Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

@Partis Temporus Lens hangisi Arkadaki bokehler biraz daha büyük olsaydı çok tatlı olurdu

18-55 ile çektim croplanmış bir fotoğraf o yüzden arka kısım fazla flulaşmadı ama blur tonuyla bu kadar düzelttim daha fazla olursa biraz bozulur gibime geldi
  • Selam arkadaşlar,

Bu forumda çok yararlı bilgiler var, ilgiyle takip ediyorum. Ancak çok fazla bilgi olduğundan gerçekten insanın kafası karışıyor... Şahsen benim öyle, benim kompakt bir makinem var, iş yerimde dslr bir nikon d3000 var ama artık kendime ait bir dslr almak istiyorum. Kompakt makinem canon, bir teknoloji mağazasında inceledim ama canon un dslr sinin de menüsü daha basit bigi geldi (iş yerinde nikon kullanıyoruz ama öyle sanatsal fotoğraf çekmiyoruz, alelade ölçü, tasarım veya referans fotoları) ben özellikle mega pixel inden ziyade makinenin gerçek netliği ile ilgileniyorum çünkü asıl amacım makro fotolar...

Buradaki bilgileri okudum ve bir sitede de kıyaslama yapılıyor artıları - eksileri ve

canon 600d nin 17,9 MegaPixel olmasına karşın TekliPixel i 18.5 µm² ve
    nikon un 14,2 MegaPixel olmasın a karşın TekliPixel i 25.1 µm² !

şimdi TekliPixel in (bilmeyenler için: Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder. Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir) Faktörü nedir? Fotoğrafta netlik/keskinlik açısından önemli olan MegaPixel midir? Yoksa TekliPixel midir? ve sensör boyutlarıda önemli tabii, nikon d3100 un sensörü: 23.1x15.4 mm APS-C Canon 600d nin sensörü : 22.3x14.9 mm APS-C

Şimdi bu konuda bilgi sahibi arkadaşların bu bilgiler ışığında şu makine daha net ve keskin fotoğraflar çeker yada şu makine bunarın hepsinden daha net ve keskin fotoğraf çeker diyebilir mi (fiyat aralığı bu makinelerin muadili olursa sevinirim)

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim, lütfen beni bu düşüncelerden kurtarın ve artık bir karar vereyim... Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtalanekspresi -- 11 Şubat 2013; 11:56:21 >

• Arkadaşlar pil sorunumu yazmıştım daha önce. Pili 2.kez doldurduktan sonra 350 400 fotoğraf çektim bunların 300 ü flaşlı çekimdi. Şu an pil tek diş düştü. İyi bir performans sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngiN 71

Arkadaşlar pil sorunumu yazmıştım daha önce. Pili 2.kez doldurduktan sonra 350 400 fotoğraf çektim bunların 300 ü flaşlı çekimdi. Şu an pil tek diş düştü. İyi bir performans sanırım :)

evet normal, 300 flaşlı çekim çok iyi hatta
  • Herkese merhaba. Adım Levent. Uzun zamandır forum üyesiyim ama pek aktif olamıyordum. Bundan sonra amatör olarak aranıza katılmayı istiyorum. Kabul ederseniz sevinirim Nikonun tartışmasız bir marka olduğunu biliyorum ama özellik ve uygun fiyatından dolayı D3000 ile canon 1100D arasında kalmıştım. Fakat konuyu baştan sona okuyunca az bir fark vererek D3100 almaya karar verdim. Umarım doğru seçim yapmışımdır. Tabi önerilere açığım. Bu konuda çok yeniyim ve daha önce hiç slr kullanmadım. Ama geçenlerde teknosada elime alıp inceleyince aşık oldum diyebilirim

Yalnız bir iki sorum olacak.

1. Öncelikle hangisini önerirsiniz? Başlangıçta 55-200mm ye ihtiyacım olacak mı? Yada alışma sürecinden sonra mı lens bakmalıyım?
    http://tripodfoto.com/nikon-d3100-18-55mm-vr-lens-d-slr-fotograf-makinasi-kiti-6-hafta-grika-kursu.5688.p
    http://www.fotografium.com/Nikon-D3100-18-55-DX-55-200-AF-S-Zoom-Lens-DSLR-Fotograf-Makinesi_4339.html

2. Lensler için uv veya polarize filtre almalı mıyım?
    3. SD kart 16gb lık fazla mı gelir?
    4. Son olarak bu iki site güvenli midir? Ya da önerebileceğiniz başka bir yer var mı?

Sorularım size biraz gereksiz ve saçma gelebilir kusura bakmayın. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 14 Şubat 2013; 1:15:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pe@cemaker

Herkese merhaba. Adım Levent. Uzun zamandır forum üyesiyim ama pek aktif olamıyordum. Bundan sonra amatör olarak aranıza katılmayı istiyorum. Kabul ederseniz sevinirim Nikonun tartışmasız bir marka olduğunu biliyorum ama özellik ve uygun fiyatından dolayı D3000 ile canon 1100D arasında kalmıştım. Fakat konuyu baştan sona okuyunca az bir fark vererek D3100 almaya karar verdim. Umarım doğru seçim yapmışımdır. Tabi önerilere açığım. Bu konuda çok yeniyim ve daha önce hiç slr kullanmadım. Ama geçenlerde teknosada elime alıp inceleyince aşık oldum diyebilirim

1. Öncelikle hangisini önerirsiniz? Başlangıçta 55-200mm ye ihtiyacım olacak mı? Yada alışma sürecinden sonra mı lens bakmalıyım?
    http://tripodfoto.com/nikon-d3100-18-55mm-vr-lens-d-slr-fotograf-makinasi-kiti-6-hafta-grika-kursu.5688.p
    http://www.fotografium.com/Nikon-D3100-18-55-DX-55-200-AF-S-Zoom-Lens-DSLR-Fotograf-Makinesi_4339.html

4. Son olarak bu iki site güvenli midir? Ya da önerebileceğiniz başka bir yer var mı?

Hoşgeldiniz

1- 55-200 e ihtiyacınız oluğ olmadığı size kalmış, bu lens zoom için kullanabilirsiniz, kapalı alanlarda ( özellikle ev vs. ) dar kalacaktır. Benim tavsiyem 18-55 ile başlamanız daha sonra ihtiyaç hissederseniz ilaveten almanız

2- buda size kalmış, lensimin ön camına bişey olmasın derseniz uv alın yok ben zaten iyi bakıyorum derseniz alamayın eksikliğini pek çekmezsiniz. ama filtre alınacaksa kaliteli alınması gerek pirince giderken eldeki bulgurdan olunmamalı. ( ben 50mm lensimde uv filtre kullanıyorum )

3- 16 gb iyidir, hafıza karı alınırken kartın klas değeri önemli mümkünse klas 8 yada 10 alınırsa hem makinanın fotoğrafı karta yazış hızı artar hemde makina daha bataryadan daha az güç harcar

4- burada duyumlarımdan yararlanarak cevap veriyorum fotografium zaten bilinen ve memnun kalınan bi site, tiripod fotoğrafçılık ise ( ben ankaralıyım) ankarada fotoğraf malzemesi bulabildiğimiz ender yerlerden biri ama sitesi güvenlimidir bilemem, bu konuda bişey diyemicem

Umarım faydalı olmuşumdur

• quote:

quote:

Herkese merhaba. Adım Levent. Uzun zamandır forum üyesiyim ama pek aktif olamıyordum. Bundan sonra amatör olarak aranıza katılmayı istiyorum. Kabul ederseniz sevinirim Nikonun tartışmasız bir marka olduğunu biliyorum ama özellik ve uygun fiyatından dolayı D3000 ile canon 1100D arasında kalmıştım. Fakat konuyu baştan sona okuyunca az bir fark vererek D3100 almaya karar verdim. Umarım doğru seçim yapmışımdır. Tabi önerilere açığım. Bu konuda çok yeniyim ve daha önce hiç slr kullanmadım. Ama geçenlerde teknosada elime alıp inceleyince aşık oldum diyebilirim

Hoşgeldiniz

1- 55-200 e ihtiyacınız oluğ olmadığı size kalmış, bu lens zoom için kullanabilirsiniz, kapalı alanlarda ( özellikle ev vs. ) dar kalacaktır. Benim tavsiyem 18-55 ile başlamanız daha sonra ihtiyaç hissederseniz ilaveten almanız

2- buda size kalmış, lensimin ön camına bişey olmasın derseniz uv alın yok ben zaten iyi bakıyorum derseniz alamayın eksikliğini pek çekmezsiniz. ama filtre alınacaksa kaliteli alınması gerek pirince giderken eldeki bulgurdan olunmamalı. ( ben 50mm lensimde uv filtre kullanıyorum )

3- 16 gb iyidir, hafıza karı alınırken kartın klas değeri önemli mümkünse klas 8 yada 10 alınırsa hem makinanın fotoğrafı karta yazış hızı artar hemde makina daha bataryadan daha az güç harcar

4- burada duyumlarımdan yararlanarak cevap veriyorum fotografium zaten bilinen ve memnun kalınan bi site, tiripod fotoğrafçılık ise ( ben ankaralıyım) ankarada fotoğraf malzemesi bulabildiğimiz ender yerlerden biri ama sitesi güvenlimidir bilemem, bu konuda bişey diyemicem

Umarım faydalı olmuşumdur

Alıntıları Göster
    Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim. Ben de Ankaradayım. Tripoddan alacak olursam mağazasına gideceğim. Dediğiniz gibi 18-55 ile başlayıp duruma göre lens almak daha mantıklı. filtre öyle çok gerekli değilse almayayım. Zaten koruma kapağı var. Başlangıç olarak yeterli olur kanımca. Bugün arkadaşımın d3000'i inceledim. Gerçekten çok hoş bir makine. Yalnız bişey kafama takıldı. Çekimi bira yavaş mı? Deklanşöre bastığımda normal dijital makinelerde olduğu gibi kayıt için bir iki saniye bekliyor. Yanlış düşünüyorsam kusuruma bakmayın. Daha seri çekmesi gerekmiyor mu? 9 marttaki sınavlarımı atlatayım ilk işim d3100 almak olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 14 Şubat 2013; 23:36:54 >

• quote:

Çok yardımcı oldunuz. Teşekkür ederim. Ben de Ankaradayım. Tripoddan alacak olursam mağazasına gideceğim. Dediğiniz gibi 18-55 ile başlayıp duruma göre lens almak daha mantıklı. filtre öyle çok gerekli değilse almayayım. Zaten koruma kapağı var. Başlangıç olarak yeterli olur kanımca. Bugün arkadaşımın d3000'i inceledim. Gerçekten çok hoş bir makine. Yalnız bişey kafama takıldı. Çekimi bira yavaş mı? Deklanşöre bastığımda normal dijital makinelerde olduğu gibi kayıt için bir iki saniye bekliyor. Yanlış düşünüyorsam kusuruma bakmayın. Daha seri çekmesi gerekmiyor mu? 9 marttaki sınavlarımı atlatayım ilk işim d3100 almak olacak

Ortamda yeterince ışık yoksa enstantene süresini arttırıyor bu da perdenin daha geç kapanmasına sebep oluyor. Sebebi budur muhtemelen normal yani

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Ortamda yeterince ışık yoksa enstantene süresini arttırıyor bu da perdenin daha geç kapanmasına sebep oluyor. Sebebi budur muhtemelen normal yani

Teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Kendi yaptığım ürün çadırında çektiğim bir fotoğraf üzerinde oynama yapılmıştır
     NIKON D3100 KLUBU

ürün cadırı hakkında pek bir bilgim yok ama siyah kumasın kimi yerlerde kırısık olması hos gözükmüyo :) yine de farklı denemeler ve tecrübeler her zaman iyidir zamanla her yönüyle geliştirirsiniz umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Kendi yaptığım ürün çadırında çektiğim bir fotoğraf üzerinde oynama yapılmıştır

ürün cadırı hakkında pek bir bilgim yok ama siyah kumasın kimi yerlerde kırısık olması hos gözükmüyo :) yine de farklı denemeler ve tecrübeler her zaman iyidir zamanla her yönüyle geliştirirsiniz umarım

Yorumunuz için teşekkürler o an hangi bez parçasın bulduysam onu fon yapmak zorunda kaldım daha güzel parlak bir kumaş alıp denemeyi planlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebel Dragonite -- 15 Şubat 2013; 19:58:48 >

• @Partis Temporus bu aralar cansız nesnelerle çekim ilgi odağın herhalde
  • Bir sorum daha olacak. Daybuday da d5100 gördüm. d3100 ile aralarında 150TL oynuyor. Özellik bakımından 5100 daha iyi gibi duruyor. Tabi benim bu konuda hiçbir bilgim yok. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. D3100 fazlasıyla yeterli gibi duruyor. Yine de aklıma takıldı. Araştırdıkça kafası karışıyor insanın. Ne zor şeymiş makine seçmek. Dipsiz bir kuyu gibi

D5100 linki:
    http://www.daybuyday.com/urun-995480/Nikon-D5100--16.2Mp-3%22-Lcd-Dslr-Foto%C4%9Fraf-Makinesi-%2818-55Mm-Vr-Kit-Lens-%C4%B0le-Birlikte%29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 16 Şubat 2013; 0:22:24 >

• quote:

Bir sorum daha olacak. Daybuday da d5100 gördüm. d3100 ile aralarında 150TL oynuyor. Özellik bakımından 5100 daha iyi gibi duruyor. Tabi benim bu konuda hiçbir bilgim yok. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. D3100 fazlasıyla yeterli gibi duruyor. Yine de aklıma takıldı. Araştırdıkça kafası karışıyor insanın. Ne zor şeymiş makine seçmek. Dipsiz bir kuyu gibi

D5100 linki:
    http://www.daybuyday.com/urun-995480/Nikon-D5100--16.2Mp-3%22-Lcd-Dslr-Foto%C4%9Fraf-Makinesi-%2818-55Mm-Vr-Kit-Lens-%C4%B0le-Birlikte%29

Sadece naçiz fikrimi söylemek isterim benim şimdiki aklım olsaydı d5100 alırdım ilk olarak

• quote:

quote:

Bir sorum daha olacak. Daybuday da d5100 gördüm. d3100 ile aralarında 150TL oynuyor. Özellik bakımından 5100 daha iyi gibi duruyor. Tabi benim bu konuda hiçbir bilgim yok. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. D3100 fazlasıyla yeterli gibi duruyor. Yine de aklıma takıldı. Araştırdıkça kafası karışıyor insanın. Ne zor şeymiş makine seçmek. Dipsiz bir kuyu gibi

D5100 linki:

Sadece naçiz fikrimi söylemek isterim benim şimdiki aklım olsaydı d5100 alırdım ilk olarak

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu tekil pixel boyutu önemli mi? D3100 de 25.1 µm² , D5100 de 22.9 µm² . Dönen ekranlı slr pek yaygın değil bildiğim kadarıyla. İyi midir? Fazla para verip D5100 almaya değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 16 Şubat 2013; 9:37:27 >

• quote:

quote:

quote:

D5100 linki:

Teşekkür ederim cevabınız için. Peki bu tekil pixel boyutu önemli mi? D3100 de 25.1 µm² , D5100 de 22.9 µm² . Dönen ekranlı slr pek yaygın değil bildiğim kadarıyla. İyi midir? Fazla para verip D5100 almaya değer mi?

Bu tekli piksel konusu forumda daha öncede sorulmuştu, bu konuda pek bişey bilmiyorum.

şimdiiiiiii soru benim neden 5100'ü iyi buluşumsa, bende cevaben şunu derim ki :

D3100'ün beni zorlayan en büyük konu iso oldu, zira max 800 iso da grensiz fotoğraf çekiliyor, 1600 ve özellikle 3200 de gürültü fotoğrafı çok fazla etkiliyor. Bunun yanında D5100 ün iso performansı D3100 e kıyasla çok iyi. Ben sırf bu sebepten bile 5100 alırdım. ( ama söylediğim gibi 'ben' alırdım burda amacım 5100ün reklamını değil ; zaten makinemden çok memnunum )

Döner ekranında pek sıkıntısı olmaz; bence döner ekran bir avantaj, çekim yapıldıktan sonra ekran ters çevrilip kapatılabilir böylece lekelenmez çizilmez diye düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

D5100 linki:

Bu tekli piksel konusu forumda daha öncede sorulmuştu, bu konuda pek bişey bilmiyorum.

şimdiiiiiii soru benim neden 5100'ü iyi buluşumsa, bende cevaben şunu derim ki :

D3100'ün beni zorlayan en büyük konu iso oldu, zira max 800 iso da grensiz fotoğraf çekiliyor, 1600 ve özellikle 3200 de gürültü fotoğrafı çok fazla etkiliyor. Bunun yanında D5100 ün iso performansı D3100 e kıyasla çok iyi. Ben sırf bu sebepten bile 5100 alırdım. ( ama söylediğim gibi 'ben' alırdım burda amacım 5100ün reklamını değil ; zaten makinemden çok memnunum )

Döner ekranında pek sıkıntısı olmaz; bence döner ekran bir avantaj, çekim yapıldıktan sonra ekran ters çevrilip kapatılabilir böylece lekelenmez çizilmez diye düşünüyorum

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Araştırdım biraz. Zaten D5100, D7000 ile aynı sensörü kullanıyormuş. En iyi ihtimalle D5100 alacağım. Olmadı en kötü ihtimalle D3100 alacağım. Başka modele bakmak gereksiz o zaman :) Umarım bir ay sonra da böyle uygun fiyatlı bir D5100 bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 17 Şubat 2013; 0:41:04 >

• D3100 800 iso'da grensiz fotoğraf veriyor cümlesi yanlış olmuş biraz, belki fazla belli olmuyordur o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

D3100 800 iso'da grensiz fotoğraf veriyor cümlesi yanlış olmuş biraz, belki fazla belli olmuyordur o kadar

Bu gren (kastettiğiniz gürültü denilen olay sanırım) sadece gece çekimleri için mi geçerli? Çok kötü değildir umarım. Gerçi netten d3100 ile çekilmiş fotolara baktığımda hepsi çok güzel görünüyorlardı ama. Yine de ustalara sormakta fayda var :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pe@cemaker -- 17 Şubat 2013; 2:08:18 >
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.