N4'e gore daha fazla gidiyor pil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcusenler -- 3 Ocak 2014; 23:14:48 >
  • olcusenler O kullanıcısına yanıt
    1-2 saat chrome
    whatsapp için sürekli açık internet (mobil veri veya wifi)
    1 saatte oyun belki. basit oyunlar ama angry birds gibi..
    +normal kullanım..
    müzikle işim yok hocam telefonda neredeyse..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tom Hagen kullanıcısına yanıt
    Kullanimlarimiz benzer.

Oyun yerine bende foto-edit ve muzigi ekle iste. Ben genelde evde oldugumda yuzde 20'lere dusmus oluyor. En az 9 saat kullanimda yani. 9 saat 12 saat arasi kullanimda daha sifir pil kalmadim. Hatta gun icinde Google Tracks de kullaniyorum gps ile yarim saat civarinda.

Moves diye bir program var adim olcer. Mesela o hep acik arkada 24 saat.

Surekli auto-brightness acik bu arada.

Gps ve adim-olcer gibi seyler eskiye nazaran cok az harciyor.

Yalniz hd video ya da 3g kalitesinde muzik stream'e kaptirirsan dayanmiyor. Ona dayanan telefon da cok az.
  • bu saf androidde bazı şeyler direkt kurulu gelmiyor felan deniliyor ya. mesela whatsapp yada line yada iett programı gibi şeyleri kendimiz mi kuruyoruz. herhengi bir sıkıntı felan çıkarmıyor herhalde.
  • Nexus 5 kıyak telefon,güle güle kullan.
  • selamlar. ben galaxy nexus kullanıyorum amolede alıştım artık nexus 4 ün lcd ekranını pek sevememiştim çok beyaz geliyordu. nexus 5in ekranı nasıl nexus 4 gibi mi yine
  • ackram A kullanıcısına yanıt
    Ekran amoled ekranlara benzemez. İps lcd ekran nexus4 ten hem kontrast hem de renk doygunlugu acisindan daha iyi. Gorus acilari da daha iyi. Ama amolede gore renkler kesinlikle daha gercekci. Ekran kalibrasyonu dogal renkleri gosterecek sekilde ayarlanmis. O yuzden yuksek kontrast ve saturasyon seviyorsan amoled ekranli telefon al.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.