Şimdi Ara

Nikon D 70S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.Nikon Coolpix P2'den Nikon D70S'ye geçiş yaptım.İlk defa SLR türü bir makina kullanacağım. Bu makina ile ilgili görüşleriniz nelerdir.Ayrıca kutudan çıkan aşağıdaki iki lens arasındaki fark nedir.

Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX Zoom-Nikkor Lens
    Nikon 70-300mm Zoom Lens

Teşekkürler...

• Hayırlı olsun , güle güle kullan.. Makine seçimin güzel, lensler hele 18-55 kaliteli bi lens.
    İşte bu makineyi herşeyiyle , tabiri caizse "yemen" baya baya zevkli zamanını alır, seni bi profa çevirir. bi gün batımı,doğuşu,şelale,ağaç,yaşlı teyze falan gördüğünde artık hemen kadrajlama falan yapıcan kendi kendine.. makineni arican " Kafayı yiycen yani.. "

Tekrar güle güle kullan...

• BzBz teşekkürler....

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..

Teşekkürler...
  • Arkadaşlar,

Ordamısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BzBz

Hayırlı olsun , güle güle kullan.. Makine seçimin güzel, lensler hele 18-55 kaliteli bi lens.
    İşte bu makineyi herşeyiyle , tabiri caizse "yemen" baya baya zevkli zamanını alır, seni bi profa çevirir. bi gün batımı,doğuşu,şelale,ağaç,yaşlı teyze falan gördüğünde artık hemen kadrajlama falan yapıcan kendi kendine.. makineni arican " Kafayı yiycen yani.. "

Tekrar güle güle kullan...

su lafin birseyi hatirlatti bana,nedense bizde yasli teyze/amca,kedi,gundogumu veya batimi gibi seylere ozel bir merak var,nerde bir yasli teyze/amca gorsek hemen sert kontrastli siyahbeyaz bir foto cekmeye calisiriz (Bunu cok tartismistik foto sitelerinde)

iugunduz hayirli olsun kazasiz belasiz kullan.18-55 ozellikle mukemmel sonuc verebilir guzel bir kompozisyonda.
    d70 de ise hernekadar cok fazla yenilik getirmedigi icin elestirsede kalitesine diyecek yok.

• 18-55 olan lens genel cekimlerde kullanacagin bir lens oyle bir ekstarsi olan bir lens degil ani cekimleri icin uygun bir lenstir fakat makro ( cok yakin ve portre cekimleri kastediyorum ) cekimlerde veya manzara cekimleri icin pek uygun degildir........ 2 objektif ise tele cekimler icin kullanilabilecek zoom kapasitesi yuksek bir lens diyafram degerlerinide yazsa idin yorum yapmak daha kolay olacakti bizler icin ama oda guzel bir lenstir nede olsa nikon ...... simdilik tek eksik lensin makro cekim yapmak icin kullanacagin sabit odakli 1:1 buyutme oranina sahip bir lens......... bu arada makinan cok guzel hayirli olsun
  • Teşekkürler arkadaşlar,

Makro çekim yapmak için lens tavsiye edermisiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zalman

18-55 olan lens genel cekimlerde kullanacagin bir lens oyle bir ekstarsi olan bir lens degil ani cekimleri icin uygun bir lenstir fakat makro ( cok yakin ve portre cekimleri kastediyorum ) cekimlerde veya manzara cekimleri icin pek uygun degildir........ 2 objektif ise tele cekimler icin kullanilabilecek zoom kapasitesi yuksek bir lens diyafram degerlerinide yazsa idin yorum yapmak daha kolay olacakti bizler icin ama oda guzel bir lenstir nede olsa nikon ...... simdilik tek eksik lensin makro cekim yapmak icin kullanacagin sabit odakli 1:1 buyutme oranina sahip bir lens......... bu arada makinan cok guzel hayirli olsun

Nikon 70-300mm f/4-5.6 AF Zoom Lens

Sizce nasıl?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.