Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Türk Nikon Dergisi Şubat 2013 Sayısı Yayında

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

Türk Nikon Blog üzerinde yayınladığımız yazılardan derleyerek oluşturduğumuz Türk Nikon Dergi‘mizin 2013 Şubat sayısıyla yine beraberiz. Şubat sayımızda 8-11 Ocak 2013 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2013 fuarı doğal olarak damgasını vurdu. Nikon yeni aynasız kamera ve lenslerinin yanı sıra yeni Coolpix kameralarını da CES 2013′de duyurdu ve tabi ki bu yeni ürünler dergimizde yerini aldık. Diğer üreticilerin ürünlerini de tabi ki unutmadık.

Türk Nikon Dergi Şubat 2013 sayısını yine dopdolu bir içerikle tam 54 sayfa olarak beğeninize sunuyoruz. Bu sayımızda ek olarak sizlere Kadir İrkin’in karelerinden Kula’yı sunuyoruz. Bu sayımızın konuk fotoğrafçısı Serkant Hekimci‘nin kaleminden Svetlana Eremina oluyor. Sibirya’da yaşayan Rus fotoğrafçının vizöründen başka bir İstanbul’a bakıyor olacaksınız.

Bu sayımızın kapağında Türk Nikon, Fotografium, Canon Türk organizasyonunda, Lukapu ve Buyaka AVM sponsorluğunda düzenlenen “Her Fotoğraf Bir Aşk” konulu fotoğraf yarışmasına da yer verdik. Birinciye Nikon D5200 hediye edilecek fotoğraf yarışmasına tüm fotoğraf severler katılabilir. Yarışmaya son katılım tarihi 17 Şubat 2013.

Her zaman olduğu gibi dergimizin içeriğine hızlı bir bakış atmadan önce Türk Nikon olarak 2013 Şubat sayımızda “tüm sevenlerin sevgililer gününü kutluyoruz”.

Türk Nikon Dergisi Şubat 2013 Sayısı

Yeni Çıkanlar:

Nikon 1 J3 ve Nikon 1 S1 Aynasız Kameralar Duyuruldu [CES 2013]
    Nikon Dijital Kompakt Kameralar Coolpix S6500 ve Coolpix S2700′ü Duyurdu [CES 2013]
    1 Nikkor VR 6.7-13mm f/3.5-5.6 ve 1 NIKKOR VR 10-100mm f/4-5.6 CES 2013 Etkinliğinde Duyuruldu
    Lexar Professional 1100x XQD Hafıza Kartı ve USB 3.0 Okuyucu Duyuruldu [CES 2013]
    Sigma Yeni 17-70mm f/2.8-4 ve 120-300mm f/2.8 Lenslerini Sundu [CES 2013]
    Ikelite ve Sea&Sea’den Nikon D600 için Su Altı Haznesi [D600 Housing]

İnceleme, Tanıtım, Haber:

Nikon Aynasız APS-C Kamera için Lens Patenti Aldı
    Nikon 70-200mm f/4G ED VR Lens için DxOMark Test Sonuçları
    Nikon 16-35mm f/2.8 VR Lens için Patent Aldı
    Adobe CS2 Premium Plus Artık Ücretsiz
    Nikon D5200′ün İçinden Toshiba Çıktı
    Nikon ViewNX 2.7.1 Duyuruldu
    Lens ve Kameranızı Aşırı Nemden Koruyun [BRNO dri + Cap]
    Nikon Kameralar ile Çekilmiş Birbirinden Güzel Kedi Fotoğrafları [Cats]

Fotoğafçının Rehberi :

Nikon D5200 Türkçe ve İngilizce Kullanım Kılavuzu Yayınlandı
    Hangisini Almalıyım? Nikon D5200 vs Nikon D7000 Özellikleri Karşılaştırma Rehberi
    En Güzel Manzara Fotoğrafı Çekmek için 10 Altın Kural
    Eski Lenslerin Nikon DSLR Kameralar ile Kullanımı

Röportaj, Konuk ve Test:

Konuk Fotoğrafçı Svetlana Eremina – Bir Başka İstanbul

ve son olarak her zaman ki gibi güncel Nikon fiyatları:

Güncel Nikon Fiyatları

Türk Nikon Gezi Fotoğrafçılığı Eki : Kadir İrkin – Kula

Gezmek, seyahat etmek, farklı insanları ve kültürleri tanırken yeni yerler keşfetmek, her zaman insan için yenileyici ve heyecan verici olmuştur. Türk Nikon Dergi‘de Temmuz sayısı ile birlikte sunmaya başladığımız konuk fotoğrafçı eki ile, başlatmış olduğumuz dergi eki kültürüne yeni yılda gezi fotoğrafçılığını eklemiştik. Türk Nikon Gezi Fotoğrafçılığı serisine ilginiz gerçekten çok güzel oldu. Türk Nikon dergisi Şubat 2013 sayısında Kadir İrkin bizi birbirinden güzel kareleriyle Kula’ya götürüyor. Daha önce Kula’yı gördüm diyenlerin bile dergimizin 26 sayfadan oluşan gezi fotoğrafçılığı ekini mutlaka okumasını tavsiye ederiz.

Güncel ve eski sayıları okumak için ;

http://www.turknikon.com/dergi/

• sabah sabah bir ay çalışması da benden olsun. sabah 5:30 da çektim . uykum kaçınca dedim bir deneme yapayım dedim. bu sefer imageshack.us sitesinden yükledim, herhalde exif bilgileri görünür artık

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

sabah sabah bir ay çalışması da benden olsun. sabah 5:30 da çektim . uykum kaçınca dedim bir deneme yapayım dedim. bu sefer imageshack.us sitesinden yükledim, herhalde exif bilgileri görünür artık

Pardon... yanlış mesaj... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 1 Şubat 2013; 17:42:04 >

• @jiddi, bu arada bilgin olsun imageshack sitesinde 4608*3456 çözünürlükteki fotoları too big diyerek upload etmiyor. yani bazı daha önce yüklediğim fotoları bu site üzerinden yükleyerek tekrar düzenledim fakat o hacimli fotoları yükleyemedim. sanırım 2 mb lık bir üst limit var. varsa başka bildiğin upload sitesi ordan yüklemeye çalışırım. zaten biraz da 16 mp foto çekmemem bu yüzden. upload etmek sorun oluyor, zaten bilgisayarımda da o farkı göremediğim için genelde daha düşük çözünürlük kullanıyorum.
  • quote:

sabah sabah bir ay çalışması da benden olsun. sabah 5:30 da çektim . uykum kaçınca dedim bir deneme yapayım dedim. bu sefer imageshack.us sitesinden yükledim, herhalde exif bilgileri görünür artık

Fotoğrafları beğendim, paylaşım için teşekkürler.

• quote:

@jiddi, bu arada bilgin olsun imageshack sitesinde 4608*3456 çözünürlükteki fotoları too big diyerek upload etmiyor. yani bazı daha önce yüklediğim fotoları bu site üzerinden yükleyerek tekrar düzenledim fakat o hacimli fotoları yükleyemedim. sanırım 2 mb lık bir üst limit var. varsa başka bildiğin upload sitesi ordan yüklemeye çalışırım. zaten biraz da 16 mp foto çekmemem bu yüzden. upload etmek sorun oluyor, zaten bilgisayarımda da o farkı göremediğim için genelde daha düşük çözünürlük kullanıyorum.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Evet, o olay benim de başıma gelmişti. Fakat fotoğraf makinasının fotoğraf kalitesini incelemek üzere bir fotoğraf paylaşmıyorsak zaten o kadar büyük fotoğraflar yüklememizin gereği de kalmıyor. Güncel monitörler 2 megapixel gösterebiliyor, detaylı bakmak isteyen olursa diye biz bunu 5 megapixele bile ufaltıp yüklesek fazlası ile yeterli bence.

• bugün kapadokyadaydım ve biraz fotoğraf çekeyim dedim. makineyi yanıma almıştım ve bir kaç güzel hayvana dair kareler yakaladığıma inanıyorum. hoşunuza gider umarım fotoğrafların üzerine tıklayarak detayları incelemenizi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 3 Şubat 2013; 21:59:57 >

• bir iki fotoğraf daha

• Bir balon uçuşuna katıldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 4 Şubat 2013; 22:21:41 >

• quote:

Bir balon uçuşuna katıldım

fotoğraflar iyi hocam yukarıdakiler de dahil yakın çekim güvercinler hariç

• @Arrow.- , hayrola güvercinlerin nesini beğenmedin. onda da arka plan flulaştırma çalışması yaparak aynı zamanda öndeki objeleri yani güvercinleri net almak istedim. bu arada sen nick'ini niye değiştirdin, ne güzel nickin vardı senin
  • @norton772
    İlk kedi portresi çok iyi netlik olarak.
    Güvercin kafası 1024x768 pixel olmasına rağmen ISO kumlanması hayli görünür durumda. Fotoğraftan kesit alarak mı elde ettiniz o kareyi ?
    Balonlar çok güzel... Renklerin düzeltilmesi gerek, tonlamanın falan.
    Mesela bakın...
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü -  Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Şubat 2013; 1:06:00 >

• @jiddi, tonlamalar nasıl düzeltilir bilmiyorum, anlatırsan sevinirim. bu arada evet o güvercin kafası var olan fotodan bir kare kesit alınarak oluşturuldu ve haliyle kalite düşüyor. ama maksadım biraz arka plan flulaştırmasını göstermekti. yoksa asıl fotoyu bir üstte paylaştım zaten. bir de bazı fotoların çözünürlüğünü az da olsa azaltmak zorunda kaldım çünkü yüklemesi biraz sıkıntı oluyor. hatta bundan sonra muhtemelen hep 1024 p ye küçülterek yüklemeyi düşünüyorum. yada varsa imageshack'e daha düşük yükleme metodu, anlat öyle de yaparım. ben pek anlamam o işlerden. ama güzel kareler yakalamayı beceririm, yani fotoğrafçı gözüyle bakarım biraz kendimce
  • Ben Photoshop ile yapıyorum. Sizde var mı ? Var ise basit bir şekilde ekran görüntüleri ile anlatabilirim... Hepsi 4-5 adımlık bir şey. Bence fotoların biraz ufaltılmasında sakınca yok. Test ve inceleme fotoğrafı olmadıktan sonra ufaltılmalı bile hatta. 1024x768 de çok ufak bence. Hani biraz detay da görünsün diye 1600x1200 en ideali diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Şubat 2013; 8:59:18 >
  • ücretsiz bir program ise indiririm ilk fırsatta, sonrasına da bakarız indirince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu ürünün makrosu 1 cm e kadar izin veriyor mu? Yoksa makro 2 cm mi?
    Bilgi verir misiniz? Bir de video çekerken zoom yapınca bulanıklaşma oluyor mu?
  • @arycanda66, hiç ölçmedim açıkçası. Ama Kapadokya'da çok güzel fotolar çektim, orası kesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

Arkadaşlar bu ürünün makrosu 1 cm e kadar izin veriyor mu? Yoksa makro 2 cm mi?
    Bilgi verir misiniz? Bir de video çekerken zoom yapınca bulanıklaşma oluyor mu?

Nikon P510 makinenin makrosu 1 cm. dir. Bir inceleme sitesinde 2 cm. olarak yanlış yazılmış. Zoom da bulanıklaşma olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOBIUS -- 8 Şubat 2013; 20:57:40 >
  • kapadokyadan bir kaç foto daha

• Meraba..

09/02/2013 itibari ile benimde bir nikon p510 var artık..

öğrenmek istediğim bi kaç nokta var.. öncelikle seri çekim nasıl yapabiliyorum.. öğrencilerimi müsabaka esnasında seri bir şekilde fotolarını çekmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim.. şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.