Şimdi Ara

nheşey tamam ama nete girmiyor acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.ben yan komşuma internet verdim gayet güzel interneti kullanıyordu.herşey yolunda oda bağlanıyor bende usb den bağlanıyordum.fakat dün bana geldi ve internete bağlanamadığını söyledi.neyse gittim baktım herşey tamam ama nete girmiyor.ethernet kablosunu benim notebook a taktım notebooktan takır takır nete giriyor.sonra komşunun bilgisayarında virüs,spyware falan vardır nete girişe engeldir diye update edilmemiş bir antivir le tarama yaptım.spyware ile tarama yaptım bulduklarını temizledim.neyse hadi bunlar bulamamıştır diye kalktım birde format attım .ama yine sonuc yok.makina modemin sayfasına girmiyor.tekrarlıyorum daha önce nete sorunsuz giriyordu.bütün ayarlar tamam .makina ip de statik atatım.fakat dediğim gibi modeme erişemiyorum modeme ping atamıyorum.ama aynı yerden benim notebook la modemi görüyor ve nete de giriyor.komşunun makina ağ kablosu takılı yani yerel ağ ayarları etkin diyor.orda da sorun yok.ayarlar örneğin şöyle

ip:192.168.1.14
    alt ağ maskesi:255.255.255.0
    varsayılan ağ geçidi :192.168.1.1

yani bu işleri bilen biri olarak herşey tastamam fakat sorun nerde.birde son olrak msn den sorun gider yaptığımda varsayılan ağ geçidi atanamadı falan diyordu.yani bu da demek istediği yine işte modemle bağlantı yok .sorun nerde lütfen acil yardım .sorun neden olmuş olabilir.sorun nerden kaynaklanıyor..

• bilgisayarının ethernetinden kaynaklanıyor olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: uN3xP3Ct3D

bilgisayarının ethernetinden kaynaklanıyor olabilir

+ olarak kablo girislerini ve kırılma olan noktaları kontrol et. . kablo da problem cıkıyor genelde
  • ya arkadaşlar aynı yerden kabloyu benim notebook a taktığımda bağlanıyor bir sorun yok.bende ethernette sorun vardır dedim komşunun kasasını aldım geldim bizim eve başka küçük bir kabloyla ethernetten bağladım normal sorunsuzca bağlandı buda bana onun ethernetinde sorun olmadığını gösterdi.e hadi diyelim benim uzattığım uzun kabloda sorun oldu peki o zaman notebooktan niye bağlanıyor.bir de şöyle bir şey var kablo 25 metre sonra iki tane ek yapıldı onlarla 40 metre oldu ama ilk başlarda takır takır calışıyordu.ek yerlerde sorun olsa dediğim gibi notebook girmez.birde son olarak modemin ethernet ışığı yanıyor ve yerel ağ ayarları etkin gözüküyor ama yine bağlanmıyor.sorun nerde acil yardım lütfeeen..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.