Şimdi Ara

Niçin biri ölünce toprağı bol olsun deriz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toprağı bol olunca daha rahat mı oluyor anlayamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 1 Haziran 2009; 21:03:37 >

• sende Allah rahmet eylesin de o zaman.
  • Dikkat atıyorum siper alın. Toprağın meftayı kabul etmeme mevzusundan dolayı olsa gerek.. Toprak öyle bi kabul etsin öyle sevsin ki sarıp sarmalasın gibi bir dilek olabilir.
  • Bir müslüman öldüğü zaman, gömülmeden önce Allah taksiratını affetsin,
    kabre konulduktan sonra, Allah rahmet eylesin demek adettir.
    Müslüman ölülerinden bahsederken, merhum(merhume), rahmetli gibi kelimeler kullanılır.

Müslüman olmayan biri vefat ettiğinde, toprağı bol olsun denir.
    Bu kişiden bahsedilirken müteveffa denir.
    Aslında, müteveffa, kelime manası olarak, vefat etmiş kimse demektir, fakat özel bir anlam yüklenmiş ve müslüman olmayanlar için kullanılır olmuştur.

Sanırım ölen kişinin ardından illaki bir şey demek için ''toprağı bol olsun'' cümlesi kullanıma sunulmuş.Müslüman olmayan birisine ''Allah rahmet eylesin'' denilemeyeceği için böyle deniyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montaigne -- 1 Haziran 2009; 21:14:03 >
  • Bir başka iddiaya göreyse şamanizmde insanlar öldükleri zaman değerli eşyaları ile gömülür ve yakınları bu değerli eşyalar çalınmasın diye mezarı bol toprak ile kapatılırmış. Bizler şimdi kabir ziyaretine gittiğimizde fatiha okuruz ya onlar da mezarlığa giderken bir kova toprak götürürlermiş ölülerine. Bu yüzden ölen kişi için toprağı bol olsun denirmiş. Günümüze kadar gelen toprağı bol olsun kelimesinin anlamı buymuş.

Sanırım bu daha mantıklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Montaigne

Bir müslüman öldüğü zaman, gömülmeden önce Allah taksiratını affetsin,
    kabre konulduktan sonra, Allah rahmet eylesin demek adettir.
    Müslüman ölülerinden bahsederken, merhum(merhume), rahmetli gibi kelimeler kullanılır.

Müslüman olmayan biri vefat ettiğinde, toprağı bol olsun denir.
    Bu kişiden bahsedilirken müteveffa denir.
    Aslında, müteveffa, kelime manası olarak, vefat etmiş kimse demektir, fakat özel bir anlam yüklenmiş ve müslüman olmayanlar için kullanılır olmuştur.

Sanırım ölen kişinin ardından illaki bir şey demek için ''toprağı bol olsun'' cümlesi kullanıma sunulmuş.Müslüman olmayan birisine ''Allah rahmet eylesin'' denilemeyeceği için böyle deniyor sanırım.

evet bende böyle biliyorum sadece musluman ölünce Allah rahmet eylesin kafir biri ölünce toprağı bol olsun denir diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.