Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu D3100' ün bataryası tam olarak kaç saatte şarj oluyor ? Bir ara 12 gibi yatarken şarja taktım sabah 9-10 gibi çıkardım ama hala şarj makinesinin üzerindeki ışık yanıp sönüyordu. Tam şarj olunca ortalama kaç fotoğraf çekebiliyor ?

Ayrıca bu gün D80 kullandım kaç fotoğraf çektim bilmiyorum ama D3100'e göre batarya ömrü daha uzun geldi bana sonra internetten bakınca 450 mah fark olduğunu gördüm. Daha uzun ömürlü batarya var mı D3100 için ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Arkadaşlar bu D3100' ün bataryası tam olarak kaç saatte şarj oluyor ? Bir ara 12 gibi yatarken şarja taktım sabah 9-10 gibi çıkardım ama hala şarj makinesinin üzerindeki ışık yanıp sönüyordu. Tam şarj olunca ortalama kaç fotoğraf çekebiliyor ?

Ayrıca bu gün D80 kullandım kaç fotoğraf çektim bilmiyorum ama D3100'e göre batarya ömrü daha uzun geldi bana sonra internetten bakınca 450 mah fark olduğunu gördüm. Daha uzun ömürlü batarya var mı D3100 için ?

satıldığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir batarya dolum süreleri fakar genel olarak ortalama 1,5 buçuk saat civarında şarj oluyor ve bu şarjla yaklaşık flaşsız 500-700 arası çekim yapabiliyorsunuz tabi bu ekranın açık kalma ve cihazın açık kalma süreleri ile hafıza kartınızın hızına da bağlı bir durum...

İlk günlerde biraz daha düşük çekim elde edersiniz bir kaç dolumdan sonra batarya performansı maksimum seviyeye ulaşır daha sonraları batarya kullanım ve ömrüne göre bu performans yavaş yavaş düşer...

Sizin makineniz sıfır mı? ve gece taktım sabaha kadar dolmadı demişsiniz bir problem olmasın, o bataryayla kaç çekim yapabildiniz? isterseniz batterygrip alıp ya da yedek batarya alıp kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: washburn_x

satıldığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir batarya dolum süreleri fakar genel olarak ortalama 1,5 buçuk saat civarında şarj oluyor ve bu şarjla yaklaşık flaşsız 500-700 arası çekim yapabiliyorsunuz tabi bu ekranın açık kalma ve cihazın açık kalma süreleri ile hafıza kartınızın hızına da bağlı bir durum...

İlk günlerde biraz daha düşük çekim elde edersiniz bir kaç dolumdan sonra batarya performansı maksimum seviyeye ulaşır daha sonraları batarya kullanım ve ömrüne göre bu performans yavaş yavaş düşer...

Sizin makineniz sıfır mı? ve gece taktım sabaha kadar dolmadı demişsiniz bir problem olmasın, o bataryayla kaç çekim yapabildiniz? isterseniz batterygrip alıp ya da yedek batarya alıp kullanabilirsiniz.

Ben makineyi ikinci el olarak forumdan bir arkadaştan aldım. Arkadaşta İstanbuldan almış sanırım garanti belgesinde öyle yazıyor. 500 çekim valla ben hiç 500 çekmedim yaklaşım 100-150 arası çektim ekranda pilin rengi kırmızıya döndü. Acaba batarya ilk aşamalarında mıdır ? Daha sonra dediğiniz gibi açılabilir mi ? Sabaha kadar durduğunda bile şarj aletinde bitti diye gösterilen sürekli ışık yanmadı. Battery grip değil de eğer tek batarya yeterli gelmezse yedek batarya alabilirim. Ne de olsa şimdi acemi kullancıyız.

• quote:

Arkadaşlar bu D3100' ün bataryası tam olarak kaç saatte şarj oluyor ? Bir ara 12 gibi yatarken şarja taktım sabah 9-10 gibi çıkardım ama hala şarj makinesinin üzerindeki ışık yanıp sönüyordu. Tam şarj olunca ortalama kaç fotoğraf çekebiliyor ?

Yaklaşık 1.5 saatte dolar. Ne kadar fotoğraf çekeceği konusunda tam fikir sahibi değilim ama sanırım 400-500 dolayıdır (kullanım şekline göre değişebilir)
  • quote:

quote:

Ben makineyi ikinci el olarak forumdan bir arkadaştan aldım. Arkadaşta İstanbuldan almış sanırım garanti belgesinde öyle yazıyor. 500 çekim valla ben hiç 500 çekmedim yaklaşım 100-150 arası çektim ekranda pilin rengi kırmızıya döndü. Acaba batarya ilk aşamalarında mıdır ? Daha sonra dediğiniz gibi açılabilir mi ? Sabaha kadar durduğunda bile şarj aletinde bitti diye gösterilen sürekli ışık yanmadı. Battery grip değil de eğer tek batarya yeterli gelmezse yedek batarya alabilirim. Ne de olsa şimdi acemi kullancıyız.

ilk 100-150 arası dediğinizde her zaman flaşlı mı kullandınız yoksa flaş kapalı mıydı? ilk aldığın zaman bile bu kadar düşük sayıda çekmezsin, benim ilk günler 450 civarıylken 1 hafta sonra 650 civarına kadar çıktı ve hala da o civarda çekim alabiliyorum yalnız ekranın açık kalma süresi en düşük seviyede ve gereksiz durumlarda fotoğraflara dönüp bakmam yada devamlı ekran açık kalmaz bu etkileyen önemli bir faktör olsada sizin dediğiniz civarlara düşmez çekim sayısı hafıza kartıda önemli dediğim gibi ne kadar çok süre harcarsa karta yazmak için o kadar fazla bataryada yer...

1,5 saat civarı şarj etmesi lazım sizin bataryanızda yada şarj cihazında bir sıkıntı olabilir eğer garantisi varsa bir gösterin sabaha kadar dolmaması da bunu gösteriyor zaten

• quote:

ilk 100-150 arası dediğinizde her zaman flaşlı mı kullandınız yoksa flaş kapalı mıydı? ilk aldığın zaman bile bu kadar düşük sayıda çekmezsin, benim ilk günler 450 civarıylken 1 hafta sonra 650 civarına kadar çıktı ve hala da o civarda çekim alabiliyorum yalnız ekranın açık kalma süresi en düşük seviyede ve gereksiz durumlarda fotoğraflara dönüp bakmam yada devamlı ekran açık kalmaz bu etkileyen önemli bir faktör olsada sizin dediğiniz civarlara düşmez çekim sayısı hafıza kartıda önemli dediğim gibi ne kadar çok süre harcarsa karta yazmak için o kadar fazla bataryada yer...

1,5 saat civarı şarj etmesi lazım sizin bataryanızda yada şarj cihazında bir sıkıntı olabilir eğer garantisi varsa bir gösterin sabaha kadar dolmaması da bunu gösteriyor zaten

Bazen flaşlı bazen de flaşsızdı. Hafıza kartı olarak aşağıda link verdiğim 2 karttan birini almayı düşünüyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz bir kart var mı ?

Toshiba 8 Gb Class 4 Micro Sd Bunu eklememin nedeni bilgisayarda kart okuyucum yok. Micro Sd'ler için küçük kart okuyucular var ondan da almayı düşündüğüm için.

Toshiba 8 Gb SDHC Class 10

Batarya şimdi tam dolu olması lazım. Makine tamamen kapanana kadar çekim yapmayı düşünüyorum, toplam kaç çekim yapacak görmüş olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyinn31 -- 21 Nisan 2013; 10:08:42 >

• Öğrenci olarak ikamet ettiğim Samsun'dan birkaç kare. Kutlu Dogum vesilesi ile de yanıında beyaz gül bonuslu :)

NIKON D3100 KLUBU

DSC_0060 by aradafotografcekerim, on Flickr

NIKON D3100 KLUBU

DSC_0087 by aradafotografcekerim, on Flickr

NIKON D3100 KLUBU

DSC_00199 by aradafotografcekerim, on Flickr

• arkadaşlar 55-200mm Vr lens kaç optik zooma sahip acaba?
  • quote:

quote:

Bazen flaşlı bazen de flaşsızdı. Hafıza kartı olarak aşağıda link verdiğim 2 karttan birini almayı düşünüyorum. Sizin tavsiye edeceğiniz bir kart var mı ?

Toshiba 8 Gb Class 4 Micro Sd Bunu eklememin nedeni bilgisayarda kart okuyucum yok. Micro Sd'ler için küçük kart okuyucular var ondan da almayı düşündüğüm için.

Toshiba 8 Gb SDHC Class 10

Batarya şimdi tam dolu olması lazım. Makine tamamen kapanana kadar çekim yapmayı düşünüyorum, toplam kaç çekim yapacak görmüş olurum.

bilgisayarda kart okuyucunuz yoksa bilr micro sd yerine sd kartları tercih etmeniz çok daha doğru olur, micro sd gibi adaptörlü kartlarda sorunlar çıkabiliyor, onun yerine sd, sdhc bir kart alıp yanınada çoklu usb kart okuyuculardan alırsanız usb üzerinden kartlarınızı çok daha rahat ve daha stabil şekilde kullanabilirsiniz sorunlarınızda en aza iner ayrıca kartlarda dikkat edeceğiniz diğer bir noktada kartın yazım ve okuma hızı ne kadar hızlı bir kart alırsanız o kadar iyi, toshiba alacaksanız 8 veya 16 gb tercihineze bağlı class 10 en az class 8 almanızı öneririm çokta pahalı değil zaten kartlar artık internetten araştırın rahatlıkla bulursunuz uygun fiyata...

Bataryanızın tam dolu olduğunu söylemişsiniz şu anda, demekki tekrar şarj ettiniz bu sefer ne kadar zamanda doldu peki bataryanız

• quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

arkadaşlar 55-200mm Vr lens kaç optik zooma sahip acaba?

bunu en kolay şu şekilde hesaplarsınız yaklaşık olarak 200/55'ten yaklaşık 3,6x zoom'a karşılık gelir yani 55mm ile 200 arasında 3,6x zoom yapar

bu arada ufak bir ekleme yapayım arkadaşlar, bu lensi düşünen varsa gayet uygun fiyata sıfır ve garantili olarak indirime girmiş 499TL

link->http://www.fotografium.com/urun/nikkor-55-200mm-f4-5-6g-if-ed-vr-lens-.aspx?ttype=Details#pt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GX2_ -- 21 Nisan 2013; 23:40:59 >

•  NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safaozkan -- 22 Nisan 2013; 11:25:29 >
  • arkadaşlar n11.com adlı sitede d3100 + 18-55 vr 999 tl nasıl sizce alınır mı bu makine
    --
    --
    --
    http://www.n11.com/dijital-slr-fotograf-makineleri-C872/ara?sortingType=NUMARA11&categoryId=872&attributes[]=Marka%5B-%5DNikon
  • quote:

Orijinalden alıntı: karalama357

arkadaşlar n11.com adlı sitede d3100 + 18-55 vr 999 tl nasıl sizce alınır mı bu makine
    --
    --
    --
    http://www.n11.com/dijital-slr-fotograf-makineleri-C872/ara?sortingType=NUMARA11&categoryId=872&attributes[]=Marka%5B-%5DNikon

Ben 2 ay önce aynı konfigürasyonu, aynı fiyata almıştım. Makinadan da memnumum. Fiyat tabii ki sizin değerlendirmeniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: karalama357

arkadaşlar n11.com adlı sitede d3100 + 18-55 vr 999 tl nasıl sizce alınır mı bu makine
    --
    --
    --

bence süper fiyat.
  • Tek tek yazmıyorum, sayfada güzel fotoğraflar var, tüm arkadaşlarımın eline sağlık

Konya kilistra köyünden
     NIKON D3100 KLUBU

NIKON D3100 KLUBU

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

arkadaşlar 55-200mm Vr lens kaç optik zooma sahip acaba?

bunu en kolay şu şekilde hesaplarsınız yaklaşık olarak 200/55'ten yaklaşık 3,6x zoom'a karşılık gelir yani 55mm ile 200 arasında 3,6x zoom yapar

bu arada ufak bir ekleme yapayım arkadaşlar, bu lensi düşünen varsa gayet uygun fiyata sıfır ve garantili olarak indirime girmiş 499TL

link->http://www.fotografium.com/urun/nikkor-55-200mm-f4-5-6g-if-ed-vr-lens-.aspx?ttype=Details#pt

hocam cevap için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

Tek tek yazmıyorum, sayfada güzel fotoğraflar var, tüm arkadaşlarımın eline sağlık

Konya kilistra köyünden

NIKON D3100 KLUBU

• İlk göz ağrım d3100 ü sattım vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemkurtul

İlk göz ağrım d3100 ü sattım vatana millete hayırlı uğurlu olsun.

Hayırlısı olsun :)

Yeni makine aldınız mı? Ne almayı düşünüyorsunuz meraktan soruyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.