Şimdi Ara

NIKON D5000 DOUBLE KIT ???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam deneyimli fotoğrafçı arkadaşlar. Kararsızlık içinde kaldığım şu günlerde bu modele kafayı takmış durumdayım. Kamerayı yerinde kurcaladım, hoşuma gitti. Daha önce DSLR kullanmamış birisi olarak, kullanması kolay geldi ve yeni başlayan için ideal gibi. Çok yükseklerde gözüm yok. Ama bu kitli model için biraz yüksek fiyat vermem gerekiyor. Sizce aşağıdaki özelliklere sahip kite o fiyat değer mi? Tavsiye edermisiniz? Lensleri yeni başlayanlar için yeter de artar mı? Fikirleriniz benim için önemli. Teşekkür ederim.
    ( Not: Diğer markaları düşünmüyorum. Canon belki... )

Nikon D5000 double KIT DSLR. AF-S 18-55mm VR & AF-S 55-200mm VR DX objektifler

* 23.6x15.8mm CMOS, 12Mpix
    * Viewfinder: 95% coverage, 0.78x magnification
    * AF: Multi-CAM 1000, 11 focus points, 3D tracking
    * sequence: 4fps
    * video: 1280x720@24fps, AVI, MJPEG
    * ISO: ISO200 - 3200
    * shutter s.: 1/4000s - 30s
    Lensler: AF-S DX 18-55mm f/4-5.6 ED VR lens, AF-S DX 55-200mm f/3.5-5.6 VR lens

Kit fiyatı: 870 Euro Tax-Free alışveriş yapınca bundan biraz daha ucuza alabilmiş olacağım (%15-22)
    55-200 lük objektif teleobjektifmidir? Ne tür çekimlerde 55-200'lüğü kullanmamalıyım?

NIKON D5000 DOUBLE KIT ??? NIKON D5000 DOUBLE KIT ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackR -- 14 Ekim 2009; 14:33:54 >

• yukarı hocalarım, ne edelim alalım mı ?
  • fiyat olarak değil de direk gövdeden konuşmak gerekirse bu d5000in üretim hatalı olduğu söyleniyordu nikon bunları toplatıyormuş. garantisiz sorun çıkar mı bilemem. ancak makina güzel makina ve tercih edilen lenslerde ki nikonun lensleri iyi olmuştur. d300ün imaj kalitesi var bu alette. ancak üretim hatası olması düşündürüyor.
    önceki açtığın konulara gmre öte yandan d3000 yada d60 a bakmamanı tavsiye ederim. ikisinden hangisi dersen de d60. d3000 gereksiz bir model.
    canon cephesinden ise hem hesaplı hem de kaliteli bir model istersen kesinlikle 450d. lense yatırım imkanı da sağlar sana d5000e göre.
  • aslında fiyat uygun eğer dediğiniz gibi %15 20 indirimli alabilirseniz çok uygun. kendinizi geliştirdikten sonra sadece body i satabilir yada takas edebilirsiniz.
  • Merhaba, bende nikonun bu yeni giriş seviyesi DSLR makinesiyle ilgileniyorum, baya bir araştırma yaptım çoğu kişi ürünün hatalı üretim olduğunu piyasadan toplatıldığını söylesede, araştırmadan sonra belli seri numarasına ait ürünlerde bu problemin yaşandığını okudum. Ben canon 500D ile bu makine arasında kalmıştım ama kararım nikon D5000 den yana oldu, istanbul hayyam pasajında ürünün fiyatının 1300 tl ye kadar düştüğünü gördüm (peşin alım) body + 18-55 kit olarak. Biraz daha araştırıp ürünün seri numaralarınıda nikon.com.tr den sorgulatıp en kısa zamanda birtane D5000 alacağım. Sizede tavsiyem satın almadan önce imkanınız olursa ürünün seri numarasını nikon.com.tr den sorgulatın ve sorunlu seriden degilse satın alın. Aksi halde spot ürünler yada yurtdışından alınan ürünlerde nikon türkiye servis hizmeti vermiyor bir sorunla karşılaştığınızda bu size pahalıya patlayabilir.
    Sizin aldığınız fiyat 1800 tl yapıyor eğer bu fiyat üzerinden %20 indirimli alsanız yaklaşık 1400 tl civarı bir fiyat yapar ki buda 18-55 + 55-200 lens kitli D5000 için çok iyibir fiyat.! (banada alın :) ) Bende dubaiden fiyat beliyorum bu hafta sonu, kararımı ona göre vereceğim bakalım orda fiyatlar nasıl.
    55-200 de teledir en azından başlangıc için iyi bir lens.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.