Şimdi Ara

nf7-s ve 434 siniri!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu anakarti yeni aldim ve 4 tane ram denedim hepsi 434 te takildi. Bu ramler daha once 480 e kadar cikabilen ramlerdi(farkli bir anakartta). Sorun nedir sizce kart mi bozuk yoksa?
    tesekkurler...

• timinglerle oyna
    cpu interface disable olsun
    ramlere voltaj ver
    vdd yi arttır (1.7)
    ben 240 fsb yaptım nf7-s ile
  • böle bi durum bende de var voltajsız 440mhz yi geçen ramler(k7n2) nf7 de 440 zor yapıo timinglerle oynayınca board kesinlikle açmıyo hatta save bios bile yapmıyo...
    bu arada ben başaralı fsb leri cpu interface enable iken yapıyorum...
  • cpu interface disable olunca çıkılacak fsb'nin ne anlamı kalıyor ki?
  • kurşun kalemle vdd mode yap başka yolu yok.
    http://www.turkishoverclockers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=84
  • [Deleted by Admins]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Confusion</i>
    <br />böle bi durum bende de var voltajsız 440mhz yi geçen ramler(k7n2) nf7 de 440 zor yapıo timinglerle oynayınca board kesinlikle açmıyo hatta save bios bile yapmıyo...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Benimde eski kart seninkiyle ayniydi. Sen sorunu nasil cozdunuz.

Arbiter dedigini pek anlamadim. Bu modifikasyonu ana kart icin mi yapacagim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TT sen bana sattığın 50d ile mi 240 yaptın?
  • hayır elimdeki twinmos ile :)
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mindTricker</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Confusion</i>
    <br />böle bi durum bende de var voltajsız 440mhz yi geçen ramler(k7n2) nf7 de 440 zor yapıo timinglerle oynayınca board kesinlikle açmıyo hatta save bios bile yapmıyo...

Benimde eski kart seninkiyle ayniydi. Sen sorunu nasil cozdunuz.

Arbiter dedigini pek anlamadim. Bu modifikasyonu ana kart icin mi yapacagim?

eski kartın k7n2 miydi nf7 mi anlmadım bu arada sorunu hala çözemedim
    timinglerle oynuyorum

• eski kartim k7n2 idi. O karta 460-480 e cikabiliyordum.(windows acilmiyordu ama bil. aciliyordu su an ise 434 de takili kaliyor). Timingler ise yaramadi.
  • Sorunu buldum. Sorun islemcinin carpan ayarlari. islemcim(2500) carpan kilitli 11x181 in uzerine cikarinca ramler calismiyor.5-6(fsb/dram ratio) oraninda bu oluyor. orani 1-1 yapinca 215 e kadar cıkabiliyorum. fsb yi 180 in altina dusurup orani 3-4 yaptigim zaman ramler 480 e kadar cikti(sadece bios aciliyor). 460 larda da windows acildi. Benim hatam orani 5-6 yapmam gibi gozukuyor. Ramleri iyi bir sekilde kullana bilmem icin carpani kirik bir islemci sart gibi...
  • bende de twinmoss 400 ddr var
    en iyi timing nedir normalde 8-3-3-2.5 olark çalışıyor
  • Yaptigim testlerde (gerci fazla yapmadim) ramin hizini 400 un uzerine cikardigin zaman en ideal deger by spd ile oluyor. 7,3,3,2.5 de olabilir. Degerleri dusurmenin cok ciddi bir performance kazanci sagladini gormedim (bu arada benim ramler 2x256 corsair). Bence frekans timingden daha onemli ve timingleri dusurecegim diye dengeyi bozmaya gerek yok. Daha dogrusu bende biraz denge bozuldu bu yuzden 7,3,3,2.5 de kullaniyorum. Zaten amd sistemlerde 400 lik ramler icin en ideal degerler bunlar gibi.
  • anakart 8rda3i
    1.6 vdd ile 220 dual ve cpu interface aggresive
    1.8 vdd ile 235 dual ve cpu interface aggresive ile bench aldım.

ama malesef dandik twinmosslar yüzünden ram zamanları düşük.

8500le ile
    166 cl2 3dmark 9500 civarı
    200 cl2.5 3dmark 9150 civarı
    235 cl3 3dmark 9100 civarı

ahbi twister olsa süper olcek
  • Bende de aynı problemler var. NF7-S ve 50D var. CAS 2 asla çalıştıramadım. Ama önceki 8RDA+'da kodunu hatırlamadığım TwinMOS 225 yapıyordu 11-3-3-2 ile.
  • Bende de aynı problemler var. NF7-S ve 50D var. CAS 2 asla çalıştıramadım. Ama önceki 8RDA+'da kodunu hatırlamadığım TwinMOS 225 yapıyordu 11-3-3-2 ile.
  • dual twinmos 50D serisi ile 420mhz de 2,5-3-3-4-11 yaptım başka bişiy yemedi ve ram timingle oynadıımda bios save yapmıyomuş onu da örenmiş oldum normal bi board gibi ya açıyo ya da açmıyo
  • Nasıl bios save yapmıyormuş?
  • bios save yapmıyo sadece res atıyo yerse açıyo yemezse psu switch ten kapalı 5dk bekl,yorum default açıyo..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.