Şimdi Ara

NIKON D3100 KLUBU (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.906
Cevap
22
Favori
127.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rainbowx35

Arkadaşlar merhaba, ben de dün itibari ile D3100 VR Kit ve Tamron 70-300mm ile artık aranızdayım :) Benim öğrenmek istediğim bir kaç durum var. Özellikle yapmamız gereken bir ayar var mı ? Ben P durumunda kullanıyorum. Ancak ISO değerleri ve ya dikkat etmemiz gereken bir durum var ise yazarsanız sevinirim. Biraz baktım okudum ama ayar olarak sanırım herkes otomatik kullanıyor ilk etapta ? Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..

P modu her zaman saglikli sonuclar vermeyebilir. Veya sizin istediginiz sonuclari vermeyebilir. Makinayi ozgurce kullanmak istiyorsaniz bi an once M modunu kullanmayi ogrenmeye bakin. M modu demek full manuel mode demek yani her ayari siz yapiyorsunuz. Hic biseye basmadan tekeri cevirirseniz enstantene degisir. Denklensorun biraz gerisindeki +/- tusuna basili turup tekeri cevirirseniz diyafram degisir. Flashi acip kapama tusunun altindaki Fn tusuna basili tutup tekeri cevirirseniz iso degisir. Bu üc unsuru kullanarak farkli kombinelerle cekimler yapin. Kurcalayip durun. Diyaframi kısın enstanteneyi arttirin ne olduguna bakin. Sonra isoyi azaltin yine cekim yapin fotografta neyin degisitigini inceleyin. Bu sekilde bol bol cekim yapin. Ayrica emin olun sordugunuz sorulari daha once soran birileri mutlaka olmustur. İnternette bol bol arastirma yapip video izleyin yazi okuyun hemen pratige dokun. Sonrada begendiginiz fotograflarinizi burada paylasin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim 1000 lira kadar bütçem var 500 € aşar beni . Bide interrail yaparken alacağım için parasız kalırım D3100 giriş seviyesi için iyi gibi geldi bana d7000 e o kadar para verirsem bide kullanmazsam içime oturur açıkcası. Acaba en uygun nerede bulunur yani Türkiye'ye nazaran daha ucuz olsun istiyorum. Hollanda-Belçika-Fransa-İsviçre-İtalya şeklinde gezeceğim. Media mark fiyatları en uygun Hollanda'da gibime geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rainbowx35

Arkadaşlar merhaba, ben de dün itibari ile D3100 VR Kit ve Tamron 70-300mm ile artık aranızdayım :) Benim öğrenmek istediğim bir kaç durum var. Özellikle yapmamız gereken bir ayar var mı ? Ben P durumunda kullanıyorum. Ancak ISO değerleri ve ya dikkat etmemiz gereken bir durum var ise yazarsanız sevinirim. Biraz baktım okudum ama ayar olarak sanırım herkes otomatik kullanıyor ilk etapta ? Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..

Hocam öncelikle bol bol fotoğraf sitelerinde, forumlarda iso enstantane diyafram ilişkisiyle ilgili yazı okuyun, aralarındaki ilişkiyi kavramaya çalışın.
    Bol bol pratik yapın. P modunda kullanın isonun işlevini anlayın A ve S modunda kullanın diyaframın enstantenenin işlevlerini anlayın. bu üç modda da iyi olduğunuzu iso-diyafram-enstantane üçlüsünün işlevlerini anladığınızı düşündüğünüzde M moduna geçin. acele etmeyin bir kaç hafta hatta ay 3 modda makinanıza iyice alışana kadar kalın (ben 1 ay A modunu kullanmıştım).

Hayırlı uğurlu olsun, iyi çekimler

• quote:

Orijinalden alıntı: Blink890

Benim 1000 lira kadar bütçem var 500 € aşar beni . Bide interrail yaparken alacağım için parasız kalırım D3100 giriş seviyesi için iyi gibi geldi bana d7000 e o kadar para verirsem bide kullanmazsam içime oturur açıkcası. Acaba en uygun nerede bulunur yani Türkiye'ye nazaran daha ucuz olsun istiyorum. Hollanda-Belçika-Fransa-İsviçre-İtalya şeklinde gezeceğim. Media mark fiyatları en uygun Hollanda'da gibime geldi.

hocam masallah iyi gezeceksiniZ :) valla belcikada uygun olabilir. emin degilm. d3100 kullandim gayet guEl makina her ihtiyacinI gorur , su zamanlarda belki en cok satan makina.

• Şimdi 3-4 belirlediğim model var en uygun d3100. D3200 d5100 600d de listemde. Sanırım hiçbiri pişman etmez beni. Yalnız Belçika pahalı gibi Hollanda ve Almanya'ya nazaran. Gönlüm d3200+18-105 yada d5100+18-105 den yana ama bakıcaz artık .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blink890

Şimdi 3-4 belirlediğim model var en uygun d3100. D3200 d5100 600d de listemde. Sanırım hiçbiri pişman etmez beni. Yalnız Belçika pahalı gibi Hollanda ve Almanya'ya nazaran. Gönlüm d3200+18-105 yada d5100+18-105 den yana ama bakıcaz artık .

Hic dusunmeden 600d+18-135 derim. Govdesinde Af motoru olmayan o modellerle kendinizi kisitlamayin.

Not: d3100 kullanicisiyim

• bunlardan benden D3100http://500px.com/BatuhanAkkus
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanakkus

bunlardan benden D3100http://500px.com/BatuhanAkkus

eline sağlık hepsiguzel. hdr yogunluktamı. hangı prog. kullanıyosun
  • arkadaşlar çektiğiniz videoları tv de nasıl izliyorsunuz? benim samsung 40c650 tanımadı mov dosyasını.siz nasıl yapıyorsunuz? dönüştürüncede kalite gidiyor :(
  • Arkadaşlar garantili olacak şekilde en ucuza nerden alabilirim bu cihazı?
  • Arkadaşlar çok acil

http://www.n11.com/nikon-d3100-18-55mm-vr-kit-dslr-fotograf-makinesi-P12827030

Ne dersiniz?Garanti durumu nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Arkadaşlar çok acil

garantis, karfodansa havada kap ama öyle değil gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALBAY

quote:

Arkadaşlar çok acil

ürün 2 Yıl ITHALATCI FIRMA garantisi altındadır

yaziyor altta.

Vatanda 1200 tl hocam ne dersiniz?Goldda da 1200 canta ve 8gb kart veriyor.Goldda ki garanti ile vatan ayni midir?Bir de vatanda 1250 tlye 18-55 in yaninda 50 mm denilen bir lens veriyorlar Canon d1100 u yaninda.Sozce hangisi?

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar çok acil

yaziyor altta.

Vatanda 1200 tl hocam ne dersiniz?Goldda da 1200 canta ve 8gb kart veriyor.Goldda ki garanti ile vatan ayni midir?Bir de vatanda 1250 tlye 18-55 in yaninda 50 mm denilen bir lens veriyorlar Canon d1100 u yaninda.Sozce hangisi?

ithalatçı firma ise almam ben.garanti yok gibi bişey.100 daha koyup gerçek garantilisini almak mantıklı

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar çok acil

yaziyor altta.

ithalatçı firma ise almam ben.garanti yok gibi bişey.100 daha koyup gerçek garantilisini almak mantıklı

Tesekkurler.Peki diger sorulara cevap verebilir misiniz hocam?Hangi makine sizce?

• kendim nikon kullanıyorum ve çok memnunum.zamanında ben de 1100d ve 3100 arasındaydım.karşılaştırmalarda 3100 daha öndeydi.kesinlikle pişman etmedi.
  •  NIKON D3100 KLUBU

Ucmakdere by ibosener, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: ibosener

NIKON D3100 KLUBU

Renkler çok güzel elinize sağlık hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mir pdr

quote:

Orijinalden alıntı: ibosener

NIKON D3100 KLUBU

Renkler çok güzel elinize sağlık hocam :)

Teşekkür ederim

• Geçtiğimiz aydan; tren yolculuğu yaparken önümdeki yol arkadaşım
     NIKON D3100 KLUBU
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.