hocam dusuncelerınızde haklısınız ancak gozden kacan bır nokta var nexuslar SAF ANDROID dır yanı gereksız kasıntı uygulamalar yoktur keza custom romlarda bu romlar uzerıne ınsa edılır nexusta bıle yetersız kalır onumuzdekı gunlerde 1gb ram cunku hala 512mb ram lı nexus s bıle 4.2.1 guncellemesı alır ama uygulamalarda kalıte arttıkca mecburen ram ıhtıyacıda artar yanı cıhaza para verıpte en kalıtelı sekılde kullanılmayacaksa ordada kullanım amacına gore bır sıkıntı olur. mesela sız sadece nette gezmek ıcın tablet alcaksanız 512 mb bıle yeterlıdır cunku genelde browserlar 90-130 mb arası kullanır ha saglam bır oyun oynayacaksanız 1 gb bıle yetersız kalabılır cunku oynarsınız ama grafıkler tatmın etmez. sadece fılm ızlıyceksenız mp4 formatta sorunsuz ızlersınız ancak fullhd ızlemek ıstedıgınızde buyuk sıkıntı olur cıhaz cok ısınır ıslemcıyı zorlaar gpu yu zorlar ram ıster vs oyuzden kullanım acısına gore degısır bence 250-300 tl ye cınden v812 , v972 , novo9 , w30hd gıbı cıhazlar alabılmek varken bence bu fıyata alınmaz ha aradakı farkı cok fazla anlasılmamasada sureklı guncelleme alıyım dersenızde nexus mantıklı garantı konusuna gelınce nexus7 alana kadar 2 tane cın tablet alabılırsınız kı sımdıye kadar kayda deger bı sorun cıkaran gormedım ben hep yazılımla duzeltılebılen seyler
O yazdığınız ürünler de 400-450 TL den başlıyor. Ayrıca daha ne oldukları da belli değil doğrusu, kronik bir sorunu olup olmadığı,tam performansı vs. Ayrıca çoğu zaman dokunmatikleri ve ROM desteği zayıf kalıyor. Pek çoğunda kaldıramadığınız Çinli uygulamalar ve Telefon yazılımları mevcut.. Root ve sağlam bir ROM çıkması 6 ay-1 seneyi bulabiliyor ya da hiç çıkmayabiliyor.. Yine de ben de merakla bekliyorum bu yeni Çinli cihazların tam incelemelerini.
Nexus un saf Android olmasının anlamı yeni kurulmuş Windows gibi olmasından değil, Resmi Android sürümünün direk olarak bu cihazlar için yazılmasından kaynaklanıyor. Sonradan da düzenlenerek diğer cihazlara port ediliyor. Yani orijinal ROM lar da dahil gereksiz RAM kullanımına dikkat etmekten çok ön plana çıkartma ve gösteriş göz önünde tutulduğu için cihaza pek çok gereksiz uygulama ve özellik de konulabiliyor. Çoğu zaman Custom Rom yazarları performansı ön planda tuttukları için RAM olayını da daha iyi ayarlıyorlar.
Ben Asus Nexus'un Android 5'i de sıkıntısız çalıştırabileceğine inanıyorum, RAM'den yana pek sıkıntı olmaz. Sadece sürekli gelişen mobil oyun sektöründe bazı oyunlarda sıkıntı yaşanabilir ancak.Buna da hangi cihazı alırsanız alın 1-2 seneden fazla yetişemezsiniz zaten, hepsi belli bir yerden sonra yetersiz kalıyor.
Ayrıca Nexus'un ekran kalitesi ve dokunmatiği Genel Çinli cihazlara göre epey iyi. Digitalworld 'un de yazdığı gibi Nexus'ların gerçekten bir eksisi varsa o da artırılamayan hafızaları. Kullanımından çok memnun olduğum 16 GB lık Galaxy Nexus'umu sırf bu yüzden elimden çıkarmayı düşünüyorum..Artık diğer firmalar da Apple'a özenip bu artırılamayan hafıza işinden para kazanmaya başladı bence..
4-4 lük bir cihaz yapacaksın, sonra da onu bir yerden eksik bırakmayacaksın, sonra da adam yıllarca o cihazı memnun bir şekilde kullanacak, tabi firma da yeni çıkardığı ürünleri satamayacak.. Her şey pazarlama stratejisi başka bir şey değil. Ne Iphone 5,ne Galaxy S3 tamam şimdi olmuş diyebileceğimiz bir cihaz yok daha,hepsinin bir kusuru var..Ama benim umudum var halen bekliyorum bakalım
hocam eger yogun olarak fılm muzık ıhtıyacınız oluyorsa hafıza konusunda size birşey onereyım(belkı de bılıyorsunuz)
ben galaxy nexus ve nexus 7 kullancısıyım evet dogru hafıza kısıtlı ama ben devamlı play musıc den dınlerım muzıklerımı,cloud olayı cok ıyı bılıyorsunuz arsıvınızı yukluyorsunuz hıc yer kaplamıyor cıhazda oradan dınlıyorsunuz
fılm ıcın ıse soyle yapıyorum otg kablom var ve usb bellek baglayıp ondan fılmlerı cıhaza kopyalıyorum ,bir dizinin 3-4 bolumu sıgar,8-10 gb arası bos yer oluyor genelde benım glaxy nexus hafızasında oradan bataryayı da somurmeden ızlıyorum ne ızleyeceksem.
saygılar
Biraz daha acarmisiniz bunu ? Ve edge hizinda takilma yapmadan oluyor mu?
hocam ben galaxy nexus kullanıyorum edge hızında pek verımlı degıl ama zaten program sızın sık dınledıgınız sarkıları cache e alıp onları bir daha ındırmeyesınız dıye on bellekte tutup ınternete ıhgtıyacınız olmadan da kullanmanıza ızın verıyor.ben telefonu 3 ay once sıfırlamıstım en son sımdı 100 e yakın şarkıyı hafızaya almış çok dinlediklerimden.edge hızına bıle gerek yok dırek dınleyebılırım
mesela benım 40 gb a yakın arşivim var hepsı google serverlarında google sıze 20000 şarkıyı saklama hakkı verıyor arşvinizi program vasıtasıyla yukluyorsunuz ,sonra bılgısayarımdan da gırıyorumhttps://play.google.com/music/listen ya da telefonumdan yanı browser olan ıstedıgım yerden girip müzik arşivime internet üzerinden ulaşıp stream edebiliyorum olay bu şekilde.
edge pek verimli bir hız değil ama bunun için zevk vermez takılma yaşatır
İthalatçı'nın kim olduğu hakkında bir bilginiz var mı? Ben hiçbir yerde ithalatçı yada distribütör diye bir bilgi bulamadım.
Bimeks'te de herhangi bir bilgi yok. Onlarınki distribütör mü?
Bimeks'inki distribütör. Müşteri hizmetlerine ve mağazaya sordum. Migros'unki de Pegasus diye bilgi vermişti müşteri hizmetleri.
Teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: zakazuka
3g'li olsa fena değildi de işte 3g'li değil. Birde sorunlu bir tablet diye biliyorum nexus 7'yi. Birazdan bilen arkadaşlar ayrıntılı olarak aydınlatır forumda konusu vardı sanırım
nedir sorunu bilgilendirir misin ? hiç rastlamadım böyle bir konuya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme