Şimdi Ara

----Nikon Coolpix P500 Kullanıcıları---- (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
166
Cevap
1
Favori
38.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Her konuda karşılaştırmalar olabilir. Ben forum kuralları içerisinde böyle bir kısıtlama olduğunu ne duydum ne de gördüm. Siz belki ben cevap verdiğim için benim yaptığım karşılaştırmayı gördünüz, gösterdiniz. Fakat bu başlıkta benim haricimde başka karşılaştırmalar yapanlar da var.
    -
    Mesela
    quote:

Orijinalden alıntı: iskeletor

p500 kesinlikle harika bir makina. En ince detayına kadar incelemiş ve deneyimlemiş biri olarak bunu söylüyorum. sx30 ile karsılastırmalarımda kesinlikle p500 ün üstün oldugununa kanaat getirdim. snapsort.com gibi objektif verilere dayanarak sınama yapan sitelerde p500ün üstünlügünü acıkca ortaya koymakta. Adam gibi denemeyen adam, hemen bir zoom yapıp hızlı bir kare cekmek isteyen adam, p500 ü kötü zannedecektir, halbuki biraz kurcalayıp nasılda muhtesem kareler yakalayabileceginizi, cihazı bir süre kullandıktan sonra anlıyorsunuz. Siz siz olun, bir anda, bir, iki deneme ile bir cihaz hakkında bilgi sahibi almadan, deneyim sahibi olmadan, fikir sahibi olmayınız. Sevgiyle kalın.

-
    Bir başka örnek
    quote:

Orijinalden alıntı: DangerTuRK

Ben p500 ü kullanmış biri olarak @synchro arkadasıma sonuna kadar katılıyorum.gercekten verilen parayı haketmeyen bi makina.zoom gercekten basarısız.tercih edip aldıgım için gercekten cok pişmanım.Allahtan ufak bi zararla elden cıkardımda kurtuldum.Ben tavsiye etmiyorum ona vereceginiz paraya giriş seviyesi bi DSLR bile alırsınız rahatlıkla.

-
    quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Merhaba,
    Nikon P500 modeliyle ilgili yeni bir inceleme daha yapılmış.Bu makineyi almayı düşünenler için bir fikir verebilir,ama bence imaj kalitesi pek iyi görünmüyor.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/nikon/coolpix-p500/nikon-coolpix-p500-review.html

-
    quote:

Orijinalden alıntı: saftirikasit

çektiği fotoğrafları inceledim netlik diye bişey yok! fotoğraflar difüzyonlu ve bulanık, kesinlikle tavsiye etmiyorum zaten SLR_LIKE lerin genel sorunudur bu...
    alacağınız makinede video özelliğinin olmasını istiyorsanız malesef fotoğraf kalitesinden taviz vermek zorundasınız

-
    Yani bu başlıkların sizin dediğiniz gibi sınırlamalar içerisinde tutulması mantıklı değil. Buraya makina sahiplerinin gelip paylaşım yapmaları ne kadar doğal ise yeni makina almak isteyenlerin gerek kullanıcılarına ve gerekse bilenlere görüşlerini almak için karşılaştırma içerikli sorular yöneltmesi ve cevaplar alması da çok doğal. Neden "olmasın" şeklinde bir isteğiniz olduğu çok ilginç. Herhangi birisi forumda bu makina hakkında bilgiye ulaşmak istediğinde arattığında önüne gelen bu başlıkta kıyaslamalar, inceleme linkleri, kullanıcıların olumlu olumsuz görüşlerine ulaşabilmesinin size verdiği rahatsızlık ve baş ağrısı nasıl tarafınızdan olağan görülebiliyor ? Aynı fiyata yada 50-100 lira civarında daha başarılı bir makina olduğunda mevcut yada gelecekte ilgileneceklere bunun bilgisini vermek çorba eden cevaplar değildir. Sizin dediğiniz gibi makina tavsiyeleri şeklinde bir başlık var. Fakat forumda yakın zamanda bir düzenlemeye gidildi ve bu önei-tavsiye başlığı açıldı. Buradaki birçok öneri-tavsiye bu zamandan evveldir. Fakat gördüğünüz bazı alıntılarda öneri ve tavsiye değil de makinanın fotoğraf çekmekteki başarısı konuşuluyor. Karşılaştırma ile ispat etmek gerektiğinden karşılaştırılan makinayı alın gibi bir öneride bulunulmuyor. Dikkat ederseniz o fiyat aralığında şu şu şu var gibi birkaç farklı marka ve model adı geçiyor mesela !..

• Ne oluyo la burda ne oluyo la burda kavga etmeden doğüşün bakim:)
  • Nikon P500 kullanıcıları için açılan en verimli konu olmuş ! P500 ile alakalı herşeyi bulabilirsiniz :)
  • Fotoğrafı herhangi bir modda ya da manuel modda çektikten sonra 10 - 12 saniye kadar bekliyor. Deklanşöre yarım basmak veya önizleme moduna almak fayda etmiyor, 2. resmi çekene kadar ya poz kaçıyor ya da ben beklemekten sıkılıyorum.

Bu sorunla daha önceden karşılaşmış olan var mıdır?
  • Kullandığınız hafıza kartının özellikleri nelerdir bilgisini verebilir misiniz?
  • Toshiba SDHC 8GB hafıza kartı kullanıyorum.
  • Peki flaşlı çekimler arası mı bu 10-12 saniye bekleme ?
    Sanırım Class 10 hafıza kartı.
  • Aslında bu hafıza kartı bana yurt dışından gelirken makineyle birlikte geldi şimdi netten baktım da epey ucuz birşeymiş. Class 4. Flaşlı ya da flaşsız çok farketmiyor gün batımında güneşli havada karanlıkta flaşlı yani genelinde böyle tabi arada hızlanıp yavaşlama var ama genelde bir yavaşlık söz konusu.
  • Karttan olabilir diyeceğim bu durumda. Class 10 bir kart alın.
  • Yani donanımsal bir sorun değil. Ayrıca p500 için v1.1 den başka update yok sanırım? Dolayısıyla yazılımsal da değil. İlk başta başka bir hafıza kartıyla deneyeceğim.
  • Evet mümkün ise önce bir class 10 kart ile deneyin.
  • Arkadaşlar video kalitesi 1080p olmasına rağmen beni kapalı ortamda pek fazla tatmin etmedi Youtube'da kapalı ortamda mükemmel görüntüler var 1080p çekilmiş ama ben bunları elde edemedim.

Ayrıca uzak insan çekimi için hangi ayarları önerirsiniz kapalı mekanda.
  • karanlık genelde uzun pozlama etkili olur. ama hareket varsa işe yaramaz. denemede fayda var perde hızını düşük tutmaya çalış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcamlibel -- 2 Haziran 2012; 18:46:04 >
  • bu makineyi 3 aydır aktif olarak kullanıyorum.
    hazırladığım web sitelerinin fotoğraf ihtiyaçları için profesyonel olmayan masrafsız bir makine istiyordum. çok doğru tercih yapmışım.
    3 aylık tecrübemle şundan emin oldum yarı profesyonel çekimler yapıp profesyonel kalite istiyorsanız bu aletten uzak durun. gidin kaliteli lensler kullanabileceğiniz makinelere yönelin. ha diyorsanız adi bir makine olmasın işimi görsün çok pahalıda olmasın p500 ve ya 510 sizin için ideal.
    son cümlemide ekleyimde tatsızlık olmasın: bu görüşler bana ve tecrübelerime aittir. farklı düşüncede olan yarışmacı arkadaşlara başarılar diler saygılarımı sunarım.
  • Nikon, Coolpix serisine dahil SLR-benzeri yeni dijital fotoğraf makinesi modeli P500 ile kendi sınıfında zoom çıtasını daha da yükseltiyor. İleri-amatör ve yarı-profesyonelleri hedefleyen makinede 36X zoom bulunuyor.

Coolpix P500’ün 22.5mm geniş açıdan başlayan 36x optik Zoom-NIKKOR ED glass lens’i 810mm ultra zoom özelliğine sahip. Ürün 12.1 megapiksellik arkadan aydınlatmalı CMOS sensörü ile düşük ışık koşullarında bile başarılı sonuç veriyor.

Firma bülteninde belirtildiğine göre Coolpix serisinde çift işlemci de ilk kez P500’de kullanılıyor. Bu durumun elbette hem fotoğraf hem de video çekiminde performansı arttırması beklenir.

Bir makinede 36x zoom olunca, görüntü sabitleme (titreşim önleme) sisteminin de süper olması gerekir. P500 işte bu yüzden hem sensör kaydırmalı hem de elektronik sabitleme VR (Vibraction reduction) hibrit bir görüntü sabitleme sistemi kullanıyor.

Hareketli konuların çekiminde “pre-shooting cache” özelliği ile sürekli çekimde, deklanşöre tam basılmadan makine, bir seri fotoğraf çekerek kullanıcıya hız avantajı sağlıyor.

P500'de ayrıca Full HD (1080p) film ve kayıt sırasında fotoğraf çekebilme, otomatik odaklama yaparak zoom aralığını kullanabilme, yavaş ya da hızlı çekim, özel efektler ve kolay panorama modu, gibi özellikler de var.

Fotoğrafların ve HD kalitesinde çekilen filmlerin izlenmesi için makinede yüksek çözünürlüklü, 3 inç ebadında döndürülebilir ekran bulunuyor.

alıntı : ntvmsnbc

• Makineye kalitesiz diyen arkadaşları anlamıyorum. Yarı SLR olarak geçmesine rağmen tam profesyonel çekimler yapabilen bir makina. Üstelik manuel ayarlamalar yapabilme özelliği mevcut. Enstantane, diyafram, ISO... gibi özellikler ayarlanabiliyor. 36x zoom ile 5km öteyi bile çekebilirsiniz. 2 km ileriyi dibinizdeymiş gibi çekebilirsiniz. Full HD video çekimi, video çekimi sırasında videoyu durdurmadan fotoğraf çekebilme, 3inc döndürülebilir ekranın yukarı aşağı ayarlanabilmesi, yüz tanıma, otomatik sahne seçimi, otomatik mod, gece manzarası çekimi, gece portresi çekimi, siyah beyaz çekim, mikro çekim, flash ayarı, hareket algılama, HS film çekimi, bataryalı olması nedeniyle uzun süre giden pil (yedek batarya temin edilirse avantajlı oluyor. yaklaşık 70 tl civarı karfoda), ışık ayarı, arka aydınlatma, af alanı modu, odaklama ayarı, sarsıntıyı önleme, videolarda rüzgar sesi azaltma, kendi kendine çekim, 10x dijital zoom... daha sayamadığım onlarca özellik daha. 1,5 senedir kullanıyorum. Çok memnunum, çektiğim fotoğrafları çevremdekilere gösterince şaşırıp kalıyorlar. Tavsiye ederim.
    Eksi yönleri : video süresinin bir seferde 29 dk. ile sınırlı olması... Zaten 5 dakikadan fazla Full Hd çekim yapınca boyut çok yüksek oluyor. 29 dakikayı pek kullanmıyorsunuz. Videolara tarih atmıyor. Video çekimleri sürekli ışık olmadığı için gece vasat. Bunu da tripod yerine takılan harici ışıkla çözebiliyorsunuz.

Lens takılmayan tam profesyonel bir cihaz. Cİhazı anlamak ve kullanmayı bilmek gerekiyor. Manuel çekimlerde diyafram, enstantane ve ISO ayarlarının iyi yapılması gerekiyor.

• camii bulunduğum yerden 2 km uzakta...
    örümcek 5 metre uzakta...
    Uçak resmi çekmek hareketli nesneyi yakalamanın zor olması bakımından zahmetli. P500 ile kolay :)
    Savaş jetinin hızını tahmin edebilirsiniz.

Fotoğraflar kendi çekimlerimdir.

• Yaklasik bir yildir kullaniyorum herseyiyle mukemmmel ozellikle zoom bi harika

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cihaz çok güzel ama şu renk ayarı nasıl yaparım renkler çok soluk çıkıyor örnek bi resim kartepede çektiğim bi resim programla oynamadan pc de nasıl düzeltebilirim.
  • Arkadaşlar bende de CoolPix P500 var.Ben ''FLU'' çekim yapmak istiyorum iyi bilen bir arkadaş varsa anlatabilir mi? Şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.