< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nikitabs Sigara bıraktırma ilacı deneyimleri (3. sayfa)

-
-
30 yıldır sigara tiryakisi olarak artık sigarayı bırakma zamanımın geldiğini düşündüğüm için ketem den randevu aldım, kendimi hazır hissetmediğim için 1 ay erteledim ilaç kullanımını ve 31 ekim son sigara içtiğim gün olacak ve ilaca başlamamın 5. günü 1 kasımda bırakmayı deneyeceğim. Daha önceleri Champix ile 6 aylık bırakma serüvenim olmuştu, aynı hatalara düşmek istemiyorum ve tamamen hayatımdan çıkarmak istiyorum.
1. Gün: 2 saat ara ile 1 tablet ilaç kullandım, alarm kurmasam unuturdum büyük olasılıkla, sigaranın tadında herhangi bir değişiklik olmadı sadece sigara sonrası boğazımda ciddi yanmalar yaşandı.
2. Gün: ilaçtan kaynaklı mı bilmiyorum ama kendimi çok yorgun hissediyorum evden dışarıya çıkmadım, daha doğrusu yataktan kendimi kaldıramadım, sadece wc, yemek ve sigara ihtiyacı için kalktım. 2 saat ara ile devam ediyorum ilacı içmeye, hastalıktan kaynaklı sigaradan keyif almadım ama sigarayı bırakacağım güne kadar doya doya içmek istiyorum.
3. Gün: Sabah kahvaltısından sonra ilacı ve sigaramı içtim, sigaranın tadında herhangi bir değişiklik yoktu zaten sabah ilk sigaranın tadını seviyorum. işyerinde odamda sigara içmezdim en alt katta bulunan kantine iner orada çay ile beraber içerdim, bu sefer son 2 gün olduğu için odamda içmeye karar verdim, sigarayı halen keyifle içiyorum, öğlene doğru boğazımda yanmalar tekrardan başladı, yukarıda bir yazar reflü yaptığını belirtmiş, sanırım bu konuda haklı. 2 saat ara ile içmeye devam.
4. Gün: Bugün ilacı 3 saat ara ile içmeye başlayacağım, sabah kahvaltısından sonra sigaramı içtim, ilacın şuan için herhangi bir tesirini görmedim sadece akşam saatlerinde boğaz yanması yapıyor. yarın sigarayı bırakacağımı bildiğim için azda olsa korku başladı ve zorlayarak günde 1 paket içerken bugün 1.5 paket içtim, akşam yatış saatimi geciktirdim ve son veda sigaramı içtikten sonra kendime şu soruyu sordum. "Nereye kadar içeceğim?" artık sigara defterini kapatmam gerektiğini biliyordum.
Sigarasız 1. Gün: ve yeni bir güne merhaba dedim. ilacın etkisiyle mi yada kendimi psikolojik olarak bugüne hazırlamamdan mı dolayı bilmiyorum sigarasız ilk günümde hiç zorlanmadım. Sigara içilen ortamlarda durdum, sigarasız içemediğim Türk kahvemi içtim. Hiçbirinde herhangi bir krize girmedim, aklıma geliyor mu evet geliyor ama "Kurtuldum ben diyorum" sadece.
Sigarasız 3. Gün: 4 saatlik uzun bir yola çıktım, en çok zorlanacağım durumlardan birisi uzun yolda sigara içmemek olur diye tahmin ediyordum, sadece birkaç kez sigara almak için cebimi istemsiz olarak yokladım, onun haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Herkesin dediği gibi sigarasız hayattan daha çok zevk alırsın sözleri şuan benim için geçerli değil, bir mutsuzluk var üzerimde :)
Sigarasız 7. Gün: geçen 1 haftanın ardına sigarasızlık ciddi ciddi yoklamaya başladı beni. Bu günlerde dikkatli olmak gerekiyor onu çok iyi anladım, ne kadar motivasyonunuz kuvvetlide olsa eski arkadaşınızı özlüyorsunuz. Bu süreçte fazla aktivitelere katılmıyorum, biraz kendi halimde takılmak istiyorum. Bildiğiniz depresyona girdim :) Umarım kısa sürede bu yoksunlukları atlatabilirim.
Sigarasız 18. Gün: İlacı artık düzenli olarak alamıyorum, günde 4 defa içmem gerekirken şehir dışına çıkmam nedeniyle 4 gün boyunca hiç ilaç almadım, sonraki günler aklıma geldikçe günde 1 yada 2 defa ilaç aldım. Sigarasızlık son zamanlarda yavaş yavaş zorlamaya başladı, kim ne derse desin insan özlüyor ve bu özlemi dindirmek için farklı aktiviteler yapmak gerekiyor. Daha önceleri defalarca bıraktığım için bu özlemin sonunda sigaraya karşı zayıflık göstermeye başlıyorsun, internette hep sigarasız yaşamın güzelliklerini araştırıp okurken artık sigarayı bıraktıktan sonra çıkan hastalıklar diye araştırmaya başladım, sanırım yine eskiye dönüyorum ama direneceğim..
Sigarasız 90. Gün: 3. ayımı geride bıraktım, ara ara yokluyor sigarasızlık. ilk 1 aydan sonra asıl savaş başlıyor, arada gelen sigara atakları en tehlikelisi. beyin "bu kadar içmedik yak bi tane ne olacak" diyor. bu ataklar geldiği zaman yapmanız gereken oturup dayanabilmek, yürüyüş yapabilirsiniz, bol su içebilirsiniz. Kafanızda 10-15 dakika dayanabilirsem geçer demeniz yeterli, geçtiğini göreceksiniz. şu sıralar kendimi çok sorguluyorum neden bıraktım diye, bunun beynimin bir oyunu olduğunu biliyorum, 6. aydan sonra atakların çok azaldığı ile ilgili yazılar okudum, umarım dedikleri gibi olur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FumeS -- 2 Şubat 2025; 1:32:56 >
-
bende bu ılaca başladım bugun 5. Günüm bana 3 gun sonrasında sıgarayı bırakmamı soyledıler ama bende tıksınme olmadı o yüzden 5. Güne kadar sıgara ictım sadece 4.5. Günlerde biraz azalma oldu yarın 6. Gunumde artık sigarayı ıcmeyecegım zaten cıderlerım ağrı başladı bu normal mı acaba yoksa 5. Güne kadar sıgara ıctıgım ıcın mı bılemıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de aldım bunu. 3 şubatta başlıyorum nasipse. acaba haftasonu mu başlasam. yan etkileri olur mu iş yerindeyken falan.
-
bulunduğum ilçede sağlıklı yaşam merkezi yok aile hekimleri bu ilacı reçete edebilir mi? reçete etse bile o reçeteyle eczaneden temin edebilir miyim?
-
maalesef ödeme kapsamında olan bir ilaç değil, bu nedenle ya sağlık yaşam merkezlerine başvurman gerekiyor yada eczanelerden ücreti karşılığında alabilirsin.
-
Merhaba
Nikitabs kullanımının 7. gündeyim. 5. günü içmemeye başladım. Gerçekten sadece alışkanlıklar haricinde isteksizliği gideriyor. Bazen istek geldiğin de nefes ekzersiziyle kayboluyor. 5 defa derin nefes alıp içeri giriyorum. Şu an rahatım doktor tavsiyesi ile kontrollü şekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
-
Ben bugün başladım kullanma kılavuzunda yazdığı gibi 1-4. Gün arasında 2.5 saatte 1 er tane toplam 5 tane almak gerektiği yazıyor. Ben 2 tane içtim 4 saat arayla sigara içerken acayip bir tiksinme geliyor. Yarın sabah 7 de kalkıp işe gideceğim ancak uykusuzluk yaptı. Spor yapıp kendimi yormuştum oysaki ayrıca uyku yapacak ilaçlar kullanıyorum. Kalkıp bunu yazdım uyuyamayacağım galiba. Yarın işte uyuklayacağız 😂
Bende uyku sorunu yapmadı :) ama gerçekten tiksiniyor insan sigaradan ilginç bir şey
Ben şuan için bıraktım bu ara alkolu fazla alıyorum hemen bırakmak istemiyorum ilacı boşa harcamak istemiyorum. Mart ayı gibi tekrar başlayacağım.
-
Hayırlı olsun dostum sen bilirsin
Herkese merhaba arkadaşlar bugün saat 12:00 itibariyle ilacı kullanmaya başlıcam süreci ve varsa yan etkilerini buraya yazıcam herkese sağlıklı günler
quote:
Orijinalden alıntı: Palaemre_07Herkese merhaba arkadaşlar bugün saat 12:00 itibariyle ilacı kullanmaya başlıcam süreci ve varsa yan etkilerini buraya yazıcam herkese sağlıklı günler
Bende aynı gün aynı saatte başladım azalma olmadı tiksinmede olmadı 5.gün bırakıyoruz heralde dr öyle demişti
Ayın 19Unda sigarayı tamamen kestim bugün itibari ile 6 gün oldu ve hiç canım çekmiyor yan etkileri hasta gibiydim fazla uyudum bide midemi üşüttüm yan etkileri bunlardı gayet iyi ilerledim bence bozarsam (bozmam ama) buraya yazarım herkese sağlıklı günler
Bende ilacın bir faydası olmadı tiksinme tat değişimi vs olmadı en azından champix gibi bende ayın 18 sinde bıraktım hiç içmedim ama ilacıda dedikleri gibi hep saatinde içtim şu an için iyiyim ara sıra istek gelsede nefes egzersizi yapıyorum hemen gidiyor
Merhaba ben 2024 yılı haziran 6 da başladım nikitabs a yanımda eşimde başladı onun ikinci sigara bırakma deneyimi oldu ben sigarayı ilacla birlikte 5. Günde bıraktım eşim 7 ci günde miğde bulantısı ile bıraktı günlü bir iki paket içerdik sigarayı ve şuan aylar oldu çevremde çok fazla sigara içen olmasına rağmen hiç aklımıza bile gelmedi aksine tiksindirici geliyor ve kendi kendime diyorumki bu pis kokulu şeyi ben yıllarca nasıl içmişim. Evet iş akılda bitiyor ama bu ilaçda yardımcı oluyor her hangi bir yan etkisini görmedim aksine çok faydalı oldu artık aynaya baktığımda cildimin nekadar güzel olduğunu ve yediğim yemeklerin aslında daha güzel tadı olduğunu fark ettim ha yanında birazcık kilo almdım ama olacak eşimde mesela Birazcık göbek oluştu onun dışında akşama kadar trafik de dediği o strese artık aldırmıyorum diyor yani canını seven bıraksın sigarayı 🤗🤗
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X