Bildirim
Nikon Coolpix ailesinin 83 kat optik yakınlaştırma yapabilen yeni üyesi: P900 (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
çok iyi yaaa -
-
nerede satışa sunuldu..yardımcı olurmusunuz?
-
fiyat aralığı ne kadar?...
-
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
http://www.dpreview.com/products/panasonic/compacts/panasonic_dmcfz1000/specifications
1" sensör, 20 mp. , 16x optik zum ile 720-750 us$ dolayında fiyatı ile bunu üzer geçer.
-
Panasonic FZ1000 - ISO1600 ile fotoyu %50 ufaltarak 5 megapixel bir fotoğraf elde ediyorsunuz ve kaliteye bakın !..
Bu da Nikon D3300 - ISO 1600 , 24 mp. fotoğrafı 2.8 megapixel'e ufalttığımızda...
Adil karşılaştıralım , aynı çözünürlükte ve iso1600'de Panasonic FZ1000
Ayrıca bu testte Nikon D3300'de 50mm. F1.4G lens kullanılmış ki o lensin de fiyatı 1.300 TL !.. Tek gövde D3300 alsak 1.600 TL. = 2.900 TL. = 1.160 us$ ki daha zum lens alacağız, geniş açı lens alacağız buna !.. Tabi P900'ün bu kaliteye ulaşması bence görülen özelliklerine göre imkansız. Ayrıca Panasonic FZ10002de 5x yönlü titreşim azaltma sistemi var.
fz1000 ile p900 ün yaptığı zooma eş değer bir foto çekebilmek için fz1000 denç ıkan fotoyu 3mp ye croplamanız gerekiyor.
fz1000 ile 3mp ye karşı p900 ile 16mp
fz1000 eğer fullframe falan olsa eyvallah ama şöyle söyleyim, 5x crop çaktığında fz1000in 1" sensörü sana 1/2,5" oluyor p900 ise 1/2,3 ile daha büyük.
şu süper zoomlar taman kötü falan ama 2000mm de ortalama kalitede fotolar çekebiliyorlar, fz1000 ortalama bile değil çöp çekiyor. crop sensör bir makine alsan 2000mm lik lens zaten bulamazsın, varsa da 20-30bin tl falandır ev alırsın peşinat olarak verirsin.
-
FZ1000 çöp mü çekiyor? Bir tane örnek koyabilir misin iddianı ispatlayacak.
Ha birisi çöpü çekmiştir FZ1000 ile onu diyorsan sıkıntı yok zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: siyahmurat
Ha birisi çöpü çekmiştir FZ1000 ile onu diyorsan sıkıntı yok zaten
yazık. 2 tane arka arkaya cümleyi okuyup idrak edememişsiniz...
bilale anlatır gibi anlatıyorum bak
fz1000 kça mm? 400
p900 kaç mm? 2000
kaç kat?
5 kat
şimdi gidiyorsun p900 den çıkan görüntüyü alıyorsun öylece koyuyorsun masaya
sonra gidiyorsun fz1000 den çıkan görüntüyü 5x crop yapıyorsun.
bu makinenin sensörü kaç inc? 1"
1" sensörün 1/5 ne ediyor?
yaklaşık 1/2,5 falan
yani snein fz1000 in 2000mm zoom yapabilmesi için sony telefonlardaki sensörden bile daha küçük bir sensör kısmını aktive etmesi gerekiyor.
sonuç?
sonuç telefonlarla çekilen fotolara bak anlarsın sonucu...
edit: şu yukardaki ay fotosuna bakarsan anlarsın zaten... fz1000 in varsa al bu açıdan ayı çek cropla bakalım ne gelicek eline. çöp...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eofdred -- 6 Mayıs 2015; 21:20:21 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: eofdred
quote:
Orijinalden alıntı: siyahmurat
Ha birisi çöpü çekmiştir FZ1000 ile onu diyorsan sıkıntı yok zaten
yazık. 2 tane arka arkaya cümleyi okuyup idrak edememişsiniz...
bilale anlatır gibi anlatıyorum bak
fz1000 kça mm? 400
p900 kaç mm? 2000
kaç kat?
5 kat
şimdi gidiyorsun p900 den çıkan görüntüyü alıyorsun öylece koyuyorsun masaya
sonra gidiyorsun fz1000 den çıkan görüntüyü 5x crop yapıyorsun.
bu makinenin sensörü kaç inc? 1"
1" sensörün 1/5 ne ediyor?
yaklaşık 1/2,5 falan
yani snein fz1000 in 2000mm zoom yapabilmesi için sony telefonlardaki sensörden bile daha küçük bir sensör kısmını aktive etmesi gerekiyor.
sonuç?
sonuç telefonlarla çekilen fotolara bak anlarsın sonucu...
edit: şu yukardaki ay fotosuna bakarsan anlarsın zaten... fz1000 in varsa al bu açıdan ayı çek cropla bakalım ne gelicek eline. çöp...
Aferin sana böyle terbiyesiz bir üslupla aydınlatmaya devam et forum insanlarını.
-
Slm arkadaşlar p900'ü nereden bulabilirim yardımcı olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bylos -- 14 Mayıs 2015; 1:21:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bylos
Arasfoto.com/NIKONCOOLPIX-P900-DIJITAL-KAMERA,PR-2148.html -
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
quote:
Arasfoto.com/NIKONCOOLPIX-P900-DIJITAL-KAMERA,PR-2148.html
site güvenilir mi ? bide daha uygun fiyatlı site var mı bildiğiniz. Şimdiden teşekkürler. -
quote:
quote:
quote:
Arasfoto.com/NIKONCOOLPIX-P900-DIJITAL-KAMERA,PR-2148.html
site güvenilir mi ? bide daha uygun fiyatlı site var mı bildiğiniz. Şimdiden teşekkürler.
Site hakkında bilgim yok. Sirkecide daha uyguna bulabilirsiniz. -
Teşekkürler ama ben Adana da yaşıyorum -
Ürün DSLR makinelere göre Coolpix serisinide ben buradayım dedirten bir makine olarak piyasaya çıkıyor... Biraz önce Macro Foto ile görüşmem sonucundan Temmuz ayında stoklara geleceğini belirttiler, Nikon Türkiye Temmuz'un 2. veya 3. haftası olarak bilgi belirtmiş...
Ürün ön siparişli olarak büyük avantaj ile Macro Foto'da satışta, benim gibi ürün ile ilgilenen arkadaşlara link vermem gerekir ise:
http://macrofoto.com.tr/dslr-fotograf-makineleri/3397-nikon-coolpix-p900-dijital-foto%C4%9Fraf-makinesi.html
-
nereden aldınız ben tüm siteleri tarıyorum yok...yardımcı olursanız sevinirim...
-
Nikon Coolpix P900 fiyat olarak belki ilk etapta yurtdışı ile 200-250 dolar fark mevcut ama sonuçta bu ürün bu paraya alınır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DH Misafiri
nereden aldınız ben tüm siteleri tarıyorum yok...yardımcı olursanız sevinirim...
Bir arkadışımız bu ürünü klasfotodan aldı çok memnun olduğunu söyledi..stoklarında tükendiği için ilk parti bitince 20 Temmuza ön sipariş açmışlar..http://www.klasfoto.com.tr/Nikon-Coolpix-P900-Fotograf-Makinesi-20-Temmuz-Teslimat,PR-29007.html -
Nikon Coolpix P900 ile çekilen videoyu sizinle paylaşıyorum..
-
quote:
Orijinalden alıntı: digital_man
Nikon Coolpix P900 fiyat olarak belki ilk etapta yurtdışı ile 200-250 dolar fark mevcut ama sonuçta bu ürün bu paraya alınır.
Kaç para yani ? Bir rakam söylemeniz mümkün mü ?
-
quote:
Acaba şu paylaştığınız Ay fotoğrafının kodunu [simage][/simage] yapabilir misiniz zahmet olacak ama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Temmuz 2015; 16:18:29 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X