Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @PainOfChaos hayırlı olsun, bol bol çekin makinanın hakkını vermeye çalışın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

@PainOfChaos hayırlı olsun, bol bol çekin makinanın hakkını vermeye çalışın

Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EngiN 71

quote:

quote:

Bunlarda benden arkadaşlar.Resimlerin kontrast ayarlarında biraz oynama vardır.

NIKON D3100 KLUBU

Çok güzel hocam, elinize sağlık

Beğendiğinize sevindim teşekkür ederim :)

akyaka herhalde değilmi? ya haftaiçi çektiniz yada geçtiğimiz haftalarda haftasonu bu kadar boş bulunmaz oralar

• Öncelikle DSLR bir makinayı uzun süredir istediğimden ve bu isteğime GOLD daki indirimden faydalanarak girdiğimden yaklaşık 2 aydır elimde olan ama bu aya kadar fazla kullanamadığım ve çözemediğim makina olduğunu söylemeliyim. Şu ara yavaş yavaş çekimlerim daha iyiye gidiyor fakat yine de o kadar iyi diyemem. Fakat şu zamana kadar çektiğim ve beğendiğim bi kaç fotoğraf şunlar ;

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

tabi yorumlarınızı yaparsanız iyi olur benim için. Ufak konstrat ayarları yapılmıstır fotoğraflarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skyr3x -- 8 Mart 2013; 11:45:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: washburn_x

quote:

quote:

quote:

NIKON D3100 KLUBU

akyaka herhalde değilmi? ya haftaiçi çektiniz yada geçtiğimiz haftalarda haftasonu bu kadar boş bulunmaz oralar

Evet akyaka sahil :) hafta ici cektim hafta sonu biraz zor bu sakinlik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

NIKON D3100 KLUBU

hava durumuna bağlı olarak bende ineceğim yarın yada pazar, imkanın varsa fotoğraf olarak sedir,akbük,ören tarafınıda tavsiye ederim, muğlada son günlerim biraz gezeyim diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Skyr3x

NIKON D3100 KLUBU

tabi yorumlarınızı yaparsanız iyi olur benim için. Ufak konstrat ayarları yapılmıstır fotoğraflarda.

2.fotoğrafta güzel, bunuda beğendim ama bence bu fotoğrafta iskelede oturulan çifte biraz daha yaklaşılıp öndeki teller ve yol alınmasa daha güzel olabilirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: genelsekreter

quote:

Orijinalden alıntı: grhnkose

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Arkadaşlar merhabalar, 2 gün önce ilk dslr mi aldım ve ilk deneyimlerimi de sizlerle paylaşmak istedim. Eleştirileriniz benim için çok kıymetlidir.

lens nedir hocam.guzel fotolar

teşekkürler, nikkor 55-200 mm lenste malum kaçırmamak için 200mm de çekim.

• Bir klasik portre. Bakalım yaslandıgımızda onun kadar güzel yüzlü olabilcekmiyiz

18-55 vr kit lens

NIKON D3100 KLUBU

DSC_0124 by aradafotografcekerim, on Flickr

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skyr3x

NIKON D3100 KLUBU

2.fotoğrafta güzel, bunuda beğendim ama bence bu fotoğrafta iskelede oturulan çifte biraz daha yaklaşılıp öndeki teller ve yol alınmasa daha güzel olabilirdi

yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi olabilir fakat biraz daha yakınlasmam gerekiyordu onun için 18-55 lens ile o kadar zoom yapamıyorum maalesef :) bir de elime makinayı alıp ilk dışarı çıktığım zaman çektiğim fotoğraflar oldukları için bazı şeyleri düşünemedim zamanla düzeltirim umarım :)

• Türk Nikon Dergisi Mart 2013 Sayısı Yayında

NIKON D3100 KLUBU

Güncel ve eski sayıları okumak için ;

http://www.turknikon.com/dergi/

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

NIKON D3100 KLUBU

hava durumuna bağlı olarak bende ineceğim yarın yada pazar, imkanın varsa fotoğraf olarak sedir,akbük,ören tarafınıda tavsiye ederim, muğlada son günlerim biraz gezeyim diyorum

Fırsat bulduğum zamanlarda geziyorum.Muğla fotoğraf için cennet gibi bir yer merkezinde bile bir sürü fotoğraflık yer çıkabiliyor :)

• Bugünden; mini bir eski konya turundan kalanlar.

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

• Buyrun arkadaşlar

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Rize'de bulutların üstü, yayla... Gerçekten inanılmaz :)

NIKON D3100 KLUBU

• Derya kuzusu maşallah :)

NIKON D3100 KLUBU

Buda ben :)

NIKON D3100 KLUBU

Balıkçı

NIKON D3100 KLUBU

• Merhabalar, benim birkaç tane sorum olacak sizlere :)

1- Raw formatlı fotoğrafları işlemek için ViewNX 2 kullanıyorum. Sizce Photoshop daha iyi sonuçlar verir mi?

2- Makineyi doğrudan güneşe tutmak makineye veya lense zarar verir mi?

3- Herhangi bir filtre kullanmak gerekli midir?

4- Son sorum, Nikon D3100 makinem yağışa karşı ne kadar dayanıklıdır. Kar veya yağmur altındaki çekimlerde hemen etkilenir mi?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PainOfChaos

Merhabalar, benim birkaç tane sorum olacak sizlere :)

1- Raw formatlı fotoğrafları işlemek için ViewNX 2 kullanıyorum. Sizce Photoshop daha iyi sonuçlar verir mi?

2- Makineyi doğrudan güneşe tutmak makineye veya lense zarar verir mi?

3- Herhangi bir filtre kullanmak gerekli midir?

4- Son sorum, Nikon D3100 makinem yağışa karşı ne kadar dayanıklıdır. Kar veya yağmur altındaki çekimlerde hemen etkilenir mi?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden :)

Son soruna cevap vereyim her ne kadar bir iki yağmur damlasından birşey olmasa da Nikon D3100 waterproof yada weathersealed bir gövde olmadıgı için yağmurlu havalarda çekim yapmanızı tavsiye etmem
  • quote:

Derya kuzusu maşallah :)

Balıkçı

Hocam fotoğrafı çektikten sonra bilgisayarda işlerseniz daha güzel olur. Mesela ben biraz işlemeye çalıştım kendimce; (fotoğraf boyutu da küçültüldü sayfa düzenini korumak açısından)

NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

Tabi benimki de olmamış olabilir ama sadece bir örnek işte. Photoshop, Lightroom falan öğrenmek büyük fayda sağlıyor

(tekneye falan keskinlik vermiştim de fotoğrafı küçültünce gitmiş hepsi, ikisini de ayrı ayrı sekmelere açıp bi ona hemen diğerine bakarsanız farkedersiniz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 15 Mart 2013; 17:49:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Derya kuzusu maşallah :)

Balıkçı

Hocam fotoğrafı çektikten sonra bilgisayarda işlerseniz daha güzel olur. Mesela ben biraz işlemeye çalıştım kendimce; (fotoğraf boyutu da küçültüldü sayfa düzenini korumak açısından)

Tabi benimki de olmamış olabilir ama sadece bir örnek işte. Photoshop, Lightroom falan öğrenmek büyük fayda sağlıyor

(tekneye falan keskinlik vermiştim de fotoğrafı küçültünce gitmiş hepsi, ikisini de ayrı ayrı sekmelere açıp bi ona hemen diğerine bakarsanız farkedersiniz )

Hocam teknik açıdan birkaç birşey kapmak isterseniz videolar var ama gerisi gerçekten size kalmış birşey fotoğraftaki minik ayrıntalara takılmayın photoshopta ufak birkaç rötuşla halledilebiliyor her fotoğrafta olmasa bile oluyor
    http://www.bascek.com/kategori/fotograf-isleme/
    ben buradan öğrendim işime yarayacakları şimdi cs6 ve lightroom kullanıyorum profesyonel olmasada

NIKON D3100 KLUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rebel Dragonite -- 15 Mart 2013; 20:18:51 >

• Arkadaşlar 70-300mm Sigma ya da Tamron lens düşünüyorum . Hangisi daha performanslıdır? Fiyatlar 450 -600 TL . Tampon pahalı..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.