Şimdi Ara

Nikon 24-70mm f/2.8 nasıldır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nikon 17-55 mm f/2.8 nasıl sizce? Tamron 17-50 f/2.8 arasında keskinlik farkı ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DespicablePirate kullanıcısına yanıt
    Yazdığın tüm lensleri kullandım,bence senin aradığın lens tamron 24-70

• quote:

Orijinalden alıntı: eternity

crop sensörde problem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DespicablePirate

quote:

Orijinalden alıntı: eternity

crop sensörde problem olur mu?

Katılıyorum fiyat olarakta Nikon'dan ucuzdur. Geniş açıda sıkıntı yaşarsın 24mm ile. Bi makine al eline 18-55 lensli bi 18mm de bak birde 24mm'de. 24 mmde açı yeterli gelirse Tamron 24-70 alabilirsin. Ama önerim Canon 6D + 24-105mm olur. D7100 den kat be kat iyi bir makinedir. En basitinden özetlemek gerekirse 6D Full Frame'dir ... 24-105 L desek zaten öyle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• yorum yazan arkadaşlardan sadece bir tanesi 24-70 kullandığından bahsetmiş. ben de 24-70'i D80 ile kullanmak için aldım tam 1 sene önce, sonra olan oldu deyip D800'ü de ekleyerek FF setimi tamamladım.

piyasada popüler olmuş mağazalara yada internet sitelerine bakarsanız, 5000 civarı ve üzerinde fiyatlar görmek mümkün, bununla birlikte; hayyam'a gidip satıcı ile yüz yüze görüşmeye başladığınızda, biraz da pazarlık beceriniz varsa, 4500 altı fiyatlara bulabilmek de mümkün.

D80'in 5200'e göre daha eski bir sensörü daha büyük bir gövdesi var. D5200'e takılmış bir nikon 24-70, biraz garip görünmekle birlikte teknik olarak son derece kaliteli fotoğraflar üretecektir. D80 ile bu konuda hiçbir sorun yaşamadım. D80 de, 24-70'le birlikte biraz garip duruyor ama D5200 kadar olduğunu sanmıyorum. D5200 + nikon 24-70 + bu topic de konuşulan tüm alternatif lenslerin fotolarını popüler fotoğraf sitelerinde incelemeni öneririm. en pahalısı her zaman en iyisi olmayabiliyor.

nikon 24-70 FF makineler için tasarlanmış bir lens olduğundan, benden önceki arkadaşların da belirttiği üzere, DX gövdede 36-105mm'e denk gelen bir aralık sunuyor. 36mm başlangıç için bazen dar gelebilir, örneğin ev içindeki kalabalık grupları fotoğraflarken. diğer taraftan, DX makinelerin crop faktörü, 24mm'de çok fazla olan geometrik bozulmaları ve köşe kararmalarını dışarda bıraktığından, çekim sonrasında bu anlamda işlem yapılmasına gerek kalmıyor. (ör: PS ile lens correction yapmasan da olur, böylece jpeg çekip anında paylaşabilir, baskı alabilirsin.)

Nikon 24-70'i FF makinelerde kullanırken, ken rockwell gibi popüler yorumcular, 28mm civarından itibaren kullanmayı öneriyorlar ki, bahsedilen bozulma ve köşe kararmaları olmasın. D800 + 24-70 ikilisinde, 24mm'deki bozulma ve kararmaları görünce buna mı bu kadar para verdim diye düşündüğüm zamanlar oldu . RAW çekim + CS6 ile bu bozulmalar neredeyse tamamen, kararmalar ise çok büyük oranda ortadan kalkıyor

Nikon 24-70, epey ağır bir lens. gün boyu sürecek gezmeli tozmalı bir çekimde 1-2 saatten sonra nerde benim 18-55'im nereye koydum o 18-105'i diyebilirsin. gerçi 24-70 ile gezerken "oolum bu 24-70, üstelik de 2.8" hissi kendine olan güveni ve fotoğraf çekme merakını da epey arttırması gibi bir durum da olmuyor değil . diğer taraftan, 24-70'e bir dünya para bayıldıktan sonra sürekli olarak, aman toz olmasın, sert yüzeye koymayayım, elimden bırakmayayım gibi takıntılar da ortaya çıkabilir, rahat bir insan değilsen zamanla, 24-70'e ya birşey olursa korkusuyla, 18-XX lensine geri dönmeyi bile düşünebilirsin.

Nikon 24-70, hastasına özel, çok pahalı bir lens olup, sabırlı, meraklı ve bilgili ellerde inanılmaz sonuçlar üretebilir. ancak özellikle ülkemizde 2. elde, (bence) çok zarar ettirecek bir lenstir. yenisinin yüksek fiyatı, 2. el fiyatlarını da yukarıda oluşturduğundan, 2. elde hızlı bir satış için ciddi anlamda fiyat kırmak gerekebilir. ben şahsen, D800 mü alayım, seti değiştirip canon'a mı geçeyim noktasında, 24-70 ve 70-200'de yaşayacağım aşırı değer kaybından çekinip, d800 aldım. D800'ü alırken, acaba left focus problem çıkar mı, 2 günde sensör kirlenir mi diye epey düşündüm. çok şükür left focus çıkmadı ama 200. kare mi çekmeden sensörde toz/yağ lekesi ortaya çıktı. zaman zaman D800'ün 45-48MB'lık raw'larına sinirlenip, canon mkIII'e mi dönsem diye düşünüyordum ama D4S'i görünce, biraz böyle devam edeyim sonra yaparım bir çılgınlık deyip, Nikon setime yeniden konsantre oldum.

Bazı arkadaşların önerdiği şekilde, Canon 6D + 24-105 gibi setler ilgini çekiyorsa, iyi düşünmeni öneririm. Nikon 24-70, nikon 50mm 1.8D değil sonuçta, at çöpe başka markaya geçince yenisini alırız denemeyecek bir fiyata sahip . Canon'un 24-70 version II'si piyasada, 24-70 de çıkalı biraz oldu. D610 modelinde olduğu gibi, kısa bir süre sonra 24-70 Nano2 yada VRII gibi bir güncellenmiş versiyonu çıkarsa, sinir bozucu olabilir.

farklı markaların 24-70'leri, 17-50'leri konusunda bilgi ve tecrübe sahibi değilim, yorum yapmayayım. son zamanlarda okuduğum incelemeler, sigma'nın art serisine karşı biraz merak uyandırdı ama almayı düşünmüyorum açıkçası, zaten 24-70 yada dengi var mı o seride onu da bilmiyorum.

• Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Sanırım bana 17-50/55 daha uygun. Ama söyle bir durum da var; yanlış hatırlamıyorsam sigma 17-50 1200TL civarındayken nikon 17-55 5000TL. Ben 18-105 mm kullanıyorum keskinlik ve renkten hiç memnun değilim açıkçası. Nikonun lensi pahalı çok taraftarı değilim fakat sigma ile aralarındaki fiyat farkına gerçekten değecek mi?
    Keskinlik değeri neye göre belli oluyor onu da bilmiyorum. Fiyatına bakıyorum ne kadar pahalıysa o kadar keskindir diyorum (aynı segmentte). Sigma ile nikon arasında fiyat farkı neden bu kadar çok? Eğer keskinlik çok farklı değilse fark malzeme ve kalite mi? Sigma alırsam ne kadar memnun kalırım gibi bir endişem yok değil :/
    Yeni bir body şu anda düşünmüyorum. Yaklaşık 3 sene daha D5200'e devam. 3 sene sonra da D7200 alırım büyük ihtimalle. Ama normal açı lensi almışken bir kere alacağım.
    17-50/55 mm lenslerin hangisini almalıyım ne dersiniz?

- Sigma 17-50http://fotografium.com/lensler/dslr-lensler/sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-lens#.Uy8pke0azCQ

- Tamron 17-50http://fotografium.com/tamron-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-ld-aspherical-lens#.Uy8pie0azCQ

-Nikon 17-55http://fotografium.com/nikon-17-55mm-f2-8g-ed-if-af-s-dx-lens#.Uy8xAO0azCQ

• quote:

Orijinalden alıntı: DespicablePirate

Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Sanırım bana 17-50/55 daha uygun. Ama söyle bir durum da var; yanlış hatırlamıyorsam sigma 17-50 1200TL civarındayken nikon 17-55 5000TL. Ben 18-105 mm kullanıyorum keskinlik ve renkten hiç memnun değilim açıkçası. Nikonun lensi pahalı çok taraftarı değilim fakat sigma ile aralarındaki fiyat farkına gerçekten değecek mi?
    Keskinlik değeri neye göre belli oluyor onu da bilmiyorum. Fiyatına bakıyorum ne kadar pahalıysa o kadar keskindir diyorum (aynı segmentte). Sigma ile nikon arasında fiyat farkı neden bu kadar çok? Eğer keskinlik çok farklı değilse fark malzeme ve kalite mi? Sigma alırsam ne kadar memnun kalırım gibi bir endişem yok değil :/
    Yeni bir body şu anda düşünmüyorum. Yaklaşık 3 sene daha D5200'e devam. 3 sene sonra da D7200 alırım büyük ihtimalle. Ama normal açı lensi almışken bir kere alacağım.
    17-50/55 mm lenslerin hangisini almalıyım ne dersiniz?

- Sigma 17-50http://fotografium.com/lensler/dslr-lensler/sigma-17-50mm-f-2-8-ex-dc-os-hsm-lens#.Uy8pke0azCQ

- Tamron 17-50http://fotografium.com/tamron-17-50mm-f-2-8-xr-di-ii-ld-aspherical-lens#.Uy8pie0azCQ

-Nikon 17-55http://fotografium.com/nikon-17-55mm-f2-8g-ed-if-af-s-dx-lens#.Uy8xAO0azCQ

Makineniz Canon olsa gözüm kapalı bir biçimde ikinci el yada sıfır 24-105L önerirdim. Tamron 24-70mm f/2.8 USD VC almanızı öneririm. İleride de tam sensörlü makinelere geçtiğinizde kullanabilirsiniz ve Nikon 17-55'in yarı parası falandır fiyatı. Nikon 17-55'i alacağıma ben şahsen 6d + 24-105L seti kurardım. Şimdi bazı arkadaşlar Canon fanboyluğu yapıyor diyebilirler ama Canon da bu fiyatlara daha iyi setler çıkıyor bence. Önerim, 5 Bin Lira lens'e vereceğinize o bütçe ile dükkan garantili 6D ikinci el 24-105L alırım, crop makinelerin elde edemeyeceği görüntüleri elde ederim. Ama illa makinemi seviyorum lens önerin derseniz, Nikon u önermem crop bir makine içi o lens baya uçuk kalır. Tamron 24-70mm f/2.8 yanınada Tamron 70-200 öneririm.

Nikon 17-55 kesinlikle alınmaması gereken bir lens. teknik anlamda çok iyi ama gereksiz pahalı. 2. eli neredeyse yok. 5000TL vereceksen, nikondan vazgeçemiyorsan nikon 24-70'i al.

Arabalardan anlarmısın bilmiyorum ama şöyle düşün, market arabası olsun diye BMW X1 alıyorsun hem de 6.0 V12 benzinli motor tercih ediyorsun. 17-55 bu derece abartı bir pahalı bir lens.
  • Anladım. O zaman geriye Tamron ve Sigma kalıyor. Kullanan arkadaşlarım varsa bana Tamron 17-50, Sigma 17-50, Tamron 24-70 ve Sigma 24-70 arasında kalite/renk/keskinlik açısından öneri verebilirler mi?

xpug hocam özetlemiş. Tamron 24-70 derim ben. Parasından daha iyi bir lenstir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Tamron'da karar kıldım

Önemli değil 24-70 hem ileriyede yönelik bir yatırım olur ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

Önemli değil 24-70 hem ileriyede yönelik bir yatırım olur ...

Peki size çok güzel bir soru soracağım, sizce D5200 + 18-105 kitim var, bunu çöpe atıp Canon serisine geçilir mi?
    Bunu uzun süre düşündüm sanki Canon daha iyi bir marka gibi geliyor bana etrafta gördüklerim makinaların da çoğu Canon...
    24-70mm aldıktan sonra tekrar geri dönüş olmayacak fırsat bu fırsat.
    Eğer geçecek olursam 6D'nin fiyatı falan zaten uçuk 60D alırım diye düşünüyorum. Yanına da 24-105L dediniz. Yani en en fazla 5.000 TL fiyat limitim olur ki o da yurtdışından alacağım için.

D7100 + Tamron 24-70 vs 60D + 24-105L???

Elinizdeki kiti satarsanız, 6D + 24-105L alınır. Canon Nikon ayrımı değilde ekipman ayrımı yapmalısınız. D5200 kitini satarak bence 6D alın. 3700 liraya dükkan garantili bulunuyor body olarak. 24-105L ve flaş bile alırsınız :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-6d-24-105mm-kit-sifir-kutusunda-garantili-taksitli-157763004/detay hayır bnce bu. Cidden imaj olarak yerle bir eder tüm cropları.

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-canon-6d-24-105mm-kit-sifir-kutusunda-garantili-taksitli-157763004/detay hayır bnce bu. Cidden imaj olarak yerle bir eder tüm cropları.

2. Ele çok sıcak bakamıyorum ya daha önce hiç 2. El cihaz almadım bir sorun çıkmasından korkuyorum
    D5200 + 18-105 kaça satılır piyasadan en ufak bilgim yok

• Merhaba,

Crop sensörlü DSLR kullandığınızdan dolayı

Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro - C tipi belirtilen isteklere cevap vermekte.
    Linkini attığım cihaz sıfır cihazdır. Dükkan garantili sıfır cihazlar 5200-5000 liraya kit halinde bulunmaktadır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerturanli

Merhaba,

Crop sensörlü DSLR kullandığınızdan dolayı

Sigma 17-70mm F2.8-4 DC OS Macro - C tipi belirtilen isteklere cevap vermekte.

Sigma 17-70'den keskinlik şüphelerim var. Yeterince keskin olduğunu sanmıyorum test etmemekle birlikte

• quote:

Linkini attığım cihaz sıfır cihazdır. Dükkan garantili sıfır cihazlar 5200-5000 liraya kit halinde bulunmaktadır

Hocam makineyi Haziran'dan önce almayacağım umarım alacağım zaman bulurum sıfır bir makina. Bir de sıfır olduğuna nasıl emin olabilirim ki? Risk var sonuçta :/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.