Şimdi Ara

Niçin Kitap okuruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kendin için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufkun genişlesin, bilgi sahibi olasın, bakış açın genişlesin, insanlarla iletişim kurma becerin gelişsin diye.

• Kitap okumak bir hobidir. Niye dizi izliyorsan aynı sebepten dolayı.

• bende soruyorum, siz niçin okuyorsunuz?
  • hangi kitap olduğuna göre değişir
  • Eskiden zevk için okurdum artık zevk verip birşeyler kattığı kesin olan kitapları okuyorum, klasikler gibi..

• 3 amaçla kitap okurum genelde ;
    1)Bilgi Almak
    2)Zevk
    3)Kafamı dünyevi işlerden uzaklaştırmak.

Tabii bunun haricinde bir sürü yan neden vardır ama temel nedenler bunlar bence.
  • * Tv izleyemiyorum
    * Eğlenceli bir aktivite
    * Seçme şansın bol tv yada sinema kadar dar değil
    * Uyku sorunumu çözüyor
    * Nerede boş kalsam açıp okuyabiliyorum zaman değerlendirme açısından çok iyi
    * Başka insanların bakış açısını öğretiyor
    * Vizyonumu geliştiriyor kendi hatalarımı görmeme yardımcı oluyor
    * Hızlı değerlendirme yapmama beynimin görsel kısmını kullanmama yardımcı oluyor
    * Hayal gücümü geliştiriyor
    * Sıkılmaya zamanım olmuyor
    * Depresyona iyi geliyor
  • Şahsen ben ;

Kitap okurken sürekli aklımda olayları canlandırdığım ve bunun da hafızamı kuvvetlendirdiğini düşündüğüm için.
    Bilgi sahibi olmak ve insanların tecrübelerini gözlemlemek için.
    Eğlendiğim ve hoşuma gittiği için.(Fantastik kitaplar)
    Geleceğe dair bilgi sahibi olabilmek için(Bilim Kurgu kitapları)
  • 26 yaşındayım. şu zamana kadar kitap okuma alışkanlığım asla olmadı. hatta kitap okumayı gereksiz bulduğum bile söylenirdi. ancak son 6-7 aydır farklı düşünmeye başladım açıkçası. bildiklerimin gördüklerimin bana yetmediğini, bilgi birikimimi daha üst seviyeye çıkarmam gerektiğini fark etmeye başladım. yani mesleki olarak buna ihtiyaç duymuyorum. tamamiyle kişisel bilgi birikiminden ibaret bu söylediğim.

bir başka sebep ise, artık 1-2 dizi harici tv izlemek istemiyorum. hele ki haberlere bakmaya bile çok tahammül ettiğim söylenemez. mevcut ülke durumlarından oldukça bıkmış bulunmaktayım. biraz da bu sıkıntılardan uzaklaşmak için kafamı boşaltmak için kitap okumayı tercih etmeye başladım. he bu kafayı boşaltma olayını pc oyunu oynayarak yapamaz mıyım? tabiki ama üst paragrafta anlattıklarım kitap okumaya itiyor beni

• İlkokul yıllarında maksat zaman geçsin diyip roman okurdum ama lisede ''ihtiyaç'' haline geldi. Daha doğrusu ''bilgi açlığı'' oluştu. Tabii insan zevk için de polisiye romanı gider okur tabii ki. Hatta ben de hala okurum ama artık zevkten, eğlenmekten ziyade son 5-6 senedir olay ''bilgi açlığına'' döndü. Bir de ne kadar öğrenirsen o kadar daha fazla merak ve şüphe ediyor insan. Mesela 2 öğrenirsem, 3 daha öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuroki -- 10 Mart 2017; 1:48:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

İlkokul yıllarında maksat zaman geçsin diyip roman okurdum ama lisede ''ihtiyaç'' haline geldi. Daha doğrusu ''bilgi açlığı'' oluştu. Tabii insan zevk için de polisiye romanı gider okur tabii ki. Hatta ben de hala okurum ama artık zevkten, eğlenmekten ziyade son 5-6 senedir olay ''bilgi açlığına'' döndü. Bir de ne kadar öğrenirsen o kadar daha fazla merak ve şüphe ediyor insan. Mesela 2 öğrenirsem, 3 daha öğrenmek istiyorum.

aynı ben
  • Dış dünyadan kendimi soyutlamak için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap okumak bomboş zamanları dolduracak en güzel etkinlik en güzel alışkanlık...
    eskiden okuduğum her kitabı kısaca özetlediğim bi ajandam vardı. ne güzeldi o zamanlar.
    tabi zaman ilerleyince sorumluluklar büyüyünce azalttık, birazda tv telefon kültürü..
  • Kitap okumak zevk işi olduğu kadar kişinin karakteri ile ilgili bir şey. Bilgili olmak güzel bir şey. Dünya'da o kadar çok kitap var ki okunması gereken. Buna ömür yetmez. Geçen yıla kadar elime ne geçerse onu okumaya çalışırdım. Yaş 32 oldu. Bu yaştan sonra zaman çok kıymetli olduğu için kitaplar konusunda seçici oldum. Mutlaka okunması gereken önemli kitaplara daha çok yöneldim. Onlara öncelik veriyorum. Mesela genelde yerli ve yabancı klasikler mutlaka okunması gerekenler. Şahsen bunlarla birlikte öncelik verdiğim mesela Kaşgarlı Mahmud'un Divanı Lügatit Türk, Evliya Çelebi'nin Seyahatname Serileri gibi tarihi değeri olan kitaplar mutlaka okunması gereken kitaplardır.

• şahsen ortaokul öğretmenlerim beni buz kestirdiği için "okumuyorum". Ondan sonra okuduğum kitap sayısı 15-20 kitaptır, maksimum. Ama hayal gücü ve kendini ifade etme konusunda sorun çekenlerin kesinlikle tek dermanının kitap okumak olduğunu düşünüyorum.
  • Aynen hocam katılıyorum.
  • Son 6 ayda, 13 kitap okumuş, kitap okumaya yeni yeni başlamış bir insan olarak; bilgiyi çok daha iyi öğrendiğimi düşünüyorum. Elim, gözüm, kulağım, ağzım, beynim, bütün duyularım ve uzuvlarım kitaba odaklanmakta oluyor bu da, bilginin aklımda kalıcılığını daha iyi koruyor. Yıllar sonra düşüncelerim ne olur bilemeyeceğim fakat şimdilik böyle.
  • Her kitap benim için farklı bir yolculuk. Okuduğum kitap ile rotamı belirliyorum. Karakterler bazen ben oluyor, bazen de bir arkadaş. Ayrı bir dünya. Gerçek hayatın sorunlarından, stresinden kaçış yolu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.