Şimdi Ara

NIKON COOLPIX P900 Hakkinda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, bu makinayi begendim zoom yapmasi cok hosuma gitti. Piyasasi 2000 civari degisiyor. Sizce bu makinayi almalimiyim iyimidir? Yoksa dslr mi almam iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Arkadaslar merhaba, bu makinayi begendim zoom yapmasi cok hosuma gitti. Piyasasi 2000 civari degisiyor. Sizce bu makinayi almalimiyim iyimidir? Yoksa dslr mi almam iyi olur

Bunu alırsanız foto kalitesi d-slr'a oranla vasat.
    Fakaat,
    Lensi değişmediğinden üzerindeki ile işte her ihtiyacınızı zum açısından görür.
    D-slr alırsanız kit lens ile mesela tahminim minimum +2 lens daha alırsınız (Tabi zamanla, kullanıp ihtiyaçlarınıza göre 2 lens alırsınız). Dolayısı ile toplam maliyeti 3-4 bin TL.'ye varabilir !.. Varabilir diyorum çünki 2.el lens almam derseniz, işte ne biliyim bir makro lens alayım derseniz 1.000 liradan aşağı makro lens yok falan gibi. (Manuel lenslerde 100-150 $'lara var tabi, makro için diyorum)

Şu başlığa bakmışsınızdır sanırım ,https://forum.donanimhaber.com/m_119932707/tm.htm

Ay çek, ne bileyim tee en uzakları çek ama fotoğraflarında hani nerede ise cep tel kalitesi olsun ! Sonra bir bak, koca aleti taşıyorum ediyorum, iyi bir cep tel de bu kalitede foto çekiyor ama diye düşün, 2.000 TL. verdim ama buna de falan... Sizi bilemem de beni intihara sürükleyebilir ! Tamam abarttım amma forumda biraz gezinin bu tip makinaları alan-kullanan pek yok. Bu yüksek zum olayı saman alevi gibi parlayan bir heves. Çünki çekebileceğiniz şey çok yok, hele bir de öyle foto kalitesi iyi olmadı mı ? Hani Ay çekiyorlar, iyi-güzel amma açın bakın 50 tane Ay fotoğrafına %90 Ay hep aynı ay. Ben de gittim yüksek zumlu bir lens aldım 3-5 kez Ay çektim, çekilmiş Ay fotolarına baktım ve sonra "Yahu fotokopi makinası olmuşuz" dedim. Birisi hadi daha iyi kalitede, öteki daha beter falan amma kompozisyon aynı. İçinde bir küre Ay olan bir sürü foto çek, müthiş bir beceri, accayip bir keyif falan yani . Hani bazı videolar vardır, böyle hücre boyutundan samanyoluna kadar hızla geçer. Bir nevi aslında insan ve Dünya evrende ne miniciktir veya Dünya'yı ortada düşünürsek yakın çevremizde yıllardır fotoğraflamakla bitiremediğimiz sürekli değişen bir yaşam var. Ay ? Herhalde 50 yıl önceki Ay fotoğrafı ile bugünki Ay fotoğraflarında Ay aynı Ay'dır hala. Benim gördüğüm yüksek zumlu lensler ile güzel işler ancak kuş fotoğrafçılığında, havacılık alanında (uçak ve hava gösterileri vb.) güzel sonuçlar için kullanılıyor ve de çok iyi fotoğraflar görüyorum. Bu alanda da bu Nikon P900'ü kullanana rastlamadım hiç. Benim için bu da bir kanıt. Ne için kanıt ? Bu makinayı alanların çoğu sanki ne yapacağını bilmeyen, bir nevi almadan önce hayal kurmamış ve alınca "Off be deli zum var, Ay'ı bile çekerim" kadar hayal edebilenler. Çoğu dedim, illa ki azınlık birkaç kullanıcı bilerek, ne aldığını-neden aldığını ve bununla ne yapacağını bilerek alanlar da vardır. Ne bileyim işte işinle alakalıdır falan gemi fotoları vs. çekersin belki olabilir ama gemiler de fotoğrafçılık alanında öyle çok seyri hoş foto modelleri değildirler. Siz hiç bugüne kadar şöyle "Vuay ! Gemiye bak be, amma şahane fotoğraflamış" dediğiniz bir fotoğraf gördünüz mü ? Belki benim bakış açım böyledir, ciddi sordum hani.

D-slr alınır ise uğraştırır. Fotoğrafçılığı sadece eldeki makinanın yetenekleri ile sınırlı olarak öğrenme kısıtlılığınız olmaz. Çünki 50-100 TL'ye manuel lens bile alır bambaşka bakış açıları ile fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu makinada ise temel fotoğrafçılık tekniklerini öğrenirsiniz, gövdedeki yazılımın sunduğu eğlenceli yönleri ile ilginç işler yapabilirsiniz ama foto kalitesi her daim d-slr'ın gerisinde olarak... A bir de şu müthiş soruyu kesin sorarsınız "Arkaplanı öldürmek için hangi ayarlarda çekmem lazım ?" Müthiş derin bir sorudur bu. Öldürmek istersiniz, ölmez ! O kadar bazuka gibi namlulu aleti almışsınız, arkadaş 99 canlı arkaplan sizi bulur ölmek nedir bilmez işte !

Siz kendinize "Ben bu fotoğraf olayına ciddi ilgi duyuyorum, uğraşacağım" diyebiliyorsanız ben d-slr ( yada aynasızlar da artık d-slr'lardan hiç geri değil hatta çoğu d-slr'dan iyiler bile ) alınır.
    Yok, "Ben o lens ne, bu niye, aman bir de onlarla uğraşamam, boşver biraz foto kalitesi kötü ise ben kendi keyfime göre çekerim aleme fotoğraf göstereceğim diye ne kasıcam, bizimkiler görsün yeter. Zaten beğenmek zorundalar " falan gibi düşünüyorsanız P900 alınır.
    Eğer P900 alır da bu hobi sizi sarar ise 2 seneyi geçmez tahminim ya bir d-slr yada aynasız alırsınız.
    Başka markaların da benzer çok x'li zum yapan makinaları var(dı). Onlar da bi çıktıklarında 3-5 ay gürültü yaparlar forumlarda. Sonra bakarsın 1 senesi geçmeden ne ses çıkar ne seda. Ne bunlarla çekilmiş iyi fotoğraf görürsünüz ne bir yaşam belirtisi. Ben zaten bu tip makinaları alanlardan da şüpheleniyorum ! Ajanlar mı alıyor nedir. Nerelerde kullanıyorlar ise bu tip makinaların yeni modeli çıktımı ammaaan sanki fotoğraf dünyasında çağ atlandı. Bir muhabbet dönüyor ki sorma. E peşi sıra onca öven, yazan eden kayboluyor. Artık ne fotoğrafı çekiyorlar ise demek ki çok gizli ki paylaşmıyorlar. Evet, 2-3 kişi paylaşan oluyor ama yoksa 1-2 kişi mi demek daha doğru olur ! Yani işte bu tip makinalar (d-slr like) sizi yalnızlığa iter-sürükler. Peşi sıra yukarıda dediğim gibi intihara bile götürebilir !

Hikaye,
    "Yahu ne güzel ilk çıktığında forumda 5-6 arkadaş birbirimizi gaza getirip aldıydık şundan. İlk birkaç ay da epey Ay fotoğrafları falan paylaştıydık ama haa . Gerçi hepsi de birbirinin aynısı Ay idi !.. Ne ise ki benim gemi fotoğraflamam ile çekim imkanlarımız biraz genişlemişti ve konuya yeni bir hayat gelmişti. E o da 1 ay sonra söndü. Peşi sıra diğer arkadaş makro fotoğrafı paylaşınca da böceklerle doldurduk konuyu ne güzel günlerdi... Hepsi hepsi bakıyorum da 6 ay sürmüş. Nerde bunlar şimdi ? Nereye çalışıyorlar Si Ay Eyyy mi Ef Bi Ayyy mı !? "

Bakınız Panasonic FZ1000, FZ200, Fujifilm HS30-35, HS50, Canon SX530 HS, SX50 HS, Sony HX300, HX400 gibi modeller de bu tip makinalardandır. 2-4 senelik makinalar.
    Mesela Canon 650D'de 4 yıllık makinadır ama hala takır takır kullananlar vardır, hala 2.el piyasası vardır. Hatta daha evvelki modelleri 550D,600D'leri bile... Nikon D5100'ü bile halen takır takır kullananlar vardır. İşte ne bileyim aynasızlardan Olympus E-M5, PEN E-P5, E-PL5 kullanımı çok aktiftir. Panasonic aynasız kullanımı aktiftir. Fujifilm X serisi aktif kullanımı çoktur. Sony aynasızlar da böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Eylül 2016; 11:07:17 >

• Hocam cöp yazıp geçeydin niye uğraştın o kadar.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam emegine saglik usenmeyip yazmissin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Hocam emegine saglik usenmeyip yazmissin :)

Çöp değil ki çöp diyeyim. Hedefini bilen için, ne aldığını ve makinanın yapacaklarını bilen için iyi bir alet. Ben olanları, gördüklerimi yazdım. Bir de bu olanlardan yola çıkarak olabilecekler hakkında biraz masal yazdım. Kanıtları bu ve bir çok forumda kendileridir bu makinaların zaten oradan da bakılabilir. Kendime, soran arkadaşıma ve ileride bu konuya bakacak arkadaşlarıma saygımdan dolayı böyle açıklayarak uzun yazdım. O ifadeyi de hiç sevmem, ancak gırgırına yazarsam o olabilir.

Siz de sağolun _conscript_ umarım sizi memnun edecek bir sonuca ulaştırmaya faydası olur yazdıklarımın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NIKON D3100 KLUBU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.