Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihan_s

Arkadaşlar Selamlar,

Bizim cihazlarla uzun pozlama yapılabiliyor mu ? Yapılabiliyorsa , nasıl yapılması gerektiği konusunda değerli bilgilerinizi aktarmanız mümkün mü ?

Uzun pozlama yapılabiliyor.Manuel mod'a getirin makinenin sağ süt köşesindeki çarkı döndürüp ekrandaki enstantane'yi artırın 30 saniyeye kadar pozlama yapabiliyor bulb ayarı ise siz deklanşöre ne kadar uzun süre basarsanız o kadar pozlama yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: stfud

ben de yeni başladım bu makineyi kullanmaya, ilk makinem oluyor hatta.ancak hangi objektifi ne için kullanmam gerekiyor, bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.bir de adettendir, bir fotoğraf koyayım bugün çektiğim:)
     NIKON D3100 KLUBU

Hoşgeldiniz, güzel fotoğrafla başlamışsınız devamını bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: ibosener

Tüm arkadaşlara selamlar. Ben de 15 gün önce D3100 - 18-55 kit lensli bir makina alarak aranıza katıldım. Bilgi, düşünce ve önerileriniz bizim gibi yeni kullanıcılara yol gösterecektir. Adetmiş ben de 2 resim ekleyerek aranıza hoş gelmiş olayım. Hepinize iyi haftalar.

Hoşgeldiniz, iyi çekimler adettendir ışığınız bol olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

Uzun pozlama yapılabiliyor.Manuel mod'a getirin makinenin sağ süt köşesindeki çarkı döndürüp ekrandaki enstantane'yi artırın 30 saniyeye kadar pozlama yapabiliyor bulb ayarı ise siz deklanşöre ne kadar uzun süre basarsanız o kadar pozlama yapar

çok teşekkür ederim bilgi için. bu işin püf noktası pozlama süresimi oluyor acaba ? deklanşörü uzun süre ilk kademede basılı tutmamız mı gerekiyor iyi bir çekim için? mazur görün bilmediğimden soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan_s

quote:

çok teşekkür ederim bilgi için. bu işin püf noktası pozlama süresimi oluyor acaba ? deklanşörü uzun süre ilk kademede basılı tutmamız mı gerekiyor iyi bir çekim için? mazur görün bilmediğimden soruyorum

Estafurullah hocam ne demeko çekeğiniz fotoğraftaki ışık yetersizliğine bağlı şimdi galata köprüsünden boğazı çekecekseniz akşam saati karanlık varsayalım 20-30 saniye yeterli gelir mesela geceleyin yıldızları çekmek isteyecekseniz bulb modunda 3-4 dk basılı tutarak yıldızlarım dairesel hareketini yakalarsınız uzun pozlama ile ilgili birçok fotoğraf var google dan görebilirsinizşunuda söyliyeyim bulb modunda değilse bir defa deklanşöre basarak bekleyin makine otomatik kendi açık tutuyor sensörü ama bulbta siz basılı tutmanız gerekiyor bazı makinelerde bulb modunda bir defa basıp diğer 2.ye basana kadar açık kalıyor sensör

• quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Orijinalden alıntı: ibosener

Tüm arkadaşlara selamlar. Ben de 15 gün önce D3100 - 18-55 kit lensli bir makina alarak aranıza katıldım. Bilgi, düşünce ve önerileriniz bizim gibi yeni kullanıcılara yol gösterecektir. Adetmiş ben de 2 resim ekleyerek aranıza hoş gelmiş olayım. Hepinize iyi haftalar.

Hoşgeldiniz, iyi çekimler adettendir ışığınız bol olsun

Çok teşekkür ederim.
  •  NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Arkadaşlar merhabalar, 2 gün önce ilk dslr mi aldım ve ilk deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak istedim. Eleştirileriniz benim için çok kıymetlidir.

• Merhabalar.

Kısa bir sorum olacak sizlere. Nikon D3100 + 18-105 mm VR lens ile 1050 TL Fiyat sizce nasıl? Ürün sıfır ve mediamarkt garantili alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PainOfChaos

Merhabalar.

Kısa bir sorum olacak sizlere. Nikon D3100 + 18-105 mm VR lens ile 1050 TL Fiyat sizce nasıl? Ürün sıfır ve mediamarkt garantili alacağım.

fiyatı çok iyi bence kaçmaz
  • quote:

Merhabalar.

Fiyat çok iyi, hele 18-105le enfes, alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Merhabalar.

Fiyat çok iyi, hele 18-105le enfes, alın.

Alıntıları Göster
    @mir pdr , @Partis Temporus

Cevaplar için teşekkürler en yakın zamanda almaya bakacağım :) Peki garantinin Türkiye'de geçerlilik durumu nedir nikon ürünlerinde? Yurt dışından alacağım da ürünü.

• quote:

quote:

Merhabalar.

Sitedeki yazıda lens için şöyle bir ibare var;

AF-S DX Nikkor 18-105mm VR. Burdaki DX ne anlama gelmektedir?
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar.

Sitedeki yazıda lens için şöyle bir ibare var;

AF-S DX Nikkor 18-105mm VR. Burdaki DX ne anlama gelmektedir?

Objektiflerin üzerindeki kısaltmalar
    Nikon
    • AF Auto Focus, otomatik netleme anlamındadır. Yalnızca AF yazan objektifler fotoğraf makinesi gövdesinde bulunan motor yardımı ile netleme yaparlar.
    • AF-S Auto Focus – Silent, Sessiz otomatik netleme anlamındadır. Bu kısaltma içerisinde bulunan ultrasonik motor vasıtasıyla netleme gerçeleştiren objektiflerde bulunur.
    • AF-I Auto Focus – Internal, Nikon 1996 yılına kadar netleme motoru bulunduran objektiflerde bu kısaltmayı kullanmıştır, yerine bu tarihten sonra AF-S ye bırakmıştır.
    • VR Vibration Reduction, Titreşim indirgeme sistemi. Objektif içerisindeki optik elemanların titreşimi azaltıcı yönde hareket ettirilerek net fotoğraflar elde edilir. En son üretilen teknoloji de VR II olarak anılıyor.
    • IF Internal Focus, Netleme yaparken objektifin boyu değişmez ve öndeki eleman dönmez. Netleme esnasında hareket eden tüm elemanlar objektifin içerisinde hareketini tamamlar.
    DX APS-C boyutundaki sensöre sahip makinalar için özel üretilen objektiflerde bulunur, bu tip objektifler FX yani full frame olan gövdelerde tam olarak kullanılamazlar.
    • FX Full Frame gövdeye sahip makinalar için üretimiş objektiflerdir, bu objektifler APS-C sensör bulunduran gövdelerle de kullanılabilir, odak uzaklıklarını 1.5 ile çarparak DX gövdelerdeki odak uzaklıkları bulunur.
    • D Distance, objektif netleme mesafesefini gövdeye bildirir ve böylelikle matrix ölçüme ve flaş ayarlanmasına yardımcı olur.
    • G Bu tip objektiflerde diyafram ayarlama halkası yoktur. Diyafram gövde üzerinden dijital olarak ayarlanır, diğer özellikle D kısaltması içeren objektifler ile aynıdır.
    • ED Extra Low Dispersion Glass, Ekstra Düşük Dağılımlı Cam. Nikon objektiflerinde bu tip elemanlar kullanarak keskinliği artırmaya, daha doğru renkler yakalamaya ve kromatik dağılmayı önlemeye çalışıyor.
    • Micro Makro özelliği bulunan objektiflere Nikon tarafından eklenen bir terimdir.
    • N Nano Crystal Coat, Nano Kristal kaplama. Nikon en yeni teknolojiyle geliştirdiği bu tip objektiflerde yansımayı azalmayı hedefliyor ve özellikle ultra geniş açılardaki flare sorununa çözüm üretiyor.
    • PC-E Perspective Control, bakış açısı kontrollü objektifler için kullanılır. Profesyonel amaçlar için bakış açısı ve alan derinliği kontrolü sağlar. Tilt and shift objektif te denir.
    • DC Defocus-image Control, Portre için özel üretilmiş ve netleme dışında kalan bölgelerdeki bokehi değiştirebilmeyi sağlayan yapıya sahip objektiflerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibosener -- 28 Şubat 2013; 13:02:41 >

• benim bi sorum olucak. malum d3100 modelinde video cekim özelligi var. her nekadar hd 1080p falan filan diye reklam yapılsada örneğin bi canon 550d kadar tatmin edici degil tabiki. Yinede kullanmak istedigim zamanlarda da gerek netleme gerekse görüntü kalitesi ayarlama konusunda pek basarılı olamıyorum. Bu konuda tecrübeye sahip olan ve öneride bulunabilcek arkadaslar varmıdır acaba ?

Dipnot : Netleme konusunda denklensöre yarım basıp cabuk ve saglıklı bi sekilde netleme saglayamıyorum. sorun bendemi yoksa makinadamı merak ediyorum.
  • Öncelikle herkese mrblar.Yaklaşık 2 ay kadar önce nikon D3100 model dslr makinamı kadıköy golddan satın aldım.Sorunsuzca kullanıyordum hoşuma da gidiyordu.Ancak az önce bir problem meydana geldi.Makineyi elime alır almaz lens kısmından sanki içinde yerinden kopmuş bir parça varmış gibi sallayınca tıkırtılar gelmeye başladı.Önce önemsemedim ama çekmek için vizöre baktığımda vizör busbulanıktı.Lensi çıkardım içinde siyah silindir şeklinde bir parça yerinde değil biraz çözmeye çalıştım nereden çıktığını ama bir sonuç elde edemedim. daha 2 aylık makinada böyle bir sorun çıkması açıkcası moralimi çok bozdu.İstanbulda olsam sorun yok götürür garantisine başvururum ama istanbuldan çok uzaktayım garanti işlerini bilirsiniz 1 aydan önce geriye dönmez.Okulda öğrencilerin 12 mart gösterisini çekicektim o da yattı..Ben sizden önerebileceğiniz bu makinaya uygun bir lens tavsiyesinde bulunmanızı rica edicem.Garanti işiyle sonra uğraşırım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 2 Mart 2013; 16:32:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Öncelikle herkese mrblar.Yaklaşık 2 ay kadar önce nikon D3100 model dslr makinamı kadıköy golddan satın aldım.Sorunsuzca kullanıyordum hoşuma da gidiyordu.Ancak az önce bir problem meydana geldi.Makineyi elime alır almaz lens kısmından sanki içinde yerinden kopmuş bir parça varmış gibi sallayınca tıkırtılar gelmeye başladı.Önce önemsemedim ama çekmek için vizöre baktığımda vizör busbulanıktı.Lensi çıkardım içinde siyah silindir şeklinde bir parça yerinde değil biraz çözmeye çalıştım nereden çıktığını ama bir sonuç elde edemedim. daha 2 aylık makinada böyle bir sorun çıkması açıkcası moralimi çok bozdu.İstanbulda olsam sorun yok götürür garantisine başvururum ama istanbuldan çok uzaktayım garanti işlerini bilirsiniz 1 aydan önce geriye dönmez.Okulda öğrencilerin 12 mart gösterisini çekicektim o da yattı..Ben sizden önerebileceğiniz bu makinaya uygun bir lens tavsiyesinde bulunmanızı rica edicem.Garanti işiyle sonra uğraşırım artık

hocam 2.el ucuzlardan 18-55 vr sız al gitsin 100 lira falan değer biçiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

benim bi sorum olucak. malum d3100 modelinde video cekim özelligi var. her nekadar hd 1080p falan filan diye reklam yapılsada örneğin bi canon 550d kadar tatmin edici degil tabiki. Yinede kullanmak istedigim zamanlarda da gerek netleme gerekse görüntü kalitesi ayarlama konusunda pek basarılı olamıyorum. Bu konuda tecrübeye sahip olan ve öneride bulunabilcek arkadaslar varmıdır acaba ?

Dipnot : Netleme konusunda denklensöre yarım basıp cabuk ve saglıklı bi sekilde netleme saglayamıyorum. sorun bendemi yoksa makinadamı merak ediyorum.

hocam pozometreden bakarak manuel netleme yapıyorum af motorunun sesinden kurtuluyorum hemde netlemede kendimi geliştiriyorum
  • quote:

quote:

Öncelikle herkese mrblar.Yaklaşık 2 ay kadar önce nikon D3100 model dslr makinamı kadıköy golddan satın aldım.Sorunsuzca kullanıyordum hoşuma da gidiyordu.Ancak az önce bir problem meydana geldi.Makineyi elime alır almaz lens kısmından sanki içinde yerinden kopmuş bir parça varmış gibi sallayınca tıkırtılar gelmeye başladı.Önce önemsemedim ama çekmek için vizöre baktığımda vizör busbulanıktı.Lensi çıkardım içinde siyah silindir şeklinde bir parça yerinde değil biraz çözmeye çalıştım nereden çıktığını ama bir sonuç elde edemedim. daha 2 aylık makinada böyle bir sorun çıkması açıkcası moralimi çok bozdu.İstanbulda olsam sorun yok götürür garantisine başvururum ama istanbuldan çok uzaktayım garanti işlerini bilirsiniz 1 aydan önce geriye dönmez.Okulda öğrencilerin 12 mart gösterisini çekicektim o da yattı..Ben sizden önerebileceğiniz bu makinaya uygun bir lens tavsiyesinde bulunmanızı rica edicem.Garanti işiyle sonra uğraşırım artık

2. el bu tür lensler alabileceğim bir site var mı bildiğiniz?

• quote:

quote:

quote:

istanbuldaysanız hayyam çarşısına uğrayabilirsiniz olmadı gittigidiyorda falan vardır

• quote:

quote:

quote:

quote:

istanbuldaysanız hayyam çarşısına uğrayabilirsiniz olmadı gittigidiyorda falan vardır

istanbulda olsam kolay zaten.Önce bir garantisini kovalıyayım olmadı yeni lens alıcam ama aynı lensten de almak istemiyorum birde şu anki lens manuel zoomlu bunların bizim makinalara uygun oto zoomlu olanları yok mu?=

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.