Şimdi Ara

Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
945
Cevap
22
Favori
68.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba:) halen daha makine aramaktayım ve bir soru canon sx40hs ile nikon p510 performans farkları nasıl?
    canon 12 megapiksel oluşu bende bir olumsuz durdu ama bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyro61

arkadaşlar merhaba:) halen daha makine aramaktayım ve bir soru canon sx40hs ile nikon p510 performans farkları nasıl?

Hocam megapixelin tek başına çok oluşu bir anlam ifade etmiyor. Diğer türlü karşılaştırma yapamam çünkü öbür ürünle ilgili hiç bir fikrim yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar merhaba:) halen daha makine aramaktayım ve bir soru canon sx40hs ile nikon p510 performans farkları nasıl?

12 mp oluşu daha iyidir aksine. Siz nerede 12 mp fotoğrafa bakabiliyorsunuz ? Hiç buna dikkat ettiniz mi ? Monitörde ? Olsa olsa en çok 1920x1080 = 2 megapixel ! Baskıda büyük baskı bile alsanız 5-6 mpixel fazlası ile yeter! LCD TV'de mi ? Full HD çözünürlük 1920x1080'dir yine sizin göreceğiniz 2mpixel fotodur orada da !.. Göremeyeceğiniz şeye daha büyük diye sadece extra masraf yaparsınız. Yanlış da bir şey dememek için kendimi tutuyorum ama yani üreticinin size yutturmak için oraya büyük rakamlar koymasına kapılmaya ne de hazırız !.. Bugün için 5-6 mpixel yeter rahat rahat, haydi siz "O kadar da değil" dersiniz diye olsun 9-10 mpixel. Dahası gerçekten de çok gereksiz bu tip makinelerde. Çünki sensörleri küçücük, 10 megapixel üzerinde artık zırvalıyorlar-saçmalıyorlar ama işte kimse 12-14-16 megapixel görüntüyü 1:1 ölçekte açıp bakmadığından bu berbat sonuçları göremiyor ve büyük megapixeli bir halt zannediyorlar. Siz hiç baktınız mı 16 megapixellik bir fotoğrafın bir bölümüne tam boy açıp ?
    -
    * Mesela burada örnek makinaların tam boy çektikleri fotoğrafı eğer 1'e 1 boyutta bassak, göreceğimiz gerçek fotoğrafa bakabildiğimiz bir test yapılmış. * TIKLAYIN BAKIN *
    -
    Şimdi buradaki makinalardan P510'un çektiği bu test fotoğrafına 1'e 1 boyutta baktınız yukarıdaki linkten. Dediğim gibi normalde kimse bu boyutta bakmadığından, ekranında TV'sinde falan en çok 1920x1080pixel = 2 megapixel baktığından aslında görebildiğimiz şöyle bir fotoğraf
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü - P510 ile yukarıdaki fotoğrafı ekranınızda görün. Normalde web tarayıcınız bu 16mp'lik fotoğrafı ekranınıza sığdırarak tamamını görebileceğiniz şekilde açacaktır. Eğer fotoğrafa tıklarsanız o zaman 1'e 1 boyutta, gerçek halini göreceksiniz.
    Yani ? Bu durumda neden asla görüp kullanamadığınız fazladan megapixele fazla para ödeme yapıyorsunuz yada yapmak istiyorsunuz ? !
    -
    Bu da yine aynı fotoğrafın 850 TL'lik bir başka makina ile çekilmiş hali - 12 mp.
     Nikon Coolpix p510 Kullanıcıları Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mart 2013; 12:36:28 >

• @jiddi,
    Teşekkür ederim gerçekten yorumların için yani yorumlarını destekleyerek anlatıyorsun, sağol. Sende hangi makine var şu an ve memnun musun eksileri artıları...
  • bu arada canon sx40hs yazmısım sx50hs olacak :) 1300 civarı fiyatı var öneren çok kişi var
  • quote:

@jiddi,
    Teşekkür ederim gerçekten yorumların için yani yorumlarını destekleyerek anlatıyorsun, sağol. Sende hangi makine var şu an ve memnun musun eksileri artıları...

Rica ederim... evet, kaynaklı, kanıtlı destekleyerek yorum yapmaya çalışıyorum ki ben dediğim için değil de gerçeklerin öyle olduğu için inanılır olsun. Yoksa ben de şaşabilirim. Bende 12 megapixel bir makina var. Oldukça fazlası ile memnunum. Yukarıdaki test fotoğraflarında Olympus pen e-pm1 var, bendeki onun gövde olarak bir üstü ama fotoğraf kalitesi olarak 1'e 1 aynısıdır. Eksi olarak nesi daha iyi olabilirdi diyecek olsam çok şey isterim ki müşteriyiz istemeliyiz de bence. Yani biz bize verileni alıp da "Hah işte bu süper" dememeliyiz. Üretici elde edebileceği en yüksek kar ile ürün üretip-satmayı düşünür. Tüketici de verebileceği en düşük fiyatla en iyi ürünü almak ister. Ben üretici olmadığıma göre 10.000 liralık makina da alsam onun eksiklerini görmem, bulmam, bilmem ve söylemem gerekir. Bir tüketici bir şirketin bir ürünü hakkında övgü dolu ve kusursuz bir ürün olduğu gibi şeyler söylüyor ise o tüketici değildir bence. Ne ise, benim makina Olympus pen e-pl3 modeli... İsterim ki birkaç ayar programladığım menüsü olsun yada mod tekerinde mesela P,A,S,M gibi bir de U1, U2 gibi kullanıcı ayar1, kullanıcı ayar2 gibi seçenekleri de olsa. Bunlar bazı durumlarda hiç menüye girmeden önceden hazırladığınız bir ayarlamanız olsa. LCD ekranının Canon, Panasonic ürünlerindeki gibi daha fazla yöne hareket kabiliyeti olmasını isterim. Bir de en güzeli sanırım d-slr'lardaki gibi 50mm sabit odaklı F1.8 diyaframlı ucuz bir lensi de olsun şöyle 300-400 TL'ye alabileceğimiz . Video konusunda zayıf değil ama bir Panasonic gibi de başarılı değil, bu yönünün de geliştirilmesini isterdim. Daha sayabileceğim ufak, çok önemli olmayan ama olsa makinayı çok daha üst düzeye taşıyacak olan detaylar da var. Misal batarya ömrü 330 fotoğraf, bunun 400 küsür olmasını da(çok aç gözlü değilim bakın 500 falan demiyorum) isterim...

• jiddi hocam çok alem adamsın harbi ver muhabbeti sana geç karşına dinle yani. bu makine seçimi beni bayağa zorlayacak bakalım.
  • Nikon P510 için bazı sitelerde gördümki 3D resim ve 3D video özelliği belirtilmiş. Bu doğrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Nikon P510 için bazı sitelerde gördümki 3D resim ve 3D video özelliği belirtilmiş. Bu doğrumudur ?

Böyle büyük markaların ürünlerinin özellikleri hakkında "bazı siteler" e bakmanıza gerek yok ki. Kendi resmi sayfasında ürünlerinin detaylı özelliklerini veriyorlardır. Vermiyor ise saçmalıyorlardır !.. Öyle ya sana ürün satmak isteyip de özelliklerini saklamanın ne gibi bir doğru mantığı olabilir ?
    -
    http://www.nikon.com.tr/productitem.php?pid=1472-91219c09e6&display=technicalspecifications
    Yukarıda adresini verdiğim resmi sitesinde der ki
    Otomatik Program Modu Otomatik sahne seçimi, Portre, Manzara, Spor, Gece portre, Parti/iç mekan, Plaj, Kar, Gün batımı, Alacakaranlık /şafak, Gece manzara, Yakın çekim, Yemek, Müze, Havai fişek gösterisi, Kopya, Ters ışık, Panaroma yardımcısı, Evcil hayvan portre, 3D fotoğrafçılık
    -
    Buradan da yine resmi sitesinden broşürünü indirip bakabilirsiniz -http://www.nikon-asia.com/resources/common/web/brochure/Digital%20Compact%20Cameras/2012%20Spring/Nikon_COOLPIX_2012_Spring_Catalogue_EN.pdf
    -
    İngilizce kullanıcı kitabı -http://nikonasia-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/7426
    Benim hoşuma gitmeyen bir şey de budur ama çoğu üreticinin Türkçe kullanım kılavuzu PDF olarak indirilemiyor ülkemizde. Oysa bir ürün almadan evvel kullanıcı kılavuzunu indirip makinanın neleri nasıl yapabildiğini öğrenmek bana göre çok faydalı bir bilgi edinme şekli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mart 2013; 23:00:10 >

• Teşekkürler bilgi için, ben P510 ile PANASONIC DMC-FZ150 arasında bir tercih yapmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Nikon P510 için bazı sitelerde gördümki 3D resim ve 3D video özelliği belirtilmiş. Bu doğrumudur ?

3d özelliği var ve ben denedim ama bunu görebilmek için bir de 3d gösteren bir televizyon lazım tabii. Ben denedim evdeki televizyonda gerçekten de özellikle derinliği görebileceğimiz bir foto olduğu takdirde derinlik görebiliyoruz fotoğraflarda. Yani doğru 3 boyut olayı

• 3D özelliği video çekiminde de varmıdır. Genelde 3d SBS formatında çekim yapıyor bu tür makinalar. Yan yana türden görüntü ile çekim yapan deneyen oldumu acaba ?
  • Meraba arkadaşlar bende katıldım.10 ay önce yurtdışından almıştım 800 liraya.İlk foto makinam..çok çok iyi ama bir de tam manasıyla kullanabilseydim..Hangi özellikleri ne işe yarıyor, hangi durumlarda hangi ayara almam gerekiyor hiç bilmiyorum..
  • @kemalb, 3d video çekimi yok, hem nasıl yapacaksın ki onu? foto yapabiliyorsun çünkü ilk fotoyu çekiyorsun sonra ikinci için biraz sağa yada sola giderek çekiyorsun. bu da fotoya derinlik katıyor 3d tv'de baktığında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben bu makina ve canon 650 d arasinda kaldim. Bir yanim bunu al daha suya sabuna dokunma diyor. Diger yanimda 650 yi al dslr isine gir diyor. Ama makina fiyatlarindan cok lens olayi gozumu korkutuyor. Ben daha cok manzara cekmekten hoslaniyorum. Nikon gece cekimlerinde ve los isik bina ici cekimlerinde problem yasarmiyim? Kisacasi bu makinayi bana onerirmisiniz... kafam cok karisik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa Arkadaşlar Ben Bir Makine Alıcam Nikon P510 ve Nikon D3100 arasında kaldım.
    Hangsini Önerirsiniz.

Bir Yandan Nikon P510'u almak istiyorum ama nikon p510 yarı pro. diyorlar almışken tam pro al diyorlar

Siz hangisini önerirsiniz bir yardımcı olsanız.
  • Kalem pilli olan makineyi tercih edin arkadaşlar yarı yolda kalmazsınızz
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresandukk

Sa Arkadaşlar Ben Bir Makine Alıcam Nikon P510 ve Nikon D3100 arasında kaldım.
    Hangsini Önerirsiniz.

Bir Yandan Nikon P510'u almak istiyorum ama nikon p510 yarı pro. diyorlar almışken tam pro al diyorlar

Siz hangisini önerirsiniz bir yardımcı olsanız.

Lafa değil işe bakın
    Mesela 800 ISO, düşük ışıklı ortamlarda daha da yükseğe çıkabilirsiniz.
    * TIKLAYIN BAKIN *
    -
    ISO 100'de çekerim derseniz bile fark var,
    * TIKLAYIN BAKIN *
    Yani, biri ne diyora gerek yok hiç. Makina ne yapıyor kendi gözlerinizle görür tercihinizi yapabilirsiniz aslında.

• almayı düşündüğüm iki kamera karşılaştırması canon sx50 hs benim için ön planda ancak panoramik fotoğraf çekimi yok sanırım orayı anlamadım ve tabiki nikon p510
    tıklayın

bir sorum var şimdi bu kıyaslama çekilmiş fotoğraf üzerinde yakınlaştırma mı yapıyor. yoksa başka bir durum mu. kanaatimce her iki fotoğraf da bu netlikte fotoğraf çekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyro61 -- 3 Nisan 2013; 8:34:42 >

• quote:

almayı düşündüğüm iki kamera karşılaştırması canon sx50 hs benim için ön planda ancak panoramik fotoğraf çekimi yok sanırım orayı anlamadım ve tabiki nikon p510
    tıklayın

bir sorum var şimdi bu kıyaslama çekilmiş fotoğraf üzerinde yakınlaştırma mı yapıyor. yoksa başka bir durum mu. kanaatimce her iki fotoğraf da bu netlikte fotoğraf çekebilir.

Orda detaya inilmiş tabii ki. Uzaktan bakıldığında birbirine yakın değerler sunar. Normal bakıldığında çok aşırı farklar olmayacaktır

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.