sesinden bıkıp yerine zalman pasif soğutucu taktım 45-50 derece arasında boşta gidip geliyor..loadda kaç olur bilmiyorum..bu çipset hangi derceler arasında güvenli? en fazla kaç derecede çalışır
bence çok yüksek bende 30 dereceyi pek geçimiyor ama senin anakartın modeli neyki benim ASUS A8N5X
Merhaba,
Asus A8N5X ile 30 dereceyi geçmiyor demişsiniz ama bu degeri nereden görüyorsunuz? Bende aynı moboyu kullanıyorum bende mümkün değil bu deger...
Tşk,
Hicks
DFI saolsun benim idle 48 oynnlarda fln 51-52 derece
Bana sıcaklık yüksek geldi. Yükte veya boşta pek bir sıcaklık farkı olmuyor. Gördüğüm en üst değer 40 derece. (Prime 95 - Blend sekiz saat sonunda) Ancak ben standart 1.5 yerine 1.6V veriyorum ve köprü hızı 2000Mhz yerine 2520Mhz şu an.
ucuk bi sıcaklıktasın bence indir onu aşagıya fanı kontrol etsen iyi olur sisteme zarar gelmeden
bende fan 2900 devirde ve boştayken 40 derece, yükte ise 43-44 derece.
bendede @MAG la aynı değerler mevcut bu dfi nin cihpsetine çare zortr acayip te ses yapıyo
Dfi için soruyorsan 45-50 o kadar önemli değil.Ben fanı kısıp 55 derecede uzun süre kullandım sorunsuz.40-45 derece civarı normaldir.Daha da düşürmek için kasanın ön tarafına içten chipsete doğru sessiz bir fan koyarsan sıcaklık bayağı bir düşer.
Anakartla gelen PC probe II yı kullanıyorum şuan 29 gösteriyor
daha demin 55 ddi oyunda korktum izmirin sıcağında yanar fln die onla uğraşırız pf
Benim anakartta diamond nf4 un ustunde 7000 devirlik bir fan var. Inanilmaz gurultu yapiyor. 2 aydir cektim fanin fisini.. 290fsb yapmama ragmen, fansiz, sogutmasiz 40 derece civarinda...
quote:
Orjinalden alıntı: bregma
sesinden bıkıp yerine zalman pasif soğutucu taktım 45-50 derece arasında boşta gidip geliyor..loadda kaç olur bilmiyorum..bu çipset hangi derceler arasında güvenli? en fazla kaç derecede çalışır
Zalmanın üstüne doğru kapağa 8lik veya daha büyük düşük devirli bir fan takarsan idle 30 civarı gezinmesi gerekir. Tabi fanın dışarıdan hava alması için -yoksa- biraz delik açmayı da unutmayasın. Deliği veya delikleri de ince bir bayan çorabıyla filtrelersen toz derdin de olmaz. Ben zalmanı bu şekil kullanıyorum, sorunsuz rahat soğutabiliyor. Kolay gelsin...
Benim merak ettiğim nokta bu sıcaklık değerleri sadece çipsetin değeri mi yoksa mosfetlerle birlikte en çok ısınan parçaların bir ortalama değeri mi ? sıcaklığı algılayan bu çipler tam olarak nereyi baz alıyor ?
msi nf4 ultra platinium...bu ara biraz sessizliğe para harcadım.. cooler master cavalier kasam ve cooler master alc 450 power suply vardı.. cpu fanını yeni aldım tt big typhoon.. msı 6600 gt fanını söktüm yerine vf 700 taktım.. revoltec 3 pini 1 den2 ye çeviren kabloyu cpu fan yerine taktım cpu fanı ve ekran kartı fanı gücünü oradan alıyor..kasa üzerindeki tek hız kontrollü 3 pin o zaten.. kasadaki 12 cm egzoz fanını söktüm sesli olan psu fanı ile değiştirdim..garanti öldü tabi..psu fanıda zaten smart..ama onun idle 21 loadda 30 dereceyi geçmediğini görünce içim rahat etti.. nf4 çipinede zalman taktım.. şimdi kasada 2*12 cm fan ve vf700 var.. cool & quiet aktif..neredeyse hiç ses gelmiyor... bu arada fsb275 cpu 1.51 v ve 2475mhz.. fanlar cpu 700 rpm psu 700rpm ekran kartı fanı 900rpm çalışıyor.. idle cpu 39 6600gt 49 psu20-21 ancak nf4 48-49(beni endişelendirende bu) çünküher ne kadar ölçüm bu isede cpu bloğuna elimi değdirdiğimde ılık gibi ancak zalman neredeyse elimi yakıyor.. bu rada loadda fanlar otomatik olarak hızlandıgından bu degerler çokta değişmiyor belki 1-2 derece yukarı çıkıyor SORUM ŞU..6600 GPU NUN AYARLARINDA SLOWDOWN TRASHHOLD 127 DERECE GÖRÜNÜYOR YANİgpu 127 dereceye kadar güvenli..peki nf4 çipseti yüksek ısıya nasıl resksiyon verir..cpu veya gpu gibi yavaşlar yada kendini güvenlik amacıyla kapatırmı yoksa yanarmı..ve nf4 ultraların eşik değeri yada güvenli çalışma sıcaklık aralığı nedir.. BİRAZ UZUN OLDU AMA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme