Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

quote:

Orijinalden alıntı: İtakeİt

benim bi sorum olucak. malum d3100 modelinde video cekim özelligi var. her nekadar hd 1080p falan filan diye reklam yapılsada örneğin bi canon 550d kadar tatmin edici degil tabiki. Yinede kullanmak istedigim zamanlarda da gerek netleme gerekse görüntü kalitesi ayarlama konusunda pek basarılı olamıyorum. Bu konuda tecrübeye sahip olan ve öneride bulunabilcek arkadaslar varmıdır acaba ?

Dipnot : Netleme konusunda denklensöre yarım basıp cabuk ve saglıklı bi sekilde netleme saglayamıyorum. sorun bendemi yoksa makinadamı merak ediyorum.

hocam pozometreden bakarak manuel netleme yapıyorum af motorunun sesinden kurtuluyorum hemde netlemede kendimi geliştiriyorum

Pozometre sahibi degilim ayrica video cekerken nasil manuel netleme yapabilirmki :/ yani fotograf cekerkende yapamiyorum gerci. Lensimde manuel focus bilezgi yok. Eger manuel focus onun sayesinde yapilyosa yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtakeİt -- 3 Mart 2013; 16:53:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Öncelikle herkese mrblar.Yaklaşık 2 ay kadar önce nikon D3100 model dslr makinamı kadıköy golddan satın aldım.Sorunsuzca kullanıyordum hoşuma da gidiyordu.Ancak az önce bir problem meydana geldi.Makineyi elime alır almaz lens kısmından sanki içinde yerinden kopmuş bir parça varmış gibi sallayınca tıkırtılar gelmeye başladı.Önce önemsemedim ama çekmek için vizöre baktığımda vizör busbulanıktı.Lensi çıkardım içinde siyah silindir şeklinde bir parça yerinde değil biraz çözmeye çalıştım nereden çıktığını ama bir sonuç elde edemedim. daha 2 aylık makinada böyle bir sorun çıkması açıkcası moralimi çok bozdu.İstanbulda olsam sorun yok götürür garantisine başvururum ama istanbuldan çok uzaktayım garanti işlerini bilirsiniz 1 aydan önce geriye dönmez.Okulda öğrencilerin 12 mart gösterisini çekicektim o da yattı..Ben sizden önerebileceğiniz bu makinaya uygun bir lens tavsiyesinde bulunmanızı rica edicem.Garanti işiyle sonra uğraşırım artık

Sahibinden.com isinizi gorur. Ama elden almaya veya ptt kargoyu tercih etmeye calisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

benim bi sorum olucak. malum d3100 modelinde video cekim özelligi var. her nekadar hd 1080p falan filan diye reklam yapılsada örneğin bi canon 550d kadar tatmin edici degil tabiki. Yinede kullanmak istedigim zamanlarda da gerek netleme gerekse görüntü kalitesi ayarlama konusunda pek basarılı olamıyorum. Bu konuda tecrübeye sahip olan ve öneride bulunabilcek arkadaslar varmıdır acaba ?

Dipnot : Netleme konusunda denklensöre yarım basıp cabuk ve saglıklı bi sekilde netleme saglayamıyorum. sorun bendemi yoksa makinadamı merak ediyorum.

hocam pozometreden bakarak manuel netleme yapıyorum af motorunun sesinden kurtuluyorum hemde netlemede kendimi geliştiriyorum

Pozometre sahibi degilim ayrica video cekerken nasil manuel netleme yapabilirmki :/ yani fotograf cekerkende yapamiyorum gerci. Lensimde manuel focus bilezgi yok. Eger manuel focus onun sayesinde yapilyosa yani

hocam manuel netlemeyi video ekranına bakarken lens ile yapıyorum bakıyorum keskinliğine sonra videoyu çekiyorum

• Hayırlı sabahlar herkese. Forumu senelerdir takip ediyorum,bu konuyuda tamamen okudum fakat sıkıntıma benzer bir yazı göremedim. Arkadaşlar ve abilerim, NIKON D3100 kullanıcısıyım. 18-55 VR AF-S lens kullanıyorum. Makinemi alalı yaklaşık 6 ay oldu. 2 gün öncesine kadar bir sıkıntı olmadı fakat 2 gündür af modunda lens odaklanmıyor,netleyemiyor. Lcd'ye aldığımda bir sıkıntı yok direk fotoğrafı çekebiliyorum. Fakat vizörden çekim yapamıyorum. :( Şöyle de garip bir durum var, makineyi tavana tutarak vizörden baktığımda tavanı çekebiliyorum. Bunun haricinde vizörden çekim yapamıyorum. Makine hiçbir şekilde darbe almadı. Başka sıfır bir lens takıp denedim onda da aynı sıkıntı mevcut. Sanırım ayarlarla ilgili bir sıkıntı var. Amatör olarak fotoğraf ile ilgileniyorum. İmla hatam olduysa kusura bakmayın. Yardımcı olursanız sevinirim. 2 gündür araştırıyorum ama bu konuda birşey göremedim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

• Tüm arkadaşlara selam olsun, burada daha çok fotoğraf görmek isteriz

çatıdaki çocuk
     NIKON D3100 KLUBU

konya sille aya eleni kilisesi
     NIKON D3100 KLUBU

konya sille
     NIKON D3100 KLUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: grhnkose

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Arkadaşlar merhabalar, 2 gün önce ilk dslr mi aldım ve ilk deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak istedim. Eleştirileriniz benim için çok kıymetlidir.

lens nedir hocam.guzel fotolar

• quote:

Orijinalden alıntı: grhnkose

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Arkadaşlar merhabalar, 2 gün önce ilk dslr mi aldım ve ilk deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak istedim. Eleştirileriniz benim için çok kıymetlidir.

selamlar lens.neydi hocam.fotolar guzel

• Hayırlı sabahlar herkese. Forumu senelerdir takip ediyorum,bu konuyuda tamamen okudum fakat sıkıntıma benzer bir yazı göremedim. Arkadaşlar ve abilerim, NIKON D3100 kullanıcısıyım. 18-55 VR AF-S lens kullanıyorum. Makinemi alalı yaklaşık 6 ay oldu. 2 gün öncesine kadar bir sıkıntı olmadı fakat 2 gündür af modunda lens odaklanmıyor,netleyemiyor. Lcd'ye aldığımda bir sıkıntı yok direk fotoğrafı çekebiliyorum. Fakat vizörden çekim yapamıyorum. :( Şöyle de garip bir durum var, makineyi tavana tutarak vizörden baktığımda tavanı çekebiliyorum. Bunun haricinde vizörden çekim yapamıyorum. Makine hiçbir şekilde darbe almadı. Başka sıfır bir lens takıp denedim onda da aynı sıkıntı mevcut. Sanırım ayarlarla ilgili bir sıkıntı var. Amatör olarak fotoğraf ile ilgileniyorum. İmla hatam olduysa kusura bakmayın. Yardımcı olursanız sevinirim. 2 gündür araştırıyorum ama bu konuda birşey göremedim. Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

• @Sh@rKs-PoWeR , yardımcı olabilir misin bana. Senin çözebileceğini düşünüyorum sorunumu.
  • Ben de bugün D3100 18-55 mm VR aldım.. Objektifi takıyorum döndürerek click sesini duyana kadar taktım. Fakat lensin bitim noktası ile body arasında yaklaşık 1-2 mm lik bir kısım yani lensin bağlantısında metal kısım gözüküyor. Bu normal mi? Çünkü lensi şemada belirttiği gibi bağlanti pimlerine tam denk getirip ve ok yönünde çevirerek click sesini duyuyorum kitleniyor.. Niye bu kısım gözüküyor. Tam oturtamıyor muyuz acaba? Ürün Nikon Türkiye Karfo Karacasulu garantili..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mybo37

Ben de bugün D3100 18-55 mm VR aldım.. Objektifi takıyorum döndürerek click sesini duyana kadar taktım. Fakat lensin bitim noktası ile body arasında yaklaşık 1-2 mm lik bir kısım yani lensin bağlantısında metal kısım gözüküyor. Bu normal mi? Çünkü lensi şemada belirttiği gibi bağlanti pimlerine tam denk getirip ve ok yönünde çevirerek click sesini duyuyorum kitleniyor.. Niye bu kısım gözüküyor. Tam oturtamıyor muyuz acaba? Ürün Nikon Türkiye Karfo Karacasulu garantili..

Öncelikle hayırlı olsun kardeşim. Bende D3100 sahibiyim. Benim makinemde de metal kısım görünüyor. Sıkıntı yok merak etme. En azından ben böyle biliyorum :)
  • Sağol arkadaşım.. Yarın ben bir de tekrar Teknosa ya gidip teşhirdeki aynı alete bakıcam.. Görünüm aynı değilse bir ordakilere baktıracam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben de bugün D3100 18-55 mm VR aldım.. Objektifi takıyorum döndürerek click sesini duyana kadar taktım. Fakat lensin bitim noktası ile body arasında yaklaşık 1-2 mm lik bir kısım yani lensin bağlantısında metal kısım gözüküyor. Bu normal mi? Çünkü lensi şemada belirttiği gibi bağlanti pimlerine tam denk getirip ve ok yönünde çevirerek click sesini duyuyorum kitleniyor.. Niye bu kısım gözüküyor. Tam oturtamıyor muyuz acaba? Ürün Nikon Türkiye Karfo Karacasulu garantili..

Ben de de aynı şekilde bir sıkıntı çıkacagını sanmam 1 yıldır böyle kullanıyorum ben de . Hoş bir süredir kullanmasam da :)
  • quote:

Sağol arkadaşım.. Yarın ben bir de tekrar Teknosa ya gidip teşhirdeki aynı alete bakıcam.. Görünüm aynı değilse bir ordakilere baktıracam.

Rica ederim. Merak etme aynı. Bir sıkıntı yok. Güle güle kullan ;)
  • quote:

NIKON D3100 KLUBU

avrupada biyer zannettim, güzel olmuş eline sağlık kadraj biraz sola çekmiş gibi geldi bana amma

• Bunlarda benden arkadaşlar.Resimlerin kontrast ayarlarında biraz oynama vardır.

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

• quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

NIKON D3100 KLUBU

avrupada biyer zannettim, güzel olmuş eline sağlık kadraj biraz sola çekmiş gibi geldi bana amma

teşekkür ederim hocamşu grid-lens correction işini bir türlü yapamıyorum benim gözlerde sorun var kesin ama biraz sokağın eğiminden kaynaklanan birşey o

• quote:

Orijinalden alıntı: EngiN 71

Bunlarda benden arkadaşlar.Resimlerin kontrast ayarlarında biraz oynama vardır.

NIKON D3100 KLUBU

Çok güzel hocam, elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Orijinalden alıntı: EngiN 71

Bunlarda benden arkadaşlar.Resimlerin kontrast ayarlarında biraz oynama vardır.

NIKON D3100 KLUBU

Çok güzel hocam, elinize sağlık

Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim :)

• 2-3 gün önce makinemi aldım ve aranıza katıldım :)

Başlangıç için önerileriniz varsa dinlemedeyim :)
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.